Autor Wątek: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....  (Przeczytany 103559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dosiado

• uzależniony
Odp: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Lipca 2008, 07:42 »
Asieńko - byłam wczoraj w Ostrowie i oglądałam wózki. Powiem Ci, że wybór jest duży. Polecam sklep "Niemowlak" - nie wiem jaka to ulica, ale jak wjezdzasz do Ostrowa od strony Spomaszu i dojezdzasz do pierwszych świateł, to z prawej strony masz stację Shella. Za nią jest taki pasaż handlowy i zaraz pierwszy z brzegu jest ten sklep. Baaaardzo miła obsługa, duży wybór kolorów. Mi spodobał się wózek Bartatina- nigdy wcześniej o nim nie słyszałam. Inne sklepy w Ostrowie to "Swiat dziecka" (bodajże tak brzmi jesgo nazwa) przy markecie Intermarche - duży napis jest na budynku  (obsługa raczej niezainteresowana tobą - przynajmniej ja takie odniosłam wrażenie) i sklep przy Zielonym Rynku, ale tam wszystko wydaje mi się droższe...

A ty gdzie byłaś w Kaliszu? Ja byłam tylko na Młynarskiej - powiem Ci, że te wózki też mi się podobaja i cenowo też są niezłe.  Chciałam wejśc do ABC Dziecka przy Piotrze i Pawle ale jest kartka, że sklep przeniesiono na Czestochowska. W przyszłym tyg. planuje odwiedzic Malutka i własnie sklep na Czestochowskiej

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Lipca 2008, 09:50 »
temat wozkow nie tylko u Ciebie wywolal metlik w glowie.
warto pochodzic, zorientowac sie, poczytac.. tym bardziej , ze masz czas i czujesz sie dobrze. na samej koncowce lepiej juz miec wszystko dograne.
Niestety wozka idealnego nie ma, zawsze bedzie jakies "ale"  ;)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Lipca 2008, 13:56 »
Niestety wozka idealnego nie ma, zawsze bedzie jakies "ale"  ;)

Dokładnie!

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Lipca 2008, 13:26 »
Dosiado ja byłam w Kaliszu  za wózkami,odwiedzilam ten sklep na Placu  Kilinskiego  i tam jeden wozeczek mi wpadł w oczko,byłam na Częstochowskiej i tam dwa wózeczki mi wpadły w oczko:)Bylismy w malutku i niby mi sie podobaly ale zaden do  konca mnie nie przekonywał:) i to narazie koniec naszego zwiedzania,mielismy jeszcze jechac na Majkow i na Mlynarska ale bylo juz pozno i nie zdazylismy. A do Ostrowa to ja chce skoczyc do producentow wozkow,znalazlam na necie 5-ciu i moze beda mieli cos ciekawego a taniej niz w sklepie:) to mam metlik pod tym wzgledem ze nie wiem na ktory wozeczek sie zdecydowac czy na taki co sa te nosidelka wyciagane i odrazu jest spacerowy czy te co maja te gondole kazdy ma dla mnie swoje plusy i minusy i badz tu madry:)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #64 dnia: 20 Lipca 2008, 11:49 »
A do Ostrowa to ja chce skoczyc do producentow wozkow,znalazlam na necie 5-ciu i moze beda mieli cos ciekawego a taniej niz w sklepie

Taaaak? A gdzie dokładnie?

czy na taki co sa te nosidelka wyciagane i odrazu jest spacerowy czy te co maja te gondole

