Autor Wątek: Moim mężem M.......:)  (Przeczytany 165286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hania3033

• Chuck Norris
Odp: Moim mężem M.......:)
« Odpowiedź #1020 dnia: 27 Lutego 2009, 11:47 »
przychylam się do betti - miłego dnia życzę :D
buziaki :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1021 dnia: 27 Lutego 2009, 12:01 »
O ja taki post napisałam i wcięło go  :-\ dobra to jeszcze raz, mam dzisiaj smutny nastrój, chodzi o to że przeprowadzilismy się do Gorzowa bo M podejmował pracę, pracę ma ok 45 km od Gorzowa, zarabia w sumie bardzo dobrze, ale codziennie na dojazdy traci godzinę rano i popołudniu i co z tym związane ok 1000zł-1500zł na paliwo, tyle mu wychodzi.Ja zrezygnowałam z pracy w Zielonej w Kancelarii i teraz prowadzę sobie w domku obsługę prawną takiej firmy i uczę się do egzaminów na aplikację. Nie chciałam mieszkać tam gdzie M pracuje, czyli w Kostrzynie, bo zawsze byłam zdania że albo wielkie miasto albo wieś totalna, nie lubię małych miasteczek. I tak za jakiś czas planujemy kupić działeczkę i budować się w okolicach Gorzowa. M pracuje w firmie rodzinnej właśnie tam pod Kostrzynem i zanosi się że tam zostanie. Ja tą swoją obslugę mogłabym robić wszędzie bo i tak robię to w domu. Nie podoba mi się Kostrzyn, M zresztą też nie jest za tym żeby tam mieszkać na stałe, jesli już to tylko po to żeby zaoszczędzić. Nigdy mnie M do niczego nie namawiał, o Kostrzynie nawet nie wspomina ale ja wiem że to by nam wiele ułatwiło. Poza tym nie pisałam Wam jeszcze że zaczeliśmy staranka o dzidzię ;) Widzę że M jest w kropce, chociaż nic się nie skarży, ma jeszcze w tym roku obronę magisterki na to też potrzeba czasu, no i gdybyśmy zamieszkali tam to troszkę pewnie na mieszkaniu byśmy zaoszczędzili, bo tam mieszkania są tańsze. A dla Nas to i tak tylko rozwiązanie tymczasowe, zanim ja zacznę dużo zarabiać to jeszcze troszkę minie, więc głównym motorem finansowym jest on. Biję się z myślami czy nie zaproponować mu tego żebysmy się przeprowadzili, mamy dużo wydatków a 1500 zł to sporo  :-\ nie chcę tam mieszkać, ale wiem że to było by dobre tymczasowe rozwiązanie. sama nie wiem, czy schować do kieszeni swoje przekonania co do kostrzyna?  ehhhh musiałam się wygadać, bo już mnie to męczyło  :-\ a wiem że Wam zawsze mogę  ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1022 dnia: 27 Lutego 2009, 12:06 »
Olucha troche wiem co czujesz bo ja mam taka sama rozterke.
wydaje mi, ze nie masz co sie bac mienszego miasteczka skoro to i tak tylko tymczasowo. a Twojemu PM napewno by ulzylo. po pierwsze dojazdy, po drugie - kasa. skoro staracie sie o dzidzie lepiej tak kaske odlozyc. zainwestowac w budowe albo - sama zreszta wiesz ile jest wydatków. napewno bedzie bardzo zadowolony jesli chociaz zaproponujesz takie rozwiazanie. duzo by mu to ulatwilo mysle
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #1023 dnia: 27 Lutego 2009, 12:11 »
 :-* :-*

to fajnie, że zaczyacie sue starać ach...ale dużo was jest  ;D ;D

olu, ja bym pojechała do kostrzyna. Jeśli to tylko na jakiś czas to wiele wam ułatwia taka decyzja i zawsze te pare groszy w k\ieszeni więcej. Och, ja byłam w kostrzyniu i tez nie podobało mi sie to miasto ale moze troszke sie przemeczyc by lzej było wam

:-*

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #1024 dnia: 27 Lutego 2009, 12:16 »
Hmm.. Wydaje mi się, że skoro miało by to być tylko na jakiś czas, to dałabyś radę wytrzymać w tym Kostrzynie.
A pomyśl ile plusów by było:
- zaoszczędzilibyście kaskę, i to w cale nie małą (za paliwo i mieszkanie),
- Twój M. byłby szybciej w domu,
- mielibyście więcej czasu na staranie się o dzidzię (przy okazji życzę powodzenia :D )
- Ty nadal, bez problemów będziesz mogła wykonywać swoja pracę..

No i do Gorzowa wcale nie mielibyście tak daleko..

