Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 82851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #210 dnia: 4 Września 2009, 16:05 »
a my już mamy kościół załatwiony ;D msza o godzinie 16, najlepsze jest to że 2 miesiące temu miałam przyjść w połowie września bo kalendarza nie było, a jak poszłam wczoraj to połowa już pozajmowana :-\
no i ciągle szukamy orkiestry, koniecznie damsko-męska, jak babka śpiewa fajnie to koleś już nie i tak w kółko. .  od 1. 5miesiąca już szukamy i guzik :(
póki co mamy załatwioną sale, kościół, zaproszenia, fotograf i kamerzysta też, ale na razie bez umowy i to tyle. . 
jak znajdziemy orkiestre to również wracam do pisania pracy mgr bo w moim tempie do lipca to nie zdążę ::)
 weekendowe :-* :-* zostawiam

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #211 dnia: 4 Września 2009, 16:10 »
Zdażysz, zdążysz.. Będzie już świeżo upieczoną panią magister na ślubnym kobiercu :)))

A na jakiej uczelni studiujecie?

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #212 dnia: 4 Września 2009, 16:32 »
hehe mam taką nadzieję;) ja studiuję na UTP w Bydgoszczy.
i mam do Was pytanie. .  wysyłacie jakieś zawiadomienia o ślubie?? są takie gotowce do kupienia czy tylko własnoręczne?? kiedy je wysyłać- razem z zaproszeniami czy później?? i zakładając że chcę kogoś zaprosić tylko na poprawiny, to napisać to jakoś na zaproszeniu czy tylko ustnie powiedzieć?? Bo ja już sama nie wiem:/

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #213 dnia: 4 Września 2009, 17:10 »
sezorg nie wiem jak to jest z tymi zaproszeniami, nie bedziemy mieć więc mam problem z głowy:)ale myślę, że może napisać na zaproszeniu bo ludzie to są różni czasami, żebys nie miała jakiś niespodzianek. Koleżanka, kiedyś była proszona na same poprawiny, to mogę zapytać jak to było, ale to dopiero w przyszłym tygodniu się z nią zobaczę,

ale na kurs  tańca to bardzo bym chciała iść:) my co prawda nie mamy problemu z tańcami, bo Rafał szaleje na parkiecie, ale to właśnie okazja żeby go wyciagnąć na kurs, wstępnie się już zgodził :skacza: myśle, że to fajna rozrywka :)

Offline k8libby

• forumowicz
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #214 dnia: 4 Września 2009, 17:37 »
Mnie do kursu przyszły namówił, bo to on ma problemy (ja w podstawówce 6 lat w szkole tańca byłam), cieszę się też, bo to zawsze troszkę ruchu.
Suknie w salonach mierzyłam, ale wyglądałam w nich jak beza, poza tym jestem już za stara na taka wielka tradycyjną suknie no i zbyt rozsądna, żeby wydać 3tyś na kieckę na jedną noc. Wolę wydać więcej kasy na gajer, żeby był też wielofunkcyjny a nie tylko na ślub.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 4 Września 2009, 17:38 »
Ja bym napisała, że tylko na poprawiny, żeby przypadkiem zaskoczenia później nie było. My także poprawin nie robimy, więc nie ma problemu. A do zaproszeń będziemy tylko prośbę o pieniądze na prezent ślubny i coś zamiast karmy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #216 dnia: 4 Września 2009, 19:23 »
ja tez uwazam ze troche ruchu nie zaszkodzi :) moj men na poczatku sie strasznie opieral i mowil ze nigdzie nie pojdzie ale  zbiegiem czasu sam sie przekonal i wcale mu nie musialam bardzo truc :P teraz to juz w miare z entuzjazmem do tego podchodzi i mowi ze "po nowym roku musimy isc" :P
co do walca wiedenskiego to krok podstawowy jest prosty jak drut, wystarczy pojsc na kilka lekcji zeby nauczyc sie krotkiego ukladu, wtedy cena spada w porownaniu do kursu np przez pol roku. nam tez troche szkoda kasy bo oszczedzamy jak mozemy a wydatki sie mnoza i to nie tylko tez wiazane ze slubem. ale i tak nie mamy wyjscia bo nie bardzo chcialabym sie osmieszyc. prawda jest taka ze u nas w zwiazku podczas tanca to ja prowadze:P moj partner procz dreptania z nogi na noge i machania ramionami niestety nie umie nic :) zero inwencji, oborotow itp. ale i tak jest slodka ta jego taneczna niezaradnosc :D

musze sie wybrac do tego kosciola jednak... ???

