Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363241 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
eeeeee tam...mamutki....i tak Ewa to córunia tatunia...ja musiałbym sobie zrobić synka  ;D ;D ;D a raczej nie zrobię...

Ewa aktywnie uprawiaa raczkowanie dedykowane, czyli raczkuje mówiąc do kogo...zazwyczaj pomyka mówiąc jak mantrę "tata tata tata" i forsując przy tym drzwi łazienki, za którym tatuś załatwia jakąś czynność fizjologiczną.
Dzisiaj w ramach braku ojca zasuwała mówiąc "mama mama mama"...

Do tego zaliczyła prawdziwy piknik z okazji Dnia Dziecka...baaaaaardzo absorbujący nawet dla niemowlaka.

A na koniec usnęła w samochodzie, skąd ją przed chwilą wyciągnęłam...zdjęłam z niej chustkę, kurtkę, spodnie i rajstopy nie przerywając jej snu, zapięłam w śpiworze...i śpi......jestem z siebie dumna.... ;)
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2009, 22:59 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
ja musiałbym sobie zrobić synka  ;D ;D ;D a raczej nie zrobię...

Nie zarzekaj się tak bo jeszcze może Ci się zachcieć kolejnego maleństwa, ja się nie zarzekam  ;D ;D choć póki co wykluczam taką możliwość.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no to ja jestem na tym samym etapie co Ty, ale krok dalej... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Krok dalej mówisz.... ;D

...a foteczki panieneczki będą ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
......ano....bo już zaczynam sobie układać scenariusz życia z jednym dzieckiem i przyzwyczajać się do tej myśli;
Generalnie to chciałam dwójkę, ale teraz jak widzę ile to roboty, to najzwyczajniej mi się nie chce.

...jeszcze jedna ciąża, znowu rzyganie, znowu 6 miechów z brzuchem w pracy, albo co gorsza każą leżeć...poród to pikuś akurat...ale potem dojść do siebie, ogarnąć się w tym burdelu, wrócić do figury (co mi się jeszcze do tej pory nie udało, bo ciągle 2 na plusie), kolejny egzamin i to już z dwójką dzieci w zestawie...
Obie babcie w kwestii ewentulanej pomocy mocno wypięte...moja ciągle przesuwa granicę wieku, kiedy to mogłaby Ewę wziąć na weekend...niedługo do 18-tki dojdzie...

...fotek z wczoraj nie ma, bo oba apraty tatuś zabrał do pracy...
— Richard M. Devos

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Normalnie jakbym czytała swoje myśli :D takie samo mam w tej chwili podejście do posiadania drugiego dziecka

No chyba, że mi się jeszcze odmieni... ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wszystkiego słonecznego dla Ewci w Dniu Dziecka i na codzień!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
jak Ewci minął wczorajszy dzień??

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Może się wreszcie doczekam jakiś foteczek pięknej Ewuni  :tupot: :Tuptup:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
...jeszcze jedna ciąża, znowu rzyganie, znowu 6 miechów z brzuchem w pracy, albo co gorsza każą leżeć...poród to pikuś akurat...ale potem dojść do siebie, ogarnąć się w tym burdelu, wrócić do figury (co mi się jeszcze do tej pory nie udało, bo ciągle 2 na plusie), kolejny egzamin i to już z dwójką dzieci w zestawie...

eeee....powiadają, że każda ciąża jest inna...wiec moze będzie beż rzygania, brzuszek później wyskoczy, leżeć z Ewą nie leżałaś (pomijając okrees rzygania) wiec to moze i tu się sprawdzi. a do kg czy figury tak czy siak wrócisz; poza tym ty taki szczuplaczek ze dwa na plusie to zaden nadmiar....Ewa zdrowa, śliczna, bardzo mądra...wiec jakby drugie takie samo było to tylko się cieszyć ...a plany przyszłościowe łatwo można zmienić...  ;D ;D

twoja niania i Ewa mnie zachwycają; sama nie wiem która bardziej.

pozamykane w niedziele sklepy i mnie troche porzyzowały plany.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
....ale jak mnie te dwa kilo wkurzają... :-\
Niestety jest we mnie coraz więcej PRZECIW i coraz mniej ZA. Z resztą czasem sama nie wiem. Jedno jest pewne dopóki nie zrobię dwóch zaplanowanych rzeczy, a właściwie trzech, to nie ma w ogóle mowy o żadnej drugiej ciąży. I póki co tego się trzymam.

A przez te plany mam coraz mniej czasu...na wszystko...dla Ewy też...Nic dziwnego, że dziecko czworakuje po mieszkaniu wołając "tata".

Niania zamiast zachwycać zachorowała i wczoraj z receptą w ręce została przeze mnie wysłana na zwolnienie do końca tygodnia zapewne.

Anetko z przykrością stwierdzam, że nie ma fot. Od kiedy tatuś zawodowo zajął się fotografią rodzinny album kuleje.
Mam jedynie kolejny wesoły filmik (bo z kamerą amatorsko latam ja), może jak go jakimś cudem uda mi się go obciąć to wrzucę.

A Dzień Dziecka jak Dzień Dziecka minął Ewce normalnie, z resztą ona co dnia ma dzień dziecka ;D.
Świętowała w weekend, w poniedziałek była mega wymęczona, jak w każdy poniedziałek z resztą - to jest głowna skarga naszej niani...co Ci rodzice wyrabiają z dzieckiem w weekendy???....Jak to co? Dostarczają mu wrażeń!!! ...ale fakt faktem, że Ewka w poniedziałki bywa skonana...

