Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363020 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
Śliczne fotki. Mała cudna :brawo: ale Wy rodzice też niczego sobie :wink:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Lila fajnie tak wejsc po całytm dniu i poczytac TYLE komplementów odnosnie swojej córci :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Ewunia wygląda jak laleczka :) jak byłam mała, marzyłam o takiej  z dużymi pięknymi oczami!  :)

no i brawo za marcheweczkę!
fajnie, że możesz dostawać takie marchewkowe buziaki i uśmiechy! :)
(pewnie to tylko do zdjęcia nie ma "pieluszki" na małpkowo-papużkowym leżaczku? ;))
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Elu pewnie, że czytać miło...

Nika dzisiaj zapodałam marchewka + jabłko - również, że tak powiem z sukcesem; Pół słoiczka poszłoooooooooo...
Babcia była świadkiem;

Kamyczku - nie ma pieluszki, ale jest śliniaczek - świniaczek...
Dzięki Bogu marchewką nie pluje i nie ulewa - póki co...

Z fotek chrztowych robię fotoksiążkę. Właśnie się zabieram...
Wczoraj zrobiłam takową chrześnicy mojego Krzysia (chrzest był wczoraj). Tyle, że tu cierpiałam raczej na niedobór fot niż ich nadmiar. Zatem poszło mi ekspresowo....zostały mi nawet wolne strony

A dzisiaj kupiłam buty. Dobrze, że to sponsoring męża, bo cena powalająca. Będzie żałował, że nie namówiał mnie skuteczniej na te z Deichmanna....bo były o 150zł tańsze...
Buty zakupiłam w tempie ekspresowym - wyjechałam do sklepu i wóciłam. I dobrze, że wróciłam, bo Młoda odstawiła babci syrenę, czym ją dokumentie zdezorientowała...Babcia wzięła to do siebie - Młoda płacze, bo jej nie lubi...
echhh ci dziakowie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Bardzo mi się zdjątka podobają:) Choć mało.

Pół słoiczka .. nieźle , nieźle jak na początki, oby tak dalej gładko szło:)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
eh, nie lubi ;)  

pokaż buty szybko! ja się męczę, szukam szukam i znaleźć nie mogę! :(

a śliniaczek widziałam! bajerancki, duży, super! ;)
ale ja pisze o "ochraniaczu" na leżaczek, bo marchewkę sprać trudno, a niunia niedługo będzie łapkami buźkę wycierać... ja tak szybko załatwiłam fotelik...
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a wiesz racja, ja czatuję z husteczkami;
pod koniec jedzenia Młoda wsadza sobie łapki do buzi i tylko czekać jak wysmaruje leżaczek...

buty potem teraz nie mam jak zrobuć foty...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #2437 dnia: 17 Listopada 2008, 22:18 »
wiesz co dziadki zawsze biorą wszystko do siebie
ja mysle że ewka lezac w lozeczku juz myslała czym tu babcie zdenerwować :)

a buty no coz, muszą byc porządne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Mama była dzielna...nosiła ją tak jak jej pokazywałam, zabawiała grzechotką w sposób profesjonalny, ale Ewa obudziła się po prostu głodna, a mamcia nie wpadła na to, żeby jej zrobić butlę, albo po prostu nie bardzo wiedziała jak...
i zestresiła mi się bidula...
i zmartwła porządnie..
ona biedna myśli, że Ewcia tylko wtedy ją kocha jak się do niej uśmiecha...a przecież to jeszcze taki mały Szkrabik...
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #2439 dnia: 17 Listopada 2008, 23:13 »
hehe babcie są najlepsze :) Moje już się wprawiły, ale moja mama do tej pory uważa że jak Szymek płacze leżąc w bujaczku leżaczku to znaczy że go plecki bolą  ::)

Ewcia w chrzcielnym wdzianku po prostu cudnie...  Śliczna z niej panna  :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Ewunia wyglądała PIĘKNIE!!!! Sliczna jest :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Fakt - moja niunia jest słodka, aż by się ją zjeść chciało...
kiedyś zapewne pożałuję, że tego nie zrobiłam ;D

Ostatnio chyba z nadmiaru wrażeń Ewa płacze przez sen. Dzieje się tak przy zasypianiu wieczorem i teraz rano. Poszłam do jej pokoju, bo myślałam, ze się obudziła, ale nie....śpi i popłakuje. Teraz już spokój.

— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Lila, moja teściowa nie wpadła jeszcze, że Gabrysia jej nie lubi, skoro ucieka jak ona chce ją wziąć  :-\

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann, najważaniejsze że zakup udany :ok: ale tylko jedna para butów, masz do nadrobienia jeszcze ;D

Babci się nie dziwię, że nie wiedziałą co jest grane - w końcu nieczęsto zostaje z małą, a własne doświadczenia już się nieco przykurzyły

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
lila nastepnym razem musissz zostawic naszykowana butle z mlekiem.

co do brudnego bujaczka to materiał, z ktorego jest wykonane siedzisko jest tak REWELACYJNy ze bez problemu schodzi z niego marchewka. nawet wtarta i zaschnięta. wystarczy wymoczyć w wodzie i potrzeć szczoteczką.

pozazdrościć ci talentu do wykonywania foto-książek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Fakt - moja niunia jest słodka, aż by się ją zjeść chciało...
kiedyś zapewne pożałuję, że tego nie zrobiłam ;D
Buahahahahahaha ;D ;D ;D
ranną dawkę śmiechu mam zaliczoną :D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
o siedzisku -podpisze sie pod tym co pisze Gosia-daje rade sprac
Ewcia jak modelka zawodowa pozuje...
wpadłam się przywitac-powiedziec ze koala choc nie przytwierdzony do spacerówki-robi furore!
I ze sie niedzieli doczekac niemoge juz....
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline dosiado

