Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 366665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1770 dnia: 19 Października 2008, 20:34 »
Anusiaa to są niemieckie kropleki dostępne w Niemczech...
w Polsce to trza pokombinowac, czasem na necie ktoś sprzedaje....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1771 dnia: 19 Października 2008, 21:37 »
lilian a moze ten sab nie jest potrzebny?
może powoduje u małej większą ilość bączkow i to ją wkurza?

sama nie wiem kombinuje

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1772 dnia: 19 Października 2008, 22:10 »
Jagodziu powiem Ci, że po wczorajszej kupie jest juz ok - dzisiaj Młoda zasnęła - ilość bąków podpada pod standardową.
A po Sabie to ja jakiejś dramatycznej poprawy nie widzę....ale na pewno nie jest gorzej...pokusiłabym sie o stwierdzenie, że po kilku dniach regularnego sosowania plus inne srodki jest lepiej..

Po prostu mam "brzuszkowe" dziecko...muszę odcierpieć swoje - tak niemam.

Ale ponieważ mąż z listą zakupów udał sie właśnie do Tesco, to jeśli zahaczy o nocną aptekę, to zleciłam mu zakup - posiewówki- kałówki....chyba sobie zrobię badanko dla własnej pokojności. Nie zbankrutuję na tym, a odrobina spokoju dla matki bezcenna.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1773 dnia: 19 Października 2008, 22:28 »
a tak spokuj matki i dziecka bardzo bezcenny. bo jak mam spokojna to i dziecie spokojne.

co do wit. d3 to zuzia od samego poczatku lubila ta witamine i na jej widok sama dziuba otwiera. teraz to jest po-kąpielowe "mniaam-mniam". co dziwne cebion multi jej nie podchodził. aby go jej zaaplikować męki pańskie przechodziłam. a teraz ? to jest poranne "mniam-mniam" ostatnio daje z łyżeczki bo z butelki to mi chyba wiecej kropli ściągała. 
a jeszcze bardziej co dziwniejsze to jak dziś wieczorem powiedziałam ze damy lekarstwo na ząbki (ibum o smaku malinowym) to sama szuflade komody otworzyła i łyżeczkę z dwóch stron wylizywała.....jeszcze pół roku temu nie uwierzyłambym ze tak kiedys bedzie.

co do kup to kazde dziecko ma inny rytm i inną czestotliwosc kupiasta. ale powiem ci Lili ze jej sie jeszczew pare razy to zmieni. to tak z obserwacji widze.   

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1774 dnia: 19 Października 2008, 22:38 »
co do kup to kazde dziecko ma inny rytm i inną czestotliwosc kupiasta. ale powiem ci Lili ze jej sie jeszczew pare razy to zmieni. to tak z obserwacji widze

wierzę i mam nadzieję, że na częstszą...bo im one częstsze tym z brzuchem jest mniej problemów....
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1775 dnia: 19 Października 2008, 22:54 »
powiem ci ze ja tez wole choc jedna codziennie niz jeden dzien posuchy a na nastepny dzie ń trzy po pachy. spokojniejsza jestem.  dzis mialam te druga wersje i za kazdym razem bez 10 chusteczek sie nie obeszło. do tego rozek mam do prania.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1776 dnia: 19 Października 2008, 23:10 »
to już reflektuję nawet na wersję obsrania dokumentnego.... ;D ;D ;D
mnie to nieziemsko bawi jak kupacz wyłazi szparkami i wędruje sobie samowolnie po pajacu, bodziaku itp...
tyle, że ja chusteczkami nie walczę - od razu dupsko pod kran...a wiesz jak ona to lubi...
zaciesza jak siedzi w zlewie aż miło...podrośnie, to się pod prysznic przeniosę...
— Richard M. Devos

Offline _anula_
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2006-09-29
« Odpowiedź #1777 dnia: 20 Października 2008, 09:38 »
Ja dawałam niemowlakowi 5 klopel Sab Simplexu a jak miał ok roku to 10. Teraz jak ma 1,5 i czasem jest jakiś problem to daję ok 15. Zawsze przynosiły skutek dawkowane w ten sposób, a było to zalecenie mojego lekarza. By miesięcznemu dziecku dac tylko 5 i póki pomagało to nie dawałam więcej.
Teraz na problemu stosuję herbatkę BOBOFEN Herbapolu i zawsze po 2 godzinach od ciepłej herbatki jest co trzeba.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1778 dnia: 20 Października 2008, 10:13 »
Lila jak tak czytam to mi sie przypomina jak nasza Amelka przez 5 dni nie robila kupy a polozna mowila, ze to normalne na cyckowym mleku  ::) Zmuszeni bylismy na czopki po takich 5 dniach, bo malutkiej nic nie pomagalo, a meczyla sie bardzo. Ale to trawo krotki czas i wszystko sie uregulowalo...kamien z serca  :)

Mam nadzieje, ze i u Ewuni sie ureguluje wszystko.

pozdrawiamy

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1779 dnia: 20 Października 2008, 10:57 »
cyckowym mówisz...ale Ewa jest na mieszanym karmieniu..na cyckowym to insza inszość...
no ale spoko, ja se poradzę, nie bójta żaby...muszę sie tylko pożalić, bo jak patrzę na te jej prężenia, to psyche mi mdleje;

o własnie moje kochane dziecko domagajac sie mojej uwagi wywaliło z hukiem grzechotkę....cwaniara...

a ja produkuje w odcinkach sałatkę, która tak nam smakowała na weselu Oli- Lady- Yes;
— Richard M. Devos

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1780 dnia: 20 Października 2008, 11:28 »
Tak to jest, ze psycha mdleje, jak widzisz ze dzicko sie meczy i nie umiesz mu pomoc, ale to minie, zreszta tak jak piszesz kto jak kto ale TY sobie poradzisz :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1781 dnia: 20 Października 2008, 11:38 »
Wy mówicie, ze Wam dzieci dzioby na witaminki otwierają...
a moja póki co dzielnie chłepta z łyżeczki...a jak radośnie przy tym mlaska... ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1782 dnia: 20 Października 2008, 11:40 »
moja ostatnio nienawidzi
daje jej cebion multi ale nie jest akceptowany

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1783 dnia: 20 Października 2008, 11:42 »
Liliann najwyższy czas na ujawnienie się 8) czytam Was praktycznie od początku :D nie było mnie jak się rodziła Ewunia więc teraz serdecznie gratuluję :-* :-* :-*
Bardzo podoba mi się Twoje podejście do wielu spraw.... jesteś wspaniałą Mamą..... rewelacyjnie czyta się Twoje posty.... umiesz być szczera do bólu i to uważam za Twoją największą zaletę.... jeżeli coś Ci się nie podoba to piszesz.... umiałaś się przyznać do "gorszych" dni....
a zdjęcia........ piękne to mało powiedziane.....
Jeżeli można to będę teraz regularnie u Was  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1784 dnia: 20 Października 2008, 11:49 »
welcome Werciu....
zapraszam...w kupie raźniej....no i kupy nikt nie ruszy... ;D ;D ;D

jak tak sobe myślę o czym tu piszę - generalnie o fekaliach...
to przypominają mi się słowa mojego pierwszego nauczyciela na studiach z pięknego przedmiotu zawanego "choroby wewnętrzne"
a zwykł mawiać "Pani Lilu trzeba zawsze pytać o kupę"
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1785 dnia: 20 Października 2008, 11:58 »
Dziękuję.... :blagam: ;D
Kupa u Maluszka to naprawdę ważna sprawa :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1786 dnia: 20 Października 2008, 12:47 »
Nadrobiłam trzy strony - wszystko o kupie ;D już miałam napisać, że pojemniczki na koopę mają być inne ale już za późno  :D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #1787 dnia: 20 Października 2008, 12:57 »
Kupa - temat rzeka, choć nie wiem czy to dobre porównanie... ;)

Gabrysia lubi Cebionmulti ale niecierpi witaminy K, więc najpierw dawkuje jej Witak a potem Cebionmulti

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1788 dnia: 20 Października 2008, 16:06 »
heee heee defekacyjnie coś sie tutaj zrobiło...

moje dziecie...śpi po spacerze w gondoli na balkonie, chyba jej się ciągle wydaje, że wózek jedzie  ;D ;D ;D
mi z cyca mleko kapie...obudzi się, to bedzie mega głodna...
...kupy jeszcze nie było...
...mąż wrócił z pracy i tłucze sie po kuchni...dzień jak co dzień.. ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1789 dnia: 20 Października 2008, 16:32 »
Jak cyc pełen, że aż kapie to się Ewcia naje bardzo, bardzo mocno i może tak bardzo pełen brzuszek popchnie KUPĘ do wyjścia ;D

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #1790 dnia: 20 Października 2008, 17:44 »
a z kupą wiadomo - kupa roboty :P

buziaki!
ANCYMONEK :)

Offline agu-s

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1791 dnia: 20 Października 2008, 18:07 »
to ja trzymam kciuki za kupę ;) ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1792 dnia: 20 Października 2008, 19:10 »
jak Nina przepowiedziała oduch żołądkowo- jelitowy zadziałał...

zadziałał w obecności pani od funduszy inwestycyjnych...czyli jak w dobrym filmie: rodzice dumają nad oszczędzaniem na przyszłość dziecięcia, a ono nic sobie z tego nie robiąc - robi swoje....

..pieluszka jak kromka chleba zawsze spadnie lepkim na dół  ;D...miałam mały wypadek przy pracy
w efekcie musiłam umyć kawałek podłogi, swjego buta i wymienić skarpetki...

fajnie jest... ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1793 dnia: 20 Października 2008, 19:46 »
 ;D a ile radości ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1794 dnia: 20 Października 2008, 20:27 »
a to tak samo jak z kromką chleba z masłem zawsze spadnie masłem w dół
a kiedyś w programie tv wyjaśnili dlaczego
to zalezy od wysokości z jakiej spada :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1795 dnia: 20 Października 2008, 21:42 »
Lila a podajesz Ewie wodę przegotowaną? Bo jak ona jest na mieszanym mleku to może ta woda pomogłaby na kupowe problemy  ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1796 dnia: 20 Października 2008, 21:52 »
nie nie daję....ona pije z cyca...
powiem Ci, że o tym myślałam...ale jakoś w czyn nie wprowadziłam po rozmowie z lekarzem, który podobnie jak ja twierdzi, że to nie jest konieczne, ale jak chce to mogę...
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1797 dnia: 20 Października 2008, 21:53 »
no marta ma racje

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1798 dnia: 20 Października 2008, 22:00 »
A którego mleka więcej dostaje?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1799 dnia: 20 Października 2008, 22:07 »
a żebym ja wiedziała ile ona mi z cycków wypija....

na pewno nie ma żadnych klinicznych cech niedopojenia;
jakiś czas temu kilka razy z resztą dawałam jej do picia wodę i herbatkę ziołową...nie chciała; to odpuściłam...widocznie pić jej się nie chce...
— Richard M. Devos