Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 143589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #2040 dnia: 26 Maja 2009, 11:47 »
Skąd ja znam to, panika... poczekaj 20 min przejdzie, ale znowu coś wymyślisz, cóz uroki planowania wesela.
Ale pamietaj bedzie dobrze.  :D ;D

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #2041 dnia: 26 Maja 2009, 12:02 »
Spokojnie i bez nerwów :) Ja sobie zamówie ten welon od Evelaz :) i wydaje mi się, że do Twojej sukni też by pasował, a biorąc pod uwagę cenę, to warto :D
Co do tortu, sali i reszty to zgadzam się z buraczkiem przecież nie musi to być wszystko jednego koloru :) Byleby się za bardzo nie gryzło :)  ;D ;D
Miłego torcikowania :)  :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2042 dnia: 26 Maja 2009, 12:14 »
Margolko ja na Twoim miejscu podpasowałabym tort do sali! :) W momencie "wkraczania" tortu na salę raczej nie będziesz miała bukietu w ręce, wiec nikt na to nie zwróci uwagi. A z salą będzie się ładnie komponowało. Tylko teraz tak mi wpadło na myśl, żeby tort był o jeden ton jaśniejszy niż sala żeby ładnie się na zdjęciach wyróżniał :)
Ja np. mam salę bordowo-różową, i tort też chyba różowy będę miała :)

A co do welonu... Hm. Mi się bardzo podoba ten drugi, z tymi dzetami. I też bardziaj mi się podoba  niż ten który upatrzyłaś sobie w salonie, faktycznie w krótszym będzie Ci lepiej(wyobraziłam sobie teraz Ciebie w tym co wkleiłaś :) ). Te świecidełka są subtelne i moim zdaniem będą ładnie się mieniły, dodając Ci uroku :)
Ale jak coś to ten bez świecidełek też jest fajny :)

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #2043 dnia: 26 Maja 2009, 14:16 »
Mnie podoba się ostatni welon, te cyrkonie dodają uroku. Jeśli chodzi o bolerko radzę najpierw zapytac w salonie ponieważ będziesz pewna, że materiał będzie taki sam jak na sukience i nie będzie się różnił np odcieniem (a biel ma wiele odcieni) czy fasadą (czy jak to się zwie). Jak wrócisz z to zdaj relację co się dowiedziałaś. :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2044 dnia: 26 Maja 2009, 15:19 »
O tan pierszy welon super bedzie pasował!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2045 dnia: 26 Maja 2009, 17:31 »
a mi sie najbardziej podobał ten który zamowilas w salonie
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2046 dnia: 26 Maja 2009, 17:49 »
mi to  jeszcze inny by do ciebie pasowal, taka dlugosc jak tego 3 co wkleilas teraz, z krysztalkami, ale jednowarstwowy, bo ten dwuwarstwowy jakis taki dziwny jest, zwlaszcza z tylu.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2047 dnia: 26 Maja 2009, 21:13 »
mi chyba tez najbardziej się podobał ten pierwszy z salonu....te teraz wklejone hmmmm jakoś dziwnie się układają....a co do kolorystyki tortu ja akurat dobrałam do całości-mam vanilię i bordo,nigdy bym nie pomyślała o wystroju sali,zresztą chyba ta kolorystyka tortu nie jest aż tak ważna.....myślę,że tego nikt nie zauważy...

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2048 dnia: 27 Maja 2009, 00:16 »
Hej dziewczynki  :D
Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych  ;D

Po pierwsze - mój tata znalazł niedrogiego busika, który przywiezie gości z Zawiercia, a po weselu odwiezie ich tam  :) Busik będzie na 18 osób, a chętnych na niego jest coś ok. 15 osób (wcześniej teściowa mi napisała, kto na pewno przyjeżdża własnym autem)

Busik jest już zamówiony  :D Trzeba tylko zadzwonić do pana i powiedzieć mu skąd dokładnie i o której godzinie ma zabrać przyjezdnych  ;)

