Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 366750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1980 dnia: 28 Października 2008, 22:07 »
wynik jest prosty....
kupię różne łyżeczki.... ;D ;D ;D

SabSimlexa z łyżeczki wcina, chociaż ostatnio kropiłam jej prosto do dzioba, to i z marchewką da se radę...
i tak na pierwszy ogień idzie tata;
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1981 dnia: 28 Października 2008, 22:19 »
pewnie, że da sobie radę
zobaczysz jak będzie pięknie dzioba otwoerała po kolejną łyżeczkę
wiesz my na początku mieliśmy łyżeczki TT i były ok - potem po kilkunastu myciach jakoś spsiały dlatego przestały mi pasować
a te z nestle są super - gdzyby nie to, że jako mega mądra niegdyś blondynka wygotowałam je i trochę im się pozmieniały kształty rączek to bym ci dała
ale wiesz tak myślę że chyba znajdę jedną niepokręconą to ci dam w przysżłym tyg

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1982 dnia: 28 Października 2008, 22:38 »
lila idź do pierwszego lepszego sklepu z art. dla dzieci (lub stoiska), supermarketu lub dobrze wyposazonej (tzw. lepszej) apteki i tam na bank znajdziesz silikonową łyżeczkę. ja pierwszą kupiłam z babyono ale jest szeroka co może ci nie odpowiadać. iną , wąską, głębszą z twardszego silikonu kupiłam chyba z canpola.  to na pierwsze podejścia. zapewne zauwzysz ze dzieko z czsem polubi te łyżczki bo bedzie chciało je gryźć.  potem kupisz twarszą lub wykorzysstasz te z nestle i hippa.  mnie osobiście dobrze karmi się łyżeczkąa....uwaga.... z kopletu stołowego dla dzieci zakupionego w biedronce.... jest odpowienio wąska, głęboka. problem w tym ze został mi juz tylklko jedna (z dwóch bo tamta sie roztrzaskała).

Ewa jest przesliczna. strasznie urosła. i pięknie jej w kremowym. 

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1983 dnia: 29 Października 2008, 07:58 »
Lila. W Tupperware jest kolekcja dla dzieci. Łyżki, talerzyki, kubeczki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1984 dnia: 29 Października 2008, 08:12 »
wiem Loonciu....szukam na allegro...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1985 dnia: 29 Października 2008, 08:20 »
http://www.allegro.pl/item468920504_tupperware_sztucce_tuptusie.html

Zapytam jeszcze tę moją koleżankę, która jest konsultantką. Może ma te sztućce. I może w promocji... ? ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1986 dnia: 29 Października 2008, 08:25 »
Trzymam kciuki aby Ewcia ładnie jadła... bo niestety ja w domu nie mam dziecka, które pięknie otwierało buzię jak widziało łyżeczkę... :(

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Ewunia - niedzielna cÃłrunia Liliann i Krzysia - maÅ‚a Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1987 dnia: 29 Października 2008, 09:52 »
Ja mam tez lyzeczki z Aventa, sa b.fajne. Kupilam w hurtowni bebe-club.

A z hippa i nestle nic nie dostalam :-(

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1988 dnia: 29 Października 2008, 10:12 »
U nas na poczatku sprawdzala sie lyzeczka aventa taka biala plaska, ktora byla w komplecie razem z podgrzewaczem. Teraz, kiedy Amelka jest starsza i wiecej je, mamy lyzeczki tt takie, ktore jak dziecko samo zaczyna jesc sa odpowiednie do trzymania- nie slizgaja sie i sa bardzo poreczne. Amelce pasuja ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1989 dnia: 29 Października 2008, 10:17 »
Lila Ewa jest SLICZNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

I suwak ząbkowy jaki fajny :) Tez zgapiam  :P

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1990 dnia: 29 Października 2008, 11:04 »
U nas też mamy Hippa i jest super, u opiekunki jest też jakaś z reklamówki (chyba jakiego a..... takiego co się stosuje osłonowo przy antybiotykach). Raz u dziadka jak mama zapomniała łyżeczki to i poszło nam gładko z małej metalowej :)

Powodzonka, jak widać zakup nawet małej łyżeczki to nie lada wyzwanie :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1991 dnia: 29 Października 2008, 13:26 »
Lilian wiesz nie pamiętam dokładnie czy używałaś w końcu jakiegoś laktatora?? a jeśli tak to możesz nam jakiś polecić?? z tego co mówią najlepszym "laktatorem" jest dziecko ale nie zawsze masz możliwość karmienia.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1992 dnia: 29 Października 2008, 14:01 »
owszem kilku...

ręczny Avent Isis;

i elektryczny Medeli minielectric

oraz wypożyczałam pompę Lactina też Medeli:

najlepsza jest ta pompa, ale wypożyczenie kosztuje i płaci się od doby
natomist te dwa mniejsze reczny i elektryczny są porównywalne...