Czytałam, że zdrowszy dla dziecka jest wózek z gondolą, bo ona jest twarda co dla niemowlęcia jest bardzo ważne! Ale nie wiem do końca... Może jakieś mamuśki się wypowiedzą...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 21 Lipca 2008, 20:19 »
Dzisiaj miałam wizyte u gina,powiem Wam ze sie pierwszy raz w zyciu balam bo ostatnio mialam gosci i mialam troche przy nich latania do tego zaczelo bolec krocze,krzyż i jeszcze pare razy krew z nosa mi poleciala,normlanie masakra wszystko naraz.Ale na szczescie jest wsio ok,to co mi dolega to  nie jest nic groznego,po prostu taki moj los...Za 2 tyg kolejna wizyta i wtedy bede miala robione USG i powiedzcie mi bo to bedzie wtedy 30 tydzien czy to oznacza ze wtedy dzidzia powinna byc juz ulozona jak do porodu?Bo bardzo mnie to zastanawia...Poza tym dzisiaj byłam w Ostrowie ogladac wozki u tych producentow,najprawdopdobniej u jednego z nich bedziemy kupowac zdecydowalismy sie na wozek  z  ta wyciagana gondolka,jak dla mnie maja te wozeczki wiecej plusow i stad nasza decyzja,ale my wozek bedziemy kupowac po porodzie,na ten moment chcielismy sie zorientowac co i jak i gdzie pozniej uderzyc:)zeby juz nie latac po sklepach:)Razem z wozkiem mamy w planach kupic nosidelko do autka zeby mialo to samo obicie,co do kolorystyki to oczywiscie jeszcze nie wybralismy,chcemy kolorek uniwersalny zeby mozna bylo wozek wykorzystac tez do drugiego dziedzka:)
Ogolnie dzis czuje sie wyjatkowo zmeczona..No i jeszcze w Tesco bylam kupic bodziaki ale nie bede robiła foteczek bo sa zwykle białe:)Kolorowych niestety nie bylo na długi rekaw...
To by było na tyle z dzisiejszego dzionka....Ide do Was poczytac...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 21 Lipca 2008, 21:34 »
No superos ze ok :)
Co do ulozenia to absolutnie nie musi byc juz ulozone glowka w dol choc wiadomo ze bedzie coraz trudniej to zrobic. Niektore dzieci obracaja sie na dzien przed porodem :)

A jaki model wozka wybraliscie :) Ciekawe czy sie Wam jeszcze zmieni :P
Odpoczywaj i ciesz sie brzuskiem bo to juz koncowka.

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Lipca 2008, 21:42 »
Super, że wszystko w porządku. Zobacz jak ten czas leci... Niedługo będziemy tulić nasze maleństwa :)

Poza tym dzisiaj byłam w Ostrowie ogladac wozki u tych producentow

Asia - napisz kochana gdzie dokładnie byłaś?

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Lipca 2008, 07:49 »
Jejku kochana, ale to zleciało, Ty już przy końcówce jesteś ;D

Cieszę się, że wszystko ok :)

Widzę, że problem gości, to nie tylko mój problem. Do nas na wieś w okresie letnim nagminnie ktoś się wprasza, myślałam, że jak zajdę w ciążę, trochę odpuszczą, tym bardziej, że ja naprawdę nie mam siły biegac, szykowac i obsługiwac gości, zwłaszcza po całym tygodniu pracy, gdy w sobotę wracam z pracy o 17, a o 18 już goście pukają do drzwi

Ale gdzie tam, nie dośc,że przyjeżdzają, często zostają na cały weekend, bo od nas każdy ma daleko do domu, a piwa by się napił i tak biegam, podgrzewam, szykuję, robię co chwila kawki, herbatki, a w duchu marzę o tym, żeby się położyc

Ech rozpisałam się, ale to wszystko przez to, że na ten weekend znów wprosili się do nas goście, a ja już naprawdę nie mam sił

Przepraszam Asieńko, że się tak w Twoim wątku rozpisałam, ale musiałam się wyżalic ;)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Lipca 2008, 10:53 »
Gemini, ja cię doskonale rozumiem.
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Lipca 2008, 17:08 »
Ja po całym dniu latania wkoncu moge do Was cos skrobnac,za godzinke spadam do dentysty,mam nadzieje ze wkoncu skonczy mi zeba bo ostatnio sie nie zatrul i go dotruwala,masakra...
Gemini nie masz za co przepraszac ze u mnie piszesz ja sie bardzo ciesze...wszystkie tematy sa mile widziane:)
Ja znajac zycie to nie znam dnia ani godziny kiedy goscie sie zwala i tak jak mowisz zawsze spia bo mamy domek i jest miejsce wiec czemu sobie nie biwakowac.Pociesza mnie tylko fakt ze jak sie malenstwo urodzi to chyba przestana tak przyjezdzac  bo juz raczej chlodno bedzie a wszyscy glownie latem sie pchaja:)
Monia a tak  jak sie czujesz?Brzusio juz widac?
Bo moje malenstwo ostatnie dni to takie "ramba camba"mi odstawia ze nie ma chwili zeby nie kopalo,wszystko jest przyjemne,najgozej jak pod zebro wetknie nozke czy raczke nie wiem:)to zlekka boli:)
Poza tym powiem Wam ze brzusio co raz bardziej ciazy,ostatnie dni czuje sie kiepsko jest mi slabo,spiaco ogolnie przemeczona sie czuje a przeciez az tyle nie robie mytsle ze to glownie przez pogode...
A powiedzcie mi dziewczyny  kiedy najlepiej kupic staniki do karmienia?Czy juz moge sie za tym rozgladac czy jeszcze za wczesnie?I jak braliscie rozmiar?tak jak rzeczywiscie nosicie czy jak?Kurcze ostatnio zaczelam co raz wiecej myslec co musze kupic i  zaczyna robic sie metlik w glowie....Nic ide sie troszke polozyc io zjesc troche jagod bo nie wiem czy po dentyscie bede mogla cos amac:)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 22 Lipca 2008, 18:36 »
No moi goście przestaną przyjażdżac wraz z pierwszymi przymrozkami :D

