Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1950 dnia: 28 Października 2008, 14:23 »
Potwierdzam, z hippa są super, przede wszystkim wąskie. Jak znajde foto to wkleję. Odradzam z canpola z czujnikiem ciepła (też wkleję jak znajdę).

Te odradzam:

Raz, ze szerokie, dwa wyginają sie w każdą stronę i wystarczy lekko zahaczyć o wargę i wszystko wylatuje, trzy strasznie brzydkie się zrobiły po myciach.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2008, 14:31 wysłana przez martyna1985 »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1951 dnia: 28 Października 2008, 14:24 »
ano nie dostałam....
wiem, że szwgierka dostała a my nie....dupa blada...

tak sobie właśnie myślałam, że powinna być wąska i chyba silikonowa co???
czy zwykły plastik...dziecku chyba bez różnicy...

zastanawiałam sie też nad tym czujnikiem ciepła, ale to chyba pic na wode...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1952 dnia: 28 Października 2008, 14:28 »
Ja też miałam plastikową ;D i ona zmieniała kolor jak coś było za gorące :P
Była wąska i silikonowa   ;D
Moja łyżeczka nie była z campola tylko z Tommy Tippie ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1953 dnia: 28 Października 2008, 14:57 »
Ja tez polecam plastikową.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1954 dnia: 28 Października 2008, 15:20 »
ja łyżeczki TT nie polecam
a mam teraz z nestle i hippa i sa super

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1955 dnia: 28 Października 2008, 15:21 »
u nas silikonowa sie sprawdziła, zarowno do jedzenia jak i zabawy :) synio sobie ja gryzie wygina w buzce, polecam

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1956 dnia: 28 Października 2008, 15:34 »
martyna a ja te łyżeczki, ktorych zdjecie wkleiłas ,sobie chwalę.I amm je do dzisiaj
widocznie każdy ma inne wymagania
ja tam zadowolona z nich jestem
fakt, po drodze dokupowałam full innych
ale odradzam te z melaniny, lekko uderzysz juz się odkruszy
a jka ci w kuchni spadnie na podłogę, to od razu zbierasz w kawałkach
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #1957 dnia: 28 Października 2008, 15:34 »
przede wszystkim wąska! i nestle i hipp mają fajne :)

ale używałam też z TT i podobały mi się :)  tyle że ja zaczęłam karmić łyżeczką dziecko, które już chwytało i bawiło się łyżeczką, dlatego te miękkie z TT mi pasowały

o tych mówię:
http://www.allegro.pl/item455344489_2x_miseczka_przykrywka_lyzeczka_tommee_tippee.html
ANCYMONEK :)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1958 dnia: 28 Października 2008, 16:58 »
Ja miałam właśnie te łyżeczki co Kamyczek wkleiła i dla nas były super ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1959 dnia: 28 Października 2008, 17:19 »
O rany, jak czas leci. Też ostatnio na zakupach słoiczki przeglądałam i stwierdziliśmy z Pawciem, że za miesiąc startujemy z nowościami. Na chwilę obecną mam zakupiony odplamiacz do ciuszków, bo jak w zeszłym tygodniu widziałyśmy dzieci kochają marchewkę... zwłaszcza na ubranku ;D

Ależ ona poważna Panna Ci rośnie.

Moja technika mycia dupska, to pipką w dół ale nigdy nie leję strumienia wody bezpośrednio na ciało Mariki, a zawsze sobie w garść i dopiero ją. Ruch ręką zawsze w kierunku cipka-pupa. JEJ, na części pierwsze rozbijamy tutaj mycie dupska ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1960 dnia: 28 Października 2008, 17:40 »
Mariola, masz rację. Ja ich chciałam używać na początku wprowadzania nowości i wtedy mi nie podeszły, mała miała za małą paszczkę i wszystko się wylewało po bokach. być może teraz by były ok, ale za bardzo przywykłam do hipp'owskich i nestle.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1961 dnia: 28 Października 2008, 17:45 »
dlatego całe szczęście,że na rynku jest tak duży asortyment,że dla każdego coś znajdzie...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1962 dnia: 28 Października 2008, 18:04 »
ja tez dostalam z hippa i nestle wiec jestem z nich mega zadowolona

a jesli chodzi o mycie dupki to jalo wyrodna matka :) myje chusteczkami

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1963 dnia: 28 Października 2008, 18:07 »
ja też zawsze myłam chusteczkami

