Autor Wątek: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)  (Przeczytany 135067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: " Że Ty i ja spośród tysięcy ... " ---> odliczam do 27.06.2009 :)
« Odpowiedź #2010 dnia: 25 Maja 2009, 10:01 »
dla mnie 1 jested jest boski! idealnie pasuje!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #2011 dnia: 25 Maja 2009, 10:12 »
Dla mnie też welonik jedyneczka, w ogóle Ty jesteś tak śliczna, że szok :D i ta suknia taaaakaaaa bajkowa :)
Buziaczki poniedziałkowe :)  :-* :-* :-* :-*

Offline anulka_211

• forumowicz
« Odpowiedź #2012 dnia: 25 Maja 2009, 10:13 »
Jak na mój gust bardzo podobasz mi się w 1 i 4. Te zdobienie w 4 bardzo pasuje do gorsetu.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2013 dnia: 25 Maja 2009, 10:27 »
Agatko...poprostu slow brakuje z zachwytu wygladasz olsniewajaco w tej sukni. Mimo ze niejest ona w moim typie ze wzgledu na rodzaj "spodnicy" to TY wygladasz poprostu jak z bajki, jak ksiezniczka, lub jakby to moja bratanica powiedziala jak krolowa :) jkezeli chodzi o welon, to jak najdelikatnieszy bym wziela, ja mialam taki najprosztszy i bylam zadowolona. Bardzo mi sie podoba gorset tej sukni, slicznie podkresla biust :) pozdrawiam

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #2014 dnia: 25 Maja 2009, 11:01 »
suknia naprawdę super bardzo do Ciebie pasuje. Jak spojrzałam na te Twoje zdjęcia to mi się przypomniała taka cesarzowa austrii - Sisi :) Drobniutka, zgrabniutka, z super figurką :) łał  :brawo_2:

odliczam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2015 dnia: 25 Maja 2009, 14:57 »
Ojej, jestem wzruszona czytając Wasze słowa  :Wzruszony:

Beatko  :Daje_kwiatka: , Izulek  :Daje_kwiatka: , Arvena  :Daje_kwiatka: Bardzo się cieszę, że uważacie , że ładnie wyglądam i suknia do mnie pasuje  :D

Co do welonu ale mi pomogłyście  :P Po Waszych wypowiedziach jeszcze bardziej zgłupiałam  :hahahaha: :glupek: I już sama nie wiem co mam zrobić ??? Wydaje mi się, że jednak żaden z mierzonych przeze mnie nie jest idealny... Tylko teraz nie wiem, czy zadzwonić do pani z salonu, że rezygnuje z tamtego welonu  :-\ Czy czekać na jej telefon (ma zadzwonić jak przyjdą stroiki na szyję) i wtedy jej powiedzieć...
W tym tyg. żona moja brata ma mi przywieźć welon swojej siostry - on jest krótki, do pasa, dwuwarstwowy i nie ma żadnych haftów czy lamówek, taki prosty, cięty (tyle że kolor ecru) . Ale zobaczę jak w takim wyglądam. Mam nadzieję, że dobrze, bo jak na tą chwile, to wydaje mi się że taki będzie odpowiedni. Jak będzie dobrze to będę musiała kombinować - w salonie w którym zamawiam suknię nie było takich prostych welonów... A szkoda, bo ja mam welon gratis...

Co do bolerka - piszcie mi tu szybko czy kupować czy nie  ;D I jakie, z krótkim rękawkiem, czy długim, koronkowe, tiulowe, czy materiałowe ?  ;) Czy Wy wszystkie macie bolerka ?

« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2009, 14:58 wysłana przez margolka »

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2016 dnia: 25 Maja 2009, 15:02 »
masz bardzo bogata suknie wiec mysle ze bolerko musi byc delikatne, pamietasz moze bolerko Justys ? ja Cie widze w takim

całkiem nowa JA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #2017 dnia: 25 Maja 2009, 15:13 »
hej. z wklejonych przez Ciebie welonów ten 1 wydaje mi się najodpowiedniejszy, taki delikatny, zwiewny... ja bym jeszcze zaczekała z telefonem do salonu, a może welon który przywiezie Ci żona brata będzie odpowiedni?? i sprawa sama się rozwiąże  :)

co do bolerka to ja będę miała z tafty, a to dlatego, że suknia jest z tafty i będzie pasować do koloru, napewno bolerko z krótkim rękawem, bo sądzę że pod koniec czerwca będą upały  :P dla Ciebie bym poleciła bolerko z takiego materiału jak suknia ewentualnie z takiego przezroczystego materiału- organtyny:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2018 dnia: 25 Maja 2009, 15:42 »
sliczne bolerko

