Wow, nigdy przez mysl mi nie przeszlo, zeby wlazic na ten watek, ale ciagle tu Thermomix, tam Thermomix... No prosze, jakie olsnienie! Caly watek przeczytalam.
Mocno sie zastanawiam, gdyz nie mam na razie zadnych sprzetow kuchennych w domu. A tu i mikser by sie przydal.. i blender... itd.
Mysle, ze jak na gotowanie dla 2 osob jak znalazl - mozna ugotowac malo i nie trzeba jesc tej samej np. zupy przez 3 dni (a jak gotuje w garze to przeciez nie gotuje na jeden dzien..)
Z minusow jakie wyczytalam i uslyszalam od innych, to oprocz zabojczej ceny:
- czyszczenie tych nozy i koszyczkow
- gotowanie dla wiekszej ilosci osob moze byc uciazliwe - tzn. trzeba 2 razy gotowac.
Z plusow: caly watek sie klania...
Mam pytanie:
1. czy przepisy w tych ksiazkach roznia sie jesli kupuje sie urzadzenie za granica, czy sa tlumaczone? ( Za granica nie mozna kupic dokladnie tych samych skladnikow + sa duze roznice w smietanach, maslach, makach itp..)
2. czy mozna w tym urzadzeniu gotowac makaron?
3. czy jak robicie te rozne schabiki i piersi zawijane to jest to wszystko na parze w TM? Czy nie jest takie bezplciowe? Czy nie brakuje Wam smazonego, pieczonego, zlotej chrupiacej skorki?
Podzielcie sie spostrzezeniami.