Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #90 dnia: 1 Lipca 2009, 10:48 »
Daisy rzeczywiście sytuacja z teściową nieciekawa :-\
u mnie było tak trochę śmiesznie, bo moi przyszli teściowie i połowa ich rodziny, wiedzieli, że mój Ł. ma mi się oświadczyć podczas romantycznego weekendu! ;)
a moi Rodzice to byli zdziwienia, bo z Ł. znaliśmy się zaledwie 9 miesięcy!! Ale moja Mama, jak to mama ;) coś tam czuła, że może mi się oświadczyć, więc tym bardziej się cieszyła! ;) :D
Ogólnie to raczej wszyscy są zadowoleni z tej sytuacji, a poglądy teściów na temat ślubu i wesela są raczej staroświeckie, czyli ma być hucznie i z pompą!! ;) do tego z klasą i elegancko, więc my z Ł. tym bardziej się cieszymy, bo właśnie o takim weselu marzymy! ;D
Pozdrawiam!

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #91 dnia: 1 Lipca 2009, 17:03 »
ehh niestety kazdy ma inne poglądy na slub...

moi rodzice tak samo jak przyszli teściowie bardzo sie ucieszyli z naszych zaręczyn,a moja przyszła teściowa nawet była troszkę zła, ze mój K nie zabrał ją ze sobą jak szedł wybierać pierścionek dla mnie :)
potem był poznanie rodziców ,bardzo sie polubili, co jeszcze bardziej nas ucieszyło, zapraszają sie na kawe i jest naprawdę bardzo milo, a co do ślubu to rodzice dali nam wolna ręke, zastanawialiśmy sie czy zrobic małe wesele- obiad kawa ciasto, wiecie chodziło o kase, ale ze jestesmy oboje dziećmi pierworodnymi to mamy bardzo chciały zeby było wesele z orkiestra do białego rana no i tak zostało, mamy sie cieszą a my będziemy mogli wspominać ... pierwszy taniec, rzucanie welonem muszka itp itd :):)

troszke sie rozpisałam zycze miłego popołudnia
zostawiam buziaki :*:*:*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #92 dnia: 1 Lipca 2009, 20:05 »
no zazdroszcze, ja bym sie nie obrazila gdyby chociaz jedna osoba u mnie w rodzinie zareagowala z odrobina euforii ;) ale na szczescie mam przyjaciolke ktora wszystko to nadrabia :P
a tesciowa staram sie nie przejmowac, i tak dobrze ze przyjela do wiadomosci ze bedzie wesele. nie prosilismy nikogo o pomoc finansowa, ale ona chyba uniosla sie honorem jak sie dowiedziala ze moi rodzice zadeklarowali nam pomoc i nawet uwazali ze to normalne ze zaplaca za wesele bo u nas w rodzinie praktycznie kazdemu rodzice duzo pomagaja w tych sprawach. w dodatku na 70 gosci wiec tesciowej oczy z orbit wyszly i tez powiedziala zebysmy sie nie martwili o kase, doceniam;] swoja droga to moje kolezanki byly zdziwione faktem, ze rodzice maja placic. ale moim zdaniem co w tym dziwnego, calosci placic nie beda bo nawet bysmy na to nie pozwolili a gdyby nie oni to tez bysmy mysleli wylacznie o jakims obiedzie i poczestunku. a tak to rodzice maja wolna reke co do listy gosci, naszych znajomych bedzie doslownie garstka, reszta to rodzina i przyjaciele rodzicow. a jak tam u was w tych sprawach? bo zauwazylam, ze rodzice tez wam pomoga :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 2 Lipca 2009, 10:46 »
U nas jest tak, że moi Rodzice płacą za naszą połowe gości, a ja płacę sobie sama za suknię i sukienkę, dodatki, fryzjera i kosmetyczkę.
U mojego Ł. miało być tak, że on sam wszystko opłaci, ale rodzice zadeklarowali się, że zapłącą za gości. Mój Ł. zapłaci więc za resztę spraw, jak fotograf, kamerzystę, oprawę muzyczną, dekoracje i fajerwerki. Moi oczywiście też się troche dorzucą. Mniej więcej wyjdzie po połowie, na rodzinę, nie wliczając fajerwerków, za które zapłaci tylko Ł. bo kosztują, aż 8 tys. a to Jego wymysł, więc niech buli ;) ;D

