Autor Wątek: Moje 88 dni- Agnieszka32:-))  (Przeczytany 25130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline okruszek

• maniak
Moje 88 dni- Agnieszka32:-))
« Odpowiedź #150 dnia: 25 Listopada 2005, 23:56 »
oj aga, oj
tak czytam sobie Twoje zmagania i twoje sprawy związane z tym dniem ... to mi dech zapiera. I jeszcze to równy miesiąc do ślubu .... ach ... :D
I tyle przygotowań, tyle łażenia, wybierania, dyskutowania, myślenia a tu minie ten dzień (tak szybko jak szybko będziesz zamiatać tą wiązanką  :mrgreen: ) i będzie po.  :shock:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #151 dnia: 26 Listopada 2005, 01:21 »
a propos vistuli to jest teraz jedna z najlepszych firm na polskim rynku i do tego polska firma. Mają świetną jakość dużo lepszą od np. Pierre Cardin który stracił markę bo zaczał sprzedawać swoje rzeczy w hipermarketach.
Jeszcze firma Pawo jest dobra.

Aguś jeszcze tylko trochę biagania i juz krótce będziesz sobie słodko odpoczywać !

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #152 dnia: 26 Listopada 2005, 18:29 »
Cytat: "Molunia"
np. Pierre Cardin który stracił markę bo zaczał sprzedawać swoje rzeczy w hipermarketach.

Ja straciłam całe swoje serce do tej marki właśnie jak zobaczyłam ich rzeczy byle jak powieszone w hipermarketach. A resztki jakichkolwiek uczuc ulotniły się, gdy w USA w sklepach widziałam koszule tej marki za 2,39$ :shock:  Oczywiście, mają też rzeczy wspaniałe gatunkowo, ale tych chyba u nas nie ma :|

I tyle przygotowań, tyle łażenia, wybierania, dyskutowania, myślenia a tu minie ten dzień (tak szybko jak szybko będziesz zamiatać tą wiązanką  ) i będzie po.

Z jednej strony boje sie upływu czasu, bo wciąż wydaje mi się, że o czymś zapomnę, że coś przegapię, że jakaś ważna rzecz leży sobie niezałatwiona i się śmieje gdzieś w kącie :)  A z drugiej strony wiem, że to jedyny raz w życiu, że więcej czegoś takiego nie przeżyję; chciałoby się zatrzymać czas i powiedzieć "chwilo trwaj".

Byłam wczoraj u kosmetyczki...uwielbiam to...ciepełko, kocyk, muzyczka, aromatyczne świeczki  :D Od razu człowiek sie robi przyjaźniej do życia nastawiony. :)
Jutro runda po Galaxy w poszukiwaniu ciuszka na poprawiny:-))

P.S. W dalszym ciagu nie mam na kompie fotki obrączek :evil:  Ale ona jest, więc prędzej czy później ją tu wkleję.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #153 dnia: 29 Listopada 2005, 16:28 »
Cytat: "Agnieszka32"
jednej strony boje sie upływu czasu, bo wciąż wydaje mi się, że o czymś zapomnę, że coś przegapię, że jakaś ważna rzecz leży sobie niezałatwiona i się śmieje gdzieś w kącie

skąd ja to znam :?: I podobnie jak Ty chciałabm, abym mogła przeżyć każdą najdrobniejszą chwilę, żeby każdy najdrobniejszy gest zapadł mi w pamięcie, żebym mogła rozkoszować się tym dniem...
Jutro runda po Galaxy w poszukiwaniu ciuszka na poprawiny:-))

i jak tam zakupy :?: Udane :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #154 dnia: 29 Listopada 2005, 19:34 »
Cytat: "demka"
jak tam zakupy  Udane

I udane i nieudane:-))) Nie kupiłam sobie niczego do ubrania, ale uzupełniłam braki w biżuterii i juz mam wszystko: diadem, delikatny naszyjnik i delikatne kolczyki (na wszystkim jest motyw kwiatka, taki jak w diademie). Szukałam tego w necie, żeby wkleić, ale nie mogę znależć nawet niczego podobnego, nie wiem,, czy w Bijou Brigitte sprzedaja bizuterie jakiejś konkretnej firmy i gdzie tego szukać.

