Autor Wątek: Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno. Odtąd jedno, choć nadal dwoje!- 101 dni!!  (Przeczytany 53028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Nastepnie były rózne dziwne perypetie, ja już wiedziałam że chce Go mieć i ze nie odpusze.
Ex laska nagle sie obudziła (miala przewage bo po 12 latach cała rodzina ja znała i byli za nią) próbowała nawiązać super kontakt z niedoszłą teściową, próbowała bratową PM przekonac, żeby pomogła jej w odzyskaniu mojego R. ale to nic nie dało. Mój PM chciał być ze mną było mu dobrze i nie zamierzał nikogo słuchać!

Offline mikoala

• Chuck Norris
Ja mając nauczkę po poprzednim związku powiedziałm, że nie chce sie z niczym śpieszyć że chce zeby zareczyn był na 200% pewien tak samo jak decyzji o ślubie!
Ex próbowała wielu sztuczek przez długi jeszcze czas szukała pretekstów do spotkania na ale przykro mi nie udalo jej sie, niby 4 lata starsza odemnie ale w głowie siano miała.
Zareczyliśmy sie opo 10 miesiącach i było to dla mnie naprawde niespodzianką, nigdy nie zapomnę tego dnia, tego zaskoczenia!

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
ooo jak szybko się zaręczyliście  :o to może opowiesz o zaręczynach? buziaki wieczorne zostawiam  :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
A to Ci ex uparta  ;D

Offline anulka_211

• forumowicz
Ale Ty i tak miałaś przewage- prawdziwa miłość nie wybiera :D

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
Super historia :) Teraz proszę coś o zareczynach  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline mikoala

• Chuck Norris
Dobra dziewczynki pójde troche na łatwizne :P  :P  :P  :P  :P
Przekopiuje zareczyny z innego wątku forum!
No ale jak to pisałam wtedy było to takie świeższe i tak realistycznie opisane! Teraz nie wiem czy by mi sie tak łądnie udało

To teraz ja opowiem o moich zaręczynach.   
Odbyły się one 25.12.2007r. po 10 miesiącach jak byliśmy ze sobą   :skacza: .
Oczywiście o niczym nie wiedziałam   :drapanie: . Co jescze raptem kilka dni przed świętami mój PM mi sie pyta co mi ma kupić jaki che prezent! Ściemniał mój świrek jeden Mój ukochany przyjechał po mnie do moich rodziców późnym popołudniem, niczego absolutnie nie przeczuwałam, a nawet do głowy by mi nie przyszło że to bedzie taki piekny dzień  :serce: :serce:  :serce: .
U mojego ukochanego w domu był brat z dziećmi i żoną mama i chrzestny z czego o tym co planuje mój luby wiedziała tylko mama.
Siedzielismy przy stole no i dziewczynki zabrały sie za wyciąganie prezentów spod choinki .
Mojemu Kotkowi zależało bardzo na tym żebym ja sobie sama wyciągneła prezent, na co ja nakrzyczałam na niego żeby sie nie wygłupiał   :glupek: :glupek: :glupek: , poprostu u mnie w domu zawsze najmłodsze dzieciaki wyciągały prezenty i gdzie ja <stara>  :urwanie_glowy:  bede sie tam pod choinke cisnąć. Wkońcu już ustąpiłam niech sie cieszy.
Wyciągam torebeczkę otwieram..... po czym zamknełam szybciutko. O cholera zaczełam sobie myśleć czy to naprawde się dzieje   :Olaboga: :Olaboga: :Olaboga: :Olaboga: :Olaboga: ! Otworzyłam jeszcze raz.
Wyciągnełam pudełeczko z niego pierścionek wszyscy byli zaskoczeni a ja to już wogóle. Tak mi sie gorąco zrobiło. Akurat udało nam się bo brat filmował swoje dzieci    :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf:i w jednej chwili zmienił ujęcie i na nas (cudownie bo uwiecznił nam ta chwilę).
Kurcze jak mi się ręce trzęsły jakby jakiemus alkoholikowi. Mój Kot klękną ze łzami w oczach spytał czy zostanę jego żoną. Pierścionka to z tych nerwów nie umiałam na palec załozyć   :mdleje: . Ja równie wzruszona odpowiedziałam, że tak. Teraz jak oglądam filmik z zareczyn to aż śmiac mi sie chce jaka była mina mojego zaskoczenia.
Następnego dnia z bukietem róż    :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: i oczywiście mocniejszym trunkiem    :piwo_2: pojechaliśmy do moich rodziców.
To było jeszcze bardziej chyba stresujące. Odziwo chyba to ja bardziej się denerwowałam. Oczywiście Rodzice odpowiedzieli "a jak chcesz i jesteś pewien to bierz"   :grin:  hehehe

