Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
aaaa
juz wiem  ;)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
spokojnie lila poki co masz opory ale jeszcze kilka mies i jak przystalo na prawdziwą "wyrodną" matke bedziesz robic mleko wczesniej  ;D ;D ;D ;D
ja tez zawsze teog pilnowałam i nadal sie tego trzymam ale kiedys jagoda złapała mi rano mleko niewypite z nocy i bylo pyyyyyyszne  ;)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
wierzę Jagodziu wierzę, że ten pierolec melczny może mi minąć...

w każdym razie dzisiaj myłam butlekę po mleku, która stała przez cały wczorajszy dzien w pokoju - zapach niezapomniany, jeszcze mi sie moczy w kuchni... :P

Ewa przed chwilą wciągnęłą pół słoiczka merchewka + jabłko (BoboFrut) i mniej niż pól jabłuszka (Gerber) - więcej w nią już nie wciskałam, wolę nic na siłe, a powoli, nawet mniej, ale żeby zaakceptowała toto nowe
...nawet sie nie wybrudziła porządnie...
Matko jak to cieszy....w życiu by mi do głowy nie przyszło, że konsumpcja jakich słoiczków może tak rozanielić.
Nikt tego nie zrozumie, kto nie ma własnych dzieci.

Jutro tato startuje z niesłodką zupką Bobovity...ciekawe jak to pójdzie?
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
Pójdzie na pewno, ale relacyjkę zdaj ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie omieszkam...
wyciągnę zeznania od Krzycha łyżeczka po łyżeczce....haahaaa

smutny czas nastał - przyjdzie mi karuzelkę zdemontować
Ewa juz nie tyle ciąga zwierzynę za nogi, ale najzywyczajniej w świecie zwala wszystko na siebie
przychodzę a tu pałąk leży na mojej córce łacznie z całym ustrojstwem dzielnie przy tym grając, a ta twardo trzyma jednego z menażerii za nogi i pakuje sobie do dzioba;
a jak tylko jej sie odsunie ją tak, że nie sięga to wycie jst niemożebne...

dzisiaj już piąty raz karuzelka leży od kiedy ją właczyłam czyli od jakiś 20 minut...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
hehehe Ewunia jest bezbłędna ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
ta Wasz córcia to przepiekna jest

Offline PumoRi

• maniak
Lila, rozczuliła mnie Twoja mama :) Jak to babciom zależy na miłości tych naszych maleństw :)

Co do płaczu we śnie, to przecież już w brzuszkach dzieci śnią. Tak przynajmniej twierdzą naukowcy. Ja ze swojej strony tylko napiszę, że jak Tymuś przeżywa mocno jakiś dzień, to nie płacze w nocy, ale... raczkuje po łóżeczku przez sen... Ale fakt, jak był młodszy, to płakał, a ja niestety dawałam mu wtedy smoka. On spał dalej, my spaliśmy... a przywiązanie do gumiaka zostało :( Teraz regularnie od jakiegoś czasu między 2 a 3 w nocy muszę iść i zapodać smoka do buzi...  :-\  Szukam pomysłu co z tym zrobić :(...

P.S. mleczko też zostawiam odmierzone w specjalnym pojemniczku, wodę w butli i instrukcję co z tym zrobić :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
PumoRi, a jak zostawisz smoka w łóżeczku, obok poduszki to nie weźmie sobie sam?

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Hej Lila, młoda słodziutka ale to już wiesz. Wpadłam powiedzieć, że to karmienie to całkiem fajne jest  ;) tylko mam za dużą rozkminę co jeść a czego nie. Masz może gdzieś swoją listę?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Ja tam zauważyłam, że niezależnie od tego co jem to mała i tak często strasznie bączy. Myślę, że trzeba uważać, ale tez nie ma co przesadzać z dietą, tzn. jeść nabiał i różne mięsa (nie tylko drób), a nie jeść typowych wzdymaczy - strączkowych, kapusty, orzechów i uczuleniaczy - czekolady, cytrusów.

Lilian ale liste / dietke zapodaj  ;D

A możne byś troche wiecej Ewciowych fotek wkleiła, ona jest taka fajna, że nie mogę sie napatrzeć i jak na nią patrzę nie mogę sie doczekać, kiedy moja Ewka będzie taka duża.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Taa...mi w szpitalu powiedziano, że można jeść wszystko tylko zdroworozsądkowo i obserwować co się dzieje.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Ela, w wątku u Sandruni wkleiłam przed chwilką listę. Podeślę Ci na pw.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
buciki kupiłaś sobie zacne. podoba mi sie zdobienie na cholewce.

bardzo sprawnie idzie ci wprowadzanie nowości. ja w sumie 2 tyg.  z tygodniowa przerwa testowałam soczek jabłkowy !  *cenzura* mlekowego sie nie dziwie. pewnie jakby moja mloda miala takie sensacje to rtez bym tak uwazala.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
No brawa dla Ewuni za piękne pożeranie słoiczkowej zawartości:) Oby tak dalej.
a butki fajniutkie. Sama mam baaardzo podobne tyle, ze całkiem czarne:)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Lilka hop, hop.