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1025 dnia: 27 Lutego 2009, 12:22 »
Olucha, skoro wiesz, żę to wiele by ułatwiło, że koszta mniejsze, że Ty swoja dotychczasową pracę możesz robić wszędzie... Ja bym się nie zastanawiała... Z Twojego posta jasno wynika, że wiesz, co powinnaś zrobić, argumenty za są jasne i proste- jak rzadko kiedy. Przeciw jest tylko, albo aż, Twoje negatywne nastawienie :) A ja powiem Tobie tak- Szczecin niby większy od Gorzowa jest, a wszyscy, którzy tu mieszkają, mówią, że to duża wiocha z tramwajami ;D
Przez Kostrzyn często przejeżdżam, jak do siostry do Frankfurtu nad Odrą jeżdżę- mi się ta mieścinka wydaje ładna, na pewno ma swój urok, piękne tereny zielone są dookoła- w sam raz dla dzidzi!
Zaproponuj takie rozwiązanie- zobaczysz, czy luby też o tym myślał, tylko bał się zaproponować, czy też będzie zaskoczony. Rozmowa do niczego nie zobowiązuje przecież... :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #1026 dnia: 27 Lutego 2009, 12:56 »
zgodze sie i z Betti i z Fasolkiem (wlasciwie Fasolkami :D)-skoro to tylko rozwiazanie tymczasowe, to na pewno wytrzymasz :) no, a moze sie okazac, ze Ci sie spodoba :D
trzymam kciuki za dzidzie :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1027 dnia: 27 Lutego 2009, 13:16 »
Olucha ja odpowiedziałam Ci już u Igi, ale raz jeszcze:
Kochana... Faktycznie macie ciężki orzech... Po pierwsze gratuluję podjęcia ważnej decyzji o staraniach o dzidziusia
A z przeprowadzką... Kurcze, może ten Kostrzyn to wcale nie takie głupie wyjscie... Wiadomo, kasa nie jest najważniejsza, ale odgrywa bardzo ważną rolę w życiu. Jeśli miałoby to wam ułatwić choć trochę życie to ja chyba bym sie zdecydowała. Tym bardziej, że to tymczasowo...
Trzymam kciuki za podjęcie decyzji

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1028 dnia: 27 Lutego 2009, 13:29 »
oj ja tez tak zawsze mialam ze tylko duze miasto bo w sumie ze mnie mieszuch jeden, co prawda szczecin to tak jak Fasolek napisala wioska z trawajami ale jednak duze miasto, no i je lubie a teraz tez w sumie na zadupiu mieszkam i daje rade , a jak chce do miasta do jedziemy 20km do Oslo :)
wiec ja bym sie na Waszym miejscu zdecydowała przenieść, zwłaszcza , że to na jakis czas

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1029 dnia: 27 Lutego 2009, 16:27 »
Zgadzam się z  dziewczynami :), ja bym spróbowała tam pomieszkać, zaoszczędzilibyście sporą kasę z tego co widzę, moglibyście to odkładać na działeczkę bądź na dzidzię ;D a przy okazji trzymam kciuki za staranka :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1030 dnia: 27 Lutego 2009, 19:27 »
dziewczyny mądrze radzą... plusów wydaje się być więcej niż minusów  :) trzymam kciuki za Wasze starania o dzidzie  :) :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1031 dnia: 28 Lutego 2009, 00:45 »
Olu ciężka decyzja przed Wami  ::) Dopiero co się przeprowadziliście przecież...
Ale i ja zrobiłabym tak jak radzą dziewczyny... Skoro i tak zamierzacie się budować za jakiś czas (choć nie wiem za jaki ???) to może warto do tego czasu mieszkać w tym mieście, gdzie PM pracuje  :)
ps. Ja w Kostrzynie byłam na Woodstocku - o ile chodzi o ten Kostrzyn nad Odrą  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1032 dnia: 28 Lutego 2009, 16:43 »
Olu ja na 100% na twoim miejscu przeprowadziłabym się do tego Kostrzyna. Strasznie dużo tracicie na dojazdy a skoro to tylko tymczasowe, to lepie ograniczyć te wydatki, dołożyć do domu czy odkładać na dziecko bo wiadomo że na początku to straszne wydatki są.
- zaoszczędzilibyście kaskę, i to w cale nie małą (za paliwo i mieszkanie),
- Twój M. byłby szybciej w domu,
- mielibyście więcej czasu na staranie się o dzidzię (przy okazji życzę powodzenia :D )
- Ty nadal, bez problemów będziesz mogła wykonywać swoja pracę..
Betti idealnie wypisała te największe plusy :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1033 dnia: 28 Lutego 2009, 16:44 »
i jak tam rozmawialiscie juz o przeniesnieniu sie?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1034 dnia: 28 Lutego 2009, 16:53 »
Olucha ja myślę podobnie jak dziewczyny  ;)
Na Twoim miejscu przeprowadziłabym się do Kostrzyna , tymbardziej jeśli możesz swoja pracę wykonywac wszędzie  ;)
I jak tam była juz jakas rozmowa na ten temat ??  :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1035 dnia: 28 Lutego 2009, 18:46 »
czekam na jakies info :)
do małych miasteczek da sie przydzwyczaic a czasem nawet je polubic i pokochac, wierz mi :)

całkiem nowa JA

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1036 dnia: 28 Lutego 2009, 19:07 »
Trzymam kciuki za owocna decyzję no... i za staranka ;

