Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 360238 razy)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Liliann, na tą przyjaraną marchewkę to ja mam jedną radę - kup sobie parowar, przyda się na pewno nie tylko do warzyw :taktak:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
...opcja parowara jest juz przeze mnie rozważana czas jakiś....myślę...myślę...może w końcu kupię  ;D ;D ;D niejaka firm Tefal mi po głowie chodzi...
Przedyskutuję to z męzem...będę miała mocne argumenty  :D :D :D

Gosia żebyś Ty widziała jak mój gar do gotwania wody dla Małej wygląda...no teraz to w ogóle wygląda jak dramat, bo to w nim marchewkę przypaliłam.....
A tak w ogóle to teraz gotuję Aquarel...żywca sama siorbie...moje nerki dadzą sobie radę :P :P :P :P
A po mineralce kamień zawsze bedzie większy niz po kranówie, bo w niej nie ma tyle soli magnezowych i wapniowych...

A moje Szczęście bączki sobie właśnie puszcza...jakos to brzucho przeżyję...ale tak mi jej szkoda.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
Całuj małego 'bączka' :-* :-* :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Merkusiu...ona dzisiaj puściła mi takiego "podkołdernika" jakby sie stary chłop gorchówki obżarł i jabolem popił....
waniało aż miło.....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
he, he, he znaczy cicha woda ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Bo to był podkołdernik jadowity ;)

Offline merkunek

• Chuck Norris
Majka  ;D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
...padłam....podkołdernik jadowity :D
hihi
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
hehe, to ma dech dziewczyna!!!

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Lilian, qrka no nie wierzę że żłopiesz żywca. dla mnie to gorsze niż kranówa ( btw, nie jest to woda mineralna ale niby źródlana).

młoda na zdjęciu powalająca..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
....szczerze...to też żłopię Aquarel...aż poszłam do kuchni sprawdzić...
A tak ogólnie to piję co mąż kupi. Jak powiem, żeby nie kupował żywca, to nie kupi.

A u nas nadal popołudniowe płacze, wzdęcia u kupacze robione po masażu brzucha....

Jak sobie jutro dziadki poradzą??? Boję się, że będę musiała dawać nogę z tego weselicha....ehhhhhh
— Richard M. Devos

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Bida mała:(
A leżenie na brzuszku nie przynosi ulgi?

p.s. faktycznie ten żywiec to taki syf?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Leżenie na brzuszku tylko potęguje płacz...masaż natomiast pomaga...

żywiec...no w butelce wygląda klarownie...
Ja tam tym niezależnym ekspertyzom nie do końca wierzę, nawet jak są niemieckie czy jakiekolwiek inne. Łeb dam sobie uciąć, że żywiec ma jeden z największych obrotów na rynku i konkurencji to nie w smak...

W swoim fachu też spotykam sie wynikami analiz, kótre są naciągane i jak człek sobie tego na czynniki pierwsze nie rozbierze, to nie dojdzie. A czasem wystarczy zobaczyć jakie testy statystyczne zostały użyte i policzyc wg innych i nagle inna prawda wychodzi...
— Richard M. Devos

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #1033 dnia: 29 Sierpnia 2008, 10:30 »
Śliczne zdjecia z brzusiem piękna sesja piękn a pamiątka a  niunia superancka i szybko rośnie :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Lilian ja tylko napisałam to co czytałam. A prawda jest taka ze u nas tez sie żywca pije. bo Darkowi smakuje. Ja jak kupuje sobie wode na spacer to bire najtańszą. byleby to woda była i do tego niegazowana.

A z baczkami współczuje. bedziesz musiała dziadostwo dobrze poinstrułować.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
W temacie żywca nie czuję się kompetentna do prowadzenia dalszej dyskusji....nie znam się...
A smakuje jak woda...

Dziadek spisał się na medal...nawet na dwa medale - to tak w skrócie.
— Richard M. Devos

Offline Kasia*

• Chuck Norris
super, a do ktorej bawiliście sie na weselu?
moze jaks fotka?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline jagodka24

• Chuck Norris
no to brawa dla dziadka

ja pije zywca i poki co żyje ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Na weselichu byliśmy do 3 rano.
Dziecko zasnęło przed północą ululane prze dziadzia w sposób przemyślny - położył ją sobie na klatce piersiowej i przykrył kocykiem...15 minut i po sprawie...Brzuszek nie dokuczał zanadto, ale bączkowała ostro (relacja dziadka)
Po powrocie zastaliśmy dziadków siedzących nad śpiącą w gondolce Ewą - chyba pilnowali czy oddycha  ;D ;D ;D ;D...przejęli się rolą.

A wczoraj o cudzie, pomimo, że Młoda zjadła około 150ml odciągniętego na weselu mleka a potem całą resztę z cyca, nie było przebojów jelitowych - do samiutkiej nocy nie było wzdęć. Mama pilnowała diety, ale wiadomo co inna kuchnia to inna kuchnia...
Nawet kropli na brzuszek nie dostała, nie dostała też herbatki rumiankowo- koprowo- anyżowej na trawienie...Jedyną różnicą było to, że kupa była poranna, a nie wieczorna...
I moje dziecię zasnęło sobie wczoraj samo, bez lulania, ot po prostu odłożone do łóżeczka... ::) ::) ::) ::) ::)

A tak na marginesie zrobiłam jej na weselichu dietową ekspozycję na pomidora i ogórka....jak na razie nic...dzisiaj wciągam pomidora i patrzę dalej...

Fot z wesla nie mamy. Dla męża była to już w tym miesiacu 5 impreza ślubna i na nią postanowił iść bez apartu. Ma dość i wcale się nie dziwię...ale i tak molestował małpki inny Foremek.
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
Brawa dla DZIADKA!!!!!

A fotki wyjściowej lili będą?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
ale super ze wam się impreza udała i Ewa była taka grzeczna.

Czyli Ewa daje rodzicą sobie poimprezować.

co do herbatki to wiesz dziwna z nimi sprawa ale spotkałam się opiniami dwóch mam (które musiay przepajać maleństwa bo karmiły mieszankami), że po tych granulkowych herbatkach dzieci brzuszek bolał.  Wiec jesli Ewa je od czasu do czasu pije to moze po tym ją brzuszek boli i bączkuje.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Gosiu żadnych granulowanych, tego dziecku nigdy nie dam.

Ewa jak już to pija to

te granulaty to syf - nic nie zawierają wartościowego
— Richard M. Devos

Offline _anula_
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2006-09-29
Hej Lilian
. Polecam Herbatkę bobofen Herbapolu Lublin. Na sensacje brzuszkowe a sama natura. http://www.herbapol.com.pl/product.xml?id=107 Mój synek pija wszystkie herbatki z owocowej apteki i mieszanki ziół tej firmy. I popieram granulaty to syf i mnóstwo słodkości niedobrych dla ząbków bo bez cukru ale glukoza fruktoza i inne wynalazki. Buziaki dla Twojej słodkiej kruszynki.
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2008, 23:16 wysłana przez _anula_ »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dziękuję....na pewno skorzystam....

generalnie jestem coraz większą przeciwniczką przetworzonej żywności...
— Richard M. Devos

Offline _anula_
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2006-09-29
Ha ha to tak jak ja. Odkąd zostałam mamą dostałam lekkiego fioła a już sprawdzanie zawartości mięsa w wędlinach lub miesie -  to wszyscy się pukaja w czolo. Ale jak parówka nie ma 70 % mięsa to nie jem. Generalnie wogóle nie jem ale czasem mam ochotę. Dzięcku tego wynalazku oczywiście nie podaję.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
Ja jeszcze nieświadoma ale skoro piszecie, że te granulaty to paskudztwo to ja sie dziwię, że są takie polularne  >:( przecież nie tylko własna wygoda powinna się liczyć.

Ha Lilka - teraz masz wypróbowanych i sprawdzonych rodziców, jednym słowem - nadają się na pełnoetatowych dziadków :ok:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Maju ale właśnie wygoda wygrywa. Łatwiej jest wrzucić łyżeczkę czegoś do letniej wody, niż zaparzać, a potem studzić prawda???
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
....od dwóch dni mamy spokojne wieczory - cisza brzuszna. Nie ma wzdęć, płaczów itp...
Za to Młoda ponownie domaga się jedzenia w nocy, zatem mamy pobudkę pomiędzy 3 z 4 na amciu...niech je i niech rośnie.
Nadal śpi u siebie w pokoju.

Kocha swój leżaczek bujaczek. Wczoraj zaakceptowała pałąk z ruszajacymi się zwierzątkami, muzyczką i światełkami. Wlepia oczy aż miło...A mama myśli nad zakupem kolejnej interaktywnej zabawki.

Reakcji skórnej na pomidora nie widzę. Ale też i mleka jakby mniej....z resztą sama nie wiem już nie raz mi sie tak wydawało. Trudno mi powiedzieć: niech się dzieje co ma się dziać...jak mleczko odpłynie będzie mi ciężko na duszy. Niby mówię ze mi to lotto, ale o g... prawda.

Mamy z lekka odparzoną pupę. Kiedyś nastapić musiało...w ruch poszedł stosowny krem. Własciwie wygląda to tak samo jak te drobne krosteczki na buźce...Buźka z kolei nam sie goi, ale szorstka skóra na policzkach mnie wkurza.
Tacie trudno przetłumaczyć, że Ewcia wymaga dokładnego wykemowania po kąpieli...jakoś lekko ten temat traktuje...
Chyba przyjdzie mi wzmóc nadzór  ;D ;D ;D

Jutro jedziemy w odwiedzinki...a tato korzytając z naszej nieobecnosci idzie odreagować na męskim piwnym spotkaniu...

— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Lila ciesze sie ze wsio ok!!!!!!!!!!!!!!!!powiedz nad jaką zabawką dumasz!?zobaczysz jeszcze moment a Ewcia zacznie napierdzielac w papuge tudziez małpe na lezaczku!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...no w nie jeszcze nie napierdziala...ale jak leżaczek gra, to patrzy raz na żabkę, raz na małpkę....
tak patrzy...patrzy...patrzy...a potem robi śliczną minkę pt buzia w ciup i mówi do nich "aguuuuuuu  guu guu"
ze śmechu można paść...

A mi w oko wpadło toto
"ŚWIAT ODKRYĆ" to wyjątkowa dwustronna zabawka przeznaczona dla dzieci w wieku od 3 do 24 miesięcy. Na każdej stronie zgrupowane są odpowiednie dla danego wieku elementy do edukacyjnej zabawy. Pierwsza strona przeznaczona jest dla dzieci od 3 do 9 miesiąca życia, a druga dla dzieci od 9 do 24 miesiąca.

Niebieska strona zabawki, przeznaczona dla Maluszków od 3 miesiąca życia zawiera:

* Uśmiechniętą buźkę wygrywającą melodię oraz migoczącą światełkiem po naciśnięciu na nią.
* Lustereczko do przeglądania
* Kolorowy wiatraczek odbijający w lusterku barwne kształty
* Uchwyt wprawiający młoteczek z grzechotką w ruch
* Kolorową piłkę-grzechotkę odbijającą się w srebrnym dnie
* Miękką piłeczkę-piszczek

Seledynowa część zabawki, przeznaczona dla Maluszków od 9 miesiąca życia zawiera:
* Trzy, kolorowe przyciski z różnymi instrumentami (pianino, violenczela trąbka - można je włącząć komponując razem np. trąbkę i pianino) oraz czwarty tworzący prawdziwą orkiestrę, wygrywającą klasyczne melodie
* Mieszkającego pod klapką wesołego stworka - po naciśnięciu przycisku pluszowy stworek wyskakuje i śmieje się do rozpuku
* Magicznego kwiatka, kręcącego się po pociągnięciu dźwigni
* Cztery przyciski i dźwignie rozwijające zdolności psychomotoryczne
* Kręcące się, kolorowe zębatki

— Richard M. Devos