Autor Wątek: brakuje mi tu lipcowych (2009) PM. ;)  (Przeczytany 98160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline majcia

• bywalec
  • data ślubu: 18.07.2009
Odp: brakuje mi tu lipcowych (2009) PM. ;)
« Odpowiedź #240 dnia: 5 Lutego 2009, 14:52 »
No to masz bardzo dużo!!!!
Naprawdę jest się czym chwalić :)
A na którą godzinę są te nauki? Bo jestem na etapie bardzo ostrego poszukiwania nauk, a akurat do kościoła na Witkiewicza mam sentyment, ponieważ miałam tam I Komunię i byłam bierzmowana  ;D
Bo mówisz o Salezjanach? Kościół jest praktycznie naprzeciwko stadionu? Bardzo by mi pasowało tam chodzić :)
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to proponowałabym szukać już sukienki - na sukienki wielu firm czeka się 3-4 miesiące! A potem jeszcze trzeba troszkę je poprawić i dopasować. Także leć po sukienkę!:)

Pozdrawiam  ;D

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
  • Oddaję swe serce w Twoje ręce...
  • data ślubu: 10.07.2009
« Odpowiedź #241 dnia: 5 Lutego 2009, 15:25 »
Dokładnie mówię o Salezjanach, dzisiaj tam dzwoniłam i tak jak pisałam pierwsze spotkanie na zapisy jest 16. 02 na godz 19:00.  Zapraszam będzie nam raźniej  ;) Jeszcze nie wiem czy mój M dostanie wolne w pracy żeby móc ze mną pójść więc tym bardziej pewnie potrzebowałabym przyjaznej duszy obok siebie ;)

A jeśli chodzi o suknie to niestety wiem że muszę się szybko ogarnąć ale koszmarnie nie mam zielonego pojęcia na jaką mam się zdecydować  :-\

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #242 dnia: 5 Lutego 2009, 15:34 »
Napatrzyłam się na allegro na jakieś piękne suknie które nie mam bladego pojęcia skąd są i teraz nic z salonów szczecińskich  mi się nie podoba.  Zamiast odrazu lecieć do salonu, to ja mądra główka szukałam jakiejś z "kosmosu" ;) No a raczej bez przymiarki nie zamówię sobie uszycia sukni, aż taką ryzykantką to ja nie jestem  ;)

A może macie namiary na dobrą krawcową to może jednak by mi się udało uszyć tą jedną wyąnioną. . .

Pozdrowionka!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 5 Lutego 2009, 15:39 »
Z doświadczenia wiem, ze naogladalam sie na necie sukni, pote nazbieralam folderów z tergów z sukniami, a jak przyszlo do przymierzania, to zamówiłam całkiem inną, bo dopiero wtedy widzialam co mi pasuje!

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #244 dnia: 5 Lutego 2009, 17:57 »
Kathleenmaj fajnie, że do nas dołączyłaś i nie chce nić mówić, ale masz całkiem sporo załatwione, aż się zastanawiam czy nie przyśpieszyć z przygotowaniami  :)

Ja dziś nareszcie zdecydowałam się na kwiatki do bukietu, ale było cięzko. Teraz jest tak duży wybór, że prawie "oczopląsu" dostałam  ::) na szczeście jak zwykle mogłam liczyć na poradę mamy no i decyzja zapadła  ;D

Co do nauk to u nas bedzie 5 spotkań (od 9lutego do 13go) , tylko nie wiem ile trwa jedno spotkanie.

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 5 Lutego 2009, 19:46 »
Jejku dzięki za tak miłe przyjęcie ;)

Ja naprawdę myślałam że jestem w polu z przygotowaniami bo kościół i nauki załatwiłam dopiero dzisiaj  ;D

U Salezjanów jest niestety 11 spotkań i Proboszcz mi mówił że spotkania są jakoś co tydzień lub co dwa tygodnie, piątek i sobota lub jak się tam uzgodni i tu się pojawia problem bo mój M jest w domu od soboty po południa do poniedziałku wczesnego rana.  Mam nadzieję że jakoś to załatwimy.  Kurcze ostatnio coś często używam słów "mam nadzieję" ciekawe z czego to się bierze. . .   ???