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #1037 dnia: 28 Lutego 2009, 19:14 »
 :-* :-* zostawiam

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1038 dnia: 1 Marca 2009, 08:32 »
Witam Was  ;)

Ostatnio zrobiłam się bardzo ranny ptaszek, nawet jak położę się późno to wstaje skoro świt  :) od wczoraj zaczęłam rano biegać, tzn wczoraj biegałam a dziś już mi się nie chce, nie świeci słoneczko więc energii też mniej  :) ale co drugi dzień zamierzam poranny jogging  ;) co do rozmowy to w ostatnim czasie nie bardzo mieliśmy nawet okazję porozmawiać o przeprowadzce, weekend spędzamy u moich rodziców, zdążyliśmy póki co ustalić że jak będę w ciąży to będziemy musieli się przeprowadzić bo jak to powiedział M chce mieć mnie na oku  ;) chce mieć blisko nawet żeby w trakcie dnia wpaść i zobaczyć co i jak, tak samo jak dzidzia się urodzi  ;) ale o tym żeby przeprowadzić się niezależnie od ciąży jeszcze nie rozmawialiśmy, myślę że powiem mu o tym jak wrócimy do domku, choć sama nie jestem przekonana do tego Kostrzyna  ;) odpowiadając na pytanie Kostrzyna nad Odrą tego od Woodstocku  ;D a wczoraj korzystając z okazji wizyty u moich rodziców w Naszym rodzinnym mieście poimprezowaliśmy trochę ze znajomymi w Naszym ulubionym pubie  ;) prawie cała ekipa się zebrała i były bardzo miło  ;) pierwszy raz w życiu piłam curacao, polecam, choć pije się jak soczek  ;)

idę zobaczyć do Was  :-*

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 1 Marca 2009, 09:12 »
cześć Oluś ;D ;D ;D

co do przeprowadzki do Kostrzyna- jeśli to rzeczywiście tymczasowe to bym się przeniosła ;)

miłej niedzieli :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 1 Marca 2009, 11:49 »
fajnie, ze week udany :) oj jak ja długo sie nie widzialam z moimi znajomymi. za rzadko bywam u rodziców wrrrrrr
milej niedzieli :)

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 1 Marca 2009, 12:54 »
To curacao to takie niebieskie ??

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1042 dnia: 1 Marca 2009, 13:19 »
Fajnie że weekend udany :)
Z tą ciążą to PM ma rację ;) Zawsze lepiej, gdy jest blisko :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1043 dnia: 1 Marca 2009, 22:12 »
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1044 dnia: 2 Marca 2009, 09:33 »
Dzień dobry  ;)

Zaczynając od pytania a raczej od odpowiedzi curacao jest takie turkusowe  :) ale w smaku przepyszne  ;) byliśmy wczoraj na basenie, popływaliśmy, pozjeżdżaliśmy i tak Nam wieczorek minął  ;) a tak w ogóle to zaziębiona bardzo się czuję, w nocy tak mnie głowa bolała że zasnąć nie mogłam   :-\ i chyba przez to taki sen miałam głupi, śniło mi się że była mojego M wydzwaniała, pisała, nachodziła go aż w końcu nie wytrzymałam i wygarnęłam jej wszystko a na koniec wytargałam ja za włosy  ;) to wszystko działo się w jakimś pomieszczeniu przez które przechodził Ibisz, usłyszał o co chodzi i napluł jej na głowę  ;D ehhhhhhh podobno sny z niedzieli na poniedziałek się sprawdzają, dobrze że przesądna nie jestem  ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1045 dnia: 2 Marca 2009, 10:29 »
hehe niezły koszmar! widze, ze masz znajomosci wsrod gwiazd TV  ;D

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1046 dnia: 2 Marca 2009, 12:25 »
świetny sen... nieźle się ubawiłam, zwłaszcza tym Ibiszem  :hahaha:

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 2 Marca 2009, 12:27 »
mi tez sie ostatnio jakies glupoty snia, ale z tym Ibiszem to tez sie usmiałam :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 2 Marca 2009, 13:14 »
Hehe, pierwsze słyszę że sny z niedzieli na pon. się sprawdzają ;) Ach te przesądy ;D
Buziaki :-*

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #1049 dnia: 2 Marca 2009, 13:38 »
Hehehehe :)

No to jak się sprawdzają to moje mężydło... zaśpiewa na scenie z Ozzym Osbournem! jupijajej!!!

;)