Autor Wątek: "Kiedyś znajde dla nas dom z wielkim oknem na świat..." Kasia i Pawel 18.09.2009  (Przeczytany 52810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
wszystkiego najlepszego :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Morgan
  • Gość
od Nas tez NAJLEPSZEGO! :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
spóźnione ode mnie życzenia - spełnienia marzeń! :)  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
i ja się dołączam do życzeń  :D

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Dziękuję bardzo serdecznie za życzenia urodzinowe :)
Minęły one bardzo sympatycznie gdyż zakupiłam sobie świetny prezent urodzinowy w postaci zacnych ciuszków :D
A wieczorkiem było spotkanie przy piwku ze znajomymi :)
Gdyby nie fakt ze w sobote popsuł nam się samochód (naprawa 1200zł.-masakra :/ )
Do czw- pt stoi na warasztacie to te urodziny byłyby idealne ale nie ma tego złego... stało się... trudno.
Nam z pawłem układa się coraz lepiej i mam nadzieję, że będzie tak dalej  :)
Po przymiarce sukni gorset już jest okej ale wciąż trza "od góry" zwęzić misieczki bo zamiast lekko pochylać się w stronę ciała one "wystrzelają"do nieba i paskudnie to wygląda!
Ponadto będziemy już skracać suknię. Następna przymiarka i chyba już odbiór 5 września o 12stej :)
Poczekamy- zobaczymy.
Ja mam niestety wrażenie że dolna część sukni jest za duża i że powinnyśmy ją zwężyć- panie mówią że nie można tego zrobić i nie zwężą... hmmm... nie znam się na szyciu ale nie wiem jaki one widzą w tym problem... no cóż p. Asia skróci (bo była za długa i może to głównie dlatego się tak gniotła cholera wie ...), wykrochmali wyprasuje i takie tam i zobaczymy- jeżeli dalej będzie tak sie gniotła to ja nie wiem co zrobię....
Niestety zrobilyśmy błąd bo mogłyśmy zamówić 36 no ale czasu nie cofniemy i trza teraz sobie jakoś radzić :)
kasia

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Spóźnione życzenia, wszystkiego naj naj!

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Kasiu, przesyłam jeszcze raz życzenia urodzinowe..piszę jeszcze raz...bo pisałam je wczoraj ale chyba cos nie tak z serwerem i nie weszły!! ???
..ale mimo wszystko:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO..A SZCZEGÓLNIE BAJKOWEGO ŚLUBU I WESELA BEZ STRESÓW!!

..a co do sukni..Kasiula..ty już broń cię Panie Boze się odchudzać..bo suknia zamiast pięknie oblegać ciałko..to będzie wisieć!! a że jest śliczna to szkoda by było!...a w gorset zawsze można coś wsadzić zęby go "wypachac"  ;) ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Na przymiarkach zawsze tak jest, że się trochę na sukienkę kręci nosem, ale jak już będziesz gotowa to padniesz na kolana i jeszcze ją przeprosisz że myślałaś o niej źle  ;D

Morgan
  • Gość
Kasia bedzie dobrze!!!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Kasia głowa do góry, będzie dobrze z tą sukienką nie zamartwiaj się na zapas , w końcu panie w salonie wiedzą co robią  :)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe Kasiu........... mam nadzieję, że wszystkie Twoje marzenia się spełnią :)

Offline katrishja

• entuzjasta
Dziękuję za życzenia urodzinowe raz jeszcze :))
Co do sukni to wierzę w to że wszystko będzie okej i nawet nie dopuszczam innej mysli:)
Wczoraj P. odebrał dokument potwierdzający zapowiedzi u niego w parafii a dzis jade go zlozyc u siebie i ustalic pare rzeczy odnosnie kosciola.
No i trza te karteczki na spowiedz chyba juz odebrac :))

Jutro mamy trzecią lekcję rumby-idzie nam całkiem nieźle- a w piątek czeka mnie "popołudnie ze świadkową"... ciekawe co szykuje no a w sobote... panieńskie :D
Kupiłam króciutkie spodenki, seksy gorsecik trza jeszcze szpilki odświeżyć i ruszamy na parkiet :D
Ale będą jaja ostateczna liczba pań zamknęła się w 17 sztukach:)

Ze spraw weselnych to takie szczegóły nam już zostały do zrobienia.
Najgorsze to ustalić ostateczne menu i zakupić oraz ozdobić wino a także kupić 2 beczki piwa. No i autokar - ale zajmuje się nim dziś  P.
Ponadto jeśli chodzi o kieliszki dla Nas to powinnam chyba kupić do szampana i wódki, prawda?
Tylko, że my i tak będziemy pewnie pić delikatne drinki no ale lepiej niech będą te kieliszki "na zaś".
kasia