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1964 dnia: 28 Października 2008, 18:35 »
Ale ślicznota z Ewuni!!! Oczęta ma przepiękne!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1965 dnia: 28 Października 2008, 18:59 »
Dziewczyny a skąd Wy bierzecie te łyżeczki Hippa i Nestle???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #1966 dnia: 28 Października 2008, 19:00 »
mi przysłali w paczce, którą dostałam po wypełnieniu ankiety ze szpitala.
paczka przyszła po 3 miesiacu Tymka i w sumie dostałam takie 4 - raz na kwartał
ANCYMONEK :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1967 dnia: 28 Października 2008, 19:03 »
hmmm jakieś ankiety wysyłalam, ale Hippa tam nestety nie było....tak mi sie wydaje...
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1968 dnia: 28 Października 2008, 19:04 »
ja dostałam w przsyłkach od hippa
a te z nestle dostalam w przychodni jako odwórcenie uwagi matiego po szczepieniu

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1969 dnia: 28 Października 2008, 19:08 »
lilian dostaniesz jak mała wejdzie w ten czas kiedy mozna jej rozszerzec diete
no i potem dostajesz jeszcze chyba 3 razy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1970 dnia: 28 Października 2008, 19:12 »
a możliwe...
Bebion czyli Nutricia coś mi już wysłała---śliniaczek bodajże....

ale niech się kukra pospieszą...za niedługo kończymy te 4 miesiące....
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1971 dnia: 28 Października 2008, 19:21 »
ja pamietam ze tego hippa to chyba z opoznieniem dostalismy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1972 dnia: 28 Października 2008, 19:24 »
i tego sie obawiam .....

szkoda bo mi się łyżeczka marzyła...

nic to...idę polować na łyżeczki  ;D ;D ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1973 dnia: 28 Października 2008, 19:35 »
Tak, my tez dostaliśmy po wypełnieniu ankiety i chyba jak Mała miała 4 m-ce. A z nestle dostałam chyba po wypełnieniu formularza w necie. I dziś nawet przyszła ponownie próbka kaszki, mleka, ramka na foto i gazetka.

A z hippa dodatkowo dostałam taki kartonik, gdzie był słoiczek z obiadkiem, soczek, łyżeczka + dodatkowy kupon do rosmanna, gdzie odebrałam jeszcze jedną taką paczuszkę z podobną zawartością. W sumie miałam ich 3 :)

Lila  dobre są też łyżeczki babydream, ale nie widzę na allegro.
Zarejestruj się na stronie nestle.pl, będziesz dostawać te biuletyny i próbki.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2008, 19:39 wysłana przez martyna1985 »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1974 dnia: 28 Października 2008, 19:50 »
A z hippa dodatkowo dostałam taki kartonik, gdzie był słoiczek z obiadkiem, soczek, łyżeczka + dodatkowy kupon do rosmanna, gdzie odebrałam jeszcze jedną taką paczuszkę z podobną zawartością. W sumie miałam ich 3

taa o tym mi szwagierka mówiła....

Nestle ma stronę zawieszoną....uruchamiają nowy serwis...
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2008, 19:53 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1975 dnia: 28 Października 2008, 20:23 »

Nestle ma stronę zawieszoną....uruchamiają nowy serwis...[/color]

oj, a ja tam chwilkę przed napisaniem byłam... i teraz też działa:  http://nestle.pl/dziecko/

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1976 dnia: 28 Października 2008, 20:26 »
ja w temacie łyzeczek zielona, ale wpadłam powiedziec że foty smoczycy widzialam i jest świetna. I moim zdaniem jednak jest troszku do taty podobna ;).
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1977 dnia: 28 Października 2008, 20:29 »
Acha Martynko też już wlazłam na tę stronkę...

Kasia przekażę mężowi....
— Richard M. Devos

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1978 dnia: 28 Października 2008, 21:41 »
Mi się wydaje że Ewa im starsza to nabiera więcej cech tatusia... Tatusiowi też musi byc miło... cos o tym wiem, bo wszyscy dookoła mówią że Szymek to cały tata, więc znam ból Twojego męża :)

A co do łyżeczek to ja mam superaśne... przejrzałam allegro tam ich nie ma, a ja zapomniałam nazwe firmy... ważne żeby była płaska w miarę wąska i wyprofilowana w rączce. Ta moja jest jeszcze lekko zginająca się ale nie za bardzo. Łyżeczki Nestle są też niezłe tylko że jak dla początkującego za szerokie.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1979 dnia: 28 Października 2008, 22:02 »
Lilus,sama wyczujesz jaka Ewci pasuje lyzeczka..my testujemy canpola -zauwazylam ze wazne dla Majki aby byla 'gibka" i miekka(noo wiesz oco kaman)i sie na poczatku nie zrazaj ciezkim szokiem dziecia po 1lyzce marchewki:) i rzeczywiscie zabrudzone ubranko-to fajne ubranko!unas jest tak ze Majka swój sliniak w ferworze zabawy potrafi sobie na glowe naciagac..po wczesniejszym zabrudzeniu marchewka tudziez jezynkami ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.