Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Tak. Do mamy jednej czy drugiej, jak się opiekuje wnusią lepiej nie dzwonić. Po co sobie stresy serwować za frajer. Przecież i one mają Twój numer telefonu i w razie czego zadzwonią, a póki nie dzwonią, znaczy, że sobie radzą, prawda :?:

Foty z chrztu piękne. Mały Aniołek z Ewci, no i nic dziwnego, że wciąga tak grzecznie słoiczki w końcu diabełka przegoniliście.

Pozdrawiam

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ninka ale niestety w pewnym sensie sie mylisz uogulniając wszystkie babcie
ja mam u boku taką babcie ktora zajmując sie pierwszy raz w zyciu swoim wnuczkiem i to od razu z noclegiem nie dała sobie rady
mały całą noc przepłakał wzywając mame a mial prawie 3 lata wiec juz rozumny byl
a ona zamiast zadzwonic do matki to wlaczyla mu tv i myslała ze to pomoże
w koncu dziecko zmeczone płaczem padlo

to jest jeden z powodów dlaczego nigdy nie zostawie tesciowej dziecka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Tak, moja też mi kiedyś powiedziała, że nie zadzwoniłaby gdyby Gabrysia płakała. Wystarczyło. Teraz jak z nią zostaje (głównie gdy mała już spi) ja dzwonię. Tydz temu nie wykonałam tel, wracamy o 23, a Gabrysia u niej na rękach, ona wystraszona, bo Mała cyt.:"darła się", a telefonu nie było  :-\ A nie domyśliła się też, żeby dać jej drugą porcję mleka.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Lila, wiem że to nie do porównania ale sama wczoraj tydzień po porodzie wyszłam pierwszy raz z domu na dwie godziny. Boże jaka to radocha przejechać się autem bez brzucha i połazić po sklepach ( dwóch co prawda ale zawsze to coś ;) ).
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Elisabeth...rozumiem...
jeszcze pamiętam te czasy  i to jest wyczyn....!!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
lilian my mielysmy ten komfort ze to cieplo bylo i wyjscie bylo przyjemniejsze a teraz
wiatr i deszcz ale wierze ze równie przyjemny

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline PumoRi

• maniak

Czytam o rozterkach PumoRi...a ja nie mam nawet ułamka tych uczuć co ona...

Lila, ja bym też nie miała po jednym dniu. Tyle, że ja tych dni mam 5 w tygodniu i żadnej możliwości odmiany.
I bynajmniej nie uważam się za "kwokę", bo gdybyście mnie znały, wiedziałybyście, że żyję rock'n'rollowo i do domowej kwoki mi daleko ;P
Pozdrawiam i życzę powodzenia w karmieniu!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
Ja też chce do góra 6miesięcy być z małą potem też chce isc do pracy i nie uważam że to oznacza że jest się wyrodnym

Offline PumoRi

• maniak
Co Wy z tą wyrodnością?!?! Wy "wyrodne", bo za wcześnie, ja "kwoka", bo rok i jeszcze mi mało!... Dziewczyny, każda z nas ma inny charakter i inne uczucia i nie znaczy to, że mamy się w jakiś sposób oceniać... A już tym bardziej tłumaczyć.

rybkawiedenka
  • Gość
To co ja mam powiedziec? Nic mnie tak nie ucieszyło jak praca i możliwość NIE OGLĄDANIA DZIECKA przez 10h dziennie. Do tego z ogromną przyjemnością zostawiłam pół roczną Tosie OBU babciom na tydzień i pojechałam na narty... A wcześniej, jak miała miesiąc to oddałam ją na 36h teściowej która nigdy wcześniej nie miała w ręku pampersa, nie miała pojęcia o mleku z butelki i ostatnio małe dziecko które na rękach miała to mój mąż.

