to cghyba chlebek turecki, faktycznie pyszny

chleb turecki
Składniki:
3 MT wody
500 g mąki pszennej
50 g drożdży
1 łyżeczka soli
2 łyżki miodu
3 łyżki kawy Inki
3 łyżki oleju
50 g rodzynek
Wszystkie składniki oprócz rodzynek wymieszać - 2 minuty, interwał.
Dodać rodzynki, wymieszać - 10 s, obr. 7.
Przełożyć do keksówki, wstawić do piekarnika na 70 stopni do wyrośnięcia,
następnie piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Moje uwagi - 50 g drożdży to trochę za dużo, bo chlebek aą za bardzo wyrasta i
ledwo się mieści w naprawdę dużej keksówce. Wczoraj zrobiłam ten chlebek
ponownie i dałam 35 g drożdży - wyrósł bardzo ładnie, więc naprawdę 50 g to za dużo.
Do ciasta dodatkowo dałam czubatą łyżkę kakao, żeby chlebek był ciemniejszy.