Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 366849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Lila, pięknie to napisałaś...

A dla Ewci wszystkiego naj... duża Panna już z niej :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Liliann cudnie napisane, aż się poryczałam

Ewuniu wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni i pociechy z rodziców.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
co wy takie płaczliwe...?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
Ja bardzo emocjonalnie przeżyłam poród i miło go wspominam, dlatego mi się lezki zakręciły, jak czytałam, to co napisała Lila, bo napisała to z ogromną miłością i czułością, uczuciami, którymi darzy Ewę; ja takimi uczuciami darzę Maksia, stąd wzruszenie.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Lilian pięknie to napisałaś  :Wzruszony:

Wszystkiego naj dla Ewci  :-*

P.S. Jestem pod wrażeniem jej umiejętności  :o Zdolna dziewczynka  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Ewciu! Sto lat!

Offline Zabcia

• forumowicz
Ewcia wszystkiego naj naj naj.... Rosnij i rozwijaj sie na pocieche rodzicow.

Liliann to co napisalas.... poprostu szkoda slow... powiem tylko prawda i piekno

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ewuniu buziaki urodzinowe od cioci Ani :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
Lilian pięknie to napisałaś  :Wzruszony:

Ewciu życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze moć uśmiechu i radości  :-* :-*

Ps.zdolna dziewuszka z niej  :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Pamiętam wszystko jakby to było dzisiaj…11:28…
Nie pamiętam tylko jednego … Twojego pierwszego krzyku…nie umiem sobie nawet przypomnieć czy płakałaś…wiem, że byłaś…mała, ciepła, mokra, lepka cząstka mnie i ze mnie …jedyna, niepowtarzalna, doskonała, maleńka ludzka istota.

No to się poryczałam  :-\

100 lat dla Ewuni.
z okazji URODZIN życzymy Ci spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień, drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, niskich podatków, słodkiego, miłego życia, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, najlepiej kumulacji, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości, wygodnych butów, willi z basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, cudownych wakacji, szczęścia, pociechy z dzieci, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłego szefa, prezentów moc, smacznego bigosu, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, szampańskiej zabawy, mocnego dachu nad głowa, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, słońca, olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, dwustu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, manny z nieba, ciągle nowych rekordów, niskich kosztów, bezpiecznych lądowań, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świat, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, smacznego jajka, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, w każdym kątku po dzieciątku, udanych wakacji, większości w parlamencie, miłego wypoczynku, wesołego towarzystwa, dobrego apetytu, szczęśliwej podroży, złotej jesieni, poczucia humoru, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, wiecznej młodości, licznego potomstwa, nie zawieszającego się komputera, sławy i chwały, lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień, czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli, mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, słodkich snów, zgranej ekipy, pomyślności na nowej drodze życia, pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, dobrego serca, pełnego szkła, suto zastawionego stołu, złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, głównych ról, kreatywności, podroży dookoła świata, udanych szkoleń, efektywnych poszukiwań, pakietu kontrolnego, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, trafnych wyborów, prestiżowych nagród, spokoju ducha, oddechu od codzienności, samych szóstek w szkole, godnych przeciwników, szczerych komplementów, wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, świetlanej przyszłości, korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Tobą, wielu alternatyw, tolerancji, własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, zamku w nad Loarą, ambitnych planów, kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, zniewalającego uśmiechu, szczęśliwego trafu, płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, nieprzemijającej urody, asa w rękawie, sprawnych hamulców, dużo nadzienia w pączku, strumieni szampana, kominka, rozbicia banku, recepty na szczęście, zabawy do białego rana, odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, przygód z happy endem, długich wakacji, dużo rodzynek w cieście, zmysłowych nocy, gwiazdki z nieba, wiernego psiaka, celnego oka, sportowego wozu, różowych okularów, ruchu w interesie, stabilnej waluty, zgrabnej figury, siły perswazji, zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, dobrego smaku, własnego sposobu na życie, w zdrowym ciele - zdrowego ducha, właściwych wniosków, widoków na przyszłość, podzielnej uwagi, czterolistnej koniczyny i stale rosnącego konta bankowego... *

To tak z grubsza byłoby na tyle. Resztę życz sobie sama...

Aneta i Ewka

* - niepotrzebne skreślić

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Wszystkiego NAJ z okazji 1 Urodzinek - dla Ewuni i dla Mamusi  :-*

Offline morgaina

• Chuck Norris
Wszystkiego naj naj najlepszego dla Ewuni STO LAT  :-*

Offline dosiado

• uzależniony
To już rok minął....

Kolejnych pięknych lat dla Ewuni i rodziców!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
żadnych fotek Ewuni  ???

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
przepraszam za spóźnienie.....

