Autor Wątek: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....  (Przeczytany 106548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
Odp: Nasze dziecko-nasz cud,jedyny,wyjątkowy i niezastapiony.....
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Czerwca 2008, 17:25 »
super brzusio :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Czerwca 2008, 17:39 »
prześliczny brzuszek!!!

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Czerwca 2008, 19:00 »
Co do imion to jesli bedzie dziewczynka to na imie damy Lena a jesli bedzie chlopczyk to Mikołaj albo Filip:) Ja pije witaminki co chwile i czuje sie co raz lepiej ale praktycznie caly dzien przelezalam pogoda wprawdzie super ale ja w tym roku na sloncu nie moge zabardzo wysiedziec bo pozniej zle sie czuje wiec to bedzie pierwsze lat0o gdzie nie bede opalona ale co tam wole miec zdrowa dzidzie:)Ktora dzisiaj rusza sie jak szalona ale uwielbiam czuc te ruchy:)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Czerwca 2008, 19:03 »
ładne imiona :) Jesl ichodzi o chłpczyka to mi się bardziej podoba Filip .

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Czerwca 2008, 20:32 »
śliczny brzusio:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #35 dnia: 1 Lipca 2008, 07:58 »
Kuchasiu śliczny masz już brzuszek, taki zgrabny :)

Imiona też super, i mnie też się bardziej podoba Filip ;)

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Lipca 2008, 17:20 »
I ja się przywitam, troche spóźniona. Hehe Ślub brałyśmy tego samego dnia, ale z dzidzią ja sie pospieszyłam  :P
Śliczny brzuszek :)
Mówi się,że na chłopaka to tylko w brzuch idzie, a na dziewczynkę tyje się wszędzie nawet na twarzy...
Więc jak u Ciebie???  ;D ;D ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 1 Lipca 2008, 17:57 »
Witaj agusiu,gratuluje synka bo widze po liczniczku:)a juz sama nie wiem czy juz Ci gratulowalam czy nie:)
Co do mnie to na buzi przytylam tyle tylko ze  ja najwiecej przytylam w pierwszych 3 miesiacach,tzn mysle ze to glownie za sprawa  tego ze zaczelam normalnie jesc tzn nie jogurciki na sniadanko tylko normalne kanapki itd... no i do tego przestalam pracowac wiec zmienilam tryb zycia,poza tym w bioderka nic nie poszlo ..
No ale zobaczymy co bedzie to bedzie fajnie:)
Ja dzis sie czuje znacznie lepiej ale ogolnie przez te upaly jestem oslabiona ale to chyba nic nowego:)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Lipca 2008, 22:07 »
ej no laski nie gadac mi tych zabobonów jak sie tyje
ja tez miałam miec chlopca i co?
mojemu chlopcu cos uschło i odpadło :)

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #39 dnia: 2 Lipca 2008, 09:32 »
mojemu chlopcu cos uschło i odpadło

hihihihihiih
Chciałabym, żeby moja dziecina była taka słodka jak Twoja :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 2 Lipca 2008, 21:38 »
Tak to wlasnie jest z przesadami moja mama tez mowila ze wszyscy jej wrozyli chlopca bo ogorki kiszone i wode po ogorkach pila i jadla non stop no i jaki rezultat---ma dwie corcie hehe:)
A ja dziewczynki usycham z tesknoty za moim mezem,co dziennie wieczorkiem plyna mi lezki jak sie bez niego klade:(Ale na szczescie juz jutro mnie przytuli,poza tym siedze caly dzionek w domu bo na tym sloncu to ja wytrzymac nie umiem i dopiero kolo 16tej z domku sie wyłaniam hehe,poprzegladalam juz ciuszki po siostrzencach sa sliczniutkie,posegregowalam ktore sie przydadza na pierwszy rzut,popytalam doswiadczonej mamusi jak ubierala swojego synka  na poczatku bo ona tez w pazdzierniku rodzila:)wiec jestem juz ciut madrzejsza choc czasem jak tak zaczne myslec to tak naprawde jestem zielona...i troche przerazona jak ja dam rade itd...przeciez wszystkiego nie mozna wyczytac z ksiazki itd...a jeszcze powiem ale co tam musze dac rade inne daja  to czemu nie ja:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Lipca 2008, 21:48 »
No te przesądy to ja mam ich już dość słuchania od teściowej... on się uparła że jak jem ogórki i kwaśne to już będzie chłopak. Moja mama powiedziała mi że jej się wydaje że będzie dziewczynka bo tak jakoś jak na mnie patrzy to jej się wydaje. A teraz teściowej zmiękła rurka bo nie chcę już ogórków a troszkę bardziej na słodkie się przerzuciłam :)

Offline agusia1213

• uzależniony
« Odpowiedź #42 dnia: 3 Lipca 2008, 09:43 »
ja jadłam słodycze i lody i mam chłopaka ;D ;D ;D
kuchasiu nie martw sie dasz sobie rade z maleństwem, to tylko na początku tak strasznie wygląda,ale jak złapiesz rytm tojuż będzie z górki, sama bedziesz wiedziala co jest dla twojego dziecka najlepsze  ;D

