Autor Wątek: Odliczanie Magi.Ostatnie 3 miesiące do najpiękniejszego dnia w życiu:)  (Przeczytany 31135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Czy Mezatki moga mi powiedziec czy tez mialy takie poczucie, ze nic sie nie uda?:)[/color]

kochana a co ma sie nie udać?

Mi też sie nie bardzo podoba szczegolnie ten dół

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline margolka

• Chuck Norris
No to  jesteś nieźle zalatana. Ale tego chyba nie da się uniknąć  ;) Myśli, że się nie uda też się chyba nie uniknie - choć nie jestem mężatką tak mi się wydaje  ;)
Maga czy Wy teraz dopiero szukacie auta do ślubu ? Myślałam, że auto trzeba z pół roku wcześniej zamawiać, ale dobrze wiedzieć, że tak nie jest :)
Pisałaś w wątku, że robicie obrączki z własnego złota? Ile Was wyniosły, można wiedzieć ?  :)

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
Hmm rzeczywiście to bolerko nie bardzo pasuje ale oprócz tego ładnie  8)

...powodzenia z tymi sprawami bo coś sporo ich jest  :P

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
faktycznie  , bolerko odpada!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Maga ja na trzy tygodnie przed ślubem myślałam, ze wyjdę z siebie i stanę obok,a na teściową miałam  takie nerwy, ze szok.
A takie myśli przez cały czas były w mojej łepetynce, ale niepotrzebnie.
A co do sukienki to szczerze mi się nie podoba. Bolerko według mnie jest za duże a dół sukni jest tak dziwnie podłapany ::)
Przepraszam jeśli cie uraziłam.

Offline Maga

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30. 08. 2008
Dziewczyny ja raczki do tej sukienki nie przylozylam takze nie jest mi przykro jak ja krytykujecie :) Mi wlasnie tez sie nie podoba, ale nie karze teraz tesciowej przerabiac, bo sie obrazi.

Obraczki... Obraczki beda nas kosztowaly (mielismy miec odbior 20stego, ale do tej pory jeszcze nikt sie do nas nie odezwal) 400 zl. 200 robocizna i 200 dolozone zloto.

A autko trzeba zalatwiac pol roku przed slubem :) Ale, ze mysmy sie nie umieli zdecydowac, chcielismy zaoszczedzic, nie wiedzielismy czego chcemy to tak wyszlo... Kombinowalismy zeby nas kolega swoim super czarnym mercem nas zawiozl, nie wyszlo. Kombinowalismy, zeby wypozyczyc cabrio i jechac sami do slubu... nie wyszlo. W pewnym momencie mial nas ojciec zawiezc... ale to tez zostalo skrytykowane. Takze stanelo na tradycyjnym, wynajetym autku. A ze teraz trzeba wykonac 20scia kilka telefonow... Takie zycie :)

Znalezlismy juz tez oprawe muzyczna do kosciola. Tak jak wczesniej mamy spiewaczke i skrzypka. Autko tez juz prawie jest :)
Dzisiaj ide na miare sukni, dowiedziec sie o zelowanie paznokci (wlasne mam naprawde beznadziejne...) i do szewca (tak poza tematem slubnym)...

A wczoraj byl pechowy dzien... Nie odebralam ani kuchenki ani lodowki, bo ich nie bylo. Wprowadzono mnie w blad co kosztowalo 2 h jazdy, 50 km i 30 zl na rope do auta...  Kogos bym... :biczowanie: :boks: :klnie: :ckm: No i był dół...bo ojciec zly, opieprz zebralam jak mala dziewczynka, ale dzisiaj juz troszke lepiej...

Lece na praktyke... Jeszcze tylko 4 razy :D

Wieczorem sprobuje ponadrabiac wasze watki...bo mam duuuze zaleglosci  :-\
Zapraszam do mojego odliczania:)

Offline nefka

• uzależniony
  • Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej :D
  • data ślubu: 27.09.2008 :serce:
witaj  :hello:
szkoda że przygotowania do wielkiego dnia są czasami takie trudne i pod górkę, ale nikt nie mówił że będzie łatwo
damy radę
bo przecież co to dla nas takie małe problemy  ;D
dobrze ze udało się tobie znieść oprawe do kościoła
wszystko się ułoży zobaczysz
miłego dnia  :-* :-*

Offline ikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31-05-2008
hej... głowa do góry!!! zobaczysz ze z wszystkim zdążysz i wszystko się ułoży. Jak chodzi o auto to mam namiary na amerykański, zabytkowy wóz, cena 150-200 zł. w zalezności od km.
Ikusia

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
Ojejku miara - daj znac jak bylo  ;D

A co do żelowania to poleeeeecam!!!  :-*

Offline Maga

• użytkownik
  • **
Zwariowane te nasze przygotowania...