Nawet jak nie pracowałam to miałamm opiekunke do Tosie żeby z nią NIE siedziec w domu.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
rybko  :Najlepszy:    :D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline merkunek

• Chuck Norris
Dziewczyny, każda z nas ma inny charakter i inne uczucia i nie znaczy to, że mamy się w jakiś sposób oceniać... A już tym bardziej tłumaczyć.
Dokładnie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
PumoRi bo my sobie zdecydowanie jaja robimy...
taka Ty kwoka jak ja wyrodna...

ale zapewne znajdzie się kilka przenajświętszych matcznych typów, które będą inaczej uważać...

w każdym razie jak już lepiej poznam naszą nianią i w co święcie wierze polubie i zaufam jej, to komórkę mogę nawet utopić i iść do roboty....
bo jak znam życie i tak czasu na telefon nie znajdę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
Zaneta - dlatego jestem prezesem :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
Super się czyta o tym i wiedząc że nie jestem tylko ja, jak jeszcze w ciąży byłam mówiąc tylko o tym znajdowały się osoby które  :o reagowały na moje podejście a

przecież matka zasługuje tez na coś nie na siedzenie tylko z dzieckiem

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Na wieczór Ewka wciagnęła kaszkę. Najwidoczniej smakowało - zrobiłam jej na 100ml mleka - zjadła jakoś tak połowę porcji. Nie jest źle jak na piewszą kaszkę w życiu...
Poszła spać...z płaczem....od kilku dni jest to nieodłączny rytuał. Nie moze zasnąc i wyje....wyje....wyje...az padnie.
Obecnosc rodzica jedynie płacz potęguje, po prostu my musimy sobie iść...i za jakieś 15 minut jest spokój...

Zakupiłam dzisiaj stosowny zapasik słoiczków Hippa i Gerbera...zobaczymy ja będzie następnym razem...

— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
Nie jest źle jak na piewszą kaszkę w życiu...

Lila, a jaką kaszkę jej serwujesz (jeśli już pisałaś, sorry, nie doczytałam). Ja mojemu alergiszonowi zapodałam jedną łyżeczkę Sinlac do mleka i mały cierpiał okropne katusze brzuszkowe :( Po kilku takich akcjach dałam sobie spokój. Niezła kaszka dla alergików - wysypki nie ma, za to są przeboje brzuszkowe  ::)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
u nas jesli juz króluje niepodzielnie bobovita...i ,śliwki suszone z gerbera..
Kaja -moja Majka ma skaze i tez jej dwa razy sinlac zaserowałam..o te dwa razy za duzo..tylko wiesz TEORETYCZNIE powinno sie go robic na wodzie...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
wiedziałam ,z e bedzie jej smakować

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris

takie cóś
Anusia polecała, a mi sie skład podoba i to, że nie jest smakowa...

— Richard M. Devos

• Global Moderator
  • Chuck Norris

a po 9 miesiacu polecam tą
choć tą jeszcze trudnej dostć niz tą po 4miesiacu

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
U nas dostepna tez tyko w Tesco.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a tak już ją wyhaczyłam...no ale na nią mam jeszcze czas,
jak sie nie kupi normalnie, to zawsze można w necie;
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
hmm no to jak po 9 m-cu to muszę się zacząć za nią rozglądać...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
to prawda
sama rozkminiam zakupy dzieciowe w necie
tylko nie mam zufanego sklepu on-line

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
te produkty ciężko kupić bo rodzice z reguły rzucają się na te smakowe kaszki i te głównie te na półkach widać;
a ja mam do nich takie samo podejście jak do herbatek granulowanych...
— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
hmm... kaszka kukurydziana, widziałam w sklepie, ale odpada (kukurydzy w każdej formie Tymuś mówi "NIE").

Tete, wiem, że Sinlac w wodzie, ale... Raz zrobiłam na wodzie, wg proporcji z pudełka i lipa, śmierdziało na odległość i Tymuś nawet do ust nie chciał zbliżyć. Dlatego pomyślałam, że stopniowo go będę przyzwyczajać i zamiast jednej miarki mleka, wrzuciłam jedną miarkę sinlaca...  ::) o jedną za dużo...

Spróbuję jeszcze te 8 zbóż, skoro polecacie, tyle, że zrobię ją na wodzie... Na Nutramigenie wszystkie kaszki śmierdzą :(...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
na nutramigenie wszystko śmierdzi...
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
sie wszystkimi kończynami podpisze....
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2008, 10:13 wysłana przez Maja »
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

rybkawiedenka
  • Gość
Lila u nas też ta kaszka była hitem!