Offline PumoRi

• maniak
PumoRi, a jak zostawisz smoka w łóżeczku, obok poduszki to nie weźmie sobie sam?

haaaa!!! pewnie, że weźmie!!! Dlatego mu go nie zostawiam, bo zciumkał by z nim całą noc, a tego bardzo nie chcę. Jak dostanie go w nocy, to już ma go do rana i wtedy niestety jak się obudzi, zanim do niego pójdziemy, może z nim robić co zechce  :-\  Jak wchodzimy zawsze ma smoka w buzi  :-\ I jak tu myśleć o odzwyczajaniu.
Jak mu nie zostawiamy smoka, to zdarza się noc bez niego i wtedy jest super :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dziewczyny co do diety to ja jem już wszystko prawie, tak jak przed ciążą, tyle, że nie jem tego czego do tej pory i tak nie jadałam czyli wieprzowiny, smażonego, tłustego, pizz, kebabów itp rzeczy...ach no i grzybów, orzechów i czekolady (tej ostatniej jedynie niewielkie ilości)...ograniczam nabiał - zdecydowanie mniej go jem, ale jem.
Tak, że nie odbieram już mojej diety jako diety...chociaż pewnie i tak gdybym napisała to co jem w ogóle to dla wielu z Was byłaby to dieta eliminacyjna....

Dzisiejsze jedzenie zupki już nie było pasmem sukcesów, ale tato chyba nie wstrzelił sie w godzinę, bo zaczął Małą karmić w porze kiedy ona myślała o drzemce, z resztą później zasnęła...jutro sama zobacze jak tam jarzynowa wchodzi...

Dzisiaj pożegnałam śpiącą córę rano o godzinie ósmej i przywitałam ponownie 30 minut przed północą.... również już śpiącą, dostała buziaka w czółko i policzek...
Ponad 12 godzin jej nie widziłam i nie sfiksowałam....nie płakałam, nie miałam doła...nic a nic...
Pomyślałam o niej może ze trzy- cztery razy podczas całego dnia - fakt, że był szczelnie wypełniony. Wiedziałam, że jest pod najlepszą bo ojcowską opieką...
Czytam o rozterkach PumoRi...a ja nie mam nawet ułamka tych uczuć co ona...

Z resztą Ewa również nie ubolewała...była promienna, zadowolona i szczęśliwa...
— Richard M. Devos

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
dawno nie byłam ale troche się wydarzyło i jakos tak :) mała słodka super wyglądacie w 3 w dniu chrztu, mała miała super komplecik może jeszcze jakaś fotkę z chrztu :D ?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Lila, najważniejsze że obie zniosłyście to pierwsze rozstanie dzielnie. Tak, jak mówiłaś, na kwokę to Ty się nie nadajesz (oczywiście mam na myśli mamę kwokę w poztywnym tego słowa znaczeniu)

Ciekawe, jak dziś pójdzie zupka ;D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Lila,ale Ty nie mozesz sobie pozwolic na rozklejnie...nie będzie to dobre aani dla Ciebie ani dla Ewci.Biorąc pod uwage fakt ze za całkiem niedługo wracasz do pracy-musisz i ją i siebie małymi kroczkami nato przygotowywac...
a jaka zupka jarzynowa?sama wczesniej przygotowałas czy słoiczek?Pamietam jak zrobiłam sama pierwszą zupkę i Majka nawet całej łyżeczki nie zjadła..
Swoją drogą-bedzie Ciebie jak wrócisz do pracy mniej...i juz mi tak jakos nijako z tego powodu :-\
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jak sie wczoraj nie popłakałam, nie rozkowoczyłam i nie zmiękłam....Maja świadkiem...to sie juz nie rozkwoczę...
Przecież widzę moje szczęśliwe od rana dziecko, które wstało dwie godziny wcześniej niż zazwyczaj, jak się bawi na moim tapczanie...uśmiechnięte, gadajace do sufitu...
Jest spoko...
...ale się głodna robi...bo zaczyna buczeć  ;D ;D

Tete ja jak na razie jade na słoikach...i coraz mniej chce mi sie gotować...na pewno nie teraz...
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
Dzielne Dziewczynki, tak trzymać ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ale wstała dwie godziny wcześniej...i nie dała matce pospać, a ja ledwo na oczy patrzę...
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
Ja tam Lila codzien o 5 wstaje-juz sie przyzwyczaiłam-jak Szczerzuja wstanie o 6 to święto jest!
I prawidłowe podejscie..
bwt Lila uwazasz ze półroczniakowi mozna serwowac swojskie(mrożone ) truskawki,,,kumpela dała -ja się boje czytałam gdzies ze mają skłonnosci do uczulania.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie Tetku, ja bym swojej córce nie dała...
dopiero jak rok skończy...

a miałam do Ciebie dzisiaj przyjechać, ale rano oddałam wóz mężowi....nie dałabym rady...
nawet nie wiem czy dzisiaj z pizamy wyskoczę...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
oj truskawek to ja bym nie dała
to bardzo silny alergen
nawet jako dodatek do kaszek jest chyba od 11 miesiaca
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ja też bym nie dała - mnie samą wysypuje, a co dopiero dziecko ::)

Offline tete

• Chuck Norris
czyli resztki zdroworozsądkowe zachowane umnie ;)
Lila ale w niedziele wpadniesz z K i z Ewcią?kawe spijemy coś doradzisz...  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tetku ja myśle tak...
przyjadę, wezmę wózek i pójde z nią na spacer, jak ona zaśnie to ją siup na werandę, a ja sobie do Was dołączę...
tylko musimy zgadać sie na godzinę, jaka by Ci pasowała....tak kole 11, bo ja sie akurat z karmieniem wyrobię, a i pora bedzie dla Młodej drzemkowa...
ale to Wam musi pasować....
— Richard M. Devos