Po drugie - byłam u kosmetyczki na mikro  ;) Kolejny zabieg, ale już nie mikro, tylko jakiś nawilżający mam umówiony na kilka dni przed ślubem  :D
Umówiłam się też na paznokcie - na dzień przed ślubem  :) Będę miała robione żele - pani sama tak zdecydowała  ;)
Ja myślałam, że skoro swoje paznokcie mam krótkie i łamliwe, to zaproponuje mi tipsy, a tu jednak nie  :)

Chciałam się umówić na próbne czesanie i malowanie - ale panie mi odradziły! Powiedziały, że to strata pieniędzy  ::) Fryzjerka mi powiedziała, że dwa razy i tak mnie identycznie nie uczesze...  Pytała jaką mam sukienkę i jaki mam bukiet, powiedziała, że mogę przynieść wcześniej zdjęcia fryzurek jaki mi się podobają i ona pomyśli  :P

Tak więc najpierw muszę wybrać ten bukiet  ;) A potem znaleźć jakieś fryzurki, i wtedy ze zdjęciami pójdę do niej  :) Aha - i postanowiłam, że zrobię sobie też pasemka  :) Albo balejaż, ale raczej pasemka  8)

Po trzecie - byliśmy z rodzicami w cukierni  :)
Zamówiliśmy 5 blach ciasta (jedna blacha 4-5 kg). Na tych 5 blachach będziemy mieć 8 rodzajów ciasta. Nie zapisywałam sobie, ale z tego co pamiętam będą takie:

- sernik
- makowiec z jabłkami
- ciasto biszkoptowo-alkoholowo-budyniowe
- serniko-makowiec
- rolada makowa
- ciasto z orzechami i kokosem
- ciasto owocowe z galaretką
- ciasto z jabłkami i wiśniami

Chyba, że coś pomyliłam  :P

Tort będziemy mieli trzypiętrowy o smaku ajerkoniako-śmietankowym  ;) Chciałam cztery pięterka, ale mamy za mało gości na czteropiętrowy tort  ;)

Wybrałam stelaż z takim łukiem na boku, jutro pokażę, jak znajdę coś podobnego, bo teraz już usypiam  ;)

Wybrałam też figurkę na tort - z katalogu, który miał pan cukiernik  :) Będzie to młoda para, ale cała biała, no i ta para na takim czymś stoi i to coś jest ozdobione różyczkami  :P Szukałam podobnej figurki na necie, ale nie znalazłam, jutro jeszcze poszukam  ;)

Różyczki na torcie będą czerwone i bordowe (te przy figurce są czerwone).

Petardy jeśli chcemy, musimy zakupić sami  :) Pewnie zakupimy  ;)

A ciasta i tort oczywiście zostaną na salę przywiezione - a tak się o to bałam  ;)

Co do welonu - już nic nie wiem, zgłupiałam ::) Do salonu wybieram się w czwartek i do tego czasu wstrzymam się z zamawianiem któregokolwiek na all... Ale powiem Wam, że teraz najbardziej podoba mi się trzeci z tych ostatnich wklejonych - tyle, że on nie jest wcale taki krótki  :cegly: No ale i tak krótszy, niż ten z salonu  ;)

Zmykam, bo już padam  :P Ale mi post wyszedł  ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2049 dnia: 27 Maja 2009, 06:53 »
No to Margolko pozałatwiałaś :)
Fajnie, bo czasem właśnie takie sprawy(jak busik, czy fryzjer...) spędzają sen z powiek. Masz już z tym spokój i to najwazniejsze :)
Szkoda że nie masz fotek tej figorki i w ogóle... No, ale przynamniej z większa niecierpliwością będziemy czekały na relacyjkę ;)
Pójdziesz jutro do salonu, i może sprawa z welonem też wyjasni się bezproblemowo :)
Przynajmniej za to trzymam mocno kciuki :)
Buziaczki!  :-* :-* :-*