Jak tylko robi się zimno pies z kulawą nogą do nas nie zajrzy, a maleństwo urodzi się zimą, więc też gości raczej nie będzie przynajmniej tych weekendowych, za to jak się znów ciepło zrobi, to nawet małe dziecko ich nie powstrzyma mam takie wrażenie :D

Kuchasiu dzięki za troskę, czuję się w miarę dobrze, chociaż cały czas mi mdłości dokuczają, brzucha na razie jeszcze nie widac, chociaż ja widzę zmianę taką, że tak jakoś mi się zaokrąglił brzuch, chociaż nadal mieszcze się we wszystkie ciuchy ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 22 Lipca 2008, 20:03 »
No to Monia ciesz sie poki mozesz małym brzuszkiem:)Ja bardzo szybko musialam zacząć chodzic w ciazowych spodniach ,zreszta caly czas slysze ze tak nie przytylam ale brzucholek mam duzy,chociaz tak tez przytylam na buzi i w dupce niestety...Ale co tam najwazniejsze malenstwo a kg sie zrzuci pozniej:)
Własnie wrocilam od dentysty i sie ciesze bo wkoncu mi skonczyla tego zeba co tak mnie bolal:)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #73 dnia: 22 Lipca 2008, 21:42 »
Asia - dzięki za namiary na tych producentów w Ostrowie :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 22 Lipca 2008, 22:12 »
3D robi kurpik i najprawdopodobniej jak dzidzi nie bedzie widac to poprostu nie zrobi
przynajmniej tak ja mialam
najlepiej zadzwonic i z nim pogadac to sie przekonasz
a taka impreza kosztuje ok 150 chyba

a najlepiej ja wykonac po 30 tyg to wtedy dziecko juz bardziej przypomina dziecko ma wiecej sadełka
i fajna pamiątka jest

a staniki do karmienia ja mam z triumpha i byla zadowolona

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Lipca 2008, 17:24 »
Co do rozmiarówki - kupiłam o jedną miseczkę większą niż miałam w czasie ciąży (przed ciążą B, w czasie - C i po porodzie kupiłam D). Niestety nie ma na to reguły - kupiłam 2 rodzaje staników na allegro rozmiaru D i jeden jest akurat a drugi za duży. Tylko pamiętaj - zawsze mieć lepiej trochę luzu w miseczkach bo jak np. masz nawał albo dłuższą nocną przerwę to piersiątka mają wygode jak są pełne, a to bardzo ważne aby ich nie uciskać bo może dojść do zatoru.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Lipca 2008, 14:18 »
Jagódko dziekuje za namiary na 3D:)
Elcik dziekuje za wyjasnienie jak to jest z tymi stanikami,bo wlasnie nie wiedzialam czy brac taki rozmiar jak teraz am czy wiekszy ale juz wsio wiem a mozecie mi jeszcze powiedziec ile takich stanikow kupilyscie?
Czy dwa starcza czy jak?
Mnie dzis jakies chorbosko dopadlo,tzn od paru dni gardlo mnie bolalo przy przelykaniu a dzis juz boli non stop i do tego stan podgoraczkowy,ale narazie tylko biore witaminki i herbatke z cytrynka i sokiem,mam nadzieje ze przejdzie...Ale czuje sie slabiutko,w zasadzie nawet przed kompem dzis nie siedze ani w domu nic nie zrobilam a do tego ta pogoda,pochmurzone i deszcz...masakra

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #77 dnia: 24 Lipca 2008, 14:30 »
Kuchasiu ja kupiłam na taki rozmiar jaki teraz mam. Czytałam gdzieś w jakiejś mądrej ulotce że biust powiększa się mniej więcej do 8 miesiąca ciąży i potem już niewiele się zmieni. Kupiłam więc dwa: biały i czarny, takie nieobciskające.
Wszystko niestety okaże się w praniu.
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Lipca 2008, 13:40 »
ja kupowalam pod koniec ciazy staniki do karmienia i w takim rozm. jak wtedy mialam,  sa dobre
a na przeziebienie mozesz brac rutinoscorbin lub cerutin bez obaw, a goraczke zbij czystym paracetamolem.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Lipca 2008, 16:13 »
W zupełności starczą 2 - biały i czarny.