Co do listy gości, to ja decyduję kogo zaproszę z mojej rodziny, ale razem z Mamą układałam listę. W tym, że ja decyduję, to chodzi mi o to, że mamy dosyć dużą rodzinę, która mieszka na drugim krańcu Polski, więc prawie ich nie znam, więc wolę zaprosić tych, których kiedyś poznałam i miałam styczność, aniżeli tych, których na oczy nie widziałam! Oczywiście będą wszyscy Ci, których rodzice sobie życzą. Nie jestem żadną tyranką! żeby nie było! ;) :P
U mojego Ł. to raczej rodzice będą decydować o liście gości...
Ja jestem za tym, żeby było dużo młodych ludzi, przyjaciół i kuzynostwa, ale już widzę, że będą z tym problemy po stronie Ł....
No ale nic! ważne, że "prawie" wszystko będzie tak jak my chcemy!! ;) ;D
Pozdrawiam! :)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #94 dnia: 2 Lipca 2009, 16:39 »
U mnie jest z kolei problem z moimi rodzicami, którzy niestety nie są razem, i zamiast pomagać to utrudniają, i nie żeby sie nie cieszyli, bo się cieszą, ale na przykład nie spotkali sie jeszcze z rodzicami mojego D bo wciąż to odkładają, inna sprawa że spotykają się oddzielnie bo mimo że to dorosli ludzie to niestety nie potrafią sie dogadac, a to dla mnie bardzo wazne....no coz nie mozna mieć wszystkiego...daisy86 nie martw się to jest wasze wesele i będziecie sie na nim swietnie bawic!!!!

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #95 dnia: 5 Lipca 2009, 19:15 »
aagatkaa na wesele idę 22 lipca na Balaton więc niestety nie bedziemy się razem bawić. A z racji , że owa Panna Młoda chce mieć druhny na weselu podobnie wyglądające (ja jako świadkowa i 5 pozostałych dziewczyn) szyjemy sobie sukienki u krawcowych. Wszystkie z tego samego materiału, ale inne kroje.

daisy86 faktycznie z teściową nie masz za ciekawie, ale przecież to nie z nią będziesz żyła. ważne żeby tylko nie wchodzić sobie w drogę i nawzajem sie tolerować. Dzieki Bogu ja mam rewelacyjnych teściów.
Super zareagowali na nasze zaręczyny - całą rodziną (razem z babcią) wybierali dla mnie pierścionek - a wybrali prześliczny  :skacza: To było dla mnie wielkie zaskoczenie. szczerze mówiąc to zaręczyn spodziewałam się właśnie jakoś teraz w okolicach lipca kiedy Kot skonczy studia a on mnie zaskoczył pół roku temu w Sylwestra  :Zakochany: :serce: :i_love_you:
Gorzej zareagowali moi rodzice bo wcale nie okazali jakiejkolwiek radości  - chyba byli obrazeni ze odbylo sie to bez nich  :( :( :( strasznie było mi przykro, a serce mi pekało jak patrzyłam wtedy na dezorientowanego Kota wręczającego kwiaty mojej mamie i tacie 0,7 -  no ale cóż było minęło

co do wesela z góry zakładaliśmy ze zapłacimy sobie sami za całość -  ja pracuję juz od 3 lat, Kot ok 5-6 wiec było to dla nas logiczne. Okazało się jednak że w tej kwestii entuzjazm rodziców odwrócł się. Moi nam pomogą i bardzo sie ciesza ale tata Kota nie roumie po co wydawac tyle kas, którą można w znacznie lepszy sposób spożytkować (właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania formalności by rozpocząć budowę domu). Oczywiście pomogą nam ale woleliby dołożyuć nam do budowy domu. Niby wiem że mają racje ale jakooś mi sie smutno zrobiło. W sumie nie robimy dużego wesela bo planujemy na ok60 osób i tylko jeden dzień ale to tylko dlatego że bardzo dużej ilości weselników musimy zapewnić nocleg i to sporo kosztuje a gdybyśmuy chcieli robić jeszcze jeden dzień i opłacać kolejny nocleg to nie wiem czy w 60 tys zmiescilibysmy sie. A na to niestety nas nie stal. liczę na to że większość zrozumie dlaczego robimy tylko 1 dzień i zamierzam się cudnie tego dnia bawić. Listy gości w zasadzie ustalaliśmy sami Rodzice dostali je jedynie do akceptacji i nanieśli niewielkie poprawki. Co do reszty to czas pokaże.