• uzależniony
Lila - nasza Gabryśka też czasem przez sen płaczea lbo robi taką minkę jakby miała zaraz płakać - ja sądziłam, że coś złego jej się sni, choć na tym etapie chyba dzieci jeszcze snów nie mają...
Brawa dla babci :) no i dla Ewki!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Zgadzam się fotelik czyści się rewelacyjnie - Ewa nie raz na niego ulała mleko, a śladu nie ma…

Gosiu ja mam kilka pierdolców i jednym z nich jest to, że mleko które Ewie daję musi być przygotowane na świeżo, a tyle swojego, żeby się najadła - wiadomo - nie ściągnę. Dlatego tego puszkowego nigdy na zaś nie rozpuszczam…
Ja się z tym jej brzuchem już zawalczyłam i dlatego o pewne rzeczy wręcz histerycznie dbam.

A ja myślę, ze takim maleństwom tez się śni…przecież dla nich nawet małe wydarzenie to wielkie wrażenie. A sen to nic innego jak praca mózgu, który pakuje wszystko do odpowiednich szufladek, oraz nic innego jak nasze wrażenia i emocje z całego dnia przeżyte po raz kolejny.

Tetuśku cieszę się, ze koala się zadomowił…
A może w niedzielę i ja wpadnę…pospaceruję sobie u Was pod oknami co???

Majuś czarne szpilki mam pożyczone, czarne kozaki mam, no teraz te brązowe…
O takie zakupiłam. Tylko w moich góra cholewki jest jasnobrązowa - taki dwukolowoy but.

Męża cena nie zniechęciła…
A przydadzą się, bo ciuch do którego je kupiłam też sobie za niedługo zakupię….ooooo!!!! i nie tylko ten - a co!!!

— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Lila, ale możesz zawsze miec w pojemniku odmierzoną ilość mleka
babcia doda do świeżej wody i po kłopocie

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2450 dnia: 18 Listopada 2008, 11:23 »
bardzo ładny but ;D a jeszcze jak pociąga za sobą koniecznosć kupienia ciucha to już w ogóle super ;) ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Liliann, ja też mam chęć na te ciuchy - tylko kurczaki tyle zestawów, a mnie praktycznie każdy się widzi ;D na czerwone szpile też mam chęć bo nie mam od kogo pożyczyć, a czasu mało ;)
Te Twoje buty świetne, bardzo mi się podobają :ok:

Z kim Ewa zostaje - cały dzień z tatusiem jutro :?: A jak z karmieniem :?:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
wpadaj wpadaj!!!!
ja tez z mlekiem robie tak jak Ty...
hahaahah buty sobie prawie takie same kupiłysmy-wysokie oficerki wygodne z tym ze ja czarne-zary(na all)-zobaczymy jak sie sprawdzą.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Fajny bucik. Mierzyłam taki sam, ale mąż wybrał na wyższym obcasie :)

Lila, ja robię tak jak pisze Anusia, zostawiam babcią w kubeczkach odmierzoną ilość proszku, każę wlać do butelki odpowiednią ilość wody (albo sama wlewam wrzątek i jak Mała się budzi jest w sam raz do podania) i gotowe.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Co do płaczu i babcinego uspokajana, moja mama sprawdza się rewelacyjnie. Raz jak wychodziliśmy na imprezę to zostawiliśmy ją mojej mamie rozpaczającą w niebo głosy, po 5 minutach od naszego wyjścia zasnęła. W tym przypadku myślę, że była to kwestia opanowania, my za bardzo chcieliśmy wyjść i ją uspokoić i ona to wyczula.

Buciki pierwsza klasa.

Offline merkunek

• Chuck Norris
No, no, no bucik superos, bardzo mi się podoba!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Maju ja kupuję dwa pełne zestawy, dwa to kiecki, które mi sie średnio widzą, no może jedną bym wzięła...
do tego spodnie rurki (nigdy nie myślałm, że cos takiego kupię) i reszta sie zobaczy;
po 22 jest obniżka - juz nie pamietam czy 30 - czy 50%, ale właśnie po tej obniżce sie zgłaszamy do sklepu;

Ksyyyysiuuu kochany dał mi błoosławieństwo na odnowe garderoby...po trudach ciązy i macierzyństwa...

Z Ewą zostanie tato, ja biorę laktator, ale Ewa i tak przyjedzie w odwiedziny...

A co do babci, to ja nie miałam czasu przygotować cokolwiek...to był szalony i spontaniczny bieg po but - grunt, że pierwszym sklepie kupiłam...
pod tym względem kocham Stargard...

— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Lila, spodnie rurki - nie widziałaś tych z mojego zestawu - pełne lata 80te  ;D nawet gumki w kostkach mają. Mnie się kiecka podoba, obie są fajne ale jedna zbyt elegancka i wszystkie góry, o dodatkach nie wspomnę. Po 22 jest obniżka 30% ale sporo ciuszków już ma niższe ceny, jak jeszcze je obniżą to wogóle mniodzo będzie :-*

Jak małż dał błogosławieństwo na odnowę szafy to trzeba to wykorzystać ;D a co

Ewa odwiedzi mamę przy robocie ;D oj to zrobi furorę

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
a gdzie wy te kiecki widziecie?
bo myslałam, ze "x" który widzę zamiast zdjęcia to tylko but  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
W Cubusie ;D Ania