Autor Wątek: Jakie lokale polecacie?  (Przeczytany 166165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mariol

• użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #360 dnia: 30 Kwietnia 2007, 10:51 »
Wszystkim ,którzy maja problemy ze znalezieniem pożądnego lokalu proponuję  salę weselną  w Kątach.Szczególnie polecam tym,którzy lubią wiejskie klimaty, cenią dobre jedzenie oraz domową atmosferę.W koło łąka, lasy,miejsce na ognisko i gryla na imprezy plenerowe.Niestety brak miejsc noclegowych.Wiadomo mi natomiast,ze jest jeszcze dużo wolnych terminów i gorąco polecam  wszystkim tym ,którzy mają problemy z załatwieniem  dobrego lokalu w Szczecinie.

Offline sskamila
  • nowicjusz
  • *
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #361 dnia: 2 Maja 2007, 23:31 »
Witajcie! Ja miałam wesele w NORDZIE w maju 2006 - rewelacja. Było równiutko 100 gości. Dla nas najważniejsze było, żeby w lokalu był klimatyzacja, żeby obsługa wyznawała zasadę "klient nasz pan", żeby jedzenie było smaczne i ŚWIEŻE, żeby była możliwość wykupienia noclegów, żeby palacze mogli wyjść na zewnątrz (jest ogródek), żeby był dozorowany parking, żEBYśMY MY JAKO PAńSTWO MłODZI TEż SIę MOGLI POBAWIć!!! I wszystko to znaleźlismy w Nordzie! Szef Norda to przesympatyczny człowiek, doświadczony w organizowaniu wesel, wszystko potrafi przewidzieć, można się Nim targować :), nasza kierowniczka sali Kinga była z nami w stałym kontakcie i nie musielismy dosłownie o nic sie martwić. Jedynie tańczyć, bawić się i całować na "gorzko, gorzko". Wesele było dopracowane pod każdym względem. Życzę powodzenia! Kochajcie się i nie dajcie się zwariować przedślubnym przygotowaniom! :)  NORD! NORD! NORD!  :brawo_2:

Offline Kity79
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2008
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #362 dnia: 10 Maja 2007, 09:12 »
Witam,
Nord jest rzeczywiście ok ale niestety ale jak chce się zrobic mniejsze wesele czli na 30-40 osób taki lokal odapda bo tam robia od 70 osób. Ciekawa jestem jakie wtedy za lokale polecacie...? Ja bardzo mocno zastanawiam się na Restauracją Zakątek co wy na to?

P.S. Pomóżciee proszę i oceńcie czy 165 zł za osobę (ślub W 2008 r. w sierpniu) w lokalu to sporo biorąc pod uwagę że jest w tym:
3 ciepłe posiłki,
8-10 zakąsek zimnych,
napoje zimne bez ograniczeń,
napoje ciepłe bez ograniczeń,
alkohol bez ograniczeń,
totr,
ciasta,
owoce,
podobno sala nie wymaga dekoracji i jest ok mają jakąś tam swoją
czyli generalnie w cenie chyba wszystko co powinno być, czy wg Was to drogo czy tanio czy może warte swojej ceny?
Pozdrawiam Kity

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #363 dnia: 10 Maja 2007, 09:41 »
Kity79, ja mysle ze warte ceny my w tym roku placimy 110zl ale bez napojow ciast tortu owocow alkoholu wiec mysle ze przy podsumowaniu wyjdzie wiecej a tak juz o nic bym sie nie martwila :drapanie:

Offline irminka.p
  • forumowicz
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #364 dnia: 10 Maja 2007, 12:23 »
Bylam na weselu w zakątku w charakterze goscia w sierpniu zeszlego roku. Moge polecic. Sala  elegancka, mimo braku przystrojenia prezentowala sie niezle. Sala malutka ale na 40 osob spokojnie wytarczy. Jedzonko dobre i duzo go bylo. Wodeczka schlodzona jak i pozostal napoje Obsluga tez w porzadku. Mysle za ta cena nie jest wygorowana. Pozdrawiam.