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
No Kasiu..to już blizej niż dalej!! ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
A jak chcesz butelki wina ozdobić? Ja bym nic z nimi nie robiła, zazwyczaj butelki są ciemne i ogólnie ładnie wyglądają. Ja bym je tak zostawiła.
Duży wybór kieliszków i szampanówek jest na allegro, my tak kupywaliśmy i mamy z wyrytą datą ślubu i naszymi imionami.
O autokar to trzeba się streszczać, my szukaliśmy jakieś 3 tygodnie przed i nic już nie było. Wzieliśmy taksówki i w sumie dobrze wyszło. Ale my jechaliśmy tylko z Kościoła do centrum Szczecina, więc to co innego niż u was. A znasz orientacyjną liczbę gości, którzy będą bez samochodu?

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
spoznione zyczonka :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Jesli chodzi o transport to my zamawaliśmy busa tak na ok 24 miejsca siedzące +kilka stojących!! Troszkę się martwiłam, bo dużo osób mówiło, że nie biorą swojego auta itp..a co sie na weselu okazało to NA salę jechało ....6 osób..a Z sali...3...
..i ta przyjemnośc kosztowała 400 zł..więc Kasia na prawdę dobrze popytaj kto czym jedzie...bo po co przepłacać??! :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
dziewczyny mają rację... z transportem trzeba się pospieszyć bo takich firm mało jest  :) a tak poza tym to już niewiele Wam tego załatwiania zostało :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Ja bym nic z nimi nie robiła, zazwyczaj butelki są ciemne i ogólnie ładnie wyglądają. Ja bym je tak zostawiła.
Patrycja ma rację, nie potrzebnie będziesz ozdabiać i będzie napaćkane, co za dużo to nie zdrowo.
a z winem natomiast było u mnie tak chciałam zamówić pewną ilość butelek, bo też chciałam na to jakieś zawieszki bo niby "ładniej" będzie ale kierownik sali powiedział mi, że to bez sensu, przecież nie wiem ile goście mi wypiją i zaproponował, że postawią dwie butelki (białe i czerwone) na stoliku obok stołu i w razie co oni będą dolewać. Co się okazało to wszyscy panowie to kierowcy więc żaden nic nie wypił oprócz szampana na wejście i wina zostało wypite 1/3 tego co planowałam zamówić. Całe szczęście, że zawieszki "olałam" brzydko mówiąc.
Domyślam się jednak, że tak raczej nie można zrobić na większym weselu.

Co do transportu gości to nic nie poradzę bo przy moim malutkim przyjęciu nie miałam tego problemu.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline katrishja

• entuzjasta
Co do butelek wina to mam narazie wydrukowane na papierze gotowe do wyciecia wzory i myslałam, że zrobię zawieszki ale wiecie co może faktycznie owinę je tylko kokardkami takimi ściąganymi białymi bo zostały mi z wódki jeszcze:)

Co do autokaru to na szczęście nasz ślub w piatek więc może nie będzie aż takiego problemu ale to się dziś okarze ponadto postanowiliśmy wziąć firmę z goleniowa bo niby jest tańsza.... to też sie okarze. Wkurza mnie to że autokar miał byc już dawno temu załatwiony przez... teścia.... oczywiście jak zwykle nie można na nim polegać bo on wsiu bzdziu ma w głowie i gdybym nie pokrzyczała na P. w weekend to goście by rowerem jechali!! :twisted: :twisted: :twisted:

Nawet o takiej rzeczy nie pamietają!!A brędolę o tym od miesiąca!
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2009, 14:37 wysłana przez katrishja »
kasia

Morgan
  • Gość
Kasiu zalatwisz sama i pewnie bedziesz spokojniejsza ;) Zycze spokoju! :)

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
ode mnie również spóźnione życzonka urodzinowe- wszystkiego naj ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
może faktycznie owinę je tylko kokardkami takimi ściąganymi białymi bo zostały mi z wódki jeszcze:)

Wkurza mnie to że autokar miał być już dawno temu załatwiony przez... teścia.... oczywiście jak zwykle nie można na nim polegać bo on siu bździu ma w głowie i gdybym nie pokrzyczała na P. w weekend to goście by rowerem jechali!! :twisted: :twisted: :twisted:

i te kokardki takie same jak na wódce to nie jest głupi pomysł  ;)

teściu mówisz aaaa pamiętam to ten pan wszystko wiedzący najlepiej  ;D Kasia dziewczyno Ty to masz nerwy ze stali...

