Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 84702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
ja tylko delikatnie chciałam przypomnieć że my tu jedynie na gościnnych występach... :P
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
wiem wiem , ale Anetka pewnie zrozumie  ;D
zresztą jak nie skomentować takiej urody?? nie da się ;D
dwie piękności w jednym wątku ;D ;D ;D super! i prosimy częściej  ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ale pięknie zębiska widać  ;D
Ewcia jest rewelacyjna i te oczka, będzie miała Panna powodzenie na te rzęsiska.

Na występy to zapraszam jak najczęściej, u nas ci miejsca dostatek dla obu wystarczy.
I nie mam nic naprzeciw komentarzom urody Lilianowej Ewci, trzeba chwalić i podziwiać takie wdzięki  ;D :D

Zanetko spoko spoko będę się o Ewciowe fotki upominać, żeby mojej smutno nie było.
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2009, 19:14 wysłana przez aaaneta »

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Ale urlopowo-szybowcowo się zrobiło :) Fajnie wypoczywacie. I kto powiedział, że trzeba się smażyć na plaży żeby fajnie urlop spędzić. Najważniejsze, że Ewcia zadowolona :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Anetko jak tam odmiana Ewuniu :?: wróciła do normy :?: Serdecznie pozdrawiam  :-*

skoro można to powiem Ci Liliann, że te śliczne oczka Ewuni to nawet bez okularów widzę  ;) Ślicznie wygląda a tak podobna do Ciebie, że szkoda gadać  ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Spóźniam się z relacją z mazurskiej części urlopu, bo jakoś trudno mi się zebrać, ale będzie niedługo.

Sporo spraw się nawarstwiło, trzydniówka Ewy (by the whay pięknie ją wypryszczyło), jej osłabiony apetyt, praca pracowa i praca doktorska, która wygląda trochę inaczej niż oczekiwała, że będzie wyglądała, bo moje tematy profowi nie podpasywało, natomiast zaproponował innych tylko trochę zazębiający się  moimi wcześniejszymi planami - a mianowicie mam się zastanowić nad terroryzm i / a piractwo morskie  :-\ :-\

Z Ewcinym apetytem lepiej, choć bez rewelki, mleczka opędzlowane całe (180 ml wody), mały słoik deserku, większość (zostało może z 4-5 łyżeczek) 190 gr słoiczka + 1 pomidor i zero przekąsek. Wyszczupleje mi panna na takiej diecie.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Witam po wypoczynku.

Nadrobiłam zaległości i przyznam, że Laski z Was Dziewczyny, aż miło oko zawiesić!

Apetyt Ewci wróci do normalności. Życzę Ci tego bardzo, bo sądzę, że cieszy Cię, gdy on Jej dopisuje. Osobiście uwielbiam, jak Marika zajada coś z  niekłamanym smakiem.

A w sprawie pracy doktorskiej, to tematy zaproponowane przez promotora określiłaś, jako trochę zazębiające się z poprzednimi to znaczy, że nie będziesz nad wszystkim od początku dumać i zaplecze już masz. Dobrze rozumuję?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kochana...doktorat i temat...ehhh...
nawet mi nic nie mów...
Miałam jutro złożyć papiery o otwarcie przewodu, ale dowództwu coś się nie spodobało i mam dobę na poprawki....złożyć muszę do piątku, bo jak nie to się na tą radę wydziału nie załapię  :P :P :P :P

Terroryści Ci się nie podobają czy piraci????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ninka witam u mnie po urlopie  ;D
Ja byłam bardzo dumna z Ewcinego apetytu, jak dawałam jej coś do spróbowania to z daleka otwierała buźkę, a teraz zanim otworzy to myśli i nie zjada wszystkiego co dostanie, nawet biszkopty jej nie idą. Martwic się będę jutro, to znaczy jak do końca się wykuruje, póki co zapas w sobie ma  ;D

Lila to do roboty a nie na forum siedzieć. Dla mobilizacji powiem, że mój mąż ma już otwarty, a studia magisterskie robił 9 lat  :-\

A co do tematu trochę ci terroryści mi nie podeszli, a piraci byli moim tematem nr 3 czyli mniej ulubionym. No cóż temat chodliwy i jak dziś poczytałam artykuły, zaczyna być ciekawy, prof się zapalił, coś mu tam przygotuję, niech się cieszy. Poza tym liczyłam się z tym, że to właśnie prof wybierze  ::)
Zaplecze mam i teoretyczne i praktyczne, bo w pracy to jedna z moich działek, w październiku będę w Lądku tydzień to jeszcze coś tam wyszperam.

A teraz coś z zupełnie innej beczki

To Ewa dostanie od nas na swoje 1 urodziny.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Fajny pojazd...podobuje mi się...
Moja niani by z zachwytu piała, bo dokładnie taki jej się dla Młodej marzy.