całkiem nowa JA

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #2019 dnia: 25 Maja 2009, 16:18 »
to teraz kolej na mnie;-))))witam po krótkiej przerwie...czytałam,czytałam,oglądałam ,oglądałam......WYGLĄDASZ ŚLICZNIE sukienka bardzo,bardzo,bardzo Ci pasuje,cudo stworzone dla Ciebie,a jak dojdzie makijaz i fryzurka to wszyscy zrobią  :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: zrobisz furrorę jestem tego pewna;-)jeśli chodzi o welon,osobiście nie lubię takiego wpięcia na czubku głowy,wole jak jest wpięty od spodu;-) ale proponowałabym Ci najdelikatniejszy z możliwych,bez żadnych obszyć,koronek,lamówek, taka delikatna mgiełkę jedynie...bo jeśli zdecydujesz się na jakieś ozdoby,suknia jest ślicznie zdobiona,do tego prawdopodobnie dojdzie jeszcze bolerko,biżuteria,po prostu za dużo będzie tych strojeń i będziesz wyglądała jak choinka!!!!dlatego bolerko też powinno być bardzo delikatne,to wklejone przez buraczka jest śliczne,ale moim zdaniem absolutnie nie pasuje do Ciebie;-) i Twojej kreacji....rękawiczki też bym odrzuciła i dobrze,że tak zrobiłaś;-) ....pozostałe zakupki fajne;-)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2020 dnia: 25 Maja 2009, 16:22 »
Tak, pamiętam bolerko Jystyś. Ona mi nawet przesyłała namiary na to jej bolerko, więc jeśli się nie mylę to jest to bolerko:

Takie pasowałoby mi? Ono jest z satyny, nie lepsze byłoby z tafty ? Moja suknia jest chyba z tafty...

a może welon który przywiezie Ci żona brata będzie odpowiedni?? i sprawa sama się rozwiąże  :)

No tez nie do konca, bo ten welon będzie ecru a ja potrzebuję białego  :)

Daruda  :Uu: Jestem w szoku po tym co napisałaś !

Aha - a jeśli chodzi o upięcie welonu, to ja koniecznie chcę właśnie od góry - nie napisałam tego wcześniej. Tak mi się bardziej podoba, a poza tym chcę wyglądać na wyższą, bo mój PM ma prawie 2 metry ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2009, 16:24 wysłana przez margolka »

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2021 dnia: 25 Maja 2009, 16:31 »
witaj Agatko, oczywiscie welon 1 wybacz pomylke, nie wiem czemu tak napisalam. bolerko to tak jak pisalam wydaje mi sie, ze tylko z krotkim rekawem, albo z tafty jak suknia, albo z tiulu wlasnie, ale bez tych falbanek co buraczek wkleila, ja wlasnie bede miala z takiego tiulu, ale z dlugim rekawem marszczone, mam nadzieje.
co do upiecia welonu, to ja tez raczej jestem za upieciem welonu u gory, nie podobaja mi sie takie zwisajace ogony, ale to tez zalezy od fryzury, bo nie do kazdej da sie upiac u gory.
 :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2022 dnia: 25 Maja 2009, 17:05 »
z tafty by bardziej pasowalo, chodzilo mi o styl, kroj

całkiem nowa JA

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #2023 dnia: 25 Maja 2009, 17:20 »
Agatko skoro tak jak piszesz masz welon gratis to weź z salonu taki, w którym się najlepiej czujesz, a w razie czego jeszcze będziesz miała czas na znalezienie czegoś :) właśnie też jestem na etapie bolerka...brać czy nie brać o to jest pytanie  ???  :D
Generalnie ja bym za bardzo nie chciała mieć, ale jakby była średnia pogoda...to coś by się przydało...

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2024 dnia: 25 Maja 2009, 18:37 »
bolerko to ciężka sprawa, trzeba je bardzo dobrze dobrać, żeby nie psuło sukeni!
moze rzeczywiście z tafty?
no i krótki rękawek, bo sie ugotujesz :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2025 dnia: 25 Maja 2009, 20:43 »
ja niestety nie pomogę z bolerkiem bo sama wybrałam taką suknię żeby mieć problem z głowy ;)

a w salonie przymierzałaś jakieś?