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Lipca 2008, 20:05 »
Kuchasiu: brzuszek sliczny;) U nas wszystko w porzadku. Od czasu do czasu zagladam na forum. Dziecka nie planujemy. Jak sie trafi to bedziemy najszczesliwsi pod sloncem ;) Narazie wychodzi na to, ze chyba za bardzo chcemy i dlatego bocian nie nadlatuje :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 3 Lipca 2008, 21:46 »
Carlunia bocian po prostu najlepiej wie kiedy ma przyleciec:)
Dzis u mnie ok,bylam zrobic dzis wyniki , m.in ta glukoze jak dla mnie msakara nie dosc ze upal i mi slabo to jak wypilam ta glukoze to juz  poczulam sie slabo duszno tragedia,modlilam sie zeby minela juz godzina bo tyle kazali mi czekac,ogolnie dzisiaj troszke oslabiona przz to wszystko bylam ale teraz mi troszke lepiej bo mezulek wrocil ale jak ja go bidulka zobaczylam takiego spalonego od slonca to az lezki stanely w oczkach no ale jedyne co moglam zrobic to go wysmarowac balsamem.Apropo znacie cos skutecznego na oparzenia od slonca?Poza tym dzisiaj czuje sie taka pelna w brzuszku normalnie jak by dzidzius  mial ciasno...
A dzis bedac na ryneczku na zakupach Pan do mnie mowi"Co pewnie Pani na ostatnich nogach"Na co ja odpowiedzialam ze jeszcze nie ze do pazdziernika czekamy:)a on na to "ooo to chyba blizniaki beda zgadza sie?"Hm ja wiem o jednym dziedzku ale wszyscy mi mowia ze mam duzy brzuch wiec zaczynam juz  głopieć:)
No nic ide troszke sie polozyc co by brzusio wyprostowac.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #45 dnia: 4 Lipca 2008, 19:11 »
Kochana mam nadzije że lepeij się czujesz....
Dobry balsam ?? Ja mam biotherma z wapniem. bardo dobry ale troszke drogi.
Co do brzuszka to bez przesady... jest duży, ale śliczny i zgrabniutki. Każda kobieta ma inny brzuszek.

Offline agusia1213

• uzależniony
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Lipca 2008, 14:40 »
no oparzenia słoneczne najlepszy jest Panthenol

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #47 dnia: 6 Lipca 2008, 14:19 »
Aha carlunia i olkahof co tam u Was?nie prowadzicie wateczkow wiec skrobnijcie chociaz u mnie co sie u Was dzieje,carlunia kiedy dzidziusia planujecie a Olcia jak tam malutka?pewnie rosnie jak na drozdzach:)

Kochana dzięki, że o nas pamiętasz :) Piękny masz brzusio! A co u nas? Hmmm no Amelka już całkiem duża pannica, choc w porównaniu do rówieśników jest bardzo drobniutka. Najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :) Czekamy na urlop, 25 lipca wyjeżdżamy na 2 tyg do Polski. W końcu do słoneczka, bo tutaj już 3 dzień pada deszcz  :-\

Buziaki

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 6 Lipca 2008, 19:56 »
Dziewczyny mam pytanie jak to jest z tym swiadczeniem rechabilitacyjnym tzn dokladnie mi chodzi wzielam z ZUSU te druki i musze to w tym tyg zalatwic i ten jeden druk wypelnia lekarz czyli musze mu to zaniesc  i on tak skrobnie co trzeba i mam do tego dolaczyc ksero  karty ciazy czy nie?Bo sie gubie z tym wszystkim,nienawidze takich spraw zalatwiac bleee.A i w pracy do kogo musze sie z tym udac do sekretarki glownej czy do kadrowych czy jak?

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #49 dnia: 6 Lipca 2008, 20:21 »
ja powiedziałam doktorce że potrzebuje z tym świadczeniem załatwiać i ona powiedziała że na następną wizyte mi wszystko przygotuje. wiec zaraz po wizycie lecę do mnie do pracy, podobno jeszcze jakiś druk tam wypełnie, a resztą się już moja kadrowa zajmnie. tak więc ja na ta chwile do zusu ganiac nie muszę

no i gratuluję 100 dni do :)teraz to już z górki :)

