Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...  (Przeczytany 777744 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2010, czyli nasze 400 dni do...
« Odpowiedź #2430 dnia: 3 Października 2009, 13:43 »
Zaproszenia przysyłają już z kopertami?
Bo widziałam jedną aukcję, gdzie można było zamówić same koperty ???
Myślałam, że są już w komplecie?

Przeważnie są z kopertami, ale jeśli nie ma takiej informacji na aukcji to proponuję się dopytać mailem, bo na pewno niektórzy w ten sposób zaniżają ceny zaproszeń. Potencjalny kupiec myśli, że tanio, a tu niespodzianka, trzeba dokupić koperty. Czasami też dodatkowo płatne jest wypisywanie nazwisk gości w zaproszeniach. Musisz na to wszystko zwrócić uwagę. I trzeba dokładnie czytać opis aukcji żeby później się nie zdziwić :)

I dodatkowo zastanawia mnie czemu nie kupić białych butów w takim sklepie jak np.  CCC, Deichmann. . . ?

Jak to nie można? Można jak najbardziej  :D

Offline leelaa

• nowicjusz
  • *
  • Non vedo l'ora ...
  • data ślubu: --.11.2010
« Odpowiedź #2431 dnia: 3 Października 2009, 14:06 »
Aaa :) Okropne te wszystkie etykiety, trzeba potem pytać czy to naprawdę tak i siak...

A co do zaproszeń, wolę sama ręcznie napisać niż drukowane dostać, bo kosztuje to aż 3 zł, a nie grosze...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2432 dnia: 3 Października 2009, 14:11 »
To chyba zależy gdzie... Czasem jest gratis do zaproszeń, 3zł od sztuki to faktycznie koszmarnie drogo... Jeszcze z tak wysoką ceną się nie spotkałam.

Offline leelaa

• nowicjusz
  • *
  • Non vedo l'ora ...
« Odpowiedź #2433 dnia: 3 Października 2009, 14:19 »

To jeden przykład z wielu. Wpisuję zaproszenia ślubne na google.pl i wyskakują takie z tymi cenami... Nie wiem gdzie bym mogła znaleźć drukowane z kopertą w cenie złotówki.

nie podajemy stron www
« Ostatnia zmiana: 3 Października 2009, 14:25 wysłana przez ela »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2434 dnia: 3 Października 2009, 14:45 »
Teraz widzę, że chyba źle Cię zrozumiałam, myślałam, że samo wypisanie zaproszenia 3zł plus jego normalna cena. Zaproszenie za 3zł już z wypisaniem to wcale nie tak dużo  :)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #2435 dnia: 3 Października 2009, 15:48 »
Z mojego wstepnego rozeznania da sie zaproszenia przez internet zamowic od 2,65zl z nadrukiem i z koperta.
Tylko wypisac trzeba samemu on-line.
Jeszcze nie przejzalam do konca, czy jak sie wypisuje np 40 razy z roznymi nazwiskami, czy to juz jest widziane jako "personalizacja" i cena rosnie, czy zostajemy przy 2,65 zl..

Najtansze winietki na stoly widzialam poki co za 0,60 zl, takie calkiem prosciutkie i nieopisane. Choc z tym to chyba mniejszy problem, zeby wydrukowac i ponaklejac odpowiednie nazwiska samemu, nieprawdaz?
Opisane winietki juz 1,2, czyli 2razy wiecej..

Orientujecie sie czy to "normalna"cena, czy mozna w necie badz w sklepach (najlepiej szczecinskich) kupic gdzies taniej?

Pozdrawiam jesiennie...
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #2436 dnia: 3 Października 2009, 16:39 »
dziewczyny głupia jestem ale nie zrobiłam fotki, ale ten salon mijam codziennie więc może mi panie pozwolą zrobić zdjęcie więc wam pokażę
jest koloru ecru, zawiązywana z tyłu na sznureczki, w pasie ma takie zdobienia (srebrne coś w stylu kurcze nie wiem jak to opisać koraliki,cyrkonie) dość szerokie i jest marszczona, jak się nie mylę to jest z tiulu, i ma cienkie ramiączka, ale można je schować jak kto woli :) i przede wszystkim jest bardzo lekka
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline leelaa

• nowicjusz
  • *
  • Non vedo l'ora ...
« Odpowiedź #2437 dnia: 3 Października 2009, 19:42 »
Ciekawe dlaczego nie można wklejać linków, co komu to szkodzi hmmm, a byłoby pomocne nieraz.