Moj PM odbiera dzisiaj nasze obraczki - wlasnie do niego zadzwonili :D

Ale najlepsze jest znowu z ta oprawa muzyczna slubu... Nasi pierwotni muzycy, malzenstwo, zadzwonili, ze cos sie pozmienialo w ich grafiku (chyba jakis planowany slub sie nie odbedzie... :/ ) i, ze jednak moga przyjechac do nas na 13.00 !! Ale sie ciesze...  :skacza:

Dzisiaj tez mialam kontrole na praktyce :D Na szczescie o 8.00 i dzieki temu, ze juz sie odbyla nie musimy siedziec pelnego wymiaru godzin !

A wczoraj sie umowilam z kolezanka z Bielska, ze 29 jedziemy do niej na 3 dni na MINI WAKACJE... Normalnie az mam lezki w oczkach ! :D Juz zapomnialam jak to jest odpoczywac... Wszystko zostawie, remont, przygotowania, nerwy i bedzie sie 3 dni relaksowala ! :)

Lece na ta miare :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
odpocznij sobie! w końcu wakacje są , nie? Obrączki są, super. Prosimy o fotki

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Nie ma to ja odpoczynek. nawet taki 3 dniwoy ale edziesz mogła sie zrelaksować  ;)
Super,ze obraczki juz są, oczywicie czekamy na foteczki  ;D

Offline Maga

• użytkownik
  • **
Wlasnie wrocilam z miary. Mialam wybrac welon... masakra...:) Zawsze marzyl mi sie okazaly welon a namawiaja mnie na taki za lopatki. Nie podoba mi sie, bo wg mnie zle sie uklada... Niestety nie zabralam aparatu i fotek nie ma... :/ Ale zaraz poszukam w internecie czegos podobnego. Krotki niby pasuje do sukienki... Dlugi o wiele bardziej mi sie podoba, ale Mama i Panie w salonie mowia, ze bedzie mi przeszkadzal...I ze niekoniecznie bedzie pasowal do sukienki... Nie ma latwo :P Napiszcie mi kochane jak sobie radzilyscie z dlugim welonem... Aaaa i jeszcze uslyszalam opinie, ze jak tren to nie dlugi welon...Co Wy na to?

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
Maga byłaś u mnie w relacji - sama oceń czy pasuje długi welon i tren...
...a co do wygody - można mieć dwa i drugi ściągnąć.
A zresztą jak Ci się nie podoba to się nawet nad takim nie zastanawiaj - potem przez kilkadziesiąt lat będziesz zdjęcia oglądać i żałować!

Offline nefka

• uzależniony
dobranoc  :-*

Offline bubulina
  • maniak
Maga ja uwazam ze jezeli chces meic dlugi welon to pewnie ze powinnas sie na taki zdecydowac.ja mialam taki do dlugosci sukienki-skaladal sie z 2 czesci ten dlugi potem do zabawy moglam sobie ten dlugi odpiac.wiec radze zrobic dlugi dwuczesciowy i bedziesz wtedy szczesliwa

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
 :-* :-* :-*

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
Ja wybrałam długi welon - długośc sukni :) Taki jak chciałam :)

Offline nefka

• uzależniony
Dobranoc  :-*

Offline Maga

• użytkownik
  • **
Hej Dziewczyny !

W sprawach weselnych kolejny mały zastój, ale ruszy się już znowu niebawem.

Na razie chwilke odpoczywam. Od 2 h deszcz i burza...brrr...
W poniedziałek idę po raz ostatni na praktykę :D Nie, żeby mi było tam źle, ale ciesze się, że w końcu będę mogła się wyspac.

Wyjazd w góry był zagrożony... ale udało mi sie przekonać A. zebysmy jechali i mojego ojca, żeby nas puścił. Od dwóch lat nie bylismy nigdzie...nawet na dwa dni...w sumie nawet nie wiem czy na jeden gdzies bylismy... Prawie sie poplakalam walczac o ten wyjazd, ale i tak bylam dzielna i chlopaki chyba nic nie zauwazyly :D Wiec dalej stoi na tym, ze we wtorek po poludniu ruszamy.

Skłaniam sie ku dłuższemu welonowi - jak szalec to szalec...w koncu jeden taki dzien w zyciu !
I widzialam wczoraj nasze obraczki - baaardzo mi sie podobaja. Zloto ma bardzo fajny odcien, sa subtelne, klasyczne, zdjecie postaram sie cyknac jutro. Grunt, ze nam sie podobaja :)

W ten weekend musze zaciagnac PM do spowiedzi i solarium... Ciekawe gdzie bedzie gorzej ?? ;>
Eh...jeszcze tyle spraw do zalatwienia... Masakra :)

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony

W ten weekend musze zaciagnac PM do spowiedzi i solarium... Ciekawe gdzie bedzie gorzej ?? ;>

Hehehe  ;D

ps. gratulacje z okazji wybrania dłuższego welonu  :D

Offline Maga

• użytkownik
  • **
Wiecie co... mam zgryza...