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
przepraszam.... :-[ :-[ :-[ spóźnione życzenia  :-* :-* :-*

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
zagadałam się z koleżanką i teraz nie wiem co miałam napisać  :P

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Kasia..taka prawda, że jak sama czegoś nie zrobisz i nie załatwisz...to..własnie widzisz jak jest...

Ale głowa do góry!! Będzie dobrze!! :-*

Offline katrishja

• entuzjasta
Jesli chodzi o tę firme autokarową z Goleniowa co niby taka super to ceny w cale nie sa tańsze a ani stronki internetowej nie mają ani nic taka jakaś firma - widmo więc na pewno ona odpada.... fajną firme tesciu zalatwil co? brechtam:) a tak sie zarzekal ze taniej niz w szczecinie a wcale nieprawda!!! poza tym nie bede rezerwowac czegos czego nie widze!

Ale znalazl Pawel wczoraj bardzo fajna firme ze szczecina mają śliczne nowoczesne autobusy z klimatyzacją więc goście się nie zagotują w razie czego teraz trza jeszcze tylko termin zaklepać :)
Dziekuję za życzonka urodzinowe Castia!
Vonka- tak się czasem zdarza :D
Agulek79-  święta racja!!!

W ogóle myslałam, że tak malutko mi już zostało do zrobienia ale w razie czego zaczęłam robić listę i zobaczcie co za gigant mi wyszedł:
1.   Spotkać się z zespołem.
2.   Zadzwonić do fotografa.
3.   Zadzwonić do kamerzysty.
4.   Kupić figurki na tort.
5.   Kupić kieliszki.
6.   Kupić cukierki i coś na ich zapakowanie
7.   Kupić papier do zapakowania prezentów.
8.   Kupić balony i wstążki do ich wiązania.
9.   Kupić kokardki na samochód dla rodziców.
10.   Zarezerwować autokar.
11.   Odebrać suknie
12.   Spotkanie w kwiaciarni i zamówienie kwiatów.
13.   Wyposażyć apteczkę:
•   Lód w sprayu
•   Plastry
•   Stoperan
•   Furaginum
•   Woda utleniona
•   Biała nić
•   Igła
•   Nożyczki
•   Przezroczysty lakier do paznokci
•   Żel na zmęczone nogi
14.   Wyposażyć torbę Panny Młodej:
•   Pończochy białe na zapas
•   Pończochy lekko opalone na poprawiny
•   Świeże kwiaty do włosów
•   Lakier do włosów
•   Płyn do demakijażu
•   Waciki
•   Chusteczki higieniczne
•   Wkładki higieniczne
•   Zapasowe wsuwki
•   Kosmetyki do makijażu i kremy
•   Lakier do paznokci przeźroczysty
•   Lusterko
•   Perfumy
•   Płyta z nagraniem pierwszego tańca- DAĆ JĄ JULCE
•   Zabrać prezenty dla rodziców i świadków
•   Zabrać dowody osobiste
•   Zabrać Gazetkę Weselną Kasi i Pawła
15.   Kupić wino.
16.   Ozdobić wino kokardkami.
17.   Wydrukować na sztywnych papierach „rodzina Pani młodej”itp.itd(3 sztuki arkuszu papieru)
18.   Wydrukować na sztywnym papierze „Księga Gości” ( 1 sztuka arkuszu papieru)
19.   Kupić białą kwadratową świecę na stolik z Księgą Gości i Gazetką Weselną.
20.   Przygotować długopis do księgi Gości.

zajefajnie  ::)
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2009, 10:16 wysłana przez katrishja »
kasia

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
Kasiu w gruncie rzeczy to wszystko nie jest dużo roboty i na pewno dasz sobie radę w ekspresowym tempie :)

Offline Agulek79

• Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
Kasiu w gruncie rzeczy to wszystko nie jest dużo roboty i na pewno dasz sobie radę w ekspresowym tempie :)
..też tak uważam!! połowę rzeczy z listy to można w ciągu jednego dnia załatwić!! drugą w drugi dzień..i po krzyku!! ;) ;D

Morgan
  • Gość
to co zostalo to juz nic :) i tak jak mowia dziewczyny w jeden dzien ponad polowa rzeczy do zalatwienia :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
dziewczyny dobrze piszą, same drobiazgi Ci zostały