Ewuniu!

trzeba żyć
zbierać płatki śniegu
płatki róż
czerwone usta od malin
od bólu czerwone mieć
myśl szaloną rozpocząć
stanąć w pół słowa
w ciemność wzlecieć
światłością
w milczenie krzykiem
w rozpacz radością
nieokiełznaną i żyć

za jakis czas zrozumiesz Kruszynko co ta ciocia ci tu napisała ;)

buziaki dla Ciebie, mamusi i tatusia
od cioci i Tymonka-Ancymonka
ANCYMONEK :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
STO LAT DLA KOCHANEJ EWUNI
i dla rodziców życzenia dalszej wytrwałości i mnóstwa miłości

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
ojej juz zleciało roczek  ;D ;D ;D

Wszystkiego Najlepszego Dla Ewuni - Niech Rośnie Zdrowo  ;D ;D ;D

ps. Lila pieknie napisane  ;D ;D - Twoj poród był pierwszym jaki odważyłam sie prszeczytac na forum  8)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
I ode mnie wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Ewuni :) :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Ewunia baaardzo bardzo baaaaardzo
dziękuje wszystkim ciociom i wujkom za życzenia...

xxxxxxx
« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2009, 21:34 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
nooooo jest nasza Ewunia  ;D ;D ;D mama Ty nawet jak ubierzesz swoją córę w moro to ona i tak wygląda jak słodki cukiereczek  ;D ;D ;D jest cudniasta  :Serduszka: Adulo tez w takiej bandamie pomyka  :D :P

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ślicznie wygląda w tym moro
słodka
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Ale fajnie, bardzo ładnie Ewie w tym moro :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
W telegraficznym skrócie urodzinowa relacja

Okazja - roczek pewnej Damy
Miejsce - Gościniec Pod Aniołami w Dobrej Szczecińskiej
Goście - rodzina i przyjaciele
Menu - camembert na ciepło, kurczak w maladze, sałatka grecka, ryba po hiszpańsku, zimne wędliny, deska serów, sernik, jabłecznik, owoce, biszkopty, chrupki kukurydziane i pierwsze ciasteczka Hippa oraz tort - motylek o malinowym smaku….mniaaaammm

Dama wystąpiła w kreacji moro robiąc furorę wśród zgromadzonych gości. Jakoś nikt nie zapytał się, a dlaczego nie sukienka? Fakt, że w ogrodniczkach Ewcia wyglądała słodko, czego wcześniej nie wiedziałam bo to jej pierwsze ogrodniczki.

xxxxxxxx

Kreacja zdała również egzamin w akcji raczkowanie. A miała miejsce jedna pogoń za panem kelnerem, do którego Ewa zapałała odwzajemnioną sympatią  i kilka wycieczek- ucieczek z sali, w której się bawiliśmy…

Było trochę wesołego zamieszania, typowego dla obecności trójki małych dzieci poniżej drugiego roku życia oraz jedynie dwóch krzesełek do karmienia. Nota bene krzesełko ikei przytargane przez nas z domu zbudziło zachwyt wśród tych, którzy go nie znali - tanie, lekkie, praktyczne - ot produkt idealny.

Było torcik-motylek z wielką złotą racą, na widok którego solenizantka osłupiała w ramionach taty.

xxxxxxxx

Był mały podryw…Ewa postanowiła dać buzi o trzy miesiące młodszemu Mikołajkowi, a ten z kolei wolał dojrzalsze kobiety o podobnym do jubilatki typie urody….jak myślicie kogo?? Niestety w uczuciach swych był niestały bo trop w trop raczkował na Ewunią….ehhh ci mężczyźni…

Była wróżba…
z książeczki, różańca i kasy Ewa wybrała…….różaniec, potem kasę…
Komentarza sobie oszczędzę. Osobie, która ów różaniec położyła głowy nie ukręcę…powiedzmy z braku wolnego czasu.
A tak na marginesie poproszę o jakieś resime owego różańca a następnie kasy…bo do łba mi nic nie przychodzi…

Były też prezenty…bo co to za urodziny bez nich…

A teraz jeszcze fot kilka dla cioć i wujków na pożegnanie…

xxxxxxxx

« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2009, 21:34 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Lilla u mnie mały wybrał to samo
komentarz rodziny- ojciec Rydzyk

.....

a Ewunia cudowna i w tych ogrodniczkach wygląda bosko

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lila, żegnasz się, ale skrobniesz co tam u was od czasu do czasu.
Zapraszam do mnie  ;D

Ja ja czekam na obiecane spotkanie w stolycy  ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Wszak pisałem..... księgowa Papieża ....Ewunia będzie miała spółkę z Matim  ;)  

"na .............."  :'(  Ewuniu będzie nam  :'(  :-* :-* :-*  

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
spóźnione, ale bardzo szczere, ciepłe, płynące z serducha życzonka dla Ewuni!!

ja też pamiętam ten dzień... i wierzyć mi się nie chce, że minął już rok...

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
 :Daje_kwiatka:   odzywaj się czasem!!!!!!
ANCYMONEK :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Ewunia w moro rewelacja :) A Twoja kreacja Lilian również baaaardzo mi się podoba :)

Szkoda mi tego wątku, to jedyny na maluszkach na który zaglądam, no i skarbnica wiedzy dla mnie :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Różaniec i kasiorkę...hehe....czyli rzeczy, których wcześniej nie widziała....ciekawa świata Istotka...powiedzmy, że różaniec to DNA a kaska...- powiedzmy zielona - to chlorofil....no to naukowiec mi wychodzi...i dodatkowo szanujący swój czas...bo skoro pojawiło się coś nowego, to po co się łapać za rzeczy już znane.
A jeśli już wierzyć w przesądy i faktycznie "wyjdzie" na księgową Papieża..to ja Łucji położę same kluczyki od auta....będzie osobistym kierowcą...Ewy i Matiego...w kościele dobre pensyjki są... ;D ;)

Miło mi było gościć w tym wątku. Buziaczki dla Autorki i Bohaterki. No i ukłony dla Taty...za jego bezsprzeczny udział w całym "zamieszaniu".