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #2050 dnia: 27 Maja 2009, 08:13 »
Noooo pięknie pozałatwiane sprawy i można odznaczyć na liście :) Agatko poprosiłabym o namiary na Pana Busika jeśli można :) A jeśli chodzi o welon to kochana, którego nie weźmiesz to i tak będziesz najsliczniejszą Panną Młodą i tyle :D 

Buziaczki i miłego dzionka  :-* :-* :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #2051 dnia: 27 Maja 2009, 08:45 »
hej. wpadłam tylko powiedzieć, że do Twojego i mojego ślubu został już tylko 1 miesiąc !!!  ;D ;D

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2052 dnia: 27 Maja 2009, 08:56 »
ciacha pycha!

a co do welonu, to mi się tez podoba taki dłuższy :) jeszcze masz czas, żeby się namyślić

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #2053 dnia: 27 Maja 2009, 08:59 »
Ależ miałaś wczoraj intensywny dzień :)

Rzeczywiście jeszcze 1 miesiąc!!!  ;D

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #2054 dnia: 27 Maja 2009, 10:07 »
Jak ten czas leci- został juz 1 miesiąc.
No to dzień miałaś pomyślny- tyle spraw załatwionych.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2055 dnia: 27 Maja 2009, 12:44 »
Gratuluję miesiąca do ślubu  ;) oj jak ja bym chciała jeszcze raz  :D

Ślicznie wyglądasz w sukni  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2056 dnia: 27 Maja 2009, 13:00 »
to fajno,że kolejne sprawy na boku;-) ciasta pychotka,masz wszystkiego po trochu tak jak i u mnie,bo jest i ser i mak, i owoce i budyń,alko,także będą goście zajadać z przyjemnością;-) noi miesiąc został wow;-)

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #2057 dnia: 27 Maja 2009, 14:12 »
JESTEM!
Późno, bo późno, ale optuję za welonem nr 1 :) Jest najskromniejszy, ale moim zdaniem najbardziej uroczy :) Co do koloru, to nie poradzimy, skoro tego nie widać, ale jeśli chodzi o długość: masz obawy co do siadania? Może wystarczy, żebyś się lekko pochyliła i wtedy się "skróci"?...
I jezcze jedno - koszt welonu przy kosztach wesela, to pikuś, więc jak masz być niezadowolona na 100%, to lepiej iść kupić gdzieś indziej. Wydaje mi się, że z welonem jest jak z suknią - zakładasz i wiesz, że to TEN! :)

Bolerko - szycie to grosze, tylko co z materiałem? Moim zdaniem, bolerko powinno być do kościoła, bo wydaje mi się, że, hmm... trochę za dużo golizny w samym gorsecie ;)

Ozdoby tortu - dopasuj do sali, jeśli już Ci na tym zależy :)

Gratuluję pozałatwianych spraw- ja jestem jeszcze mocno do tyłu z wieloma :) A co do próbnej fryzury, to moja fryzjerka powiedziała to samo. Ja się jednak uparłam - i mnie poczesała - myślałam, że się zapłaczę... Tak jak zawsze wyglądam super po jej zabiegach, to tym razem jakaś masakra. I dzięki temu wiem, że np. wałki muszą być grubsze, że nie chcę upięcia wysoko, itd. - coś, co ładnie wyglada na zdjęciu, niekoniecznie musi wyjść w rzeczywistości :)

Trzymam kciuki za wszystko!

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #2058 dnia: 27 Maja 2009, 20:56 »
Dotarłam ;D Ten pierwszy welon mi się podoba, jest taki delikatny :)  :-* zostawiam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2059 dnia: 27 Maja 2009, 21:35 »
Dobry wieczór  :-*

Wybrałam stelaż z takim łukiem na boku, jutro pokażę, jak znajdę coś podobnego, bo teraz już usypiam  ;)

Tak jak obiecałam pokażę Wam fotki  ;) Stelaż (nie tort) będzie dokładnie taki:

No i zastanawiam się, czy nie możnaby ozdobić tego łuku kwiatami, tak jak np. na tym zdjęciu ?