Zadzwonil do mnie wczoraj facet od Mercedesa E klasy. Historia jest mniej wiecej taka:
1. Zadzwonilam do niego (numer z wizytowki), powiedzialam jaka jest sytuacja, on na to, ze 30 sierpnia o 4.00 wylatuje do Bulgarii.
2. Kilka godzin pozniej oddzwonil czy kogos znalazlam, bo on moglby sie kolegi zapytac czy nie moglby pojechac. Uzgodnilismy, ze sie zapyta i ze oddzwoni.
3. Wczoraj, po kilku dniach ciszy w telefonie zadzwonilam do niego jak z tym kolega. Stwierdzil, ze kolega niestety nie moze wiec on nie oddzwanial. Podziekowalam.
4. Za 30 minut zadzwonil, ze jednak znalazl innego kolege, ktory moze pojechac na 100 %.
No i co teraz?
Mamy do wyboru:
1) Mercedesa E Klasy - 500 zl z kierowca na caly potrzebny czas. Kolor srebrny. Ale jak widac troche niepewnego... bo co jesli koledze cos wypadnie?;/
2) Volvo - 860 zl z kierowca na mniej wiecej 4 h, kolor ciemno szary/ czarny / granatowy - bedzie wiadomo dzien wczesniej. Drogo, niekoniecznie kolor bedzie taki jaki bedziemy chcieli, ale za to rezerwacja w miare pewna.
Zobaczymy czy da sie podpisac z Mercem jakas umowe...
Piekna pogoda, PM z Patrycja ciagna mnie do wesolego miasteczka... Nie palam entuzjazmem, bo miasteczko chorzowskie srednie, mam @ i jeszcze bym musiala sie spieszyc z obowiazkami... Eh...

Offline nefka

• uzależniony
witaj
no to faktycznie masz ciężki orzech do zgryzienia  :P
a z 2 str ludzie to są strasznie nie odpowiedzialni  >:(
niestety nie podpowiem tobie co zrobić żeby nie było na mnie  :brewki: :los:
na pewno podejmiecie właściwa decyzje (boże zabrzmiało to jak bym była co najmniej filozofem  :P )
miłego dnia  :-* :-*

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Sytuacja kiepska...

Wybrałabym opcję nr 2 ze strachu, że pan nr 1 w dniu ślubu zadzwoni i powie, że jednak nie może, albo w ogóle wyłączy tel i zostaniecie na lodzie... W takim względzie chyba kolor samochodu nie jest aż tak ważny jak spokój...

Ewentualnie spróbowałabym podpisać umowę z panem nr 1 ale przy  podpisywaniu umowy postraszyłabym konsekwencjami niewywiązania się z umowy itp.  ::)

To tylko moje zdanie a zrobisz jak będziesz uważać za stosowne  ;)

Offline Maga

• użytkownik
  • **
Zadzwonilismy do Pana nr 1. Pogadalismy. I stanelo na tym, ze spisujemy umowe (sam z reszta tez taka chec wyrazil) wiec poczucie pewnosci sie zwiekszylo. Zdecydowalismy, ze jednak pojedziemy tym Mercem nr 1. W sumie to samochodem sie nie podniecalismy...gdybysmy mogli to w ogole bysmy go nie wynajmowali... Jedyny jakis lepszy pomysl jaki mielismy to cabrio prowadzone przez PM, ale zeby wypozyczyc cabrio trzeba miec 28 lat...wiec kiszka. Ale widzialam zdjecia jeden parki, gdzie to ON prowadzil i wygladalo super !

Offline nefka

• uzależniony
no to super że udało się wybrnąć z tej głupiej sytuacji  ;D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
Brawo za pozytywne załatwienie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline margolka

• Chuck Norris
Maga dziękuję za odp. w sprawie autka  :) Czyli trzeba jednak załatwiać pól roku przed ślubem... szkoda... no ale Wy załatwiliście miesiąc przed, więc jak widać da się  :D
ps. z tych 2 opcji też wybrałabym pierwszą  ;)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
 :-* :-* :-* na początek tygodnia

Offline Maga

• użytkownik
  • **
Hej Dziewczyny !

Chwile temu obiecalam zdjecia obraczek. Oto one:

Ze spraw waznych zostal jeszcze tort i ciasta. Uczymy sie pierwszego tanca ( masakra...) i tak naprawde juz nie mozemy sie doczekac. Na szczescie to juz niedlugo. Stresik tez jest :D Juz nawet mojemu PM sni sie slub ( w roznych koszmarnych wersjach ) :)
Jutro wytesknione 3 dniowe wakacje z okazji zakonczenia praktyki :) Na szczescie zapowiadaja super pogode.