Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1637013 razy)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #9210 dnia: 14 Czerwca 2016, 09:15 »
właśnie tzw. Animalsi odsyłają do policji... czytałam sobie kodeks karny ( czy coś takiego) i powinnam być NAOCZNYM świadkiem znęcania się nad zwierzęciem... a ja jestem hmmm nausznym? ;)

Spróbuję jeszcze zmolestować dzielnicowego w tej sprawie.

W ogóle z tymi ludźmi to jestem na bakier nie tylko ze względu na psa... strasznie głośno się zachowują, kłócą się między sobą... ostatnio po 21 ( wiem, że to nie jest cisza nocna ale...) grali sobie na wuwuzelach ;/ dodam, że mają dziecko 2 m-c...
Niestety mamy balkony obok siebie, wychyliłam się wtedy, żeby zajrzeć im na balkon i się spytałam czy jeszcze długo tak mają zamiar grać to tylko wielke oczy zrobili... to powiedziałam, że za ścianą dziecko śpi a oni, że też mają dziecko :D więc się spytałam czy mu to nie przeszkadza, że tak hałasują? Stwierdzili, że nie ;)
Ale przyjdzie kryska na matyska :P tj. dzień gdy będę im hałasować cały wieczór i noc :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9211 dnia: 14 Czerwca 2016, 09:36 »
Laski, mam ogromne bóle pleców w części lędźwiowo-krzyżowej od wielu lat.
Postanowiłam, że czas coś z tym zrobić.
Do jakiego lekarza iść: ortopedy?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #9212 dnia: 14 Czerwca 2016, 09:39 »
Ortopeda ale też bardzo dobry terapeuta manualny który by sobie nawet bez ortopedy poradził. Ale najpierw trzeba sprawdzić diagnostycznie jak poważny to problem, bo ortopedzi idą w blokady i operacje, a terapeuci z najgorszych rzeczy potrafią wyprowadzić, nawet jak lekarze szans nie dają.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9213 dnia: 14 Czerwca 2016, 09:45 »
terapeuta manualny...mamo, gdzie tego szukać:P W Medicover nie widze.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #9214 dnia: 14 Czerwca 2016, 10:10 »
Aniu w jakiś centrach rehabilitacji, fizjoterapii.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #9215 dnia: 14 Czerwca 2016, 11:34 »
tak tak, fizjoterapeuta powinien pomoc
tez sie ostatnio zmobilizowalam i poszlam do fizjo.. chociaz mi troche glupio bylo bo taki mlody ladny chlopak byl. poczulam sie jak dinozaur :P ale jak mnie pomeczyl to czulam troche roznice. i prace domowa dostalam  ;) cwiczenia jak dla dziadkow z filmikami
w piatek ide znowu

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9216 dnia: 14 Czerwca 2016, 11:49 »
Dzięki. Znalazłam coś w moim mieście.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #9217 dnia: 14 Czerwca 2016, 12:36 »
Ja tez musze sie wziac za moje plecy. Skutki uboczne znieczulenia przy cc :-\ nie jestem w stanie rano podniesc sie z lozka, nie mowiac juz o podniesieniu dziecka ::)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #9218 dnia: 14 Czerwca 2016, 12:52 »
Laski, mam ogromne bóle pleców w części lędźwiowo-krzyżowej od wielu lat.
Postanowiłam, że czas coś z tym zrobić.
Do jakiego lekarza iść: ortopedy?
idź do Horzeli! On kolo stróźika przyjmuje. Dla mnie on rewelacyjny jest! Męża mi nie raz na nogi pstwił

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #9219 dnia: 14 Czerwca 2016, 15:34 »
Anusia nie wiem jak bardzo cie boli ale sa tacy magicy w opolu co stawiaja na nogi tylko tam turnus jest kilkudniowy. Mojego brata wyciagneli z przepukliny kregoslupowej i obylo sie bez operacji. Poczytaj o Paluchach sa naprawfe niesamowici

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9220 dnia: 14 Czerwca 2016, 19:34 »
Moi sąsiedzi za ścianą ( z innej klatki) biją psa... leją go przy różnych okazjach, słychać uderzenia i skamlenie tego psa

dzwoniłam na policję to mi powiedzieli "czy jest pani pewna? może pani się wydaje?" ....