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: 5 Lutego 2009, 19:51 »
Alikaj a co do kwiatków to ja ogólnie też jestem zdecydowana tyle że moją wiązankę będzie robiła pani z kwiaciarni zaprzyjaźnionej z moją Babcią a kwiatki będą pochodziły również z działki od Babci, ciekawa jestem jak to wyjdzie.  W zeszłym roku ten pomysł się sprawdził kiedy ślub brała znajoma.  Kolejna rzecz na której zaoszczędze  ;D

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #247 dnia: 6 Lutego 2009, 09:02 »
kathleenmaj - a jaki rodzaj sukni tak Ci się podobał na internecie?! Trochę się ich naoglądałam w salonach - może gdzieś widziałam podobne - to pomogę :)
Jeśli chodzi o szycie, to szyją sukienki w Centurm Mody Ślubnej - możesz przyjść z własnym projektem.
Kurcze! U Salezjanów aż 11 spotkań!?!?  ::)
Oj, mój narzeczony chyba będzie chciał, zebym poszukała inne nauki...:)

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: 6 Lutego 2009, 23:53 »
Hej Dziewczyny.
Miałam dzisiaj koszmarny dzień w pracy i myślałam że nic mnie już nie wyciągnie z doła ale wieczorem mieliśmy spotkanie z dj'em - wodzirejem (mój M nawet przyjechał co bardzo żadko mu się zdarza w piątek) i tylko upewnił Nas w jego wyborze :D właśnie skończyliśmy oglądać Jego propozycje i jestem bardzo zadowolona  ;)

majcia co do sukni to o ile będę miała jutro czas to postaram się nauczyć wklejać zdjęcia i pokaże Wam moje trzy wymarzone typy...
a jeśli chodzi o nauki to mój narzeczony też nie jest zachwyconyz tych 11 spotkań i chyba postaramy się znaleźć coś innego tak że jakbyś miała coś na oku to daj znać  :)

Pozdrowionka

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 7 Lutego 2009, 14:02 »
wylicytowaliśmy sobie dziś z moim R. parasolkę ślubną   :skacza:  ! 

I już parasoleczka przyszła do mnie  :hahahaha:   :hahahaha: i jest jeszcze śliczniejsza niz na zdjęciu, tylko hmmm zmartwiłam sie troszkę, bo jest jaśniejsza od sukienki, nie powiedziałą bym że to jest ekri to raczej kolor taki posredni miedzy bialym a ekri.
W przyszłym tugodniu powinno mi jeszcze przyjść moje bolerko - znowu tak na wszelki wypadek zamówiłam drugie z długim rekawem, bo standardowow uszyte do sukni bede miała z mini rekawkiem!

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #250 dnia: 7 Lutego 2009, 14:06 »
Bolerko z długim rękawkiem na lipiec  ???  :) Nie boisz się że się przegrzejesz?   :) Ja w ogóle nie będę miała bolerka, no chyba że było by bardzo zimno, w co w lipcu wątpię  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 7 Lutego 2009, 14:08 »
oryginalnie jest gorset i mini bolerko takie do kościoła, a to z długim rekawem jest na wszelki wypadek a wylicytowałam je za 32,68 wiec nie majatek, a przezorny zawsze ubezpieczony!

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 7 Lutego 2009, 14:09 »
chociaż dziewczyny modlę sie żeby cały lipiec dla nas był cieplusi, ale nie upalny!

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #253 dnia: 7 Lutego 2009, 19:43 »
Przez caly lipiec a konkretnie w nasze najważniejsze dni musi być: cieplutko ale nie za bardzo, dużo słoneczka ale bez przesady, czyli pogodnie i radośnie  ;D

A ja się pochwalę, że dziś miałam probny makijaż i fryzurke i jestem bardzo zadowolona z pani, na którą się zdecydowałam, wiec mam kolejną rzecz do skreślenia z mojej listy :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 7 Lutego 2009, 23:27 »
No nieźle ja to jeszcze nie wybrałam kto zrobi makijarzi fryzure a Ty juz po próbnym!
My byliśmy dziś na pierwszysch naukach. 2 godziny w sobotnie popłudnie to niezbyt  :-[ Takie tam gadanie o miłości, o szanowaniu, o mitach małżeństwa, o zrozumieniu, antykoncepcji, aborcji... kopałam co chwila mojego R. coby nie usnoł, bo po pracy odrazu byl. Za tydzień jeszcze jedne zajecia 2 godziny, potem poradnia małżeńska! I tu mam pytanie dlaczego na to spotkanie kazda para indywidualnie jest umawiana  :-\ o co oni tam pytają, jakie szczegóły chcą wiedzieć, skoro kazdy musi osobno!!!
Normalnie się aż przstrasyłam!
Potem jeszcze dni skupienia dla nowożeńców musimy zaliczyć, czy ktoś wie na czym to polega??? Chyba zadam jeszcze te pytania na szerszym forum
!

