Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 361095 razy)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Lila nie tak dawno na zlocie obie byłyśmy z brzuszkami, a tu twoja panna już pół roczku kończy. Buziaki dla posiadaczki najpiękniejszych oczu na forum  :-*

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
te oczka to prawda - piękne jak u mamusi  ::) ::) ::) ::) ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
właścicielka pięknych oczu właśnie opiła się wody w wannie...

a tak w ogóle, to przestała mamie gadać....jedynie pluje i robi bąbelki ustami ze śliny
za to zawzięcie trenuje siedzenie i poruszanie się na brzuchu
to ostatnie zdecydowanie gorzej jej idzie  ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Lila, tak sobie przypominam jaka Gabrysia byla w wieku 6 m-cy i tęskno mi do tamtych chwil :) Teraz tez jest bardzo bardzo kochana, ale wtedy była taka jeszcze gapowata, a zarazem dużo rozumiała.
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2009, 20:18 wysłana przez martyna1985 »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
prawda...
dużo kmini, usmiecha się gada, cieszy na twój widok...
a jednocześnie jeszcze można ją podporządkować...nigdzie sama nie polezie, nie nabroi...

fajny okres...faktycznie...

ale ja już widzę, że idzie nowe...echh....

mama do pracy, dziecko do spacerówki  ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Fajne nowości:) zwłaszcza ta spacerówka:) Nie chcesz poczekać do wiosny aż będzie cieplej?

Lila, zobaczysz jak mała będzie miała 10-12 m-cy wzwyż! jak dla mnie BOMBOWY okres.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Ewuniu wszystkiego naj...  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
szkoda mi Małej...leży grzecznie w gondoli, domaga się jedynie opuszczonej budki, ale widzę, że spacer poza godzinami jej drzemki to dla niej przyjemność minimalna...patrzy na to niebo...dobrze jak są drzewa
ale widzęw jej oczach nudę...
jak śpi to ok...

teraz kupuję spiwór na wełnie i folię do spacerówki i jak już wszystko przyjdzie, to zaczniemy przeprowadzkę...

może nie tak hop siup...ale trzeba...
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
moja cała zime przejezdzila w spacerówce
oczywiscie zeszłą zime

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
No raport półroczkowy zachwycający. Lila, moja na brzuchu robi wszystko, kręci ósemki, podnosi dupala, ale do przemieszczania sie to jeszcze daleeeeeeeeeeeeeeekoooooooooooooo.....
Mówisz, że pluje hehe a jęzora pokazuje?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
KAHA pokazuje jęzora
w ogóle z jęzorem różne cuda wyprawia, np naśladuje moje miny jak przed nią siadam i dziobem kręcę...

co do pozycji na brzuchu, to moim sukcesem jest to, że teraz bawi się w tej pozycji bardzo długo, a przecież jeszcze niedawno n i e n a w i d z i ł a, ale konsekwentnie doprowadziłam do tego że polubiła...

wiesz moja jest drobniejsza, pewnie dlatego łatwiej jest jej się poruszać, ale te próby pełzania to takie dopiero początki, raz jej się udało pokonać większy odcinek i chyba trochę przypadkowo
w każdym razie jak chce do przodu to bardziej jej do tyłu wychodzi..

— Richard M. Devos

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
Gratulacje z okazji półrocznicy dla Ewuni ;D
Ach jak ten czas szybko ucieka... ::)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Ja bym już wpakowała ewę do spacerówki - w gondoli na pewno jej się mega nudzi!
a jak masz śpiwór to będzie jej ciepło!

a może jakieś nowe fotki Ewci, hę ???

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Wszystkiego naj dla półroczniaka :) u nas w dniu wczorajszym (10-ciomiesięczne urodzinki) przebił się pierwszy ząbal :)

Co do glutenu - ja miałam przez 2 miesiące podawać łyżeczkę do kaszki co drugi dzień (w dzień bez glutenu podawać pół żółtka do obiadku).

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Ja bym już wpakowała ewę do spacerówki - w gondoli na pewno jej się mega nudzi!
a jak masz śpiwór to będzie jej ciepło!

a może jakieś nowe fotki Ewci, hę ???

No pewnie, ja bym zrobila tak samo. Nie pamietam jaki macie wozek, ale ja najpierw spacerowke montowalam przodem do mnie i mialam malutka pod kontrola, a z czasem jak juz jej sie nudzilo patrzec na mnie, to przestawilam przodem do kierunku jazdy. Poza tym wcale nie trzeba dziecka od razu sadzac, mozna np w pozycji pol lezacej!

