Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 367240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline morgaina

• Chuck Norris
Liliann ja maxikids w zeszłym roku chyba z 4 kupiłam w oleńce i tej w kupcu i tej na powstańców czapki co prawda do najtańszych nie należą ale są rewelacyjne.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Morgaina KOCHANA jesteś....DZIĘKI WIELKIE
moja szwagiera też gdzieś kupowała, ale je nie zapytam (bo NIE!!!!)
cena wiem, że mała nie będzie...ale ta chusteczka jest fantastyczna
Zawiązałam Ewce raz rano i przez cały dzień nie spadła, nie zsunęła się....Ewa też mi nie prostestowała...AMERYKA....cena nie ważna (oczywiście w granicach rozsądku)...mój komfort spacerowania z dzieckiem najważniejszy; ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Qrcze...u mnie takowych nie ma....chyba, dziewczyny jaki jest  koszt takiego cacka?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Kaha jak znajdę to Ci napiszę, nawet fotencje mogę podesłać...wybierzesz coś dla Łucji i dostaniesz przesyłkę priorytetem  ;D ;D
teraz szukam na stronie www tego sklepu o którm pisała Morgaina, mozę coś będzie.

na www nie ma...tylko grube rzeczy;
odzieży nie prezentują...
no nic we wtorek trza będzie się wybrać...raczej w środę bo we wotrek mozemy nie dać rady, no ale się zobaczy
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Superowo, u mnie to nawet zwykłych nakryć głowy nie ma...wszytko wełniane ażurowe....a chusteczek brak...już byłam zdesperowana i miałam maszynę odpalać...

Offline morgaina

• Chuck Norris
Z tego co pamiętam to płaciłam chyba w granicach trzydziestu paru za jedną sztukę ale to było rok temu i  nie dam sobie za to głowy uciąć  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
CH Kupiec jest dzisiaj otwarte..tatuś pojechał załatwiać sprawunki i zabrał córę
wpadnie tam i kupi chusteczkę...o ile Oleńka będzie działać
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
A w Kupcu nie ma już chyba Oleńki. Teraz tam jest jakiś bar kanapkowy czy coś takiego.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...taaaa już to wiem...od jakiejś godziny  ;D
— Richard M. Devos

Offline Kasia*

• Chuck Norris
Lila a wybieracie sie do stolicy na koncert?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
tak wybieramy się...ale dosłownie tylko na koncert
wyjeżdzay rano, przyjedziemy pewni kole 16, od 18 wpuszczają;
po koncercie do domu, w poniedziałek do pracy...
— Richard M. Devos

Offline Kasia*

• Chuck Norris
 ;D no to rzeczywiscie express.

Ja jutro tez jade do Szczecina ale po południu.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
szalone wyprawy nie pierwszej młodości już fanki  :P :P :P :P

Ewka mnie rozbraja. Doraczkowywuje do końca dywanu, po czym zatrzymuje się na jego brzegu i wyje...
za nic nie wylezie na panele
kolanka bolą  ;D a dzisiaj szusuje na gołe nogi, w samym bodziaku....
Szuka jelenia, który do niej podejdzie i weźmie na rączki, ale że nie ma niani to jeleni brak  :D

Dopiero najwyższa konieczność jest w stanie pchnąć ją do przekroczenia niewidzialnej linii demarkacyjnej, chociaż dzisiaj jakieś 3 razy tego dokonała...wygodnicka że hej.
Od poniedziałku będzie tresować tak nianię. Wówczas my dla przeciwwagi będziemy trenować nianię w odwrotnym procederze - nieulaganiu ewcinemu jędoleniu. Pytanie kto kogo...
Ewka jest cwana, ale trafiła na godnego przeciwnika....my się nie damy, a nianię na naszą stronę przepchamy ;D
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Lila jak po koncercie??
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Kasia*

• Chuck Norris
o to samo mialam pytac? ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
napiszę zaraz...dopiero doszłam do siebie...
po pracy musiałam odespać...
— Richard M. Devos

Offline Kasia*

• Chuck Norris
no to czekamy

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jadąc szybkim skrótem, bo nie wiem w co mam ręce włożyć….najlepiej było by chyba je rozłożyć, siąść i zapłakać….no ale bez przesady nie? ;D

Wyjazdy na wariackich papierach to zawsze była nasza specjalność, ale stwierdzam, że albo jestem za stara albo zbyt urobiona.

Po intensywnym piątku i sobocie zaaplikowaliśmy sobie i Ewce poranną pobudkę, potem do dziadków podrzutkę a potem kurs na stolicę.
Pod Torwar dojechaliśmy o 16, zajmując ostatnie wolne miejsca parkingowe.

Dwie godziny dygaliśmy po barierką przy wejściu, a kolejka za nami rosła i rosła….przed 18 otworzyłam oczy ze zdziwienia, ile luda nalazło.