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 7 Września 2009, 13:11 »
My z moim Ł. wzięliśmy parę lekcji jak jechaliśmy ostatnio na wesele. Na początku nawet nam się to podobało, ale potem zaczęło to być jakieś takie męczące.
Za indywidualne lekcje płaciliśmy 65 zł za 45 minut zajęć. Cena nawet przystępna.
Teraz mój jakoś znowu nabrał ochoty, żeby iśc na kurs grupowy, który zaczna się w październiku i trwa do końca kwietnia.
Pan instruktor twierdzi, że po tym kursie wystarczą tylko 3-4 godziny indywidualnie na pierwszy taniec :)
Więc chyba znowu zaczniemy tańcowanie! ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 7 Września 2009, 19:38 »
my też nie będziemy mieć poprawin chyba że w domu  ;D
ja bym poszła na kurs ale mój nie chce  :( w październiku idziemy na wesele więc go pomęczę  ;D
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline cherry

• zapaleniec
  • data ślubu: 31.07.2010
« Odpowiedź #219 dnia: 7 Września 2009, 20:07 »
A ja będe miała poprawiny, ale takie mniejsze, znaczy obiad z kawą i ciastem w restauracji gdzie jest wesele, ale tylko dla najbliższej rodziny;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #220 dnia: 7 Września 2009, 21:48 »
u nas poprawiny beda z tego wzgledu, ze 3/4 gosci jest przyjezdnych i przed wyjazdem wypada ich nakarmic ;) a ze nie zmieszcza sie u nas w domu to robimy poprawiny w lokalu. bez zadnych ceregieli, zespolu juz nie bedzie bo po pierwsze to juz przegiecie finansowe a po drugie po weselu raczej malo kto bedzie mial sile na tancowanie. ja na pewno nie :P takze bedzie to po prostu obiad i krotkie posiedzenie, ew. przy piwku.

co do studiowania, bo nie zauwazylam wczesniej, to ja u siebie w miescie na uniwerku. ostatni rok. a potem nie wiem, chcialam isc na podyplomowe ale w takiej sytuacji nie bedzie mnie na to stac. zwlaszcza ze moj narzeczony mial maly poslizg i w tym roku broni licencjat a zalezy mi zeby poszedl potem na magisterskie. zreszta nie ma pospiechu z podyplomowka bo i tak nic ciekawego w szczecinie nie otwieraja :P

zycze milego wieczoru dziewczynki :)

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #221 dnia: 8 Września 2009, 09:55 »
Ja w tym roku zaczne 3 rok licencjata, więc też mnie czeka wesele z obroną;) Ale na razie nie mam zamiaru iść na magisterskie. Tak mi się marzy w że w przyszłym roku zaczniemy się starać od razu o dzidziusia i będziemy mieli jak Bóg da pełną rodzinkę;) Do studiów sie trochę zraziłam, ale licencjat chciałabym miec;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #222 dnia: 8 Września 2009, 11:05 »
kurcze zeby u nas bylo z tym tak latwo. to pewnie tez bysmy sie starali po slubie o dzidziusia :) ale u nas niestety perspektywa z mieszkaniem marna. ostatnio moj M. rozmawial ze znajomymi, ktorzy starali sie o kredyt na mieszkanie i wcale nie bog wie jaki wysoki, bo 150 tys. i mieli problem z jego otrzymaniem bo chlopak dopiero od pol roku pracowal na umowe o prace i bank nie chcial sie zgodzic. a u nas to w ogole kiepsko w takim razie bo ja poki co pracuje na czarno. nie pogodze pracy ze studiami dziennymi wiec nie mam na razie wyjscia. na szczescie narzeczony pracuje od pewnego czasu na uniwersytecie wiec chociaz jemu sie udalo. no a poki nie bedzie lepszych nadziei na kredyt mieszkaniowy to czeka nas niestety mieszkanie z tesciami. moimi tesciami;] ale i tak nie ma wyjscia wiec staram sie do tego nastawic w miare pozytywnie bo ma to tez swoje jakies tam plusy. przynajmniej od razu po slubie nie bedziemy musieli sie martwic o splacanie kredytu, placenie czynszu, wydawanie na zycie itp. albo na wynajem czegos co nigdy nie bedzie nasze. a maja duzy dom wiec mam nadzieje ze jednak jakos damy rade. szara rzeczywistosc.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #223 dnia: 8 Września 2009, 11:06 »
u mnie poprawiny będą w ogrodzie moich rodziców, grill i browarek :-)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 8 Września 2009, 11:16 »
U mnie jako takich poprawin nie będzie. Jedynie taki "obiadek" (obiadek, kolacja i zimna płyta), ale to już w domu przyszłej teściowej dla jej rodziny. Moja rodzina w niedziele będzie wracała już do domu, więc tylko takie śniadanie późne u mojej mamy. Szkoda. że nie razem, ale nie było nas już stać. My oczywiście obskoczymy obie "imprezy"

A o dziecko to najszybciej rok po ślubie będziemy się starać, tak mi się wydaje. Ja dopiero teraz prace w zawodzie zaczynam i chciałabym sobie najpierw "pozycje" wyrobić, żeby mieć do czego wrócić. Brzmi brutalnie, ale cóż życie.