Co do zaproszeń chyba ostanę przy zaproszeniu bez koperty, osobiście wręczymy, a nazwiska napiszemy ręcznie. To najtańsze wyjście.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #2438 dnia: 3 Października 2009, 20:34 »
Oto moja relacyjka:

Wybrałam się ze świadkową i Mamą no salony. Rozpczełyśmy od CMS i Ladies ale tam nic nie przymierzałam bo nic się nie podobało. Kolejny salon to na Jagellońskiej, tam przymierzyłam trzy suknie, ale jakoś nie to, póżniej na Wojska Polskiego, tam też nic. Na koniec pojechałam na Janusza tam już się namierzyłam wiem jaki potrzebuje fason, jak ta jedyna powinna wyglądać... były dwie ładne jednak to nie to. W poniedziałek będe dzwonić do salonu Madonna w Poznaniu no i będe się wybierac z Mamą w przyszłą niedziele, żeby w poniedziałek poprzymierzać. Oglądałam na stronie te hiszpańskie i są cudne niestety w Szczecinie ich nie ma z tego co mi wiadomo (no chyba, że macie lepsze informacje to poproszę :P )

PS może macie jakis sprawdzony sprzedawców na allegro od zaproszeń :)?

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2439 dnia: 3 Października 2009, 20:47 »
..a  i poźniej jeszcze na Krzywoustego Anagra, ale Pani się nie chciało chyba pracować, bo stwierdziła zeby przysc w listopadzie... :-\ a w każdym innym babeczki mówiły, że już najwyższy czas :P

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2440 dnia: 3 Października 2009, 22:07 »
Kurcze, najwyższy czas? Na czerwiec 2010? To chyba przesada troszkę :) Myślę, że panie mówiące, że już najwyższy czas chciały skłonić Cię do szybszego zakupu sukni (najlepiej u nich ;) ) Tak czy siak, fajnie, że już masz pierwsze rozeznanie, tego zazdroszczę ;D I na przymiarki na pewno każda pora jest dobra :)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2441 dnia: 3 Października 2009, 22:32 »
Mysikróliczek raczej nie jest to powód, po prostu niektóre suknie można zamawiać do końca października z kolekcji 2009 a niektóre do grudnia.. no i na suknie czeka się 4 miesiące, a na niektóre 6 miesięcy..

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2442 dnia: 3 Października 2009, 22:38 »
Czyli wszystko zależy od sukienki :)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #2443 dnia: 3 Października 2009, 22:40 »
to prawda, na suknie np Pronovias czeka sie 6 miesiecy a w salonie Marietta w Sz-nie Pani powiedziala ze czeka sie 2 miesiace. Wydaje mi sie ze na czerwiec przyszlego roku to wcale nie za wczesnie na szukanie sukienki

Kivi
mi Panie rowniez mowily abym przyszla w listopadzie albo w grudniu albo po nowym roku, ale moim zdaniem takie slowa nigdy nie powinny pasc z ust sprzedawczyni, bo skoro klientka jest w sklepie dzis to znaczy ze juz sie interesuje suknia i nie chce czekac do listopada.

Offline RenataITomek
  • bywalec
  • Miłość rodzi w nas siłę, aby trwać...
  • data ślubu: 26.06.2010r. godz. 18.00
« Odpowiedź #2444 dnia: 4 Października 2009, 09:24 »
Dziewczyny z tego co wiem ( a też sama zaliczyłam salon anagra) to ta babeczka dlatego mówi o listopadzie, bo akurat w tym miesiącu ona ma w salonie wyprzedaż i można sukienkę kupić po atrakcyjniejszej cenie :) :) :)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2445 dnia: 4 Października 2009, 10:37 »
Oleandro mi własnie podobają się suknie Pronovias bardzo.. i to sporo modeli ale nie widziałam w Sz-n.. widziałaś może gdzieś je? albo San Patrick?

Mam troszke czasu żeby rozejrzeć się jeszcze w Sz-n, a w przyszłym tygodniu jeśli ich nie będzie to jade do Poznania.. do Madonny..  :P

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #2446 dnia: 4 Października 2009, 12:04 »
jeśli chodzi o suknie to moim zdaniem to nie jest za wcześnie, teraz można trafić na wyprzedaże kolekcji z 2009 roku, po nowym roku będą już droższe
a co do zaproszeń to znalazłam tanie, skromne i ładne na allegro za 1,39 już z personalizacją gości +koperta także cena super, najlepiej zamówić próbkę i zobaczyć
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #2447 dnia: 4 Października 2009, 17:01 »
Kivi moj typ to tez Pronovias, ale ja bylam w Gorzowie aby poprzymierzac i wlasnie tam powiedziano mi ze czeka sie 6 miesiecy, oni rowniez sprzedaja San Patrick - rowniez mierzylam jeden model.  Ten salon to Iwonka w Chwalecicach pod Gorzowem.

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2448 dnia: 4 Października 2009, 17:18 »
Oleadro, a ma ten salon ma może strone internetową bo nie moge znaleźć :P  a jeśli nie to powiedz duży mają wybór z kolekcji Pronovias i San Patrick? bo byłoby tu zdecydowanie bliżej niż do Poznania ;D

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2449 dnia: 4 Października 2009, 17:38 »
..a ten salon Mariette w Sz-n ma kolekcje Pronovias? patrzyłam na stronie ale nic nie widziałam ciekawego..