Tylko dzięki sprintom mojego męża udało mi się po raz kolejny zająć miejsce tuż pod sceną. Kiedy dopadłam barierki, to wiadomo, że moja ci ona i nie puuuszczeeee…o nie! Przytulona do niej spędziłam kolejną godzinę.
Podrygując kuprem wysłuchałam występu supportującego występ Rudego niejakiego Mrozu. Fajny gostek…nie powiem…
Bywa, że nudziłam się niewąsko na występie przedskoczka, ale nie tym razem.

No a potem sam koncert.
O tyle inny od poprzednich, że w końcu nie skakałam na nim jak szalona i nie darłam się razem z wokalistą zdzierając gardło, tylko nadal podrygując kuprem wsłuchiwałam się w muzykę, kontemplowałam światła, zwracałam uwagę na szczegóły.
A było co oglądać, bo gra świateł był naprawdę rewelacyjna…

Wymiękłam na „For Your Babies”…słowa piosenki nabrały innego znaczenia, w momencie kiedy zostało się rodzicem. Myślę, że dla Micka podobnie, bo śpiewał ten kawałek inaczej niż dotychczas, w końcu sam przeszło rok temu został ojcem.

„My love” rozłożyła mnie na łopatki…ehhhh…długo żadna inna piosenka nie zdeklasuje jej w moim prywatnym rankingu najlepszych piosenek o miłości.

Raz mi na coś przydało się zmęczenie.

Do domu wróciliśmy o 6:30. Nigdy nie widziałam tylu tirów na drogach co tej nocy…
O 7:40 byłam już w pracy…nawet przytomna.

Efekt pobytu Ewy u dziadków to już osobna historia…czy śmiać się czy płakać sama nie wiem.

— Richard M. Devos

Offline Kasia*

• Chuck Norris
a foty będą?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie ma fot...
nie wzięliśmy aparatu...
chyba nawet nie było wolnej karty, bo Krzychu nie zgrał sobotniego urobku na kompa
« Ostatnia zmiana: 4 Maja 2009, 22:02 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
ło matko jak Ty dałaś radę iśc do pracy  :mdleje:
a koncertu zazdraszczam ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Zaneta mam kilkuletni trening podyżurowy...jak z resztą większość moich koleżanek.
Praca po 48 gdzin ciągiem to dla nas naprawdę chleb codzienny...
gorzej się funkcjonuje na dzień dwa po...

foty mogę mieć jakieś znad morza....jak dostąpię zaszczytu dobrania się do męzowej karty z aparatu to moze coś uda mi sie wlepić
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wlepiaj wlepiaj, bo już się za widokiem Ewuni stęskniłam  :D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
a co dziadki tak nabroili?????

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Efekt pobytu Ewy u dziadków to już osobna historia…czy śmiać się czy płakać sama nie wiem.

uuu a co tam sie działo ?

Ja tez spragniona foteczek :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dziewczyny jak sie dopcham do karty, teraz Krzycho wybiera foty dla klienta i póki co nie mam na co liczyć ....

Ewa ma niepokojąco zapchany nos....właśnie po kąpieli jej się zrobiło
Czyżby żniwo niedzieli u dziadków...przegrzali mi dziecko czy co? no bo nie mam koncepcji...
wrrrrrrr nie lubię....nie lubie...jak ma sapkę...wrrrrrrrrr....

Kolejną spuścizną dnia spędzonego z dziadkami jest permamentnie poplamiony bodziak i to jeden z moich ulubionych...
niespieralnie...chociaż ciągle moczę...
a wystarczyło namoczyć od razu, a nie kisić 24 godziny na sucho, ale kto o tym pomyślał...wrrrr... :ckm: :ckm:

Oprócz tego Krzycho zastał rano Ewkę całą umorusaną w kolacyjnej kaszce...bo płakała jak jej się wycierało buzię.
No to dziadki nie wytarły.... :mdleje: :mdleje: bo wyła... :mdleje: :mdleje:

Przynajmniej kupiłam Ewie dwie chusteczki na głowę i to dokładnie takie jakie chciałam....

— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Lila w razie W w rossmanie jest jakieś mydełko na plamy , podobno rewelacyjne .
A katar...nie ma nic gorszego u dziecka ;/ wymeczy i rodziców i dziecko  :-\

...bo płakała jak jej buzie wycierali....no tak
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline jagodka24

• Chuck Norris
no tak jak płakała to lepiej nie ruszac :)

ale generalnie to brudne dziecko to szczęśliwe dziecko :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
... ja użyłem Vanish odplamiacz bez chloru i odpuściło takie plamy, że sam byłem pełen podziwu...moczyłem z 3 godziny potem pranko i bluzeczka Matiego jak nowa  ;)
Zazdroszczę koncerciku i dołączam do spragnionych fotek Ewuni  ;)    

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ja tez bym potraktowała vanishem

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010