Ale za to mieszkamy już razem, co prawda na wynajmowanym, ale razem. Z mieszkaniem (kawalerką) rewelacyjnie trafiliśmy. Utrzymujemy się sami, i mieszka z nami nasz pies. Wydaje mi się, że to i tak dobrze. Tym bardziej, że narzeczony jeszcze studia do czerwca robi (i co miesiąc trzeba za nie płacić :( ).

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #225 dnia: 8 Września 2009, 11:59 »
madziatko załatwiliście już orkiestrę, daj znać bom ciekawa ;Da ta Męska orkiestra fajna :)mam nadzieję, że Wam się uda ich zaklepać:)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 8 Września 2009, 12:47 »
Dzisiaj będziemy wiedzieć co z orkiestrą. Ale to jak narzeczony z pracy wróci. Normalnie aż się denerwuje i naprawdę liczę, że się uda. Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie naszego wesela bez ich muzyki :) Mimo, że w necie mało opinii o nich jest.

Jutro do kościoła jedziemy i na spotkanie z fotografem.

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #227 dnia: 8 Września 2009, 13:56 »
Witam wszystkie lipcowe panny mlode :-) Ja prawie bylam już czerwcową, ale jakoś tak wszystko sie poukladało, że przestawiliśmy z 26.06 na 03.07 :-) w ten sposób mogę być w tym temacie :) My w sumie najważniejsze rzeczy jakie można było załatwic już mamy. Pierwsza była sala, potem kościół, następnie (najważniejsza dla nas) orkiestra, potem fotograf o tydzien temu zaklepaliśmy kamerzystkę :) narazie tyle :) Za sukienkami chodziłam już mniej więcej, ale jak na początku mialam mniej więcej jakis wzór jaki chcę, tak teraz juz całkiem zgłupiałam i nic nie wiem :-) poprostu wszystko mi sie zaczyna podobać, jak już założę na siebię :-)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 8 Września 2009, 17:10 »
Witam :))

Niestety nie będzie naszej wymarzonej Męskiej Orkiestry. Nie dało się już nic zrobić. Przykro i szkoda ;( Będzie nam grał zespół Kaprys z Mikołowa.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #229 dnia: 8 Września 2009, 18:22 »
witaj Kinia :)

madziatko, szkoda, ze sie nie udalo, ale nie lam sie na pewno nie bedzie gorzej z orkiestra ktora zalatwiliscie. ja jestem zdania, ze jak sie czlowiek na cos decyduje, zwlaszcza na okacje wesela, to juz wie, ze to musi byc to. takze glowa do gory ;)

sluchajcie ja za to dzis bylam na pierwszych przymiarkach. no i oczywiscie okazalo sie, ze wygladam dobrze w zupelnie innym fasonie niz sobie wymyslilam bo chcialam ten w A, a fajnie wygladam w takiej pol-rybce, gdzie dol gorsetu jest scieny lekko na skos i konczy sie ponizej biodra. dzieki temu jest bardziej dopasowana i nie taka szeroka. chociaz i tak szersza niz zakladalam ze ma byc :P
a co najlepsze upieralam sie na biala suknie, a tu okazuje sie ze o wiele lepiej wygladam w bardzo jasnym ecru  :o zmierzylam ogolnie 5 roznych sukien i w bialych bylo "ladnie ale to nie to" a w ecru bylo raczej super, ale i tak uparlam sie na jedna konkretna sukienke i mamie tez bardzo sie podobala. dodatkowo jest niedroga bo juz na wyprzedazy i na prawde swietnie sie w niej czulam. jutro salon jest nieczynny wiec pojade jeszcze do jednego salonu i mysle, ze w tym tygodniu juz sie zdecyduje :)
takze tyle moich dzisiejszych przygod. jutro ciag dalszy.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 8 Września 2009, 18:27 »
daisy86to super może już niedługo kupisz sukienkę, ja może też się przejdę po sklepach poprzymierzać
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 8 Września 2009, 18:35 »
Źle nie będzie, ale taki niedosyt pozostaje. Tamta orkiestra bardziej w moim stylu była i mimo, że sporo droższa to wręcz idealna. A do tej nowej muszę "dojrzeć" po prostu. Oswoić się z myślą. Niemniej jednak będzie dobrze i wszyscy będziemy się cudownie bawić (oby) :)