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #2026 dnia: 25 Maja 2009, 20:58 »
mi sie pierwszy welonik strasznie podoba, ty tak pieknie wygladasz :) a bolerko to ja sama tez nie wiem, ja kupujac sukienke mialam boleroko juz dopasowane, no i bedzie wlasnie taki jak buraczek wkleil, tylko ze material sukienki mojej jest inny zupelnie i ono pasuje idealnie..... ty musisz jeszcze poszperac i poszukac cosik...... buziolki :*:*:*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2027 dnia: 25 Maja 2009, 21:01 »
Ja bym na Twoim miejscu nie brała bolerka.
Co do welonu to zrób tak jak napisała Bea027 - weź welon z salonu, ten który wybrałas bo jest śliczny,  drugi zawsze możesz sobie z neta zamówić za gorsze :)

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #2028 dnia: 25 Maja 2009, 22:05 »
ja wiem że może być ciepło ale bolerko osobiście ja będę mieć i polecam. uważam że do kościoła nie pasuje wchodzić z tak odkrytymi ramionami. No ale oczywiście to są różne przekonania i podejścia ludzi. A co do welonu to ten który wybrałas jest jak najbardziej oki

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2029 dnia: 25 Maja 2009, 22:50 »
  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-* Wieczorne buziaczki!
JA z tych sześciu to wybrała bym nr 1 i 3 welon, ale kurcze nie wiem jak by to sie komponowałao z włąśnie takim całkiem prostym welonem, nie wiem czy w tej styuacjii nie był by najlepszejszy. Tylko prosze nie kolor ekri do białego  :blagam:  :blagam:  :blagam: jak dla mnie nie jest to najlepsze połączenie i mogło by popsuć ogólny wizerunek a szkoda by bylo prz tak pieknej sukni.
Bolerko, takie zwykłe proste z tafty z mini rekawkiem tylko kołnierz dała bym z takiego pogniecionego jak jest w połowie sukni, mogło by ciekawie wygladac, koronki, tiule bym raczej odpusciłą.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2030 dnia: 25 Maja 2009, 23:31 »
Dziękuję Wam dziewczyny za rady  :-* Nie będę Was już wymieniać, bo jeszcze którąś ominę  ;) Wszystkim Wam bardzo dziękuję  :przytul:

Także w wątku czerwcowych panien młodych zapytałam o welon i bolerko - no i z tego co widzę, większość proponuje welon krótszy niż wybrałam, taki do pasa  :) No i chyba zrezygnuję z tego już wybranego...

Mikoala oczywiście, że chcę biały welon! Żona mojego brata przywiezie mi ecru tylko do przymierzenia  :) Jeśli spodobam się w nim sobie (bo on jest właśnie taki do pasa), to może poproszę panią z salonu o sprowadzenie takiego dla mnie... A jak się nie zgodzi, to bratowa poprosi swoją krawcową o uszycie takiego dla mnie - tyle że białego  ;)

Jeśli chodzi o bolerko, to zdecydowałam, że sprawię je sobie  :) Chcę gładkie, z tafty, takiej jak drapowania (ale te bliżej pasa, bo te niżej są z takiej błyszczącej), z rękawkiem takim jak u tego bolerka wklejonego wyżej  ;)
Tylko nie wiem, czy zamówić w salonie (będzie drożej), czy może pójść z tym do krawcowej. Z tego co zauważyłam, to niektóre z Was szyją bolerka u krawcowych, np. buraczek  :)

Oj, trochę  mi się już rozjaśniło w główce  :) Dzięki Wam  :-*
Na dobranoc  :-* :-* :-*
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2009, 23:33 wysłana przez margolka »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2031 dnia: 26 Maja 2009, 00:46 »
Moim zdaniem idź do krawcowej :) Wyjdzie dużo taniej napewno :)
A co do welonu - może akurat będa mogli Ci sprowadzić jakiś zwyklejszy, w końcu to salon jest i powinni też coś takiego robić ;)
:)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2032 dnia: 26 Maja 2009, 10:30 »
idz popytaj i bedziesz wszystko wiedziala :)
ja ogole jestem za bolerkiem bo tak glupio mi swiecic golym cialem w kosciele, a szczegolnie biustem ;)

całkiem nowa JA

Offline Bea027

• entuzjasta
« Odpowiedź #2033 dnia: 26 Maja 2009, 10:46 »
No własnie mnie też się nie podoba jak w kościele siedzi roznegliżowana Panna Młoda...a z bolerkiem jakos mi nie po drodze, musze zapytać u siebie w salonie, może znajdę takie co będzie mi pasować...już Ci przesłałam welon od Ewelinki, a jeszcze prześle link z bolerkami z tafty jakie znalazłam :)
Buziaki :-* :-*

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2034 dnia: 26 Maja 2009, 11:24 »
ja szyję u krawcowej bolerko, bo tam gdzie wypożyczam nie ma krawcowej, tylko taka zaprzyjaźniona która przeróbki robi... u mnie był taki problem, że musiałam sobie materiał sama poszukać... ale jak znajdziesz profesjonalną krawcową tylko ślubną to powinna mieć takie materialy... i trochę taniej napewno będzie!!

