Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 363339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1680 dnia: 14 Października 2008, 20:37 »
popatrz liliam dopiero jak to opisałaś to sobie naprawde uswiadomilam ze faktycznie po 3 miesiecu jej życia zaszły takie zmiany jak np. niemozliwosc uspokojenia płaczu cycem....

ale ten czas leci..mała smoczycaa ma juz 3 miesiace. jeszcze jeden i bedzie wcinac jabłuszko i marchewke....

a z brzuszkiem współczuje. niewiem co moge ci radzic. moze koperek?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1681 dnia: 14 Października 2008, 20:54 »
koperek...nie wiem...

pewnie wrócę do SabSimplexu, bo główna przyczyna to gazy; Je bidula i bączkuje przy tym ostro. A cały proceder nasila nam się wieczorami. Ciekawe jak dzisiaj będziemy zasypiać...
No nic zostaje nam czekać do 6 miesiąca, kiedy to proces dojrzewania przewodu pokarmowego powinien sie ostatecznie zakończyć.
Może wtedy brzuszko-problem się skończy. Oby nie odziedziczyła problemów brzuchowych po mnie...

Masowć też masujemy - znaczy Krzyś masuje...

Jak Gosiu pisałaś za miesiac czeka nas dietowa rewolucja...
Na tą okoliczność mam już przestudiowany skład wszystkich słoiczków po 4mż  ;D ;D i nie wszysto mi sie podoba.
Okropnie rygorystyczna jestem....a to znajdę w zupce mleko pełne w proszku, a to dodatek selera...i nic mi sie nie podoba.
Zupkę to jej chyba sama ugotuję w tym moim nowym ustrojstwie zanim mi przejdzie uprzedzenie do gotowej żywności...a przejdzie na pewno.

aaaaaaaa i jeszcze jedna nowość zauwazyłam z racji tych trzech miesięcy...od jakiś dwóch trzech dni...ale to potem...teraz idę ojcu z odsieczą koić płacz Małej....znowu brzuszek....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1682 dnia: 14 Października 2008, 21:57 »
mo to życze powodzenia w tej walce
a jesli chodzi o słoiczki to rzeczywiscie skład niektórych odbiega od ideału
ale wiesz najwięcej mleka jest w gerberach
wiem bo jako matka dziecka ktore było bezmleczne studiowałam wszystkie etykiety
na samym początku chyba najlepiej hipp i bobovita ktora ma teraz super wybór

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1683 dnia: 14 Października 2008, 22:10 »
Gerber ma fajne te jednoskładnikowe słoiki typu marchew, brokuł...dla starszych śliwki suszone, indyk, królik...

Ewa usnęła...były płacze, były bączki....biedne dziecko.
Mało mi przez to je...
Z resztą mam wrażenie, że ona je mniej jak wcześniej...znaczy mniej butli, a dla mnie to wcale nie oznacza że więcej cyca...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #1684 dnia: 14 Października 2008, 22:13 »
Biedna Ewunia... Mam nadzieję, że szybko miną jej te dolegliwości...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1685 dnia: 14 Października 2008, 22:16 »
..ja też...
zaczynam sie zastanawiać czy to nie przez moje jedzenie....
jakoś przestałam uważać, na to co jem; Nie mam super niestrawnej diety, nigdy nie miałam, ale moze czasem cos podgryzę...może po prostu siebie muszę wziąć w karby...
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1686 dnia: 15 Października 2008, 07:56 »

aaaaaaaa i jeszcze jedna nowość zauwazyłam z racji tych trzech miesięcy...od jakiś dwóch trzech dni...ale to potem...teraz idę ojcu z odsieczą koić płacz Małej....znowu brzuszek....

A co z tą nowością, była już odpowiedź? Bo niedoczytałam.

Buziaki dla 3-miesięcznej Ewci.. biedna z tym brzuszkiem :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1687 dnia: 15 Października 2008, 10:13 »
Brzuchostory część dalsza….

Wieczorem po masażu sunęła położona do łóżeczka, spała jakieś 2 godziny, po czym o 23 obudziła się z okropnym płaczem.
Mamy wiedzą co to za płacz…nie jędolenie, bo coś dziecku nie pasi, tylko taki przeraźliwy krzyk, że cos dolega …cos boli..
Nie pomógł masaż, nie pomogło noszenie + masaż…nie pomogło leżenie na maminym brzuszku w systemie brzucho do brzucha…
Wyciągnęliśmy termofor…
Cudowne urządzenie - powoli zniknął grymas bólu, pojawiło się uczucie ulgi, potem nieśmiały uśmiech…a potem moje Słoneczko radośnie do nas zagugało…
Uff…..
Potem potarła zmęczone oczka…chwilę później zasnęła…

Byłam tak wykończona, że olałam standardowe nocne karmienie, ale wybudziłam córę wczesnym rankiem i zaaplikowałam cyca. Zjadła i odmówiła butli…

Zjednoczeni przy termoforze doszliśmy z mężem co jest przyczyną dolegliwości córki…
Jak zwykle matczyna głupota…nie ma nic gorszego dla dziecka, jak głupia matka - czterema kończynami się pod tym podpisuję.
Nażarłam się pieczarek - w niedzielę kotlety mielone z pieczarkami made by teściowa, w poniedziałek to samo - bo dostaliśmy wałówkę, a wczoraj pieczarki były składową bukietu warzyw gotowanych na parze…
Początek nasilonych problemów brzuszkowych datujemy na niedzielę wieczór.
…trafiony zatopiony…

Ajuschko o tej nowości za jakis czas napiszę....

« Ostatnia zmiana: 15 Października 2008, 11:44 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1688 dnia: 15 Października 2008, 11:13 »
Bidulka mała...  :-* :'( :-*

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1689 dnia: 15 Października 2008, 11:15 »
no to dobrze ze wytropiłaś winowajce.  ale czasem tak bywa ze zapomina sie co się zjadło albo co sie dalo do zjedzenia dziecku i człowiek zdziwiony czemu brzuszek boli albo czemu jest wysypka. jak tydz. temu wysypało Zuzie to dalej nie wiem po czym....naszczescie juz jej przeszło.
teraz jak winowajcca wyeliminowany to Ewa powinna juz poczuc sie znacznie lepiej.

ciekawam jestem co to za nowosc...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1690 dnia: 15 Października 2008, 11:24 »
no to najwazniejsze ze wiesz co to i to wyeliminujesz
zuch dziewczynka z tej ewci

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1691 dnia: 15 Października 2008, 11:57 »
Mam ze stażem zapewne ta nowość nie zdziwi....
Nasza latorośl do tej pory była dość samodzielna. Sama bawiła się na leżaczku, na macie - wystarczyło jej tylko pokazać co i jak.
Bawi się tak do tej pory, co prawda muszę się trochę bardziej nagimnastykować, ale nie o tym…
Teraz najfajniejszą zabawką są rodzice. Każde nasze wejście do pokoju jest zauważane, zabawa przerywana…najlepiej jakby bawić się z nią…Razem z nią walić ręką w małpkę i molestować papużkę. Albo wspólnie przekładać gryzaka z rączki do rączki.

A najlepszym rodzicem jest mama, nawet w obecności taty to mamę odprowadza się wzrokiem do drzwi i jakiś czas czeka, czy nie pojawi się w nich ponownie.
Na uśmiech mamy odpowiada się uśmiechem szybciej niż na uśmiech taty…
Ot po prostu mama jest the best.

Niedługo już nie posiedzę sobie przy kompie tyle co teraz…
Wiem, że to dopiero początek. Największe parcie na mamę przyjdzie kiedy mi przyjdzie wracać do pracy…
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #1692 dnia: 15 Października 2008, 12:00 »
... i tej wersji się trzymaj Mamusiu  ;)
Całuski dla Ewci i niech brzuszek odpuści   :uscisk:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #1693 dnia: 15 Października 2008, 12:06 »
kiedy Gabrysie boli brzuch to włączamy ...suszarke
skuteczne w 100%

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1694 dnia: 15 Października 2008, 12:15 »
suszaka działa tylko jak chodzi, wyłączenie jej powoduje nawrót płaczu...przetestowaliśmy...
termofor jest lepszy...
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1695 dnia: 15 Października 2008, 12:27 »
Lila odnosnie termoforu...zastanawiam sie wlasnie nad jego kupnem tylko troszke sie obawiam czy jest bezpieczny ??? nie tak dawno słyszalam w telewizji o przypadku poparzenia nowodka wlasnie termoforem, sytuacja miala miejsce w szpitalu pare minut po narodzinach dziecka :(
nie wiem jaki jest dobry i bezpieczny szukam w necie jest tego od groma ale mam obawy...mozna wiedziec jaki Ty uzywasz?

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1696 dnia: 15 Października 2008, 12:34 »
no zwykły gumowy...kupiłam kiedyś na allegro. Jedyne co go wyróżnia, to to, że ma opakowanie w postaci hiopotama, którego i tak nie używam, bo dość ciężko sie je zakłada.

Termofor napełniam gorącą wodą z kranu i przykładam przez pieluszkę....Temperaturę ustrojstwa kontroluję ręką.

Jak ktoś jest za przeproszeniem idiotą to pewnie, że moze tym poparzyć...patrz personel szpitala, kótry pewnie zostawił dziecko sam na sam z termoforem i pewnie co gorsza położył go na gołą skórę, albo nieszczelnie zakręcił i sie woda wylała.
Kto o licha kładzie termofor noworodkowi??? Cieplarek nie mają w szpitalu czy jak????
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1697 dnia: 15 Października 2008, 13:04 »
dzieki Lila, ogladałam takie również.

Termofor napełniam gorącą wodą z kranu i przykładam przez pieluszkę....Temperaturę ustrojstwa kontroluję ręką.

personel szpitala, kótry pewnie zostawił dziecko sam na sam z termoforem i pewnie co gorsza położył go na gołą skórę, albo nieszczelnie zakręcił i sie woda wylała.
Kto o licha kładzie termofor noworodkowi??? Cieplarek nie mają w szpitalu czy jak????

woda wylała sie z termofora na gołe ciałko...masakra, dziewczynka po paru minutach po przyjsciu na swiat okaleczona została do konca życia...nomalnie zabilabym >:(

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1698 dnia: 15 Października 2008, 13:24 »
Lila też mam taki termofor w domu i super się sprawdza. wprawdzie nie mamy dziecka ale na moje brzucha, ból zęba pomaga prawie natychmiast.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1699 dnia: 15 Października 2008, 13:38 »
hee heee a Ty myślisz, że co ja na swoje bolące brzucho stosowałam - ten sam termoforek  ;D ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1700 dnia: 15 Października 2008, 14:31 »
a teraz pytanie

co jest największą radością mamy, której dzidzie boli brzucho????
— Richard M. Devos

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1701 dnia: 15 Października 2008, 14:39 »
Jak przestaje boleć?  :drapanie: I dzidzi się uśmiecha od ucha do ucha  ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1702 dnia: 15 Października 2008, 14:39 »
Mamy zgadywać  ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1703 dnia: 15 Października 2008, 14:46 »
no to mamy rebus :D

moze...ze jak zasnie to pospi dluzej jak brzuszek przestanie bolec?

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1704 dnia: 15 Października 2008, 14:47 »
Tak Maju - to był mój typ  :P

Największą radością mamy, której dzidzie boli brzucho jest... ustanie bólu i pojawiający się uśmiech na buźce  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1705 dnia: 15 Października 2008, 14:51 »
pudło.... ;D ;D ;D ;D
kombinujta kombinujta...Młodej sie nudzi idę się pobawić...
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1706 dnia: 15 Października 2008, 14:54 »
Jak Adika bolało brzusio to dla mnie radoscia  i nadzieja na ulge była... jego kupka ::)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1707 dnia: 15 Października 2008, 15:08 »
bąki - kupa :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1708 dnia: 15 Października 2008, 15:10 »
Ja myślę, że to może być wyjście z domu bez małej ale ja podła jestem bo dziecka nie mam ;D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #1709 dnia: 15 Października 2008, 15:11 »
Ja też stawiam na kupę :)