Offline irminka.p
  • forumowicz
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #365 dnia: 10 Maja 2007, 12:30 »
Jeszcze moge dorzucic do tego watku ze goraco polecam hotel panorama w Szczecinie. Mialam wesele 12 dni temu. Mi sie wszytsko podobalo, goscie narzekali ze bylo za cieplo jednak brak klimy daje sie we znaki. Jednak poza tym wsyztsko bylo oki. Wesele z poprawinami na 90 ososb. Jedzonka masa goscie nie przjedli zostalo na poprawinki. Obslugi duzo i uwijali sie zgrabnie miedzy stolikami. Apartament dla nowozencow gratis z przepieknym tarasem. Sala zostala ustrojona przez dekoratorke i wygladala pieknie do tego elegancka zastawa obrusy i serwetki z hotelu. Wyszlo ekskluzywnie choc cenowo bardo przystepnie. Jesli ktoras z forumek ma pytania zapraszam na priv

Offline kita349
  • użytkownik
  • **
Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #366 dnia: 17 Maja 2007, 09:44 »
Hej. Bardzo się cieszę że powstał taki wątek. Ja będę miała wesele w Continentalu. Ale chcę wam polecić jerszcze Marine i Sedine- to ten sam właściciel co Continental. Mi marzyło się wesele na Marinie lecz na lipiec nie było już miejsc. Ale Continental też jest super. Mój brat był tam kucharzem i to on mi polecił ten lokal.

Offline tchiopentalik
  • forumowicz
Odp: Jakie lokale polecacie?
« Odpowiedź #367 dnia: 23 Maja 2007, 20:15 »

Dziewczyny ja teraz 19.05.07 miałam wesele w Marinie było SUPER tego nie da się opisać, chociaż słyszałam różne opinie o tym lokalu nie potrzebnie szarpałam sobie nerwy. Wszystkie sprawy związane z weselem załatwialiśmy z panią , pana na oczy nie widzieliśmy. Jedzenie wyśmienite smaczne dużo,  pięknie podane nie było problemu ze zmianą menu nie było do czego sie naprawdę doczepić wszystko było na ostatni guzik dopięte . Kelnerki uśmiechnięte,  same doradzały. Klimat nie samowity.

Nie wiem czy tu mogę napisać ,ale widzę ,że dziewczyny pisały mieliśmy:
przystawka
obiad
5 ciepłych posiłków
 9 zakąsek zimnych
tort
owoce, ciasta
 wódka i wina różne bez ograniczeń
napoje bez ograniczeń
kawa i herbata bez ograniczeń
sali nie trzeba było dekorować bo sama w sobie jest udekorowana
Koszt na prawdę na takie menu nie był wielki . Z chęcią pochwaliłabym się ,ale nie wiem czy tutaj mogę .
PO PROSTU BYŁO SUPER to jest opinia moich gości.

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #368 dnia: 7 Czerwca 2007, 12:04 »
Witam wszystkich serdecznie  :D !
Jestem już z Wami na forum od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się odezwać  ;D

Ślub planujemy w sierpniu przyszłego roku.  Będzie ok.  100 osób i właśnie zabraliśmy się za szukanie sali. .  Wymarzyliśmy sobie Narda, ale niestety. . .  Terminy zajęte. .   :'( Wczoraj odwiedziliśmy Restauracje Zamkową i. .  może będziemy w stanie się skusić. .  Ale chcemy najpierw zasięgnąć Waszej rady. .   ;)
Bedziemy wdzięczni za jakiekolwiek informacje  :-*

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #369 dnia: 7 Czerwca 2007, 21:09 »
witaj karolcia

o zamkowej kraża pozytywne opinie.. nie słyszałam  dotąd jakiegokolwiek negatywu.. cos chyba kiedys było o  łazienkach ale potem nikt tego nei sprostował.. musisz sprawdzic o co chodziło, bo sama dokładnie nie pamietam..

przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline OwieczkaB
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #370 dnia: 13 Czerwca 2007, 15:51 »
Witam!
Mam jedno pytanie.  Czym ktoś, kto organizował wesele w Nadleśnictwie Kliniska mógłby opowiedzieć o swoich doświdaczeniach związanych z tym miejscem.  Szukamy miejsca na nasze wesele w czerwcu 2008 roku i wszelkie informacje będą dla nas wielką pomocą.  Pozdrawiamy

Offline anexu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.08.2008
« Odpowiedź #371 dnia: 13 Czerwca 2007, 20:47 »
Czy ktos mógłby się podzielić opiniami na temat sali na ogródkach działkowych przy ulicy Derdowskiego?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #372 dnia: 13 Czerwca 2007, 20:52 »
1) kliniska-  nick żaneta_adam czy jakos tak.. bnawet maja swoja relacje\

2) odnośnie derdowskiego - wpisz derdowskiego w funkcji "szukaj"
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline agnienia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #373 dnia: 26 Lipca 2007, 17:35 »
witajcie a ja z calego serca polecam Ville vivian na Ustowie bylam tam gosciem na weselu juz 2 razy i za kazdym razem bylo swietnie. Jedzenie pyszne i duzo maja piekny ogrod do dyspozycji gosci co latem znacznie ulatwia sprawe. za kazdym razem jak bylam gral ten sam zespol ktory podobno gra na stale u nich ale sa rewelacyjni i godni polecenia potrafia rozbawic gosci a wokal maja czadowy graja wszystko. J jak bede wychodzic za maz to tylko tam i z tym zespolem nie wyobrazam sobie zrobic wesela gdzie indziej.  Pozdrawiam

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #374 dnia: 20 Sierpnia 2007, 22:46 »

Kity79, a gdzie będziesz miała wesele?