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #255 dnia: 8 Lutego 2009, 10:28 »
W sumie to ja też nie myślałam o tak szybkim terminie na probny, ale moja makijazystka jest w ciąży i od kwietnia "zawiesza" chwilowo działalność więc chce wszystkie probne zalatwić przed. Za to w lipcu bedzie już w gotowości :)

Co do poradni małżeńskiej to coś chyba czytałam  na naszym forum w formlanościach, może tam znajdziesz jakieś info  ;D ;D

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: 8 Lutego 2009, 20:51 »
Hej dziewczyny.
Cały weekend praktycznie spędziliśmy u Teściów więc dopiero teraz nadrabiam zaległości.
To zabieram się za wklejanie moich sukienek ;)
ta jest pierwsza...

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 8 Lutego 2009, 20:52 »

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: 8 Lutego 2009, 20:55 »
ta druga...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #259 dnia: 8 Lutego 2009, 20:56 »
Śliczna suknia :)
A w jakim kolorze?

Mnie ta 2 bardziej się podoba :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #260 dnia: 8 Lutego 2009, 21:00 »
obie przepiekne sukienki :D

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #261 dnia: 8 Lutego 2009, 21:05 »
są śliczne  :o ... a mi osobiście również podoba się ta druga  :)

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 8 Lutego 2009, 21:07 »
a ta trzecia...

te są moimi wymarzonymi ;)

Dzisiaj znalazłam w gazecie "Ślub jak z bajki" bardzo podobną do tej drugiej ale salon jest niestety tylko w rzeszowie :/ jakbyście coś wiedziały o tych sukniach to dajcie znać bo bardzo mi zależy.

Pozdrowionka

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #263 dnia: 8 Lutego 2009, 21:09 »
Przyznam, że ta trzecia zrobiła na mnie wrażenie  :o

Offline kathleenmaj

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: 8 Lutego 2009, 21:14 »
No to chyba juz mnie rozumiecie... ja muszę mieć któąś z tych, w zależności jak pochodzę po salonach i zoriętuję się w jakim fasonie będzie mi lepiej.

A suknia napewno będzie musiała być w bieli i do tego srebrne dodatki. Jak zrobie zdjęcie dodatków to też wkleję ale wybaczcie że nie teraz bo właśnie przyszła moja psiapsióła - świadkowa  ;D

Pozdrowionka

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #265 dnia: 8 Lutego 2009, 22:14 »
Z tych 3 podoba mi się 2 najbardziej, choć nie za bardzo w moim guście są  ;)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 8 Lutego 2009, 23:10 »
A trzecia to jak ksiezniczka   :brawo_2:

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #267 dnia: 9 Lutego 2009, 08:11 »
Sukienki są śliczne!  :)

Coś w tym stylu możesz znaleźć w Centrum Mody Ślubnej lub w Scarlet na Woj. Pol. - tak mi się przynajmniej wydaje.

Co do nauk, to coś słyszałam, że również 16 ruszają nauki u Dominikanów - ale jeszcze muszę się dowiedzieć o szczegóły.
A może któraś z Was wie coś na ten temat? :)

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #268 dnia: 9 Lutego 2009, 20:47 »
My dziś zaliczyliśmy pierwsze nauki, któe trwały tylko 40 minutek no i zostały nam 4 spotkanka  ;D Wcale nie było tak strasznie jak to sobie wyobrażałam, ksiądz opowiadał o powołaniu do małżeństwa, o miłości, ale przeważnie mowił na przykładach par, ktore zna więc nie było smętnie. Jutro następne... zobaczymy  :)

Offline asia555

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.09
« Odpowiedź #269 dnia: 10 Lutego 2009, 10:13 »
hej dziewczyny, ostatnio mialam cos malo czasu i nie zagladalam na forum, ale jeak dzis weszlam to troche sie przerazilam. Macie juz tak duzo zalatwione, a ja jeszcze prawie nic :( jak sie jest za granica, to strasznie ciezko organizowac wesele. wyobrazcie sobie, ze przyjezdzam w marcu na weekend do szczecina, tzn sob-pon i bede miala jeden dzien zeby wybrac i kupic sukienke. Jeden dzien! nie wiem jak to zrobie. do tego trzeba zalatwic zlotnika, poroznosic zaproszenia itd. bedzie ciekawie :)
Nauki na szczescie bedziemy miec w Dublinie. Jeden weekend w marcu i po wszystkim ;)