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2035 dnia: 26 Maja 2009, 11:29 »
Dzień dobry  :D

Dziękuję Beatko za linki  :-* Bolerko chciałabym raczej bez żadnych bufek czy zdobień, ale dziękuję  :-*

Dziewczyny właśnie przed chwilą znalazłam ( w odliczaniu evelaz hehe) welon, który myślę że pasowałby do mojej bogatej sukni  :D
Welon jest taniutki, z allegro, już dostałam namiary na niego od Bea027  ;) Tak wygląda:

U tego samego sprzedawcy, jest też taki, troszkę droższy, ale z dżetami  8)

Długość warstw to 35 i 55 cm  :) Co myślicie ?

Jest też dłuższy, o długościach 60 i 80 cm  :)

No i jak, który najlepszy ?

A w ogóle w czwartek będę w Sosnowcu, nawet niedaleko salonu mojego, więc przejdę się tam i popytam o o możliwość sprowadzenie takiego welonu jak chcę, jak się nie będzie dało, to chyba zamówię któryś z tych z allegro  :D
I o bolerko też zapytam  :) A jak będzie za drogie, to uszyje u krawcowej  ;)

A dziś idę do kosmetyczki, na drugą mikrodermabrazję  :P
A potem jedziemy z rodzicami do cukierni, w której zamówiłam tort i ciasta.

Wypisałam sobie o co musimy zapytać  8)
- o stelaż na tort, jakie mają
- o figurke na tort, czy zapewniają
- o petardy (czy jak to się zwie) do torta
- czy pokroją ciasta
- czy na pewno nam to dowiozą

Musimy też dzisiaj wybrać rodzaje ciast, smak torta, kolor zdobień na torcie - i tu mam problem - nie wiem czy poprosić o zrobienie tych zdobien w kolorze dodatków na sali, czy może w kolorze mojego bukietu  ??? Sala ma jasnozielone ściany, bordowe kotary, na stołach będą bordowe serwetki, świeczki, winietki i zawieszki  :) Bukietu jeszcze nie wybrałam, ale raczej nie chcę go w bordo - tylko w różu, fiolecie ... Więć różyczki na torcie jakie ? Może już zostawić te bordowe, w końcu nie pójde z bukietem go kroić  ;) Wiem, że u wielu z Was wszystko do siebie pasuje... Doradźcie  :blagam:
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2009, 11:31 wysłana przez margolka »

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2036 dnia: 26 Maja 2009, 11:35 »
Agatko koniecznie musi ten tort pasować do wystroju sali albo do bukietu?? ja nawet nie pomyślałam żeby wybierać tort pod kolor czegokolwiek...

co do welonu najbardziej podoba mi się ten trzeci, trochę dłuższy  :)

daj znać jak wizyta w cukierni i jakie ciasta i tort wybrałaś  :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2037 dnia: 26 Maja 2009, 11:36 »
a ja nie wiedze fotek wszystkich  >:(

co do tortu, ja uwielbiam roz i ecru w takich deko bede miala sale i tort tez, poprostu tak mi sie podoba

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2038 dnia: 26 Maja 2009, 11:38 »
Hihi, buraczku właściwie to niekoniecznie  :D
Tylko mam jakiś taki okres (czas) teraz, że bardzo panikuję i bardzo się denerwuję wszystkim  ::)
Chyba muszę zacząć pić melisę, albo nie wiem co  ::)
Wczoraj mama mi Deprim proponowała, ale się nie skusiłam  :P

Paolko pewnie widzisz tylko te, które bezpośrednio z neta wklejałam ;)

No nic, ja już muszę mykać  :) Piszcie proszę co myślicie  :)
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2009, 11:40 wysłana przez margolka »

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2039 dnia: 26 Maja 2009, 11:39 »
oddychaj! nie ma co panikowac (dobrze mi mowic bo mam jeszcze ponad 3 miesiace ;) ) najwazniejszy jest spokoj

całkiem nowa JA