Co do przewodu- nie zając, nie ucieknie. Za miesiąc jest kolejna rada wydziału... ;) ale moje dowództwo takiego poślizgu nie przeżyje ;) ;)
Na forum mogę bezkarnie siedzieć, bo żeby nanieść poprawki muszę skoczyć do laba, a dzisiaj się nie dało (klamkę pocmokałam), czyli zostaje mi jutrzejszy dzień...zatem jakby co to jutro wieczorem będę mieć robótkę.

A co do apetytu....teraz mi się przypomniało... to pamiętaj, że raz to trzydniówka, dwa to magiczna granica roku. Dzieci często tracą w tym okresie apetyt.
Z resztą Ewa przestanie Ci teraz tak przybierać. Zatrzyma się na wadzę - tak się dzieje w 80% dzieci...Teraz wzrost nie będzie już tak intensywny, zapotrzebowanie kaloryczne też ulega zmianie.
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No to jest Pani usprawiedliwiona  ;D

Z tego co piszesz wnoszę, że księżniczkowóz się nie sprawdza  ;) A ten nasz ma tę zaletę, że jest 3funkcyjny. Najpierw demontuje się trzymak i barierki, potem oparcie i dla najstarszego dziecka jest taki zwykły jeździk.

Ja tym zmniejszonym apetytem tak strasznie się nie martwię, bo ona je, tylko mniej.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Księżniczkowóz się sprawdza jak najbardziej...Ewa znalazła w nim swoje zastosowania - robi min za pchacza...
tylko dla niani ta rączka z tyłu jest za niska...bo jest...a chciałaby Ewkę powozić.
Nie robi tego ze względu na kręgosłup.
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
My mamy takie coś.... Pati od ok 1 miesiąca go uwielbnia

Rączka jest wysoka i wygodna.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Lila Ewa bardzo "wydoroślała" zmienily jej sie rysy twarzy ale dalej jest prześliczna.  A to powożenia po dworzu polecam rowerki , taki jak wkleiła Ela albo inny podobny.

Aneta moja Zuzia przez całą trzydniówke bardzo bardzo mało jadła. Dopiero po kilku dniach jak się wykurowala to apetyt powrócił z podwójną siłą.  Także Ewcia napewno nadrobi.
Pamiętam, że w wakacje marwiłam sie jej słabymi przyrostami wagi, a ta przez zimę przybrała 3 kg.

Piekny mieliscie urlop. świetne są zdjęcia Ewy na lotnisku.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ela, Pati na tym rowerku - SUPER !

Rowerek chcemy jej kupić na wiosnę, teraz na jesień i zimę nie ma sensu ze względu na pogodę.
Nie wiem jeszcze jaki, ale póki co podobają mi się takie.

Gosiu dopiero teraz zauważyłam licznik - GRATULUJEMY z Ewką !!
A chcecie wiedzieć co w brzuszku siedzi czy będziecie czekać na niespodziankę ???
Na wiosnę planujemy jeszcze zakup takiego czegoś:

Co by Ewa razem z nami cieszyła się wycieczkami rowerowymi

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Nie chodzi o Kubusia, ale to są jedne z nielicznych unisex, bo reszta to typowo chłopięce albo różowe paskudztwa - błe  :-\

Byłyśmy dziś z Ewa na kontroli rehabilitacyjnej u pani doktor i u fizjoterapeuty, który ją prowadził i wio OK, następna kontrola z 1,5 miesiąca  :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Anetko moja jeszcze dłuuuugo nie sięgnie do tych pedałków do kręcenia, może na lato przyszłe... powiem Ci że znajomych synek co ma 2 latka też nie sięgał... także z zakupem wstrzymajcie się myślę do wiosny, żeby nie było niespodzianki (bo te śliczne rowerki co wkleiłaś nie mają podnóżków)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
ten pierwszy rowerek z Kubusiem jest rewelacyjny,bardzo mi sie spodobal,osobiscie tez nie lubie jak całe zabawki itd itp sa różowe,jak dla mnie za słodko...jak by nie mogli jakas polaczyc kolorow...
Anetko a wyprawiaie roczek?jak to wyglada bo chyba nie doczytalam:)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Aneta dziękuje.

