Myje się bardzo szybko. Można tradycyjnie pod kranem lub też nalać ciepłej wody do połowy i nastawić obroty na 7 i co 3 sekundy zmieniać obroty na wsteczne i normalne (4 razy).
Garnek jest ze stali nierdzewnej więc nie łapie ani koloru ani zapachów. Czyli po maśle czosnkowym można robić cappuccino i nie będzie czuć czosnku

Przepis na pyszne cappuccino, które właśnie popijam
20 g czekolady (4 kostki) - rozdrobnić w naczyniu czas 7 s, obr. poz.9
5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
1 l mleka
50 ml likieru np. amaretto
2-3 łyżeczki cukru
Do rozdrobnionej czekolady dodać pozostałe składniki i gotować 7 minut temp. 80 stopni, obr. poz. 2
na 30 sekund przed końcem gotowania nałożyć miarkę i przytrzymując zwiększyć obroty do poz. 7-8