Autor Wątek: Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno. Odtąd jedno, choć nadal dwoje!- 101 dni!!  (Przeczytany 53081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Jakoś dzisiejszy dzień tak mnie "dobił" że nic mi sie nie che siedze od trzech dni nad pracom dyplomową i dziś jest najmniej produktywny dzień jakos zabardzo nie umiem wziąść sie spręzyc umsył i to napisać! Chyba pójde sie umyc i wskocze pod kołderkę!

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
u nas też taka niepewna sytuacja z pracą mojego D. , wiem co czujesz.... trzeba się będzie sprężać, dopingować ich , może nawet trochę pomóc w szukaniu i będzie dobrze!!!

odliczam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
weekendowe zostawiam  :-* :-* :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
arvena jeśli to nie tajemnica, gdzie Twój PM pracuje? W Dąbrowie?

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Zostawiam  :-* :-* i trzymam kciuki zeby sie wszystko dobrze ulozylo :)

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Wszystko sie ulozy, zobaczysz  ;D ;D ;D

A co do podziekowan to nie mam pojecia jak bym to rozwiazala, ale moze rzeczywiscie w domu, przed slubem... to calkiem dobry pomysl :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009

Offline alikaj
  • entuzjasta
Niedzielne  :-*

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
hej :)
mikoala moj PM pracuje w katowicach, w takiej firmie, ktora pracuje zwykle dla banku... ostatnio pracowali dla milenium, ale milenium sie wycofało stad całe zamieszanie...

odliczam

Offline mikoala

• Chuck Norris
już kończe właśnie prace dyplomową na podyplomomowe studia i bede spokojnie mogła wrócić na forum :)
Wekend poza domem w sobote mieliśmy 2 komunie,ekstremalnie najpierw bylismy u rodzony mojego R. w małopolskim, po obiadku w auto i 100 km dalej w świetokrzyskie do mojej rodziny, tam już odrazu na sale na przyjęcie.
wrócilismy wczoraqj wieczorkiem i dzis znowu praca  :-\
Zaczynam sie coraz bardziej stresować że juz tak niedaleko do ślubu, a ja jeszcze zednych formalnosci n ie pozałatwiałam.
Powiedzcie mi ile wczesniej spisywalyscie protokół i czy przy załatwianiu tych formalności potrzebne nam są jakies dokumenty świadków?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
nie są potrzebne :) najlepiej ok. 3 miesiące przed ślubem się umówić :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
my załatwialiśmy protokół jak było 2,5 miesiąca do ślubu, a świadkowie mają się tylko zgłosić 10 minut przed mszą z dowodami osobistymi w zakrystii  :)

Offline alikaj
  • entuzjasta
A my formalnosci mamy juz za soba oprocz protokolu. Mielismy to zalatwic w niedziele ale ksiedza nie bylo.

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
My swój protokół spisujemy 30 maja i później tylko do usc  ;)
 :-* :-* :-* :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
Czyli jak zacznę od Urzędu miasta - akt urodzenia, potem kościół- akt chrztu i wtedy z moim pm do kościoła w którym bierzemy śłub spisać pportokół dać na zapowiedzi, zapłacic za msze (a właściwie ile Wy płacicie?) to potem Urzad stanu cywilnego.
W dobrej kolejności???

Offline Diankusia

• entuzjasta
A jak jest ze świadkami? Muszą iść do spowiedzi czy nie? Bo ja jestem świadkową w sierpniu i młoda mi mówiła że niby muszę, ale jeszcze wszystkiego na 100% sie nie dowiedziała.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Najpierw urząd stanu cywilnego po akty urodzenia i tam dostaniecie zaświadczenia, później akty chrztu, później do księdza spisac protokół dac na zapowiedzi itp i na tym koniec  :) nie wiem po co do urzędu miasta?

Offline mikoala

• Chuck Norris
No pomyliło mi sie UM miałam na mysli tam gdzie akt urodzenia wydają, bo to w innym mieście (mikołów) niż mieszkam i biore ślub.
Czyli chyba musiało by to być tak że jak bede miała tw dokumenty to jeszcze do urzedu stanu cywilnego w katowicach

Diankusia jak bedziesz wiedziała co ze spowiedzią to pisz !

Offline Diankusia

• entuzjasta
Napisze, choc mi sie wydaje ze to wszystko zalezna od kosciola, ale spokojnie dam znac :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
Chyba zapomnałam napisać że w niedziele rozdaliśmy ostatnie zaproszenia hurraaaa  ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
no to super, macie z glowy :) teraz tylko czekacie na potwierdzenia
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Świadkowie wcale nie muszą isć do spowiedzi , swiadkiem może być każda osoba nawet nie wierzaca byleby miała dowód osobisty  :P
u mnie świadkowie ida do spowiedzi i przyjmą komunie bo to zgodne z ich wiarą ,ale wcale nie musieliby tego robić  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
chyba nie musza ale wypadaloby, nie spotkalam sie jeszcze ze swiadkiem nie przyjmujacym komunii

Offline Justys851
  • Chuck Norris
dla mnie jeżeli ktoś ma isć do spowiedzi i przyjąć komunie tylko dlatego ze wypada to lepiej niech tego nie robi, to ma byc zgodne z jego wiarą i zasadami a nie bo tak wypada  ::)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
zgadzam się z Justys  :)
też bym nie chciała, żeby nasi świadkowie szli do spowiedzi komunii bo tak wypada ale jak pójdą to na pewno będzie mi miło  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
Hmmm no to moja siostra napewno pójdzie do spowiedzi i przyjmie komunie ( wkoncu zyje z nia 20 kilka lat i znam ją jak własną kieszeń  ;D )
Świadek-hmmm musze pogadać z moim PM ale chyba raczej też!
Jutro wybieram sie do Mikołowa do USC i Parafi gdzie byłam chrzczona.

Offline alikaj
  • entuzjasta
Ale z aktem urodzenia idziecie tez do USC?? Tzn chodzi mi o akt malżenstwa (oplata 84 zł), ktory jest potrzebny dla ksiedza jesli macie slub konkordatowy?? :)

Skoro zaproszenia rozdane to teraz trzeba czekac na potwierdzenia :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
Powiem CI szczerze że ja jeszcze nie dokońca kumam co i jak z tymi papierkami wiem ze jutro musze z mikołowa przywieźć akt chrztu i akt urodzenia. Potem hmmmm myslalam ze do ksiedza a tu wychodzi ze najpierw chyba USC a katowicach.
Jak załatwie te dwa papierki bede sie martwila co dalej i pytal;a bardziej doswiadczonych!

Potwierdzenia do 5 czerwca, mam nadzieje ze bedzie przynajmniej 99% frekfencja

Offline Justys851
  • Chuck Norris
tak , najpierw po akt urodzenia do miasta w którym się urodziłaś , widzę ze przy okazji akt chrztu załatwisz, Twój PM alt musi wziąść od siebie z miasta , potem do USC do maista w którym będzie slub i z tymi papierkami co tam dostaniecie do księdza na spisanie protokołu i wtedy tez będą Wam potrzebne akty chrztu  ;)

Offline alikaj
  • entuzjasta
Dokładnie taka jest kolejnośc jak napisala Justys :) Wiem, bo mamy juz to za soba :)
A w USC beda juz pytali jakie nazwisko sie przyjmuje po slubie :) W tym momencie poczulam powage sytuacji :)