Myślę, że ładnie by to wyglądało, tylko że kogo miałabym poprosić o ozdobienie tego łuku ? Może w kwiaciarni zamówić taki splot kwiatów i kelnerki by to ozdobiły ? Jak myślicie ?

Wybrałam też figurkę na tort - z katalogu, który miał pan cukiernik  :) Będzie to młoda para, ale cała biała, no i ta para na takim czymś stoi i to coś jest ozdobione różyczkami  :P Szukałam podobnej figurki na necie, ale nie znalazłam, jutro jeszcze poszukam  ;)

Szukałam, szukałam i nic  ;) Ale coś podobnego Wam wkleję  :P Taka mniej więcej młoda para:

Tylko tutaj welon jest z tiulu, a u mnie będzie taki jak cała panna młoda, coś jak tutaj:

I ta figurka będzie sobie stała na czymś takim:

Tylko nasza figurka nie ma tych różyczek po boku, tylu u góry, pod nogami młodych  ;) No i są one czerwone te różyczki  :D

To Wam wyjaśniłam  ;)

Ozdoby tortu - dopasuj do sali, jeśli już Ci na tym zależy :)

Właśnie tak zrobiłam  :D Będą bordowo- czerwone (czerwone ze względu na te różyczki przy figurce  ;))

Beatko wysłałam na priva numer tel. do pana od busika. On dysponuje trzema busikami: na 12 osób, na 18 i na 23 osoby  :D

Justyś dziękuję za komplement na temat mojego wyglądu w sukni  :-*

MagdaN dzięki za rady. Może jednak umówię się na tą próbną, tylko szkoda, że nie mam żadnej okazji  ;)

Ależ miałaś wczoraj intensywny dzień :)

Oj dziewczyny - ostatnio każdy mój dzien jest intensywny. Oprócz tego, że ruszyłam ostro z przygotowaniami, to zaczęłam szukac pracy... A ponieważ nigdzie mnie nie chcą  ;) to załatwiam sobie staż - w miejscu, gdzie odbywałam praktyki studenckie  :P Chcę, żeby UP mi płacił, złożyłam już wniosek, czekam na decyzję...
Poza tym żeby w ogóle podjąć pracę w zawodzie muszę się zapisać do KIDL, a żeby się tam zapisać, musze przygotować parę papierków do wysłania... Byłam już u notariusza, u fotografa zrobić zdjęcia, jeszcze musze do lek. medycyny pracy - ale nie wiem kiedy  ???
Czas tak zapieprza, że szok  :o

Do ślubu tylko
  :serce: :serce: :serce:1 miesiąc :serce: :serce: :serce:

Aaaaa!
Chyba wolałabym , żeby jeszcze były ze dwa  ;) Z moją organizacją kiepsko  :-\
W zeszłym tygodniu miałam zrobić jedno, jedyne zaproszenie dla rodziców - nie zrobiłam...
W tym - miałam iść zamówić kwiaty - ale jeszcze nie wybrałam bukietu... No ale nic, pójdę w przyszłym tygodniu. Jutrzejszy dzień już cały zaplanowany, a na piątek też pewnie coś się znajdzie  :P

Mam nadzieję, że jutro wyjaśni się choć sprawa welonu i bolerka  :drapanie:

Forumki kochane to miłe, że zauważyłyście, że został nam miesiąc do ślubu  ;D Buziaki dla Was  :-* :-* :-*
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2009, 21:41 wysłana przez margolka »

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2060 dnia: 27 Maja 2009, 21:45 »
gratuluje ostatniego miesiaca :)

jako ze nie mialam sie kiedy wypowiedziec to nawiaze do Twojej wczorajszej wypowiedzi :)
Chciałam się umówić na próbne czesanie i malowanie - ale panie mi odradziły! Powiedziały, że to strata pieniędzy  ::) Fryzjerka mi powiedziała, że dwa razy i tak mnie identycznie nie uczesze...  Pytała jaką mam sukienkę i jaki mam bukiet, powiedziała, że mogę przynieść wcześniej zdjęcia fryzurek jaki mi się podobają i ona pomyśli  :P

ja tez nie robie probnej bo chodze do tej fryzjerki i juz sie u niej czesalam, jednak jesli bym jej nie znała to bym nie ryzykowala. moje makijazystki nie znam dlatego ide na probny :)
jasne ze nie zrobi identycznie ale poznam jej styl pracy :) kiedys szlam na wesele i jedna babka uczesała mnie jak stara babe, okropnie. na szczescie moja pania Kasie juz troche poznałam i nie musze sie bac
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #2061 dnia: 27 Maja 2009, 22:10 »
Już tak blisko - misiąc - gratulacje !!!!