Offline aaaneta

• Chuck Norris
No właśnie tez bym chciała zobaczyć fotki już dużej 6 miesięcznej Ewy, przecież Ona prawie jest już dorosła.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Ewuniu wszystkiego naj z okazji wczorajszych 6-mcy :):):)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dorosła mówicie...hee heee

spacerówkę zamontuję przodem, nawet niania o to prosiła...
natomiast trwają dyskusje co do zakupu śpiworka...tatuś ma swoje zdanie i koncepcje...i on kupuje....

a ja se spokojnie poczekam...

nowych fot niestety niet...

byłam dzisiaj w pracy i usłyszałam, że schudłam....no może w końcu coś ruszy te nieszczęsne trzy kilo...
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
Lila - zawsze cudze dzieci szybciej rosną niż własne - tak mi mamam mówiła i zaczynam się przekonywac, że miała rację.

A ile schudłaś po porodzie? (w stosunku do wagi z porodówki i do wagi sprzed ciąży) Przepraszam, że tak wypytuje, ale chce porównać z moja wagą, która drastycznie spada i zastanawiam się czy to normalne...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
po porodzie naturalnie bez żadnych praktyk odchudzających schudłam 10-10,5kg czyli dokładnie tyle ile wyliczyłam na dziecko, macice, wody płodowe, obrzęki itp...zostało mi 2,5-3 kg do wagi sprzed ciąży...

a ogólnie przytyłam 13 kg...te 3 kilo to jednak mój ciążowy apetyt....a tak się starałam...

Dosiado weź poprwkę na mnie, że ja mam maskryczne tendencje do tycia, to że wyglądam jak wyglądam to tylko moje samozaparcie i konsekwencja

i tak już od lat...
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2009, 13:30 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Wszystkiego dobrego dla Ewci z okazji 6 miesięcy :D :D :D

Ja zwariowałam od tych tabel zywieniowych dla maluszków. Pomimo, że karmię tylko piersią dałam już w tym tygodniu 3 razy jabłuszko a dzisiaj dostanie marchewę :D

Kilogramy spadną, bez obaw. Ja mam już na minusie ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Nadziejko coś leci....widzę tak na oko...
ale na razie na wagę nie wchodze...
od poniedziałku do pracy to polecę z wagi....że hejjj....
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
No tylko zahamuj w odpowiednim momencie ;D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline jagodka24

• Chuck Norris
bo znikniesz  ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline dosiado

• uzależniony
od poniedziałku do pracy to polecę z wagi....że hejjj....
No, na pewno... więcej stresu i wogóle... mniej czasu na jedzenie ;)

bo znikniesz  ;D

tego byśmy nie chciały :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
zniknięcie mi nie grozi....spoko loko...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris

uf nadrobniłam. ale sie działo u ciebie. Wiesz lila, że u mnie chorobowo, wiec mnie tez nie podoba się ten 2009 rok...mam nadzieje ze sie troche poprawi, bo jak nie to załamka.

bede trzymać kciuki za wagę i zanową rzeczywistośc jaka czeka cie od poniedziałku.  ja to samo co ty bede przez ywac na poczatku kwietnia i mimo iz mam dziecko znacznie starsze tego sobie nie wyobrażam.

KAHA moja Zuzia w ogole nie pełzała chyba ze przeturlała się z koca na panele, to oczywiscie brak tarcia podłogowego podziałał. Zaczeła raczkować tyż po skończeniu 8 miesiaca.  i tak od razu ruszyła maszyna do maminych ciapek.....taże sie nie przejmuj.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Gosiu w kwietniu będę z Tobą myślami....

ale żeby nie było, że ja coś przeżywam....JA JUŻ BAAAAAAAAARDZO CHCĘ DO PRACY I NIE ŻAŁUJĘ WCALE, ŻE EWA ZOSTAJE Z NIANIĄ
to tak dla wyjaśnienia....
mi się wręcz do ww roboty spieszy....
ja wyrywam sie z domu przed południem to biorę oddech pełną piersią...........ehhhhhhhh.............a potem jak wracam to bardziej kocham córkę;
tak mam...

a niania świetnie da sobie radę, dzisiaj pokazała mi kolejny zestaw książeczek, który mam kupić celem edukacyjnym...bo ona musi mieć na czym pracować...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
moze dlatego jestes spokojna bo niania się sprawdza. ja swojej tesciowej nie widzę. I nie widzę innego wyjscia, wyjscia jak przeforsować nie teściową....

a ksiazeczki popieram. Ostatnio zauważyłam, że głównie ksiazeczki Zuzi kupuję....ale pokaż no ten zestaw edukacyjnych ksiazeczek ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris

taka seria....tych książeczek jest mnóstwo o różnej tematyce...

opcji teściowej nie zazdroszczę...ja bym się nigdy nie zgodziła, ani na teściową ani nawet na swoją mamę, z resztą, anie jedna ani druga w grę nie wchodzi
i dzięki Bogu

— Richard M. Devos