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
Super historia, super mi się czytało, fajnie kiec zaręczyny w święta to daje jakoś taka magię  ;)
Buziaki  :-*   

Offline hania3033

• Chuck Norris
Super historia!! A Twoją przewagą wobec tamtej panny była po prostu Wasza miłość :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline mikoala

• Chuck Norris
No Dziewczynki, ja kompletnie nic nie musiałam robić! Samo tak jakoś wyszło!
 :Zakochany:  :Zakochany:  :Zakochany:

Co ja mam teraz napisać ?? Co jeszcze chcecie wiedzieć??

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
Super zaręczyny  ;D moje były BARDZO podobne ;)

A miłość zawsze daje przewagę :D

Offline Diankusia

• entuzjasta
Jakie śliczne zaręczyny. W aurze świątecznej, zawsze o takich marzyłam. I takie z zaskoczenia to chyba najlepsze :) I bardzo ale to bardzo fajnie ze macie filmik z tego momentu, mało kto ma taką pamiątkę :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
Cześc Dziewczynki!
Z filmiku bardzo sie cieszę, powiedziałam mojem Ukochanemu, że umieścimy fragment na płytce z wesela, kamerzysta powiedział że fajnie można to wkomponować.
Mój PM jednak troche sie denerwuje, bo to były takie emocje, że każdy uronił łezkę i mój R nie chce żeby to ktoś oglądał.
No zobaczymy przemyśłimy jesczcze!
Kurcze wczoraj odebralismy obrączki i troche sie martwie wieczorem wydawało mi sie że jest za luźna i że bedzie mi spadać, dziś znowu z rana jest w sam raz i nie wiem czy kombinować czy na razie do lipca zostawić jeszcze jak jest a ewentualnie po śłubie zmniejszyć troszke.
Latem jak bedzie ciepło to palce będę miała chyba grubsze wiec może zostawić lepiej!

Offline Diankusia

• entuzjasta
Z jednej strony zgadzam się że fajnie by to wyglądało jakbyście wkomponowali filmik w film z wesela, ale z drugiej zgadzam się z Twoim TŻ że to jednak jest Wasza osobista chwila, tylko dla najbliższych i niekoniecznie wszyscy muszą to widzieć. DLatego ja bym to zostawiła chyba tylko dla Was, ale decyzja jest Wasza  :)

Co do obrączek to nie ma co zwężać. Niestety taki jest urok ludzkiego ciała, że latem rece puchną, zimą chudną (to chyba ze wzgledu na pogode) więc najlepiej dobierac obrączki wiosną, wtedy będą niewiele za duze zimna i niewiele za male latem. DLatego zostaw tak jak jest, jak z czasem okaze sie ze mimo puchniecia palców jest za duze to wtedy zwezysz  :)

Offline agneska21

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010
Ale fajne zareczyny,takie z zaskoczenia.Ja takich nie mialam:(
Wiedzialam wczesniej , co sie kroi...poza tym mamy wspolne konto, wiec po zniknieciu sporej sumy pieniedzy, wiedzialam , ze to bedzie pierscionek...no, a jak moj luby wiedzial, ze ja wiem, to poszedl na latwizne i poprostu, w taki zwykly dzien jak sie dzialam przed telewizorem sie zapytal  :Olaboga: Oczywiscie powiedzialam tak ( bo tak w gruncie rzeczy jest kochany ;D a zrobil to chyba po to, zeby miec z glowy i nie denerwowac sie juz.Ale powiedzialam, ze mu nie daruje i zadam jakiejs porzadnej powtorki, wiec cos jeszcze przede mna, ale wiadomo, ze to juz nie to samo ;)

Ja bym mimo wszystko wkleila ten filmik do filmu z wesela,.Wiem, ze moment byl wzruszajacy...ale caly slub jest wzruszajacy, a zareczyny to jednak bardzo wazna chwila i jak macie to szczescie miec ja uwiecznionia to czemu jej nie wykorzystac, zeby pamiatka z wesela byla jeszcze bardziej wzruszajaca i magiczna??Oczywiscie to Wasza decyzja i tylko Wy wiecie czy chcecie , zeby to ktos ogladal czy nie :)

A obraczek nie zmniejszaj teraz, szkoda zachodu, bo teraz i tak jej nie bedziesz jeszcze nosic(chyba ;D)
a latem faktycznie palce moga troche spuchnac,(przed @ tez troche puchna) a ze obraczka jest minimalnie za luzna na filmie nie widac, ale tego jak ktos sie siluje, zeby ja wcisnac na palec , bo jest za mala...ciezko nie zauwazyc:)
A po slubie zobaczysz i zadecydujesz czy jednak jest dobra czy trzeba troche zmniejszyc.