Jeju moje dziecko od rana gada...
byłam na spotkaniu na mieście, gdzie pół spotkania przegadało;
teraz po karmieniu siedzi w foteliku i ćwiczy samogłoski....
piszczy eeeee oooooo uuuuuu juuuuuuuu łeeeeeeeeee.....
odlot....
odkryło, że ma wibrato na strunach głosowych....
— Richard M. Devos

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1993 dnia: 29 Października 2008, 14:18 »
dzięki za info :))

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1994 dnia: 29 Października 2008, 15:06 »
Ten środkowy jest naprawdę przyzwoity i cena w miarę też. Uzywałam, teraz przekazałam siostrze.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1995 dnia: 29 Października 2008, 19:12 »
ja mialam standardowo pierwszy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1996 dnia: 29 Października 2008, 19:22 »
ja też miałam ręczny Aventa
polecam
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1997 dnia: 29 Października 2008, 19:45 »
a ja mam nowy telefon.... ;D ;D ;D ;D
a ze się bateria ładuje - formatuje to mąż nie daje mi sie nim pobawić....ooooo

a Ewka właśnie uczy się piszczeć, na razie tylko "śpiewa"...ale ja wiem jaki będzie ciąg dalszy...

no i mamy knajpę na chrzciny....
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2008, 19:55 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1998 dnia: 29 Października 2008, 19:47 »
to się pochwal jaki model
pewnie jakiś wypasik
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1999 dnia: 29 Października 2008, 19:51 »
oooo a gdzie robicie chrzciny?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2000 dnia: 29 Października 2008, 20:17 »
Szukaliśmy miejsca gdzie będzie przytulnie, kameralnie i gdzie mi zagwarantują, że nie będzie mnie dolatywał dymek z peta.
No i po dwóch wieczorach poszukiwań trafiliśmy do 13 Muz….właściwie to Krzysiu wywąchał.
Lokal po remoncie, wystrój na styl nowoczesny, czyli coś co lubię.
A czeka tam na nas osobny kącik z okrągłym stołem, nieopodal ława i stylowa kanapa. Jest też kącik dla dzieci….baaa nawet klocki, kredki i malowanki mają, będzie się miał Szymon czym bawić. Nikt mi smrodzić petami nie będzie.
A wszystko za kotarą - pełna intymność…
Jeszcze tylko sobie menu wybierzemy i załatwione.

Telefon miał być „nojka”…ale w magazynie nie mieli, no to Krzycho przysłał mi trzy inne modele. Mi się już na „nojkę” czekać nie chciało….bo czekałam chyba ponad dwa miesiące.
Wybrałam taki, który mi się najbardziej sodobał wizualnie….wybór trwał trzy sekundy.
I tak zostaję przy Samsungu…ten ma uduchowioną  nazwę SOUL
Nie wiem co on tam ma w środku, grunt, że jest…

— Richard M. Devos

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2001 dnia: 29 Października 2008, 20:25 »
fajny telefon
a 13muz - widziałąm zdjęcia po remoncie - rewelacja
a i kacik dla dzieci - fajna sprawa

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2002 dnia: 29 Października 2008, 20:46 »
mnie wizualnie telefonik te ż się podoba
no i fajnie,że sprawa chrzcin chociaż po części załatwiona

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2003 dnia: 29 Października 2008, 21:03 »
ciuch też Młodej zakupiłam...
pogięło mnie przy tym zakupie, ale co tam...potem będe odsprzedawać...
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #2004 dnia: 29 Października 2008, 21:16 »
Fajny fonik :D a jaki ciuszek kupiłaś Ewuni? ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2005 dnia: 29 Października 2008, 21:18 »
tajemnica... ;)
jak będą foty z uroczystości to zobaczycie....

to jest coś co zawsze mi sie marzyło.... ::)
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #2006 dnia: 29 Października 2008, 21:20 »
A kiedy imprezka?  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2007 dnia: 29 Października 2008, 21:26 »
9 listopad...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2008 dnia: 29 Października 2008, 21:49 »
no to jeszcze został ciuch dla ciebie, bo mniemam ze krzycho jak każdy tata po slubie gajerek i krawat posiada  ;D

z ceną za ciuch dla mlodej na chrzcin tez nas pogieło...dobrze ze o niej dowiedzielismy sie w domu.

z tego co piszesz to ten lokal to superowa sprawa.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2009 dnia: 29 Października 2008, 22:01 »
...gajer posiada, ale nie ma zimowej kurtki ( w tamtym roku swoją wyrzucił, znaczy wysłał na zasłużoną emeryturę) i butów;
Piątek zapowiada sie zatem dniem zakupowym...

Ja mam fajny zakiet, ale nie wiem czy w niego wejdę w biuście...a nie mam powera żeby przymierzyć...
ale poszukam czegoś na siebie
Marzy mi sie pójście sklepu, wyparzenie czegoś fajnego na manekinie i kupienie sobie dokładnie tego....ooo taki właśnie mam plan.

Zatem w piątek zostawimy Młodą u teściowej...Bożeeeee, że ja tej chwili doczekałam....
Ciągle mam w głowie ten 4 mż, kiedy to kuzyn Ewy dostał chrupka kukurydzianego...właśnie od kochanej babci...
I ten chrupek kula się za mną jak kula u nogi...
Normalnie powiem Krzychowi, że dopóki nie przeliteruje babci, że ŻADNYCH CHRUPKÓW Ewie sie nie daje, to jej tam nie zostawię...
Przynajmniej już jej nie buja i nie lula, a nosi pionowo tak jak ona lubi....uffffffffffff
Babcia sie reformuje dość szybko i w końcu zreformuje, ale sprawę chrupków muszę wychrupać....znaczy załatwić....
— Richard M. Devos