Wczoraj dzwoniłam po salonach, pytać się o pare sukienek, które mi się podobają, o cenę i czy wogóle są?!
No i pani w jednym salonie, chyba z Arveny powiedziała mi, że można sprowadzić suknię na moje życzenie, ale opłacam wtedy koszt przesyłki, czyli 50zł w jedną i w drugą stronę, czyli razem 100zł (nie rozumiem stwierdzenia w drugą stronę, przecież suknia tylko przyjeżdża, no chyba, że ją odsyłają, jak się na nią nie zdecyduję..??)
Kivi pan Darek jest mistrzem ceremonii, czyli prowadzi cały ślub. Czyli zaczyna śpiewać tam gdzie trzeba, bo niektórzy nie wiedzą jak się zachować

więc to jest akurat pomocne, aby ciszy nie było w Kościele. Śpiewa Ave Maria podczas przysięgi. Można wziąć sobie również śpiewaczkę oraz harfistkę (+800zł) lub skrzypaczki, nawet grajka na gitarze. Wszystko co sobie zapragniesz, bo pan Darek ma znajomości w operetce, czy w szkole muzycznej...?

Koszt jest niestety dosyć wysoki, ponieważ zależy co sobie wybierzesz, cena może osiągnąć nawet 1800zł.
My chcieliśmy zdecydować się na taki pakiet, w którym jest Mistrz ceremonii, śpiewaczka i skrzypaczki, ale wtedy już są przez całą mszę i podczas składania życzeń, a potem jadą z nami do dworku i grają jeszcze jak goście wchodzą na salę.
Ale stwierdziliśmy, że to chyba za wysoka cena, chociaż jeszcze to przemyślimy

Najlepiej spotkać się z nim, to wszystko ładnie wyjaśni.
Najgorzej (albo najlepiej

), że nie podpisuje umowy, bo ktoś może sprzątnąć nam go sprzed nosa, jak się nie zdecydujemy.
Ale może i dobrze, bo my byśmy już go wzięli, a tak może moja Mama znajdzie nam coś fajniejszego za mniejsze pieniążki