Offline mikoala

• Chuck Norris
agneska21 Diankusia, chyba macie racje na razie zostawie obrączke jaka jest! Nigdy nie zastanawiałąm sie nad tym, ale rzeczywiście jak jest luźniejsza przejdzie gladko to nie widdać a jak sie Młodzi siłują z obraczkami to troche przypałowato!
Ale dziś dużo ślubów, u mojego R 2 w bloku - klatka obok klatki, po drodze chyba 3 auta widziałąm udekorowane! Zjem i spadam zaraz do kościoła mojego, 2 śluby są to chce sobie conieco podpatrzeć, jak kościół udekorowany i takie tam...!
Potem może napisze co pozałatwiane mamy!

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
No nie jeden dzien mnie nie bylo a tu cala opowiesc juz jest, ale przynajmniej sa tez i plusy tego........ moglam ja przeczytac w calości, tak od razu, od poczatku do konca  ;D Calkiem ciekawie sie u Was zaczelo i na dodatek tak przyjemnie sie czytalo.

Mikoala dobrze ze postawilas na swoim i nie odpuscilas sobie swojego PM  :P zreszta widocznie byl Ci przeznaczony  :)
A może jakies foteczki nam tu wrzucisz? Sukienka, obraczki...?  :) Ja tam jestem bardzo ciekawa wiec nie daj sie prosic  ;D ;D ;D

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline buraczek
  • Chuck Norris
witaj. bardzo wzruszająca historia waszych zaręczyn! ja takich przeżyć nie miałam, bo my mieliśmy wcześniej zaplanowane zaręczyny, były oficjalne przy naszych rodzicach, najpierw mój PM klękał przed moimi rodzicami a następnie przede mną, też było cudownie, ale to nie to samo co z zaskoczenia... gratuluję Twojemu PM-owi pomysłu  ;) co do obrączek to tak jak piszą dziewczyny, narazie nic nie zmniejszaj, naprawdę lepiej żeby była nawet ciut za luźna niż za ciasna. jak byłam we wrześniu na weselu to właśnie kuzyn z rodziny mojego D. miał problem żeby założyć swojej żonie obrączkę, a zobaczyłam to dopiero na kasecie jak Sławek siłował się z obrączką i wkońcu pani młoda sama musiała ją sobie założyć, trochę śmieszne to było  :P
buziaki sobotnie  :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Piękne zaręczyny  ;)
takie niespodziewane są najlepsze  ;D

Co do obrączek - jak odbieraliśmy na G tez była luźna , w domu wieczorem tak samo, ale potem jak założył na drugi dzień to była ok  ;) Myslę że tego nie da sie idealnie co mm dopasować , ja też mam pierścionek raz luźny a raz się trzyma nie chce zejść  ::) więc nic bym z nimi nie robiła  ;)

Czekamy na wiadomości co macie załatwione  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
Fajnie dziewczynki,że tu do mnie wpadacie  :-*  :-*  :-* dla Was!
Z obraczkami to justyś ogólnie miałam różnie jeszcze "jaja" ehhhh dlatego

nie polecam jubilera na kościelnej 1 w sosnowcu!
Poprostu pozostawie to już bez komentarza! Podam tylko mały przykład - my płacilismy za grawer 1,50 od literki, justys 1,60 chodź zamawiała wcześniej, a gdy mój R. odbierał obraczki przyszła para i pyta sie tam m.in. o grawer a tu 1,80  :glupek:

Nasza lista wygląda tak:

1. sala    - Stara Strzecha
2. kamerzysta
3. zespół   
4. zaproszenia (w połowie rozdane)
5. wódka i etykietki na nią   
6. samochód z dekoracją   
7. godzina w kościele
8. świadkowie
9. obrączki
10. nauki i poradnia
11. suknia (zamówiona) + welon, bolerko, poduszeczka na obrączki, rękawiczki, podwiązka
12. garnitur
13. ciato i tort
14. szampan
15. parasolka z koronki
16. fontanna czekoladowa
17. biżuteria dla mnie
18. buty mojego PM

CHyba tylko tyle jak coś jeszcze sobie przypomne to dopiszę

« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2009, 15:20 wysłana przez mikoala »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Chyba na Koscielnej 1  ;D ;D ;D
w sumie to dziwna ta baba ale obrączki są cudne i to najwazniejsze  ;)
no to sporo już macie  ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
słuszna uwaga justys mysle co inengo pisze co innego  :glupek:
Obraczki są sliczniusie i grawer tez

Offline Justys851
  • Chuck Norris
a to najważniejsze  :D
to może jakieś fotki  ::)  ;)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
Witam.....mało mnie ostatno na forum,ale przeczytałam Twoją historię i czasami przybęde żeby śledzić Twój wątek :) a i wklejaj fotki to jest to co forumki lubią najbardziej  ;) ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
co do fotek , to jakies sie pojawią tylko dajcie mi chwile czasu, musze sie tego nauczyć!
epox zapraszam oczywiiście !