Kupiłysmy tez sukienke dla mojej Mamy i dodatki. Będzie ślicznie wyglądała :D

Zaklepałam sobie termin u fryzjera- 09.12....mam nadzieje, że to tak akurat. Z natury mam bardzo ciemne włosy, takie prawie czarne, ale teraz jak byłam w Stanach zaszlałam i zrobiłam sobie kilka pasemek; takich kure***o czerwonych (coś jak Wiśniewski) 8)  Po czasie pasemka wypłowiały i chciałabym zafarbowac włosy na ciemny brąz. Zastanawiam sie też, czy na samym przodzie nie zrobic sobie kilku drobniutkich pasemeczek, takich bordowych albo oberżynowych....mam jeszcze kilka dni do namysłu :)

Byłam dzisiaj w Strachocinie zamówić kwiaty. Moja wiązanka bedzie mniej więcej taka, jak sobie ją wyobraziłam. Dominujacymi kwiatami będą białe frezje a do tego będa jakis kwiaty na "e" (zapomniałam nazwę :oops: ), takie troche podobne do tulipanów, tylko bardziej geste. One tez będą białe. Do tego bedą zielone i srebrne dodatki, ale bez przesady. :D

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #155 dnia: 29 Listopada 2005, 19:51 »
i zrobiłam sobie kilka pasemek; takich kure***o czerwonych (coś jak Wiśniewski)

No to faktycznie zaszalałaś!!!
Ciemy brąż i bordo :roll:  No nie wiem.... Podpytaj stylistę (fryzjera znaczy :wink: )

Ja kiedyś chciałam zaszaleć i dzień przed ślubem moich przyjaciół zafarbowałam sobie włosy na kolor głęboka czerwień (takie czerwone wino). Trochę podsuszyłam i padłam do łóżka. Rano się obudziłam, kątem oka spojrzałam na kolor mojej czupryny i   :szczeka:  Włosy owszem zmieniły kolor, ale na śliwkę węgierkę  :zdziwko:  POdsumowując - miałam kolor włosów pod kolor kreacji. Ot taka niespodzianka.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 29 Listopada 2005, 21:46 »
udane i nieudane:-)))

w takim arzie z jednej strony się ciesze a z drugiej nie :wink: Super, że masz już całą biżuterię, udało Ci się zamówić kwiatki i zakupiłyście kreację dla mamy... Rozumiem, że dla siebie nic nie upatrzyłaś...hmm...popróbuj w Fali może tam cos znajdziesz :?:
Cytat: "Sylvi"
Włosy owszem zmieniły kolor, ale na śliwkę węgierkę

hihi...ja też miałam kiedyś super doświadczenie: kupiłam farbę jasny blond, zafarbowałam, rozczesałam i poszłam spać...rano obudziłam się z dość nietypowym, lekko zielonkawym kolorem...jak Ania z Zielonego Wzgórza...od tej pory juz nigdy nie kupię farby tejże firmy...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #157 dnia: 29 Listopada 2005, 22:03 »
hihi...ja też miałam kiedyś super doświadczenie: kupiłam farbę jasny blond, zafarbowałam, rozczesałam i poszłam spać...rano obudziłam się z dość nietypowym, lekko zielonkawym kolorem

