Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 365116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1920 dnia: 28 Października 2008, 09:33 »
śliczna mała kopia lilian ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1921 dnia: 28 Października 2008, 10:12 »
lilian ja normalnei nie moge sie na nią napatrze
ona jest taka inna taka jakaś już dorosła buzia a jednoczesnie taka dziecinna
no i wtedy taka zaba a teraz juz widac jak sie zmienila

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1922 dnia: 28 Października 2008, 10:18 »
KAHA mogą - na ulotce jak wół napisane stoi...po zwykłym szczepieniu DTP też występują....
moja przecież nie dostała szczepionki na Pneumokoki;

a że po rotawirusach są sensacje z brzuchem, to nie dziwota, wszak wirus atakuje przewód pokarmowy, no to i szczepionka też tam działa....

Mnie niepokoiło to, że problemy zaczeły się na tydzień przed szczepieniami, no ale skończyły tydzień po nich. Zapewne wszystko się nałożyło, mój błąd dietetyczny, moja antybiotykoterapia, a potem szczepienia.
Spokojnie przeczekałam i się doczekałam.
Grunt to zdrowy rozsądek zachować...
Mnie osobiście nosiły nerwy, ale się sama kopałam w dupę i starałam się spojrzeć na problem zawodowo.

Jagodzia odżabiła się prawda???
....wtedy taką śmieszną minkę miała, a teraz to już ma minę....
Ja tego nie widę, bo mam ją na codzień, ale jak porównałam sobie zdjecia, to faktycznie, aż mnie to uderzyło...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1923 dnia: 28 Października 2008, 10:25 »
Ale słodziutka Ewunia. Lila ty stanowczo za rzadko wklejasz zdjęcia swojej Księżniczki.
A na karuzelkę zachorowałam.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1924 dnia: 28 Października 2008, 10:31 »
śliczna ta Twoja Ewcia...
prawdziwa Księzniczka
cudo...
i jaka podobna do mamusi...jakby sklonowana
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1925 dnia: 28 Października 2008, 10:32 »
Lilian dałoby radę wkleić jakąś fotke na której dokładniej widać jak mała podtrzymujesz??? Ja też mam zamiar myć pupkę w umywalce w ramach przewijania. Robiąc teraz łazienkę wybrałam dość sporą umywalkę i kran który nie sięga zbytnio nad zlew coby nie przeszkadzał. Ciekawi mnie tylko jak trzymasz ją na ręce, że nie wyślizgnie Ci się a drugą łapkę masz wolną do mycia :)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1926 dnia: 28 Października 2008, 10:42 »
Lilu, ja się wściekłam nie dlatego, że mogą być sensacje brzuszkowe po szczepieniu, od czasu ciaży czytam wszystkie ulotki z pudełeczek po lekach i witaminach....ale ....jedna mama napisała....a sto innych przeczyta i nie zaszczepi.....

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1927 dnia: 28 Października 2008, 11:00 »
Ewcia sliczna i co raz madrzej patrzy  ;D

Lilian mam pytanie - jak poradzic sobie z katarem i kichaniem u maluszka. Maz byl chory i mala podlapala, strasznie mi jej szkoda jak slysze jak jej te gile w nosie gulgoczą. Plukalam jej nosek solą fizjologiczna, jak wyleci co sie nagromadzilo, ulga jest ale na chwile.

I drugie pytanie - czy przejmowac sie brakiem kupy (poza brakiem wspomnianej, nie ma innych niepokojacych objawow).

dzieki i usciski dla Ewci od Ewci

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1928 dnia: 28 Października 2008, 11:12 »
aaaneta na katar najlepsze urządzonko o nazwie Frida
to nasz przyjaciel
ja najpierw wpuszczam sol fizjologiczną i czekam aż zacznie spływać i ciągnę fridą
a sol zakupiłam w sprayu, ale może być taka zwykła w ampułkach
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1929 dnia: 28 Października 2008, 11:15 »
Lila normalnie mala pięknotka Ci rosnie..taką subtelna i delikatna urode ma!!!I kiedy piszesz otym odkrywaniu sie jej-powiem Ci ze mam to samo-mala pinda w histerie wpada jak  chce ja przykryc a w nocy rozgrzebuje sie.I walczy zemna o kazde podejscie przykrycia jej..\
a jak nastrój dzis?
co do kataru-walczylam prawie 3tyg-jest tak jak Mariolka pisze+masc majerankowa i w 'ciezszych przypadkach" Nasivin Soft-pozatym jak najczesciej na brzuszku ją ukladalam-wyplywalo duzo+czeste wietrzenie jej pokoju.I patrz na kolor ikonsystencje wydzieliny z noska.zreszta Lila Ci najlepiej poradzi chyba.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1930 dnia: 28 Października 2008, 11:20 »
tak, tak tete...plus oczywiście do tego maść majerankowa
zapomniałam o niej, a zawsze nią smaruję pod noskiem
i na noc nasivin
a w dzień homeopatyczne krople do nosa eupforbium(czy jakos tak się to pisze)
od zawsze zaleca mi je pediatra

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1931 dnia: 28 Października 2008, 11:21 »
Wiecie aż mi trochę męża żal....wszędzie słyszy, że Ewcia to kopia mamy...
a on bidak co?

tylko jego rodzina mówi, że "taka pomieszana"...