Obrączki- udało sie - jestem z siebie dumna  :P  :P  :P
Takie tradycyjne ale dla nas maja swój urok!
Zdjecie kiepskie bo z mojego fona i wieczorem!

Tylko sie zastanawiam czy te rozdzielczości to są dobre czy za 5 minut nie usuną mi fotki!

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
 :) no i pierwsza foteczka  ;D obrączki zawsze są śliczne i dla każdego jedyne w swoim rodzaju..czekam na więcej i oczywiście chce zobaczyć Wasze buźki  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Bardzo ładne, choć ja wolę płaskie - bo takie lepiej leza na naszych palcach  ;)

Rozdzielczośc dobra - w dłuższym boku nie może przekraczać 640 px  ;)- wiec jest ok  ;D

Offline mikoala

• Chuck Norris
No właśnie z obraczkami jak z sukienką może sie wydawać ze chce sie co innego a jak zacznie przymierzeac to tez co innego sie wybierze!
Przynajmniej ja tak miałam, w pierwszej wersji miał to być obraczki płaskie podobne do Twoich Justys tylko przez środek z białego złota. Wyszło zupełnie co innego jak widać na załaczonym obrazku!  :skacza:
Dziś to ja jeszcze może pokaże pierścionek zareczynowy, skoro nauczyłam sie zdjecia wklejać   :Najlepszy:  :Najlepszy:

Jakoś zdjęcie obrączek lepiej sie udało  :-\

Dziś jak pisałam wcześniej (jak sie wybierałam) byłam w kościele na 2 ślubach zeby sobie popatrzeć, bo niby wszedzie ta sama uroczystość a jednak minimalnie sie różni zawsze!
Chciałą tez sprawdzić czy kościół bedzie udekorowany no i powiem Wam  :dno:
Zero dekoracji tylko czerwony dywan przez środek, ja bym tak nie mogła ja musze chodźby wstążeczki białe mieć na ławkach.
Podpatrzyłam sobie jak wygląda sama przysiega, młodzi wychodzą ze swoiej ławki i wchodzą wyżej na schodki do ksiedza koło ołtarza i co mnie jeszcze zaskoczyło, myslalam że "papiery" podpisuje sie w zachrystii przed ślubem ewentualnie widziałam że podpisują tez po ślubie przy ołtarzu a tu zdziwienie - z boku ołtarza był stolik gdzie dokumenty były przygotowane i po nałożeniu obraczek podeszli i podpisywali!
Nie wiem moze akurat trafiłam na śluby skromnych osób, ale jakoś nie czułam tej magii dnia, takie to było bez pompy nazwijmy!
Nie no ja musze miec wszystko doskonale dopracowane najlepsze!

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
Wcale sie nie dziwie, ze tak uwazasz, bo ten dzien musi byc idealny i niepowtarzalny, wiem ze nie wszystko da sie w trakcie przewidziec ale to ma byc najpieknieszy dzien w moim zyciu i kazdy szczegol powinien byc dopracowany. Oczywiscie najwaznieszy wtedy bedzie dla mnie moj D. ale cala oprawa tez w jakis sposob sie liczy.

Obraczki sliczne, takie klasyczne, chociaz ja wole laczone zloto, a pierscionek zareczynowy tez mi sie bardzo podoba i oczywiscie domyslam sie ze na zywo jeszcze ladniejszy:)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline buraczek
  • Chuck Norris
moja koleżanka też miała taki skromny ślub: tylko czerwony dywan przez środek i z przodu przy ołtarzu był bukiet, jak dla mnie za skromnie... wyglądało to jak jakaś zwykła msza, tylko że młodzi przy ołtarzu... dekoracja, choćby skromna dodaje uroku tak ważnej uroczystości jaką jest ślub- to jest moje zdanie. a jeśli chodzi o podpisywanie papierów z USC to u nas zawsze to się dzieje podczas mszy ślubnej a nie po niej... po przysiędze i nałożeniu obrączek (chyba) młodzi a następnie świadkowie podpisują dokumenty. tak jest i już...