I chciałam zwrócić uwagę na jeszcze jedną sprawę. Moje drogie mamy już lipiec i powoli ruszą nasze suwaczki  :skacza: mój już od soboty pokazuje mniej niż 1 rok  ;D :piwo_2: :piwo_2: :piwo_2:  tak się cieszę

Jedyne czego mi potrzeba do szczęścia to Kota na stałe przy sobie ale on dzielnie szuka pracy na śląsku i niebawem do mnie dołączy. Teraz niestety wraca do Wrocławia i nie wiem kiedy się zobaczymy znowu

Ortografia
« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2009, 14:30 wysłana przez Anjuschka »

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #96 dnia: 17 Lipca 2009, 23:12 »
Jak tam lipcówki :) urlopujemy???? Chciałam się pochwalić, że do naszych załatwionych spraw ślubnych dołączyły zaproszenia, które są już u nas w domku :). Ja jeszcze jestem przed urlopem. pozdrawiam papaty

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 20 Lipca 2009, 13:33 »
Hej Izabelo :)
Widziałam Twoje zaproszenia! Są prześliczne!! mogłabyś mi również wysłać namiary do tego pana? ;)
My także przed urlopem, ale równo za tydzień będziemy wygrzewać się na plaaażyyy!! ;D mój Luby zabiera mnie do Grecji :hopsa:
Już się nie mogę doczekać!! ;D
Pozdrowienia kochane Lipcówki i miłych urlopów życzę!! :-* :-* :-*

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Lipca 2009, 19:02 »
Aagatkaa adres poszedł na priv.Cieszę się, że zaproszenia Wam się podobają:), jak ja Ci zazdoszczę tej Grecji :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Lipca 2009, 14:35 »
Ah sama się cieszę jak dziecko!! ;) :D
Może wkleję jakąś fotkę jak wrócę ;)

Izabela dziękuję jeszcze raz! :-*
Buziaczki dzieczynki :-*

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #100 dnia: 22 Lipca 2009, 00:37 »

:hello:
hej dziewczyny.
widze u wiekszosci juz z gorki
zazdrosze bo my na razie mamy tylko sale i kosciol
 :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 22 Lipca 2009, 10:16 »
m@dziuni@ witaj serdecznie! :-*
A skąd jesteś kochana?
No i dlaczego tak stoicie w miejscu?
Czas organizowania jest troszkę zakręcowny, ale jakże cudowny! ;) ;D
Brakuje mi już tej lataniny za wszystkim ;)
Więc zazdroszczę Ci troszkę, że to jeszcze przed Tobą! ;)
Pozdrawiam i życzę udanych przygotowań :-*

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #102 dnia: 22 Lipca 2009, 10:35 »
generalnie jestem ze szczecina slub i wesele w szczecinie
niestety prawie nie bywam w domu :-\
i nie mam kiedy sie zajac przygowowaniami.
lipa straszna.
 ten slub mnie przeraza jest tyle rzeczy do zrobienia ze glowa boli :-[ :-[

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Lipca 2009, 11:25 »
Tak to prawda, mnie również to wszystko przerażało, ale teraz jest już okej, bo to co najważniejsze już zaklepane ;)
Chociaż dalej mnie prześladuje myśl, że coś pójdzie nie tak... :boje_sie:
Urwanie głowy z tym wszystkim! ;)  :urwanie_glowy:
Ale damy radę!!
Trzymam kciuki za Was!
Pozdrawiam serdecznie :-*

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #104 dnia: 24 Lipca 2009, 12:52 »
u mnie powoli cos sie rusza dzisiaj zaklepalam orkiestre chociaz przyznam ze poszlismy na latwizne no ale jest juz z glowy

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Lipca 2009, 17:35 »
Witam dziewczyny:)

w końcu mój suwaczek nie pokazuje tego irytującego napisu JESZCZE PONAD ROK  ;D zostało jeszcze tylko 364 dni ;D wczoraj był 24 i cały dzień myślałam o tym co będę robiła tego dnia za rok :D chyba w końcu do mnie powoli dociera:)
zabraliśmy się w końcu za szukanie fotografa, i oczywiście trochę za późno- na szczęście jest dużo fajnych co mi się jescze podobało więc spoko:)
znaleźliśmy też super kamerzystę, ale niestety baaaaardzo drogi więc musimy się zastanowić mocno czy gra jest warta świeczki, ale jak go nie weźmiemy to chyba po prostu zrezygnujemy z kamerzysty, choć trochę mi szkoda :(

m@dziuni@ myślę, że z orkiestrą to nie warto iść na łatwiznę, bo to od niej w dużej mierze będzie zależeć jak WY i goście się będziecie się bawić i wspominać ten dzień:)

zostawiam  :uscisk:

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Lipca 2009, 19:27 »
elemelka ja zaklepałam orkiestrę ktorą nam proponowali z  restauracji zamkowej.
nawet ich nie widziałam - niestety nie mam czasu zeby szukac innej.
mam nadzieję że będzimy zadowoleni  ;D

jedynie fotograf jest ten ktorego bardzo chcialam - Pan Igor z fotoeverestu:D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Lipca 2009, 22:19 »
m@dzini@ to powiem Ci,  że dość odważnie, ale przeważnie restauracje mają sprawdzone orkiestry, więc sie nie masz czym  martwić :)
zadroszczę Ci daty ślubu - moje urodziny :D
my dopiero szukamy fotografa i przeraża mnie, że niektóre forumki mają już zaproszenia- mam wrażenie, że się lenię ;D
pozdrawiam wieczornie :)

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Lipca 2009, 22:43 »
Witam, Maciej i ja jesteśmy dopiero 10 dni po zaręczynach.  Chcemy się pobrać w przyszłym roku.  Chce zgrać wesele z przyjazdem mojej ciotki i kuzynek z Kanady.

Mam strasznie dużo formalności do zalatwienia. . .
same przeszkody na drodze.  Nie dość, że jestem po rozwodzie to jeszcze nie mam bierzmowania. . .
Rozmawiałam dzisiaj z Księdzem, powiedział, że nie powinno być problemu ze ślubem kościelnym.

W tym tygodniu zrobimy rajd po salach.
Macie może jakieś propozycje? ja się zakochałam w Restauracji Ceremonia, ale przyszły nalega, żebyśmy jeszcze kilka innych oglądnęli dla porównania.
pozdrawiam
Kasia

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Lipca 2009, 14:27 »
k8libby a na ile osob orientacyjnie ma byc wesele???
bo to podstawa do wybrania sali.

my mamy zamkowa ale mozesz miec juz problem z terminem na wakacje:/
hehe
elemelka nie jestes sama ja caly czas mam wrazenie ze nic sie nie rusza w zwiazku z naszym weselem :/

i tak szczerze to jeszcze chyba to do mnie nie dotarlo ze za rok bede żoną - jakoś to dziwnie brzmi :los:

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #110 dnia: 26 Lipca 2009, 16:11 »
M@dziuni@: 50 osób w porywach do 55.

Offline m@dziuni@

• forumowicz
« Odpowiedź #111 dnia: 27 Lipca 2009, 12:57 »
hmm na tyle osob to moze
- hotel park
- villa palace
- zamkowa ( 1 sala do 80 osob)
- gościniec pod aniołami

te restauracje mi przyszly do glowy ale nie jestem pewna czy organizuja wesela na 55 osob  :hmmm:

Offline mijenka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #112 dnia: 30 Lipca 2009, 14:35 »
witam :)

to ja też się pochwalę, a co ;D

zaręczeni jesteśmy od stycznia, ślub w przyszłym roku ;)
wesele odbędzie się w remizie jako, że teść należy do OSP ;D
ślubować będziemy w Płoni bo rodzina mojego PM tam mieszka i mają tam księdza po znajomości :)
do tego znajome teściowej z neokatechumenatu będą nam gotować żarełko ;D
i, żeby było śmieszniej to śpiewać w kościele nam będzie siostra mojego PM  :skacza:

Offline Izabela82

• zapaleniec
« Odpowiedź #113 dnia: 30 Lipca 2009, 16:23 »
Mijenka, chyba coś nie tak :), piszesz, że ślub w przyszłym roku, a w awatarze masz ślub 17 .07. 2009 :)- to już po fakcie

Offline mijenka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 30 Lipca 2009, 16:56 »
ojojojoj mały błąd w opisie :P
to chyba dlatego, że ciągle nie mogę w to uwierzyć ;D
albo chciałabym, żeby to było już ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2009, 17:00 wysłana przez mijenka »

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #115 dnia: 30 Lipca 2009, 17:22 »
17 lipca 2010, :) to tak jak Maciej i Ja :)

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #116 dnia: 30 Lipca 2009, 17:26 »
Dziewczyny, wpiszcie się na listę tutaj: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=16536.0

Tam na razie jest tylko jedna para z 17.07

Offline mijenka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 30 Lipca 2009, 17:37 »
Cytat: k8libby
17 lipca 2010, :) to tak jak Maciej i Ja :)

no tak by wypadało ;D

Offline Agii_87

• użytkownik
  • **
  • Otworzyłeś moje serce i uratowałeś moją duszę :*
« Odpowiedź #118 dnia: 31 Lipca 2009, 14:21 »
oooo ja tez bee ślubować 17 lipca .
w końcu znalazła sie osoba z tą samą data:)

Offline mijenka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 31 Lipca 2009, 23:33 »
a nawet dwie ;)