Mój narcyzm, to się akurat tym karmi, ale jego? Mam nadzieję, że z zachowania będzie do niego podobna...no że odziedziczy po ojcu wnętrze, skoro po mnie ma opakowanie.... ;D ;D ;D

Ewelinko poproszę męża żeby zrobił taką fotę instruktażową...bo na tych które mam to tego nie widać...
Teraz to ją się fajnie trzyma, bo już nie jest tak wiotka jak na początku, ale technika trzymania nie zmieniła się (tylko jak była noworodkiem to trzymałam ja tak jak położne w szpitalu kiedy dzieci myją).
A jest ona przydatna, bo Ewcia min dzieki temu szybko zaczęła głowkę sztywno trzymać

Anetaa o katarze już wszystko wiesz...to co dziewczyny robią jest jak najbardziej ok...ja nic innego nie stworzę...
A Frida jest the best. Ja używam wody morskiej w sprayu...jest przy tym trochę wojny, ale da się wytrzymać.

A co do kupy to raczej się nie martwić jesli innych obajawów brak...Przyjdzie zazwyczaj sama, a jak nie tą są czopki glicerynowe i jak nie ma 3-4 dzień to warto zapodać dla własnej spokojności...chociaż to też zależy. Moja psychika źle znosi 3 dni bez kupy, dlatego czwartego na wieczór juz bym dała...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1932 dnia: 28 Października 2008, 11:24 »
Ja używam wody morskiej w sprayu...jest przy tym trochę wojny, ale da się wytrzymać.

ja własnie też i uważam,że jest łatwiejsza w aplikowniu
i wygodniejsza
rach ciach i po płaczu
wiem,że to mega nieprzyjemne,
raz sobie zaaplikowałam sprayem w nos i powiedziałam,że nigdy więcej.no ale ja to potrafie sobie dobrze nos wydmuchać

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1933 dnia: 28 Października 2008, 11:26 »
właśnie....a małe dziecko nie....
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1934 dnia: 28 Października 2008, 11:26 »
yyy Lila spoko loko-moja to klon ojca wygląda cala jak on-sama widzialas-tylko od pasa w dół mnie przypomina ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Ewunia - niedzielna cÃłrunia Liliann i Krzysia - maÅ‚a Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1935 dnia: 28 Października 2008, 11:27 »
Foty w domu zobacze :-DJuz sie doczekac nie moge :-D

Lilus sorki ze ja znowu o tym ale napisz mi prosze kiedy i jaka szczepionka bedziesz szczepic na meningo? Bo ja juz nie wiem za ile najlepiej i czym zaszczepic Szymka. Czy poczekac,czy nie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1936 dnia: 28 Października 2008, 11:36 »
Anula ..szczerze...to nie wiem...
na razie zaszczepię pneumo, a meningo potem, a że potem, to się nie wgryzałam w temat...

Ale pamietajcie, że ja w grudniu idę na to spotkanie o szczepieniach, będą spece od tego tematu i tam zamierzam się dopytać...dorwę odpowiednia osobę w kuluarach i zmolestuję, a jak nie w kuluarach to spytam jak bedzie dyskusja, a na pewno bedzie.
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Ewunia - niedzielna cÃłrunia Liliann i Krzysia - maÅ‚a Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1937 dnia: 28 Października 2008, 11:54 »
Super! To sie na razie z meningo wstrzymuje. Na pneumo zaszczepilam (2ga dawka jak wyzdrowieje). Bede czekac na info w Twoim watku :-D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1938 dnia: 28 Października 2008, 11:57 »
Dzieki dziewczyny  :przytul:, maz juz polecial do apteki. Mala obcagnela 1,5 cycka i spi, jak wstanie zaczne kuracje.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1939 dnia: 28 Października 2008, 12:40 »
Lila, a u mnie jest odwrotnie. Wszyscy jak jeden mąż mówią, że Mała jest identyczna jak Michał! I ja wiem, że to prawda, że po mnie ma tylko oczęta. Ja akurat bym nie chciała, żeby Mała odziedziczyła po mnie wnętrze, a cóż, jak jest tak jak piszesz, że opakowanie po jednym, środek po drugim to chyba nie ma wyjścia:) Z resztą już zauważam, że moje dziecko nie ma zupełnie cierpliwości - tak jak mama.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1940 dnia: 28 Października 2008, 13:07 »
Wrócę jeszcze do tego mycia pod zlewem: ostrzegam tylko, że ja się nie znam i robię na czuja.
Jak wkładasz Lilianno Ewunię tak brzuchem do dołu to jak puszczasz jej wodę na pupke to wszystkie brudki lecą na dół w kierunku cipuchny i to jest tak dobrze? Ja moją wsadzam pupą w dół czyli normalnie na siedząco i myję od przodu do tyłu. Fakt faktem, że muszę już teraz wszystkie mydła z umywalki najpierw sprzątnąć bo wszystko ląduje na podłodze, ale jakoś tak mi się dobrze myje.....ale ja się nie znam :)