A po ile ta twoja wymarzona sukienka? Ja się na wielkie przymierzanie wybieram chyba w ostatni weekend września. Tylko, że u mnie odwrotnie. Ja chciałabym suknie w kolorze erci, a wszyscy widzą mnie w białej. Ciekawe czy ja też się w bieli zobaczę? :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #232 dnia: 8 Września 2009, 19:32 »
1200. cena poczatkowa 2900. takze przecena jest spora i oplaca sie bardziej niz wypozyczenie. ale z decyzja poczekam jeszcze do piatku, tylko sie modle zeby nikt mnie nie ubiegl. buty tez zamowie na miejscu bo nie sa drogie. mama namawia mnie na dlugi welon, taki do ziemi bo sukienka nie ma trenu. jeszcze nie wiem czy to dobry pomysl bo chcialam skromna sukienke, a ta i tak ma troche swiecidelek, na szczescie tylko na gorsecie.

wiem, co czujesz z tym zespolem madziatko.  my mielismy wesele robic w dworku poza miastem, ladna okolica, super na zdjecia i ogolnie efektowne miejsce. wtedy impreza bylaby dwu dniowa a moja mama ma tam znizke ze wzgledu na swoja prace i wszystko wychodzilo calkiem niedrogo. jednak opcja ta odpadla bo maja za malo pokoi i przenocowalaby tylko niecala polowa gosci a reszta musialaby wracac. bylby to juz za duzy koszt na dowiezienie gosci na wesele, z wesele, a potem jeszcze na poprawiny. jest to dosc daleko od szczecina a poza tym byloby niezrecznie gosciom powiedziec ze maja jechac skoro inni beda nocowac na miejscu. dlatego musielismy odpuscic. ostatecznie znalezlismy inny lokal, ktory z zewnatrz nie wyglada super ale ma dobre opinie wiec wszystko powinno byc ok.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 8 Września 2009, 19:44 »
To faktycznie taniutko. Ale najważniejsze i tak, żeby się podobała i żebyś się w niej dobrze czuła. Mi się jak  jedna sukienka podobała i to, o dziwo, najtańsza w salonie. 1600 ze wszystkimi dodatkami oprócz welonu (i jeszcze 10% rabatu).
Ale wszystko na przymiarkach się okaże.

Przemyśl ten welon. W kościele efekt nieziemski, a później świadkowa może ci podmienić na krótki :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #234 dnia: 8 Września 2009, 19:51 »
to faktycznie taniutka ta sukienka
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #235 dnia: 8 Września 2009, 20:03 »
no wlasnie zdziwilam sie ze tak tanio, sadzilam ze z 1600 conajmniej. ale jest w swietnym stanie i dodatkowo lezy jak ulal wiec wlascicielka obnizyla mi jeszcze cene, bo nie bedzie trzeba jej przerabiac. buty ma po 170, wyscielane skora wiec tez fajna cena. a nad welonem sie zastanawiam, myslalam, ze moja mama po prostu tak chce bo jej ogolnie podobaja sie bezy, a ze ja takiej nie wybralam to chociaz chcialaby zebym welon miala "rzucajacy sie w oczy". ale skoro piszesz madziatko, ze powinnam to przemyslec to moze faktycznie. po prostu obawiam sie troche zebym nie wygladala na przebrana. ale chyba jeszcze kogos wezme na nastepna przymiarke zeby opinia byla bardziej zroznicowana ;)
a Wy jakie chcecie miec welony??
« Ostatnia zmiana: 8 Września 2009, 20:05 wysłana przez daisy86 »

Offline cherry

• zapaleniec
« Odpowiedź #236 dnia: 8 Września 2009, 20:18 »
Ja będe miała welon taki do pasa, delikatny z malutkimi kryształkami, taki akurat pasuje do mojej sukni.

Offline k8libby

• forumowicz
« Odpowiedź #237 dnia: 8 Września 2009, 20:21 »
ja nie bede miala welonu, tylko taki toczek z woalka

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 8 Września 2009, 20:26 »
A ja jeszcze nie wiem - najpierw muszę sukienkę znaleźć, później welon :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 8 Września 2009, 21:22 »
ja podobnie jak madziatko ale chyba do pasa :)
Dziękujemy