Offline gothess

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21 lipca 2007
Dworek Hetmanski
« Odpowiedź #375 dnia: 23 Sierpnia 2007, 17:10 »
Goraco polecam Dworek Hetmanski!! Miejsce jest przepiekne, mielismy slub w ogrodzie, pogoda dopisala, bylo magicznie! Polowa naszych gosci byla ze Szkocji, i Dworek zrobil na nich fantastyczne wrazenie! Cudowny klimat, super wystroj, swietne pokoje (ostatnio dobudowali wiecej, teraz jest ok 40 miejsc noclegowych + apartament nowozencow).  Cena nie jest tak wygorowana jak na tak piekny lokal.  No i jedzenie bylo pyszne i bylo go duzo! O nic nie musielismy sie martwic, tort i ciasta byly dostarczone (tort w cenie jesli wesele jest na 80 osob i wiecej), wodka w cenie, stoly gustownie zastawione.  My placilismy 200 zl od osoby i 70 zl za nocleg (duza znizka - normalnie pokoj kosztuje u nich ok.  230 zl za noc).  Nie wiem, czy ceny sie zmienily od tej pory, ale na pewno warto zaplacic troche wiecej - chociaz nie uwazam, zeby to bylo bardzo drogo.  Wszyscy goscie byli zadowoleni, i my tez, naprawde serdecznie polecam!

Offline aniulka2224
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2005r
« Odpowiedź #376 dnia: 2 Września 2007, 18:37 »
dworek hetmanski super sprawa, szkoda tylko ze juz na przyszly rok wszystko lub prawie wszystko zajete(widzicie co sie porobilo). Jakis buuum ze ślubami (to na pewno ta polityka prorodzinna naszych "superpolitykow":)))hehe. A tak powaznie to zastanawiam sie ile taki stan rzeczy będzie trwal...no bo kurcze troche szkoda ze decydująć się na ślub i chcąc mieć w wybranym przez siebie najlepszym lokalu nierzadko trzeba planować datę slubu dopiero na za dwa lata - przeciez to tyle czasu ja bym chyba zwariowala jakbym miala tyle czekac...
my sie zdecydowalismy w pazdzierniku i na wrzesien jeszcze bylo oki z miejscami (slub w 2005r).
a propos powtarzam sie jeszcze raz:)NORD NORD NORD!!!

Offline Kity79
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #377 dnia: 7 Października 2007, 10:29 »
Cytat: zurek link=topic=103. msg357053#msg357053 date=1187642768

Kity79, a gdzie będziesz miała wesele?

Odpowiadając na twoje pytanie :D ślub będzie w restauracji Zakątek na Podgórnej
Pozdrawiam Kity

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #378 dnia: 9 Października 2007, 00:38 »
Hej  :)  Ja ze swojej strony polecam JF DUET w Goleniowie. Byłam tam kiedyś gościem na weselu ( jakieś 2 lata temu ) i wszystko było super , ale to , co zobaczyłam ostatnio ( dobudowane sale i hotel + ogród , namiot i altanka ) powaliło mnie z nóg. Moja kumpela miała tam jakąś imprezę firmową i robiłam za jej drivera  :auto:   :los:, więc widziałam na własne oczy :szczeka:
 Z tego , co jeszcze mi później opowiadała , to jedzenia było tam tyle , że nie da rady przejeść , no i świetna , młoda( dynamiczna ) i miła obsługa.

Offline nancy78
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: 9 Października 2007, 14:15 »
proszę o opinie o restauracji Willa West Ende?

z gory dziękuje

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #380 dnia: 9 Października 2007, 14:26 »
nancy78 byliśmy oglądać ten lokal i jest tam ślicznie... Powiem szczerze, że jak wyszliśmy to byliśmy oczarowani!!! Ale nie zdecydowaliśmy się ze względu na to, że robimy duże wesele i musielibyśmy rozdzielać gości ponieważ jest tam podział na sale... Z tego co pamiętam - 60 osób miało siedzieć w jednej sali, a 40 w drugiej, które są połączone holem (miejsce na tańce)... Nam takie wyjście nie odpowiadało - chcieliśmy żeby wszyscy byli razem... Chociaż niektórym podoba się takie  rozwiązanie...