Ja wiele lat temu zapragnełam byc blondynką i na nic zdały się rady wszystkich, że przy mojej oprawie oczu będę wyglądała jak sztuczna lalka......żeby było weselej, to postanowiłam przemiany dokonać domowym sposobem....pod blokiem miałam sklepik, zeszłam, zakupiłam farbę i przystapiłam do dzieła. W czasie gdy farba reagowała z moimi włosami wyobrażałam juz sobie jaką piękna bedę miała blond czuprynę i wszystkim na ulicy szczęki będą opadać na moj widok :wink: Szczęka i owszem, opadła, ale tylko mi, jak zobaczyłam efekt w lustrze  :szczeka:   :shock:  -"piekna" słoneczna żółć....nie było rady, naciągnęłam kaptur na głowe i wyruszyłam do sklepiku. I jakaś menda mnie podkusiła tam i kupiłam farbę w kolorze ORANGE bo pomyslałam, że efekt bedzie piorunujący i te szczęki, to jednak jeszcze bedą ludziom opadać :D  Po mniej więcej godzinie z płaczem naciagnęłam ponownie kaptur na głowę i wyruszyłam do sklepiku :| i kupiłam ciemnobrązową farbę, czyli praktycznie wróciłam do punktu wyjścia. Po tygodniu włosy zrobiły sie jak z gumy, nie było nawet sensu wbijać w nie grzebienia bo był jeden wielki kołtun (miałam długie włosy)....obcięłam na jeżyka. Po tej historii został mi uraz do farb i sporo lat minęło zanim odwazyłam się chocby na pasemko. Ale juz wiem, że blond mi nie pasuje :mrgreen:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #158 dnia: 29 Listopada 2005, 22:05 »
Cytat: "Sylvi"
Ciemy brąż i bordo  No nie wiem.... Podpytaj stylistę (fryzjera znaczy  )

No właśnie poczekam do 09.12...razem z fryzjerem cos wykombinujemy:-))))

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #159 dnia: 30 Listopada 2005, 08:44 »
Dominujacymi kwiatami będą białe frezje a do tego będa jakis kwiaty na "e" (zapomniałam nazwę  ),

Juz wiem:-))........ten kwiatek nazywa się eustoma i wygląda tak:

Ciekawe, jak to wszystko będzie razem wyglądało...mam nadzieję, że ładnie :D

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 30 Listopada 2005, 08:59 »
Ciekawe, jak to wszystko będzie razem wyglądało...mam nadzieję, że ładnie

z całą pewnośćią ślicznie...

Aguś Ty to dopiero miałaś przeżycia z farbami do włosów...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 30 Listopada 2005, 11:28 »
Juz wiem:-))........ten kwiatek nazywa się eustoma

Właśnie często ten kwiatek można zauważyć w bukietach ślubnych. Jest jeszcze w różnych pastelowych odcieniach m.in. zielony, różowy. Świetnie się nadaje do bukietów tzw. wylewnych z racji tego, że ma dość długie gałązki.
Dlatego Aga wyobrażam sobie, że Twój bukiet będzie pięknie wyglądać. :)  
Ja sama mam ochotę na taki bukiet w połączeniu z różami i wszystko w kolorze takiego delikatnego różu.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #162 dnia: 30 Listopada 2005, 11:31 »
Ciekawe, jak to wszystko będzie razem wyglądało...mam nadzieję, że ładnie

bedzie śliczny
zgadzam się z Marta bukiety z tymi kwiatami wyglądają przepięknie

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #163 dnia: 1 Grudnia 2005, 08:23 »
Chodze i szukam czegoś na drugi dzień i nic!! Nic mi się nie rzuca w oko, nie wiem, czy łaże nie po tych sklepach co trzeba:roll:  Gdzie w Szczecinie są sklepy, które warto odwiedzic??? (Galaxy odpada, tam nic nie ma)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #164 dnia: 1 Grudnia 2005, 08:43 »
Ja swoj stroj na poprawiny kupilam w Fali.Myślę, że tam jest spory
wybór, zajrzyj tam  :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #165 dnia: 1 Grudnia 2005, 08:55 »
Tak fala jest całkiem do rzeczy, ja kiedys tez potrzebowałam coś na dużą galę, cały szczecin przeleciałam, nawet o cene za bardzo nie dbałam i w końcu w fali kupiłam i nawet niedrogo.

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #166 dnia: 1 Grudnia 2005, 08:57 »
Mam już fotki obrączek...nie są najwyższych lotów (fotki oczywiście, bo obrączki są ładne), ale coś tam widać, zwłaszcza moją, bo Wojtka już jakoś mniej. Nie widać tej literki, no ale w ona tam jest :wink:

Agnieszka:...do Fali się przejdę, ale chodziło mi raczej o sklepy w innych rejonach miasta, bo może gdzieś są fajne, a ja ich nie znam :)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #167 dnia: 1 Grudnia 2005, 09:06 »
Agnieszko Fala jest bardzo blisko Galaxy, także jak będziesz w poblizu Galaxy to zapytaj sie tam kogos gdzie jest Fala.

Aha Fala jest obok Dany...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #168 dnia: 1 Grudnia 2005, 09:12 »
A w fali jest mnostwo sklepów. Dokładnie to jest gdzieś 500 m od galaxy po lini prostej w stronę szpitala kolejowego czy Manhtanu.

Obraczki bardzo ładne a gdzie je robiłas? bo ja szukam dobrego złotnika

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #169 dnia: 1 Grudnia 2005, 09:22 »
Dokładnie to jest gdzieś 500 m od galaxy po lini prostej w stronę szpitala kolejowego czy Manhtanu.

Ale ja dokładnie wiem, gdzie jest Fala :D  Chodzi mi o sklepy gdzies w innych miejscach (w stronę W. Polskiego, Jagiellońskiej itp, bo może gdzieś jest jakiś fajny sklep, a ja nie znam):-))

Obraczki bardzo ładne a gdzie je robiłas? bo ja szukam dobrego złotnika

Molunia, robiłam je w Stargardzie, w chyba najstarszym tutaj zakładzie złotniczym, takim z tradycjami. Uważam, że facet jest absolutnym profesjonalistą w tych klockach. Początkowo troche marudziłam, bo nawet w porównaniu ze Szczecińśkimi złotnikami najtańszy nie jest, ale w końcu postanowiłam nie eksperymentować i zdać się na niego, bo przynajmniej byłam o te obrączki zupełnie spokojna. Wiedziałam, że będą takie jak mają być, więc nawet nie wydzwaniałam do zakładu w międzyczasie, nie sprawdzałam itp.
Obrączki są ręcznie matowione, a na brylancik jest certyfikat, nie trzeba panu o tym wspominać, bo u niego to się samo przez się rozumie :)

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #170 dnia: 1 Grudnia 2005, 09:26 »
A możesz mi dać namiar na priv? Czasam bywam w stargardzie więc mogę zajść do niego i się popytać. Ma jakieś obrączki do wgladu?

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #171 dnia: 1 Grudnia 2005, 10:33 »
Ma jakieś obrączki do wgladu?

Namiary poszły :wink:  Szczerze mówiąc nie wiem, czy  można pooglądać większą ilość modeli obrączek, bo my poszliśmy juz z gotową wizją i nie chcieliśmy nic oglądać, tylko powiedzeliśmy, co i jak chcemy mieć :) To jest pracownia złotnictwa artystycznego, więc podejrzewam, że takich obrączek robionych z gotowych form to jest tam niewiele, ale nie wiem na pewno, więc nie mówię :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 1 Grudnia 2005, 21:07 »
Chodzi mi o sklepy gdzies w innych miejscach (w stronę W. Polskiego, Jagiellońskiej itp, bo może gdzieś jest jakiś fajny sklep, a ja nie znam)

Aguś ja zeszłam miasto calusieńkie i jakoś specjalnie fajnych sklepów nie widzialam :roll: Za to w Fali kupiłam cały komplecik... :twisted:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #173 dnia: 2 Grudnia 2005, 08:12 »
Kupiłam :D  w Stargardzie...wczoraj poszłam tak sobie połazić po sklepach i kupiłam spódnice i gorsecik z szalem. Całość biało- czarna, spódnica asymetryczna, jedna strona długość lekko przed kolano, druga tak prawie do kostki. Nie wiem, czy w tym wystąpie na drugi dzień, mam jeszcze troche czasu i może do tej pory kupię coś co tak naprawdę mi się spodoba, ale na dzień dzisiejszy jest wersja taka :mrgreen:

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 2 Grudnia 2005, 09:15 »
Cieszę się Aguś, że udało Ci się kupić strój na drugi dzień... Teraz to już pozostaje chyba tylko czekać...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #175 dnia: 3 Grudnia 2005, 17:22 »
Teraz to już pozostaje chyba tylko czekać...

Oj nie, Aniu :)  Nie mam jeszcze wielu rzeczy załatwionych, przede wszystkim TORT- dopiero po niedzieli będę coś robiła w tej sprawie. Poza tym musze jakos zorganizować ciasta, musze spotkać się z zespołem i z panem Darkiem (tym od muzyki w kościele). Nie wiemy jeszcze dokładnie jakim samochodem pojedziemy i jaka ma być jego dekoracja. I pewnie jeszczew milion innych, mniej lub bardziej waznych rzeczy....aaaa! muszę jeszcze zorganizować dywan do kościłoła.
Moja świadkowa wymysliła, że zamiast tych stojaków-kwiatów przy ławkach w kościele (i tak by ich nie było, bo nie chciałam), chce, żeby nasi "młodzi goście, znajomi- najlepiej sami faceci, zamiast wiązanek kwiatów na ślub przynieśli długaśne białe róże (po jednej na głowę) i żeby w kościele stali przy ławkach wzdłuz tego przejścia, którym my bedziemy szli i trzymali te róże  :mrgreen:

Byłam wczoraj na ostatniej przymiarce w CMS z moja świadkową. Uczyłam się chodzić, siadać, wsiadać do samochodu itp w kiecce, świadkowa dowiedziała się, co ma w którym momencie robić z trenem, nauczyła sie go podwiązywać:-)) Było miło i kupa śmiechu, a kiecka jest śliczna:-))))
19.12 jeszcze takie ostatnie ubranie sukienki "przed", żeby sprawdzić czy wszystko ok i 22.12 zabieram ja do domu :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 4 Grudnia 2005, 14:07 »
żeby nasi "młodzi goście, znajomi- najlepiej sami faceci, zamiast wiązanek kwiatów na ślub przynieśli długaśne białe róże (po jednej na głowę) i żeby w kościele stali przy ławkach wzdłuz tego przejścia, którym my bedziemy szli i trzymali te róże

śliczne... :serce:
Byłam wczoraj na ostatniej przymiarce w CMS z moja świadkową

mnie to dopiero czeka w czwartek :D Będzie dobrze...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 5 Grudnia 2005, 09:02 »
zamiast wiązanek kwiatów na ślub przynieśli długaśne białe róże (po jednej na głowę) i żeby w kościele stali przy ławkach wzdłuz tego przejścia, którym my bedziemy szli i trzymali te róże  

Pomysł wydaje mi się dość fajny! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #178 dnia: 7 Grudnia 2005, 08:56 »
Wojtek był teraz 2 dni w Polsce, więc staraliśmy się ten czas wykorzystać, żeby możliwie jak najwięcej załatwić. Trochę się tego nazbierało :D
Byliśmy w USC po zaświadczenie, więc wychodzi na to, że papierkowe historie mamy już załatwione. :)  Szukaliśmy też torta i tu niespodzianka- byliśmy u Woźniaka i tort można zamówić, owszem, ale nie dowiozą nam go do Stargardu, bo po pierwsze nie pracują 25.12, a po drugie, nawet gdybyśmy chcieli go odebrać w Wigilię, to też nam nie dowiozą, bo panowie kierowcy są już zajęci :evil: Torta nie ma dalej, ale coś wymyślę....
Za to Wojtek załatwił ciasta :mrgreen:  Są już zamówione, 20.12 mamy tylko zadzwonić i konkretnie powiedzieć jakie mają być.
Byliśmy też w hotelu, zarezerwowaliśmy pokoje dla gości przyjezdnych i apartament dla siebie. Apartament to szumnie powiedziane, jak dla mnie to zwyczajny, trochę większy pokój :roll:  ale co tam, przecież to tylko 2 noce, nie będziemy tam mieszkać wiecznie:-)))
Mamy już też autko do ślubu :D  Pojedziemy samochodem Wojtka szwagra:-))) Siostra Wojtka zaproponowała też, że zajmie się dekoracją samochodu :)  :jupi:
Wszystko się coraz ładniej krystalizuje:-)))))

W piątek mam panieński. Idziemy najpierw do koleżanki do domu, a później do Rockera :koncert: , moje dziewuchy z pracy coś właśnie kombinują, do jakiego pokoju ne wejdę, to wszędzie mnie przeganiają, bo coś tam szepczą między sobą :mrgreen:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #179 dnia: 7 Grudnia 2005, 09:19 »
oby ten panieński był tak udany jak mój  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"