Na przeziębienie polecam także czosnek (na kanapkę albo podziabać i wypić z wodą - naturalny antybiotyk, no i soczek z cebulki - cebulkę w krążki, posypać cukrem i odstawić w ciepłe miejsce, jak puści soczek - popijać). Mnie od gorączki ratował apap.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Lipca 2008, 21:58 »
Dziekuje za odwiedzanie mojego wateczku i wszystkie cenne mi rady:)na szczescie przeziebienie sobie poszlo i mam nadzieje ze nie wroci,udalo sie wyleczyc domowymi sposobami.Jedyne co teraz moge powiedziec to to ze upaly daja mi niezle popalic,normalnie nie umiem funkcjonowac jak sie nalezy...
A noce to ostatnio sie dla mnie zrobily tragiczne,nie moge spac krece sie z boku na bok,duszno mi goraco,juz sama nie wiem co mam robic zeby spac...w dzien nie spie wiec wyspana nie jestem ,czy Wy tez tak mialyscie?bo zaczynam sie zastanawiac czy to przez te upaly bo mieszkania sa nagrzane czy moze kolejne uroki ciazy...
poza tym u mnie wporzadeczku,ostatnio wzielam sie za robienie sloikow,jestem na etapie wisni,zrobilam dzemik,kompociki i jeszcze chce zrobic nalewke no i troche zamrozic wydrylowane...Ogolnie poprawia mi to samopoczucie jak widze swoje dzielo hihi
No i wczoraj skonczylam czytac jedna ksiazke o dzieciach i stwierdzam fakt ze chyba sobie notatnik zrobie co by pozniej wszystkiego nie szukac w ksiazce:)
To tak w telegraficznym skrocie co u mnie sie dzieje:)
Jutro moze zaczne czytac kolejna ksiazke no i jeszcze mam gazety do czytania:)oczywiscie o dzieciach siostra mi przywiozla swoj stos hihi

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Lipca 2008, 22:05 »
kuchasia a moze jakies nowe foto brzuszka? ;D
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 29 Lipca 2008, 08:57 »
Dobrze, ze już jesteś zdrowa, mnie właśnie też dopadło przeziębienie i muszę jakoś je przepędzic domowymi sposobami

Ja problem ze spaniem mam od jakichś 3 tygodni, duszno mi, przewracam się z boku na bok, nie mogę się ułożyc. Zawsze spałam na brzuchu, teraz nie umiem spac w innej pozycjii, dlatego tak się męczę

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Lipca 2008, 11:42 »
oto moj brzusio 28tydzien i 6 dni:)

tadammmmm....:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 29 Lipca 2008, 12:00 »
Kochana ani sie obejrzysz a tez taki bedziesz miala:)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #85 dnia: 29 Lipca 2008, 17:51 »
Ale wieeeeeelki brzusio - ja za 3 tygodnie mam rodzic i chyba mam mniejszy :) Ano taka nasza uroda! Będzie dużo dzicia :)
Ślicznie wyglądasz :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Lipca 2008, 23:52 »
Piękny brzuszek :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 30 Lipca 2008, 10:51 »
Dosiado wszyscy mowia ze wielki brzusio jak na ten okres,poza lekarzem on nic nie komentowal,  czy dzidzia bedzie duza nie wiem bo nie bardzo ma po kim hihi ja jak sie urodzilam to nawet niemialam  2500 a moj mąż chyba 3100 wiec do duzych dzieciaczkow nie zaliczalismy sie:)
Taka dzisiaj ospala chodze ze masakra,troche duzej pospalam niz zwykle bo dopiero nad rane zaczynam lepiej spac a tak to co 15min pobodka...i teraz sie obudzic nie moge.
Miłego dzionka Wam zycze:)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #88 dnia: 30 Lipca 2008, 18:28 »
kuchasia - mi wszyscy cały czas mówili, że mam mały brzuch, więc się lakarza pytałam, czy to normalne, a on mi na to, że to w dużym stopniu od wzrostu zależy. ja mam 1,76 i może mój brzuch taki niepozorny się wydaje...

Mi trudno zasnąć, a potem jest ok. Ale rano tak od 6.oo jak Krzyś wstaje do pracy to już z boku na bok się przewracam....

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #89 dnia: 31 Lipca 2008, 08:44 »
Kuchasiu, brzusio juz jest ladnie widoczny  :D
a z ta ocena czy brzusio duzy czy nie, to u mnie jest troszke smiesznie. jedni jak mnie widza, mowia,  ze brzuch jest maly jak na koncowke ciazy, a niektorzy, ze juz chyba przenosilam ciaze  ::) i badz tu czlowieku madry :P