Offline motyleksz23

• forumowicz
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #381 dnia: 17 Października 2007, 12:17 »
hej Dziewczynki i Chłopaki mam pytanko, juzż wcześniej padło ale nikt nie odpowiedział więc spytam jeszcze raz może juz coś wiecie.  Interesuje mnie zajazd Szmaragd, byłam tam i podobało mi się ale chciałabym znać wasze opinie

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #382 dnia: 28 Października 2007, 00:29 »
Czesc Forumki!! A ja mam pytanie dotyczace Continentala,sali na dole. Bede miec tam wesele w maju 2008 r. na ok.50 osob,ale troszke martwie sie jak sie tam wszyscy pomieszcza,bo oprocze ok.50 osob z rodziny dochodza jeszcze 4 osoby z zespolu,kamerzysta i fotograf.  :o Jesli ktoras z Was miala tam podobne wesele,prosze napiszcie jak problem rozsadzenia gosci i tzw.obslugi wesela byl rozwiazany,gdzie byl ustawiony zespol itd. :)
I mam jeszcze jedno pytanko,czy sala jest tam przystrajana przez obsluge lokalu czy to lezy w naszej gestii??  ??? Ostatnio mam tyle watpliwosci,ze juz nawet zaczelam zastanawiac sie nad zamiana Continentala na Marine.Prosze doradzcie  :mdleje:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 28 Października 2007, 10:26 »
Marina jest ładniejsza
i lokal jest na ok. 60-70 osób
no i można tam wyjść na dwór - ja bym od razu zamieniła na marinę ( o ile mają jeszcze wolne ternimy)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #384 dnia: 28 Października 2007, 10:40 »
Dzieki Anusia za szybka odpowiedz.  :D Jeszcze o tym myslalam w nocy i chyba zaraz zaczne "marudzic" ;) Narzeczonemu,ze musimy pojechac we wtorek do Mariny i tam sie porozgladac.  ;D Naprawde zaczynam miec obawy,cze dobrze zrobilismy wybierajac od razu Continental.  :mdleje:

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #385 dnia: 28 Października 2007, 11:41 »
Prosze Dziewczyny :) napiszcie mi jeszcze czy w Continentalu i Marinie to oni stroja sale czy musimy to zrobuc my sami i czy jest moze jakies pomieszczenie do naszej dyspozycji gdzie mozemy przez wesele przechowywac prezenty i np.przebrac sie po oczepinach?  ??? Bardzo prosze o jak najwiecej inforamcji bo zaczynma juz sie troszke sresowac naszym wyborem restauracji.  :Blee:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 28 Października 2007, 15:05 »
więcej ci nie pomogę - możesz napisać na priv do dziubaska - ona miała tam wesele w 2006 (tylko ją kojarzę z tym miejscem ale pewnie są też inne foremki)
jeżdzcie koniecznie do mariny - my też tam byliśmy ogladac lokal i byłam nim zachwycona.
im szybciej tym lepiej - zebyście tylko jakiś wolny terim dorwali

powodzenia i czekam na wieści  :D

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #387 dnia: 28 Października 2007, 15:34 »
Wlasnie skonczylam ogladac zdjecia z wesela Dziubaska i jestem pod wrazeniem! :) O wiele bardziej podoba mi sie sala w Marinie. Ale mam nadzieje,ze pojedziemy tam we wtorek przekonac sie na wlasne oczy ;) i jesli nadal tak bedzie nam sie podobac to od razu pojedziemy do szefowej prosic o zamiane. :)

Trzymaj kciuki  :blagam:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 29 Października 2007, 08:52 »
trzymam kciuki!!
i daj znac koniecznie!!

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #389 dnia: 30 Października 2007, 17:35 »
Anusia  juz znam odpowiedz szefowej :( - niestety Marina jest juz zajeta 2 i 3 maja.  :mdleje: Troszke mi sie przykro zrobilo,jak to uslyszalam bo juz zaczelam snuc plany jak tam bedzie fajnie........... No ale trudno,mam nadzieje ze jednak bede zadowolona ze swojego wesela w Continentalu bo jak nie to chyba sama siebie  :biczowanie: .
A przy okazji rozmowy i zwiadow w Continentalu dowiedzialam sie wreszcie jak wyglada sprawa przystrojenia sali,bo jakos jak rezerwowalismy sale zapomnielismy sie o to zapytac.Takze niedlugo zaczne rozgladac sie za slubnymi ozdobami i pomyslimy jak sale sobie przystroic. :)

Ale mimo wszystko bardzo dziekuje za trzymanie kciukow.  :przytul: