Autor Wątek: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....  (Przeczytany 106647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Odp: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Września 2008, 19:18 »
Ech mąż jest w pracy do 22-iej a mi sie wieczor tak dluzy ze masakra, mam juz dosc tego siedzenia w domku,jutro choc na chwile musze wyjsc z tch czterech scian bo do glowy dostane...do tego nic mi sie nie chce nawet ksiazki mi sie nie chce poczytac

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #241 dnia: 19 Września 2008, 21:51 »
kuchasia taki nasz urok z tymi stopami na sam koniec :przytul:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 20 Września 2008, 10:57 »
Witam weekendowo choc dla mnie weekendzik zacznie sie dopiero jak mezulek wroci czyli wieczorkiem,teraz mam zamiar sie zabrac za sprzatanko,pogode za oknem zostawie bez komentarza bo jest tragiczna i pewnie nici z mojego spacerku ech...Wydaje mi sie ze dzis moje nozki troche lepiej wygladaja ale czy tak jest czy to tylko sobie wmawiam to nie wiem:)
Mam tylko nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie stanowczo lepszy wczoraj jak sie polozylam to sie mezowi rozplakalam jak by nie wie co sie stalo i nawet nie potrafilam wytlumaczyc czemu placze:(Dzis poki co jest troche lepiej.
Pozniej oczywiscie bede robila ciasto mam nowy przepis od kolezanki zobaczymy czy bedzie w domku smakowal:)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #243 dnia: 20 Września 2008, 10:58 »
Kochana życze Ci dziś dobrego humorku...  :-* :-* :-*

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 20 Września 2008, 12:51 »
Kochane dziekuje ze jestescie i potraficie rozchmurzyc moja buzie:)
Ja sobie sprzatam,mezulek dzwonil sie spytac co robie ja mu na to ze sprzatam a on mi"przeciez mialas odpoczywac"a ja mu odp ze odpoczywam sprzatajac hihi,ja musze cos robc,nie szaleje z robota ale powoli sobie sprzatam bo inaczej do glowy bym dostala,ile mozna patrzec na tv albo czytac ksiazke....
Wczoraj mamcia mi kupila smoczek dla dziecka,miejmy nadzieje ze nie bedzie uzywany ale niech lepiej sobie lezy a do tego mala rzecz a cieszy:)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #245 dnia: 20 Września 2008, 13:54 »
Kuchasiu, dolaczam do obstawianka... 15.10.2008  :D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 20 Września 2008, 14:13 »
Anetko ciesze sie ze znalazlas czas zeby do mnie zajrzec:)Ty juz tulisz swoje malenstwo w ramionach ja juz sie nie moge doczekac,choc wszyscy mi mowia ze teraz to mi zleci ani sie obejrze i ani sie obejrze a bedzie  male plakalo:)Tata mnie caly czas"straszy"ze jak sie we mnie wda to bedzie ciagle placz hihi Ale jak by nie bylo bedzie cudownie...

Nasz skarb przyjdzie na świat :

01.10.2008 - Anusiaaa
05.10.2008 - Zuza142000
07.10.2008 - Gemini
08.10.2008 - Carlunia
10.10.2008 - kobieta z klasa
12.10.2008 - Dosiado
13.10.2008 - Tylunia
14.10.2008 - Ela
15.10.2008 - aneta_81
16.10.2008 - Martulka
20.10.2008 - Gabiś

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #247 dnia: 20 Września 2008, 18:04 »
Kuchasiu a jakie ciasto będziesz piekła?

Ja właśnie dziś też piękę, aktualnie siedzi w piekarniku, znalazłam jakiś dziwny przepis na sernik z serków homo, według mojego uznania, nie ma szans, zeby coś z tego ciasta wyszło :D  no, ale zobaczymy

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #248 dnia: 20 Września 2008, 18:12 »
ja robie "Pawełka" to jest biszkopt przelozony kremem z Pawełkow,zobaczymy jak to bedzie smakowalo hihi:)
Narazie zrobilam biszkopt:)ale to to nie problem dla mnie bo bardzo czesto robie biszkopty.
Ale dzis sie wkurzylam chcialam odkurzyc sobie dywan w pokoju i mi sie dostalo od mamy ze mam nie przesadzac i ze ona odkurzy bo ja mam sie tak nie meczyc,dla mnie to normalna czynnosc i wkurza mnie bo czasami czuje sie jak kaleka,siorka jak sie dowiedziala ze odkurzalam to tez mnie opieprzyla,krde nic robic nie moge:(I jak ja pozniej mam miec dobry humor...Wiem wszyscy mi powtarzaja ze jak sie urodzi melnstwo to  jeszcze sie narobie ale ja nie jestem nauczona takiej bezczynnosci.A po drugie ja akorat mam mame na miejscu a co by bylo jak bym byla zdana sama na siebie,mial bym sprzataczke wynajac czy jak...Wiem ze oni chca dobrze ale mysle ze troche przesadzaja.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #249 dnia: 20 Września 2008, 23:14 »
Kuchasiu poproszę o przepis :)

Moje ciasto wyszło, ale w smaku takie sobie, jadałam lepsze :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #250 dnia: 21 Września 2008, 09:17 »
No puchnące nóżki.... niestety takie to uroki końcówek :/ ale zobaczysz po porodzodzie jak Ci to wszystko ładnie "odpłynie".

Nie mogę obstawić innej daty niż 13 października :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 21 Września 2008, 11:13 »
kuchasia ja wychodzę z założenia, że jeżeli mogę coś robić sama (np. odkurzanie, prasowanie itp) to to robię. Jeżeli jestem akurat zmęczona to proszę Tomka o pomoc.
Pamiętaj, że aktywne ciężarówki szybciej uwijają się przy porodzie :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 22 Września 2008, 09:03 »
Gemini dzisiaj wkleje przepisik na ciasto,wyszlo dobre ale jak dla mnie troche zabardzo czuc margaryne w tym kremie,tez jadlam lepsze :)
Elcik mialam nadzieje ze mnie te puchncace nozki jakos omina,w upaly minimalnie puchly ale nie az tak a teraz to masakra i do tego jakos mam wyzsze cisnienie niz normalnie ja generlnie jestem nisko cisnieniowcem,jak mam 100 na 60 to jest juz duze a w ostatnim tygodniu mam w granicach 130 na 70...
Tyle ze lepiej sie czuje z tym niskim cisnieniem.
Martulka ja tez tak podchodze ze jak jestem w stanie cos zrobic to robie a jak zle sie czuje cos mnie boli to porpstu odpuszczam no i nie saleje z robota ale nie chce tez robic kaleki z siebie...
Wczoraj mialam jakis gorszy dzionek ze az wystraszylam sie ze cos zaczyna sie dziac w kwestii porodu bo tak jakos mnie kulo raz w brzuszku raz pod brzuszkiem ale nie wiem od czego,bardzo duzo lezalam i mialam wrazenie ze dzidzius jest nizej ale moze to moje urojenie,dzis ide do lekarza to zobaczymy jak sprawa wyglada.
Tydzien mi sie zaczol nieciekawie:(Rano dostalismy tel od tesciow ze mojego meza brat mial wypadek-wylondowal na drzewie jechal z dziewczyna do Poznania bo on tam pracuje a ona jechala do niego  na pare dni...Jestem przygebiona,nie wiem dokladnie jak on sie czuje,stan niby jest stabilny w kazdym razie auto do kasacji wiec nie wiem czy u niego bedzie ok...Mąż tam pojechal balam sie go puscic bo byl roztrzesiony ale tez go rozumiem ze to jego brat jest i chce pomoc,zreszta musza sprzatnac auto z tata a tata sam nie wiedzial co ma robic...No nic pozostajemi nadzieja ze jest w miare wszystko dobrze...Iczekam na tel od meza choc troche to potrwa bo godzine sie jedzie do tesciow.Ciesze sie ze wrzesien powoli dobiega konca bo  nie jest to dla nas dobry miesiac.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 22 Września 2008, 09:35 »
kuchasiu jak możesz to przed wizytą u lekarza zrób badanie moczu.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 22 Września 2008, 09:54 »
Martulka a to bym musiala byc na czczo zeby zrobic badanie moczu no nie?A mozna wiedziec czemu?Ma to jaki zwiazek z nozkami czy jak?

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 22 Września 2008, 16:49 »
Przy obrzękach dobrze jest kontrolować mocz (czy nie ma w nim białka) i ciśnienie. Te wszystkie trzy wyniki pozwolą stwierdzić czy jest zatrucie ciążowe czy nie.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #256 dnia: 22 Września 2008, 19:31 »
kochana współczuję sytuacji z wypadkiem.... wiem jak to może zdołowac człowieka... naprawdę smutne :( mam nadzieję że wszystko dobzre się skończy....
Buziaki  :-* :-*

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 22 Września 2008, 20:34 »
Kochane na wizyce wszystko ok,dzidzia ma 2900 juz:)nasze kochane sloneczko:)
Ogolnie juz moge robic bo dzidzia juz donoszona wiec juz wczesniaka nie bedzie:)
Glowka jest juz niziutko wiec wszystko moze sie zdarzyc ale mam nadzieje ze jeszcze troche pobedzie w brzuszku:)
Co do wypadku to jak juz meza mam przy sobie to jakos mi lepej,ja zawsze sie dodatkowo doluje jak nie moge byc przy nim w takich gorszych chwilach,mam na mysli teraz np fakt ze jestem przy koncowce i oboje wiedzielismy ze i da mnie i dla dzidzi bedzie lepiej jak nie bede tego wszystkiego widziala...Ze szwagrem i jego dziewczyna niby ok,sa potluczeni maja troche szwow ale jak bedzie ok to jutro wyjda tylko zeby jutro dopiero sie nie pojawily dolegliwosci bo wiadomo jak to jest po uderzeniu...Ale po tym jak samochod wyglada to naprawde trzeba dziekowac Bogu ze on przezyl...
No ale dosc tych smutnych tematow,jakos po tej wizycie troche odrzylismy z mezem,nasz skarb nie chce zebysmy sie smucili czasem sie nie da ale robimy wszystko ale cieszyc sie tym naszym szczesciem...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #258 dnia: 22 Września 2008, 21:56 »
Bardzo się cieszę że z maleństwem wszystko ok!!!!

Kochana to ja mam nadzieję że Twoje miejsce w potyczkach zostawisz dla mnie ??? może takie jeszcze cieplutkie przyniesie mi szczęście!!!  ;D ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 22 Września 2008, 22:07 »
Gabiś pewnie ze zostawie miejsce dla Ciebie,naprawde trzymam za was mocno kciuki i głeboko w to wierze ze juz wkrotce znajdziesz sie wsrod nas!!!Zycze wam tego z całego serduszka!
Mezulek pojechal do pracy a mi jakos sie nie chce spac wiec siedze na forum tylko cos mi sie teraz muli strasznie...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 23 Września 2008, 09:48 »
Oj Madziu wcale sie nie wyspalam,dzisiejsza nocka byla dla mnie strasznie,najpierw wieczorem nie chcialo sie wcale spac wiec chcialam buszowac na forum ale dlugo to nie trwalo bo strasznie mi sie mulilo i mnie cos chcialo trafic;)wiec pobuszowalam na allegro  po dzieciowych aukcjach-tak na poprawienie humorku:)
Pozniej sie polozylam i dobra godzina minela zanim zasnelam a jak juz to sie udalo to co godzine sie budzilam i nie umialam pozniej zasnac przez dobre 15-20 min a na koniec tej fajnej nocki obudzilam sie o 4tej poslam siusiu i co i bylo po spaniu....Ja jak skowronek i czekalamkrecac sie w lozku az mezulek o 6.20 wroci do domku dopiero jak wrocil to zasnelam twardo i przed chwilka wstalam....Noc byla do bani bo co zasnelam to slinli mi sie Ci co mieli wypadek i pozniej o nich zaczynalam myslec i przez to nie moglam zansac a do tego tak lało i tak mi walił deszcz o rolety ze myszlalam ze szalu dostane...Dzis bede chodzila jak lunatyk ale nie chce sie klasc w dzien zeby dzisiejsza nocke miec ok:)

No i bym zapomniala dzisiaj juz mamy JESIEN bleee kolejne miesiace uplyna w oczekiwaniu na wiosne...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #261 dnia: 23 Września 2008, 10:05 »
Gabiś pewnie ze zostawie miejsce dla Ciebie,naprawde trzymam za was mocno kciuki i głeboko w to wierze ze juz wkrotce znajdziesz sie wsrod nas!!!Zycze wam tego z całego serduszka!
dziękuję Ci kochana  :-* :-* :-* :-* :-*

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #262 dnia: 23 Września 2008, 10:14 »
Przydreptałam podczytać wieści z usg i badań ;) 2900 a jeszcze teoretycznie 3 tygodnie, to może mieć jeszcze

sporo...kiedyś czytałam, że w ostatnich tygodniach maluch potrafi podskoczyć o 250 g na tydzień - u mnie sie to

sprawdziło, miesiąc przed porodem mały ważył 3200 8) a w dniu 4250 :D Oj, żebyś Ty takiego wielkoludzika nie

musiała probować rodzić  8) I nadal płci nie znacie ?

A i chciałam zagłosować jeszcze na termin, ale już zajęty jest ??? bo ja bym postawiła na 15-go - urodziny mojego synka 8)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 23 Września 2008, 10:41 »
Madziu te pogody nas wykoncza mnie tez dzis glowa chce peknac cisnienia wprawdzie jeszcze nie mierzylam ale czuje sie nie najlepiej ale jak sie dobrze czuc jak w domu ciemno od tej pogody szaro i pada...Ja tez zaraz ide sobie zrobic kawke z mleczkiem,dawno nie pilam wiec dzis sobie pozwole:)
Gabis nie ma za co dziekowac:)Po porodzie pewnie bedzie mnie troszke mniej na forum zwlaszcza na poczatku ale ja tu bede zagladac czy grzejesz sobie miejsce;)
Adianko mam nadzieje ze moje dzieciatko nie przybierze az tyle na wadze:)Lekarz powiedzial ze warzy prawidlowo jak na mnie no i lekarz chyba ma przeczucie (czy tez po czyms to stwierdza)ze urodze wczesniej  nie powiedzial mi wprost tego ale  to ze mam przyjsc 8ego pazdziernika to ujol w taki sposob ze juz raczej bedzie po wszystkim:)I nie wiem czemu ale tez mam jakies dziwne przeczucie  ze to moze byc lada moment...no ale zobaczymy...A na liste obstawianka Cie dopisze do 15-tego a co beda dwie osoby obstawialy ten dzionek:)
Aha i nadal nie wiemy co bedzie ja juz wczoraj nie pytalam on tez nie mowil,jak juz gdzies pytalam tyle wytrzymalismy to i  te dni wytrzymamy i bedzie niespodzianka:)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 23 Września 2008, 10:44 »
No De Ja Vu :D Ja miałam termin na 8-go :D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 23 Września 2008, 10:51 »
Nasz skarb przyjdzie na świat :

01.10.2008 - Anusiaaa
05.10.2008 - Zuza142000
07.10.2008 - Gemini
08.10.2008 - Carlunia
10.10.2008 - kobieta z klasa
12.10.2008 - Dosiado
13.10.2008 - Tylunia
14.10.2008 - Ela
15.10.2008 - aneta_81, Adiana
16.10.2008 - Martulka
20.10.2008 - Gabiś

Adianko skoro rodzilas w pazdzierniku to mam pytanko jak ubralas dziecko w dniu wyscia ze szpitala?
I jak ubieralas na spacerki?

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 23 Września 2008, 10:55 »
Madziu moze akorat trafisz:)Ja bym tylko chciala do pazdzernika donosic  wiem ze juz ciaza jest donoszona ale jednak chciala bym zeby w tym wrzesniu dzidzia byla jeszcze w  brzuszku bo iadomo im blizej terminu tym lepiej:)Smiala bym sie jak bym urodzila 1 pazdziernika bo moja siostra swojego drugiego synka urodzila w tym dniu:)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 23 Września 2008, 11:10 »
Synek był w kaftaniku tfu tfu - paskudny wynalazek, do tego śpioszki i pajacyk. Czapeczka taka wiosenna,

becik i zawinięty w kocyk - nie mięliśmy auta, więc do taksówki.  Na spacerki ubierałam go zawsze o jedną

warstwę więcej niż siebie, no i wiadomo, becik w wózeczku i kocyk z obu stron...nie można zapominać o

dociepleniu dziecka od spodu, bo zazwyczaj zakrywamy szczelnie maleństwo w wózeczku od góry a nereczki

od dołu są zapominane.  Wyszłam z nim na spacer i to długi zaraz tydzień po powrocie, jak sie poczułam lepiej

- miałam cc - a musiałam, bo kupić czapeczkę trzeba było zimową. I mój mały nigdy nie przeziębiał się aż do czasu

przedszkola, tam zaczęły się zatrucia itd. ale nadal zdrowy jak byk jest ;) I dwa lata karmiłam piersią - może to

coś dało.

Zapomniałam dodać, że było wtedy zimno - miałam na sobie kurtkę puchową.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #268 dnia: 23 Września 2008, 11:15 »
No to ja już się czuję gotowa na obstawienie terminu: 10.10  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #269 dnia: 23 Września 2008, 11:23 »
Kuchasia...wy to macie nerwy, że nie chcieliście do końca poznać płci, ale powiedz lekarz teraz cos widział ???

Ale skoro dzidzia donoszona to może lepiej rozpakować się wczesniej niż poźniej...móje obstawianko na 1-go nie jest chyba takie złe :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"