Widziałam tego typu rowerek jakie tu wkleiłaś....sa ładne ale moim zdaniem maja pare ALE.. one nadają się dla dziecia, który sam pedałuje i tym bardziej sięga do pedałów. Zuzu jak na swój wiek jest spora, siega do pedałów ale bardzo często nóżki opiera na podpórkach (których te rowerki nie mają) i jedzie jak królowa. Niby mogłaby juz pedałować ale wydaje mi się (po obserwacji paru 2- i 2,5-latków, że ich nóżki nie mają siły pchać tych pedałów). Barierka juz jej niepotrzebna(choć uparcie nie pozwoli jej sobie podnieść) ale tak dla roczniaka albo nawet półtora roczniaka jest moim zdaniem wskazana. A te pasy to moim zdaniem nie najlepsze rozwiazanie.

A Kubusia bardzo lubię..toż to najbardziej ulubiona postać z książeczk mojego dziecka (oprócz Franklina i Clifforda  ;) ).

Fajnie, że  rehabilitacyjnie z Ewą jest wszystko w porządku. Z takich wieści to tylko się cieszyć.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Gosiu dlatego najpierw postawiliśmy na jeździecko, to jakie zakupiliśmy jest kilka postów wyżej. Teraz będzie miała na wczesną jesień i do rozbijania się po domu.

Przyczepke na bank kupimy na wiosnę, a co do rowerka to plan przyszłościowy wiosna - lato i też poszukam takiego co ma podnóżek, bo zgadzam się z tobą że taki mały szkrab jeszcze nie uciągnie (jeśli w ogóle na początku) pedałowania.

Byłam dziś w pracy omówić warunki mojego powrotu, nie jest może rewelacyjnie, bo wracam na 0,6 etetu, ale udało mi się jeszcze trochę wytargać w innej formie, więc starczy i na nianie i nie tylko na waciki  ;D

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
no to gratuluję :) super!

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Super wiesci,przynajmniej z checia bedzie

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wracając do rowerków, to jest jeszcze taki rosnący razem z dzieckiem

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Uprzejmie donoszę, że odzyskałam dziecko, bo to które było ze mną wczoraj z pewnością nie było moje, a jak było to byłam bliska skreślenia jej z testamentu lub oddania na eksperymenty medyczne  ;) Aż nie mogę obie wyobrazić co przechodzą rodzice niejadków, którzy takie COŚ maja dzień w dzień!
Ewa zjadła pięknie cały słoik i zagryzła brzoskwinią  :skacza:
Zobaczymy jak będzie z kolacją ale jestem dobrej myśli.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
dobra jesteś Anetko  ;) trzymam kciuki za całkowity powrót ukochanego Dziecka  ;) Całuski dla Ewuni  :-* :-* :-*

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Kolacja poszła cała, prawie michę wylizała a wcześniej podjadała ziemniaczki z talerza Tatusia, teraz leży sobie w łóżeczku, obyło się też bez histerii która towarzyszyła niejedzeniu wieczornemu.
Znowu lubię moje dziecko, zakładając oczywiście, że przez te kilka dni nie była podrzutkiem  ;) ;)

Cicho jest, ale jeszcze nie wejdę, niech dobrze zaśnie.

A my zaraz wychodzimy  ;D  :pijaki:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
a widzisz..mała nadrabia.

w kwestii rowerkowej, to ostatnio taki może 4 -latej jeździł na rowerku Zuzi i szczerze powiem, że jemu ciężko się jeździło. Jak jak kiedyś wsiadłam na jej rowerek to też trun\dno mi się pedałowała ale zwaliłam to wszystko na to ze mam za długie nogi w stosunku do rowerka. więc moze te rowerki, ktróre ty wkleiłaś są łtwiesze do pedałowania ?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A teraz tadadadam zaległa relacja z Mazur.

Na mazury pojechaliśmy z moja koleżanka, jej mężem i ich synkiem Bartłomiejkiem - 2 miesiące młodszym od Ewy.
Początkowo Bartuś zachowywał pewną dozę nieśmiałości na wyrazy uczuć okazywane przez Ewę i oddalał się  w zorganizowanym pośpiechu.
Potem nie pozostawał jej dłużny.
Ewa na dworze pożytkowała niespożyte pokłady energii. Nie bez powodu nazywamy ją Godzillą  ;)
Pomagała również przy grillowaniu, bo co trzy głowy to nie jedna.
Ahoj żeglarzu!!!
A z Bartkiem miłość kwitła w najlepsze.
Ewa odbyła pierwszą swoją promową podróż i była zachwycona.
I na zakończenie kilka fotek.
Bo do tanga trzeba dwojga.
Tatuś i ja ubieramy się tak samo.

Na ostatni weekend urlopu wybraliśmy się jeszcze do Teściów na działkę.

A z racji tego, że zbliżają sie dwie dla nas ważne daty, mam dla was (za jakiś czas) małe co nie co  ;D

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
godzilla wymiata  ;D 
a na ostatniej fotce jak modelka  ;) Lasia niesamowita ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
o tak godżilla to jest to...
— Richard M. Devos