PS. Co do meningo to też będę czekać na info.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1941 dnia: 28 Października 2008, 13:17 »
ja też podepnę pod info o szczepionkach

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1942 dnia: 28 Października 2008, 13:27 »
wiesz ja bym tego brzuchem do dołu nie nazwała, bo jest nachylona pod jakimś tam kątem;
co i jak jej tam leci to ja nie sprawdzam.... zakażenia w układzie moczowym jeszcze nie miała...

i tak po wszystkim zawsze sprawdzam szparę sromu i wejście do pochwy i robię poprawkę mokrym wacikiem;

z resztą ja tam nikogo do tego nie namwiam, można sobie kupsko chusteczkami wycierać - wielu tak robi i dzieci żyją oraz dobrze się mają... :)

może jak Ewa zacznie siedzieć to zmienię technikę, ponieważ istnieje prawdopodobnieństwo, że ta pozycja przestanie jej sie podobać; Póki co sadzanie jej w zlewie mogłoby się katastrofą skończyć - rymsła by mi głową o blat albo zlew albo kran ......brrrrrrrrrrr..........
— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1943 dnia: 28 Października 2008, 13:33 »
Ewcia jest śliczna, a jak urosła :D i te oczy, piękne :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1944 dnia: 28 Października 2008, 13:41 »
No tak też fakt fakt, tak sobie tylko głośno dumam, moją zaczęliśmy wsadzać w zlew jak zaczęliśmy rozszerzać jej dietkę tak ok skończonego 4-rtego miesiąca i też zawsze chusteczką poprawiam szczelinki..... i szczerze powiem: nie wiem jak sobie mamy radzą chusteczkami z takimi bombami! toć ja zanim bym zużyła pierwszą chusteczkę i sięgnęła po drugą to już bym miała wszystko na około w "pachnącej" mazi :) a tak to bach pampersa aut i pannice do góry i do łazienki :)

Pozdrowionka.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1945 dnia: 28 Października 2008, 13:46 »
mówisz ....dietkę roszerzać....
już teraz te kupy walą jak broń biologiczna, a co będzie jak ona zacznie jeść inne rzeczy... ::) ::) ::) ::) ::)

ale to dopiero za 18 dni....
wtedy nastąpi historyczna chwila podania marchewki...
tatuś już zaklepał sobie tą zaszczytną funkcję...
ciekawe czy go opluje????
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1946 dnia: 28 Października 2008, 13:51 »
O właśnie miałam spytać kiedy zaczynacie ale uprzedziłaś mnie :) Na pewno będzie jej smakować:)

P.S. Planujesz jej dać ze słoika, kupną ugotowaną, czy jaką?

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1947 dnia: 28 Października 2008, 13:51 »
Hihih oj zobaczysz zobaczysz, najlepsze są po kurczaku albo brokułkach :d

To czekamy na relacyjkę z marchewki (najlepsze jest jak się dostanie trochę pokarmu do noska, po czym następuje niespodziewane AAA PSIK z wszystkich otworów :D)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1948 dnia: 28 Października 2008, 14:13 »
Na pierwszy ogien idzie marchewka z Gerbera...potem się zobaczy jak jej smakować bedzie.
Warzywa mam z pewnego źródła to mogę się pobawic w gotwanie.

A teraz pytanie dnia....jaka łyżeczka dobra jest na pierwszy ogień? Poproszę o sugestie, to coś fajnego kupie....
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2008, 14:19 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1949 dnia: 28 Października 2008, 14:21 »
ja używałam takiej zwykłej plastikowej
nie dostałas próbki z hippa? mnie te najbardziej pasują