@leelaa
ale w jakim sensie "obojetne" ? Zupelnie zupelnie obojetne? Niemozliwe. .
Juz podstawowe kwestie jak to "gdzie" narzucaja np. odleglosci od domu, od kosciola, noclegi dla gosci, transporty miedzy celami, orkiestre, pojemnosc sali.
A termin? Termin wynajecia sali, orkiestry, forografa, kamerzysty, powiadomienia gosci, zarezerwowania kosciola. Nie wspominajac o terminach formalnosci, waznosci dokumentow itd.
ale jasne, jak liste gosci (ilosc) ustalicie po tym, jak wezmiecie sale, orkiestre i reszte obslugi taka, ktora akurat bedzie miala wolne, kosciol, ktory bedzie dostepny (godzina slubu tez obojetna?) i nie bedzie stwarzal problemow (czas), noclegami zajma sie goscie sami, albo odleglosci i ceny beda bez znaczenia, a no i goscie przyjda Ci co spontanicznie moga. . to pewnie sie da.
No tak po prostu. . . Nie zależy nam na jakiejś wyszukanej specjalnie sali, tam gdzie będzie wolne, tam pójdziemy, a w grę wchodzą Warszawa i okolice, więc spoko, cała rodzinka z Warszawy jest.
Co do orkiestry też mi obojętne, wezmę tych, którzy będą wolni.
Data i godzina ślubu też mi jest obojętna, może być listopad, grudzień. . . Osobiście wolę listopad, to taki piękny romantyczny miesiąc, Święto Zmarłych nie wywołuje u mnie smutku, jedynie radość z odwiedzenia grobów i zbliżenia ze zmarłymi bliskich mi osób. . . I te znicze. . . Ah. I oczywiście liczę na to, że w listopadzie mało par bierze ślub więc raczej chyba będą wolne miejsca.
Jedynie kościół nie jest mi obojętny, chcę wziąć ślub w mojej parafii, ale chyba nie ma problemu z datą ślubu w kościele? Jaka będzie wolna data i godzina w którąś sobotę, taką weźmiemy.
A obojętność? Nie wiem czemu wam to zabrzmiało pesymistycznie, chciałam podkreślić, że nie opływam w kasę i nie przywiązuję wagi do rzeczy, miejsc. Po prostu chcę wziąć ślub i iść na wesele, gdzie by było miejsce do tańczenia i żeby coś nam grało muzykę do tańca

Dlatego przygotowania zaczęłabym w czerwcu/lipcu a ślub by był w listopadzie

I tylko się martwię czy to się uda? Liczę na to, że Warszawa i okolice to dość duże tereny i chyba nie będzie problemu. . . Musi być ktoś wolny