odliczam

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2062 dnia: 27 Maja 2009, 22:51 »
margolkoa mogłabyś mi podeslac na priva jakies namiary na tego facecika od busikow proszę i skąd jest????my zamówiliśmy jednego gościa,żeby przewiózł nam gości ze śląska do Bydgoszczy,ale trochę jestem jego niepewna,a tez wiem ze ma kilka busów,może to ten sam i będę spokojniejsza;-)))

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2063 dnia: 27 Maja 2009, 23:01 »
gratuluję Agatko 1 miesiąca do ślubu.... :D ciekawa jestem, co jutro załatwisz w Irenie ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2064 dnia: 28 Maja 2009, 00:26 »
Daruda namiary wysłane  ;)

Ewelka ja też jestem ciekawa tej jutrzejszej (dzisiejszej) wizyty w salonie  :)

Teraz zmykam już spać, chyba moje długie posty odstraszają forumki  ;) Dobranoc  :-*

P.S Napiszcie proszę co myślicie o udekorowaniu tego stelaża kwiatami  :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2065 dnia: 28 Maja 2009, 00:31 »
wcale nie odstraszają :)
tort i stelaż super, ja bym już go nie ozdabiała, bo mma wrażenie, że te kwtaty zasłaniają wtedy tort, a on jest sliczny
figurka też super!

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #2066 dnia: 28 Maja 2009, 00:37 »
Mnie też nie odstraszyło :) Dziękuję za namiary :)  ;D ;D
Stelaż jest śliczny  :D jeśli kwiaty, to ja bym dała delikatniejsze, tak żeby go nie zasłaniały, bo po prostu bosko się prezentuje :)
A jeśli chodzi o suwaczki to Kochana na drugim widzę 7 dni do powrotu przyszłego Mężunia :) Ale czas leci, jak szalony!!
Słodkich snów  :-* :-* :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2067 dnia: 28 Maja 2009, 01:19 »
gratuluję miesiąca do ślubu :)

bardzo fajny stelaż.. też bym go nie zasłaniała kwiatami... figurki, które wkleiłaś urocze... a Toja figurka jest kolorowa? czy tylko te kwiatki?

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2068 dnia: 28 Maja 2009, 01:36 »
Malavi tort wkleiłam przypadkowy, nasz będzie inny, tylko stelaż taki  ;)

Wiśniowa nasza figurka będzie cała biała, tylko różyczki u stóp młodych będą czerwone  :D

A jeśli chodzi o suwaczki to Kochana na drugim widzę 7 dni do powrotu przyszłego Mężunia :)

Oj jeszcze parę dni! Już się nie mogę doczekać powrotu ukochanego! Zresztą on też sobie odlicza dni  :D Już tam nie może wytrzymac beze mnie  :) Jak mu mówię, że jeszcze tylko tyle dni, to on mówi, że jeszcze tyle dni  ;) Już bardzo za sobą tęsknimy  :Wzruszony:

A! Skoro już mamy czwartek, to mogę napisać:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2069 dnia: 28 Maja 2009, 02:02 »
Gratuluje miesiaca do Ślubu! :) :skacza: ...i 30 dni ;D ;D ;D
Łuk ten na stelażu, mi osobiście podoba się przystrojony :) Zapytaj w cukierni :)
Fajna figureczka :) widze ja oczyma wyobrazni ;D
No wlasnie, niedlugo Twoj PM wraca! Ale z Ciebie szczesciara :)