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2450 dnia: 4 Października 2009, 17:54 »
Wpisz w google pronovias lub san patrik i wyjdą Ci ich stronki, tam są wszystkie suknie :)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2451 dnia: 4 Października 2009, 19:55 »
Szukałam na wszystkie sposoby.. chodzi o to gdzie jest dostępna ta kolekcja w Sz-n...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2452 dnia: 4 Października 2009, 20:09 »
Aaa, myślałam, że chodzi o pełną kolekcję :)

Offline kasieex
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #2453 dnia: 4 Października 2009, 20:33 »
Zbieram sie , i zebrac sie nie moge do tych salonow ...

Offline oleandro

• uzależniony
« Odpowiedź #2454 dnia: 4 Października 2009, 22:03 »
Kivi wyslalam Ci na priv adres do Iwonki w Gorzowie, napisalam rowniez kilka slow o tym salonie.

Salon Marietta nie ma kolekcji Pronovias, ale moim zdaniem obsluga tam jest bardzo zyczliwa i mozna tam robic zdjecia w sukni.  Ja mierzylam tam kilka sukienek i jedna z nich byla prawie idealna  ;)

Offline Acia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #2455 dnia: 4 Października 2009, 23:17 »
Ja z kolei dzisiaj między wykładami w szkole na okienku snułam się po mieście. I weszłam do pierwszego lepszego jubilera w galerii hadlowej (Pasaż Grunwaldzki we Wrocławiu) żeby tylko tak pooglądać obrączki. I chyba znalazłam swój wymarzony wzór  :D Mimo iż zawsze podobały mi się takie najprostsze klasyczne to tym razem spodobały mi się inne. Do połowy są z żółtego błyszczącego złota, przez środek idzie taki wypukły pasek dookoła też błyszczący z żółtego złota a ponad tym paskiem druga połowa jest z matowego złota w kolorze hmmm jak to określić żółtym i jakby przypruszonym srebrem, taki jakby srebrno-szaro-złoty kolor  ;) Ale wyglądają prześlicznie. I cena za komplet to 1120 zł, i nawet ta cena może być mniejsza, bo generalnie np. damska obrączka była za duża na mnie więc po zmniejszeniu ważyła by mniej i jednocześnie byłaby tańsza. Więc cieszę się, że chyba znalazłam wzór, lub czegoś w takim stylu będę szukać. Oczywiście do tego dowolny grawer gratis ;)
Szukałam fotki tych obrączek, ale niestety nie znalazłam strony :( Ale jubiler nazywał się Grain

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2456 dnia: 5 Października 2009, 14:56 »
Kivi ja również zakochałam się w sukniach z kolekcji San Patrick i Pronovias. Byłam również w salonie Madonny w Warszawie i za 2 tygodnie również się wybieram, ale chyba zajadę do drugiego salonu Madonny, bo podobno w każdym mają coś innego...
A czy suknia w stylu hiszpańskim to taka?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8078e13831bd8175.html

Bo tak wygląda właśnie mój typ :Serduszka:
Zakochałam się w niej! ;D ale muszę pochodzić jeszcze po szczecińskich salonach, bo jej cena trochę mnie zniechęca ;)

MysiKróliczku ogromne dzięki za tyle wskazówek!! :-*

Pozdrawiam :)

Offline milcia234

• forumowicz
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #2457 dnia: 6 Października 2009, 16:49 »
widzę że powolutku zaczyna się gorący okres no może ciepły w przygotowaniach  ;D

to ja się pochwalę, że w czwartek kupujemy wódzię a w piątek idę na salony  :) oglądać sukienki i przymierzać ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2458 dnia: 6 Października 2009, 19:35 »
Oleandro dziękuje serdecznie za kontakt! jesteś Wielka:) bardzo mi pomogłaś! jeszcze raz dziękuje :)

Aagatkaa tak o to własnie chodzi  są piękne..  a powiedz ile ona kosztowała?

Offline kivi_23

• uzależniony
« Odpowiedź #2459 dnia: 6 Października 2009, 19:42 »
a tak wogóle to chyba jakies fatum wisi nad naszymi obrączkami.. wczoraj się wybraliśmy zamówić, a tu.. inwentaryzacja >:( kolejna szansa żeby zamówić to początek listopada, może koniec października ehh.. mój przyszły mąż pracuje dłużej niż salon jest czynny i ciężko się wybrać..

I jeszcze jedna nowość u mnie..:) zastanawiałam się nad kwartetem smyczkowym i pożyczyłam DVD żeby ich zobaczyć.. ale jakoś średnio mi się to podoba :P wszyscy czekali aż to się skończy :-\ jak grał kwartet to mieli okazje sobie pogadać.. więc z tego rezygnuje. Musze wymyśleć coś innego, jakieś propozycje?
Na tej samej kasecie był pęknie przyozdobiony kościół, ale para ta zapłaciła za dekoracje 800zł :o jak dla mnie to dużo.. licze maks 400 zł.. Macie może jakiś kontakt do firmy dekoratorskiej sprawdzonej i taniej.. :-\ Wiem, że kwiaty są drogie itp.. np ale 800 to da dużo..