Offline agusia1213

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Lipca 2008, 16:12 »
kuchasiu lekarz wypisze ci co trzeba i wtedy jak zaniesiesz wszystko do zusu (z pracy i od lekarza) to orzecznik z komisji lekarskiej pisze do lekarza o karte ciazy i wysyła do ciebie pismo z informacją,ze lekarz ma tą karte im wysłac, ty już nic nie robisz tylko czekasz na decyzje. Twój lekarz po otrzymaniu pisma sam wysyła im karte ciązy. Ja dostałam rehabilitacyjny na miesiąc i wyszlo,ze do daty porodu mi dali heheheh ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 7 Lipca 2008, 21:00 »
Ja dziś miaąłm wizyte u gina ze wszystkimi wynikami,wszystko jest ok poza morfologia,tzn jest na tym dolnym pograniczu dlatego narazie mi nic nie przepisuje  mam jesc duzo miesa i orzechow.Poza tym wsio ok.
Oczywiscie jak przed kazda wizyta bylam tak zakrecona ze zapomnialam zabrac ze soba  tego wniosku do ZUSU co jest potrzebny ale powiedzialam mu ze cos takiego bede potrzebowala a on mi powiedzial ze mam sie niczym nie przejmowac ze ZUS musi mi przyslac ten dokument do wypelnienia przed uplywem tych 180 dni i wtedy on mi to wypisze i teraz zgupialam czy faktycznie  to jest obowiazkiem ZUSU?Bo nie chciala bym przegapic.
Poza tym to u mnie ok tylko jest taka duchota dzisiaj  ze czuje sie masakrycznie,na szczescie troszke deszczyk popadal ale dla mnie to za malo.
Nic ide cos zjesc:)

Offline agusia1213

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Lipca 2008, 13:54 »
Ja tam nie wiem czy ZUS to wysyła do wypełnienia, ja sama dałam ginkowi. Wolałam to szybciej załatwic i mieć spokój,a nie czekać na ruch urzędów, bo to wiadomo jak różnie urzędasy pracują  ;D

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 9 Lipca 2008, 17:09 »
A do mnie nikt się nie fatygował zeby druki przysyłać....sama musiałam wszystkiego dopilnować....wydrukowałam z netu wypełnili mi kto co trzeba i potem złożyłam w urzędzie....

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #54 dnia: 9 Lipca 2008, 22:43 »
Nic ide cos zjesc:)

od dziś masz nową ksywkę...szamaczka hehe

przypomniałam sobie moją ciążę, nie zliczę ile razy w ciągu 9 mcy wypowiedziałam cytowane słowa  ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Lipca 2008, 14:54 »
dawno mnie tu nie było,ale mam za soba niezbyt dobre dni wiec nic nie pisałam,w domu ciagle ktos chory:(jakis przeklety wirus panuje grypsko czy cos...pare dni temu zmarl taty brat a co za tym idzie tata troszke podlamany a do tego tez chory,lekarz tacie powiedzial ze ma przeciazone serduszko i zlecil baania,mojemu malzowi w piatek cos sie w bilo w oko i w niedziele z nim do szpitala jechala a dzis po lekarzach bo wszystkiego nie usuneli,normalnie masakra po prostu psychicznie wysiadlam...Mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej.
Dziewczyny mam pytanie  robiłyscie sobie USG 3D albo 4D?jesli tak to czy to jest wazne  w ktorym tygodniu to robisz?I do dziewczyn z Kalisza pytanko czy wiecie ktory lekarz u nas to robi?bo moj chyba nie ma tej mozliwosci  ale jeszcze go spytam na wszelki wypadek.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Lipca 2008, 17:02 »
kochana na pewno bedzie już tylko lepiej  :-* :-* :-*

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Lipca 2008, 17:59 »
kuchasia - nie zamartwiaj się za bardzo, pamiętaj o maleństwie. Ja też cały czas mam okropny katar i nie wiem kiedy mi to przejdzie....
Co do USG 3D lub 4D to różne są opinie - wszystko zależy od ułożenia dzieciaczka, czasem tak jest ułożone, że super wszystko widać, a czasem dziewczyny pisały, że nie było praktycznie nic widać i że szkoda kasy. W kaliszu nie wiem kto robi takie usg - Bartczak na pewno nie, coś mi się o uszy obiło, że Kurpik, ale nie dam głowy... Najlepiej zapytaj Agate - jagódke
Pozdrawiam :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #58 dnia: 14 Lipca 2008, 20:02 »
Kuchasiu ja robiłam 4D w 27 tygodniu. Poszczęściło się nam bardzo bo akurat w tym miejscu do którego pani doktor przyłozyła aparat synek miał buźkę i pięknie się nam pokazał ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Lipca 2008, 19:32 »
Co do USG to jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji ale raczej nie bede robila 3D  rozmawialam z wieloma osobami i wiekszosc mowila ze wszystko zalezy od szczescia,czy dzidzia sie ladnie pokaze wiec chyba sobie odpuscimy...ale zobaczymy co tam jeszcze w mojej glowce sie urodzi:)
Dzis byłam z mężulkiem pochodzic po sklepach z wózkami,zorientowac sie w cenach i  zobaczyc co jest i powiem tak ze mam metlik w głowie,niby wszystkie sa fajne ale jak tu sie zdecydowac na jeden:).
Jeszcze będe jechała do Ostrowa Wlkp do producentów wózków podobno warto a skoro mam czas to zobaczymy jak jest naprawde:)
Poza tym wczoraj zrobilismy sobie wycieczke do Lichenia i dzis plecki chca mi odpasc ale wczoraj fajnie sie chodzilo bo nie bylo goraco :)
Poza tym ciesze sie mezulkiem poki jest na chorobowym i mozemy troche czasu spedzic razem...