Wczoraj dostała Szczeniaczka i była zachwycona gadajacym pluszakiem. Tuliła go za każdym raziem kiedy mówił "przytul mnie"...

Za to dzisiaj przypadkowo udało nam się jej sprawić mega frajdę...
Pojechaliśmy do Auchan, a tam jest taki mały kącik dla dzieci wyścielony materacami, z walajacami się ikeowskimi zabawkami, plastiowym domkiem, zjeżdżalnią itp.
No i córa brylowała w parterze. Była najmniejszym dzieckiem z całej dzieciakowej zbieraniny, ale przykuła swoją osobą uwagę wszytkich dorosłych.
A swoja drogą to cieszy mnie fakt, że Ewa jest bardzo towarzyska i mocno ciągnie do dzieci i to zarówno do starszych, młodszych jak i równieśników, tym bardziej, że z dziećmi na co dzień za dużo kontaktu nie ma.
Przy tym jest bardzo wyważona, ostrożna, delikatna.... nie wsadza innym rąk do oczu czy nosa ;D ;D. No i jak to ma w zwyczaju obserwuje wszystko i wszystkich...

W czwartek planowana jest kolejna atrakcja w ramach "tygodnia dziecka'...zobaczymy czy wypali.

— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
A teraz niczym ciepłe bułeczki…filmik sprzed kilku minut.

Ewa nie toleruje gryzaków…już nie…a jakoś sobie trzeba radzić kiedy idą górne jedynki…

Oto jak sobie Młoda radzi.

— Richard M. Devos

Offline Zabcia

• forumowicz
jaka ona jest cudna!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
no proszę jak sobie dziewczyna radzi  :) aaaaaa i loczki piękne zauważyłam   :brawo_2:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
...hehe....korale choinkowe czy co? cudna :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...choinkowych bym jej nie dała... ;D
to jest sznurek od rolet, a właściwie to co zostało po jego skróceniu...koraliki są zespolone ze sznurkiem...nie ma szans żeby to odpadło...
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Czadowe!

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
 padłam  ;D
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
czadowe !
właśnie się zxastanawiałam czy dałaś jej swoje korale czy to są może roletowe ! bo roletowe są jak najbardziej mniam-mniam ...dla dzieci oczywiscie  ::)

na temat drugiego bejbika się wiecej nie wypowiem, bo widzę ze meczy cię ten temat, a zapewniam ze juz niedługo inni mnniej lub bardziej lubiani znajomi beda cię ptaniem "a kiedy drugie?" systematycznie zamęczać. przyjdzie pora i czas. to i moze bedzie. ale Lila..macie takie superowe geny (po Ewie widać) ze aż skoda ich jeszcze raz praktycznie nie wykorzystać  ;D

a niania? cóż..niania też człowiek wiec i choroba się jej przyplącze. niani życzymy dużo zdrówka.
 a co z małą ? z kim zostanie jak niani nie bedzie ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Gosiu a ja Ci gwarantuję, że nikt się mnie nie zapyta...haaa haaaa....takiem wredna, że się bać będą...

Niani jak najbardziej zdrówka życzymy...niech się wyleży, wykuruje...
a z Ewą został tata, który sobie udzielił urlopu  ;D ;D  

....ufffffff w końcu uporałam sięz przycięciem filmiku...
Tak oto wyglądała nasz córa w niedzielę wieczorem, ledwie żywa...nagrywane przed kąpielą i kolacją ;D...tak oto rodzice ją umęczyli
proszę o oglądanie z dźwiękiem  ;D (cięcię jakoś pogorszyło jakość, ale nie mam siły z tym walczyć)

xxxxxxxxx

« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2009, 21:19 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
wyrodna jesteś . ja bym ululała i położyła spać. a tu biedacwu jeszcze sie chlapać każą. nu nu mamuska ! ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Chciałam tylko delikatnie zauważyć, ze juz dzień wcześniej miała "dzień dziecka" i prosto z fotelika samochodowego trafiła do łóżeczka...dwa dni z rzędu nie mogło jej ujść bez kąpieli....jest co prawda moją Śmierdzącą Smoczycą, ale niech to będzie smrodek kontrolowany ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
przebudzenie i.... Tata  ;D ;) co do pierwszego filmiku to nie uważasz, że przesadziłaś z grubością nitki dentystycznej  ;D ;) Powiem Ci, że Córunia Ślicznie Wam rośnie ... Całuski dla Ewuni czyścioszka  :-* :-* :-*

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
no chyba że tak....ale ona tak słodko drzemała....

nie uważasz, że przesadziłaś z grubością nitki dentystycznej  ;D ;)
dobre !

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ja to zawsze trafię na jakieś cudo u ciebie, jak nie wóz z karuzelą :hahaha: to filmiki.

Ewcia widać umie sobie radzić w każdej sytuacji i jest złotą raczką, jak swędzi to znajdzie odpowiedni narzędzie to masażu ;D
A zmęczona Ewcia też słodka...czemu Moja nigdy nie jest zmęczona...zawsze tryska energią :mdleje: Nawet po weekendzie ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Ale z Ewci pomysłowy Dobromir  ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Ewka jest super - roletowe koraliki sprawdzają się bardzo dobrze, jak widać.
No i zmęczone dziecko jest takie kochane :)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
jaka ona słodka  ;D i super sobie wymyśliła z tymi koralikami od rolety  :D

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
łojej jaki słodziak. Normalnie kochana jest :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
słodki ma głosik, kiedy mówi sennie "tata" :)