Na pewno mi się nie wydaje. Co ja mam zrobić? słuchać aż go skatują?
. Vivka odezwe się do ciebie na priv
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #9221 dnia: 14 Czerwca 2016, 20:39 »
Anussia weszłam tutaj, żeby się czymś Wam pochwalić a Ty akurat pytasz o to..
Byłam dziś na rehabilitacji. I jestem w szoku jak to pomaga. Od lat boli mnie w okolicy łopatki. Ale to taki ból do wytwarzania więc nic z tym nie robiłam. Czasem bolało mocniej to smarowałam maścią końską. Ale ostatnio zaczęłam mieć bóle w sercu i się przestraszyłam, że mam coś z sercem. Poszłam do kardiologa, zrobiła mi holtera i wyszedł dobrze. Powiedziała, że to raczej na pewno od kręgosłupa. No i w niedzielę miałam taki atak z tym sercem, że Marcin na pogotowie chciał zadzwonić. W poniedziałek zadzwoniłam do rehabilitanta i dziś miałam pierwszą wizytę. Okazało się, że to od stawów mnie tak boli. Pani mi to masowała i nastawiała i specjalny parter nakleiła, taki dla sportowców na kontuzje. I takim sposobem pierwszy raz od kilkunastu lat nie boli mnie kręgosłup. Zapomniałam, że tak może w ogóle być.. Tak więc polecam wszystkim, którzy mają jakiekolwiek problemy z bólem pleców :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9222 dnia: 14 Czerwca 2016, 20:42 »
Vivka odezwe się do ciebie na priv

ok czekam :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #9223 dnia: 14 Czerwca 2016, 21:35 »
Ela Ty masz jakies "moce" w takim zakresie??? Szkoda, że nie wiedziałam o tym w momencie gdy miałam kłopot z sąsiadami...

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #9224 dnia: 15 Czerwca 2016, 00:05 »
Byłam dziś na rehabilitacji. I jestem w szoku jak to pomaga. Od lat boli mnie w okolicy łopatki. Ale to taki ból do wytwarzania więc nic z tym nie robiłam. Czasem bolało mocniej to smarowałam maścią końską. Ale ostatnio zaczęłam mieć bóle w sercu i się przestraszyłam, że mam coś z sercem. Poszłam do kardiologa, zrobiła mi holtera i wyszedł dobrze. Powiedziała, że to raczej na pewno od kręgosłupa. No i w niedzielę miałam taki atak z tym sercem, że Marcin na pogotowie chciał zadzwonić. W poniedziałek zadzwoniłam do rehabilitanta i dziś miałam pierwszą wizytę. Okazało się, że to od stawów mnie tak boli. Pani mi to masowała i nastawiała i specjalny parter nakleiła, taki dla sportowców na kontuzje. I takim sposobem pierwszy raz od kilkunastu lat nie boli mnie kręgosłup. Zapomniałam, że tak może w ogóle być.. Tak więc polecam wszystkim, którzy mają jakiekolwiek problemy z bólem pleców :)

Ja chodze od kilku miesiecy na masaze rehabilitacyjne. Po raz pierwszy od lat moge wyprostowac plecy i nie ma ani napiecia, ani bolu. W mnie ciagle bolal kregoslup.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #9225 dnia: 15 Czerwca 2016, 05:37 »
Ja tez musze sie wziac za moje plecy. Skutki uboczne znieczulenia przy cc :-\ nie jestem w stanie rano podniesc sie z lozka, nie mowiac juz o podniesieniu dziecka ::)

Ja po cc myślałam ze mam ostrogi...tak chodziłam jak paralityk, nie mogłam kolan zgiąć, nie mogłam wstać z łóżka, nie mogłam się na bok przekręcić....gin mówił ze to nie od znieczulenia, neurolog też...okazało sie że mam na odcinku lędźwiowym skolioze, dyskopatę, zwyrodnienia, jakieś zwężenia....cuda na kiju.
Tejpy też miałam pomogły, ale dobrze jak ktoś odpowiedni to naklei a nie z przypadku :D

Vivka to jest porażka...
U mnie mam młodziutką sąsiadkę bo 18 lat, mieszka z rodzicami i czasami rodzice zostawiają jej wolną chatę i robi imprezę, wiadomo głośno jest bo jak jest kilka osób i ściany cieniutkie, ale jak zapiszę na fb czy mogą ściszyć troszkę muzę to zawsze ścisza...nie mówię ze całkiem ale troszkę a ostatnio taką fajną muzę puszczała do tańcowania o 1 w nocy że nie mogłam spać tylko słuchałam i tańczyć mi sie chciało :p
A obok mam sąsiadów po 50tce, to to trzaska drzwiami nawet jak w nocy idzie do wc.....szura krzesłami...drą kopary bo inaczej nie można powiedziec....porażka.

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #9226 dnia: 15 Czerwca 2016, 08:35 »
Ja na szczęście mam w porządku sąsiadów mimo że to większość starszych osób, bardzo sa wyrozumiali na walenie Leny piłka, klockami Itp a wiadomo na panelach wszystko słychać, chociaż zdarza sie ze w ciagu dnia słychać naszych sąsiadow nad nami, którzy lubią kochać sie bardzo ostro, wnioskując po odgłosach  ;D ;D ;D ;D
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #9227 dnia: 15 Czerwca 2016, 08:36 »
Każdego kto ma profil na fb bardzo  proszę o wsparcie!

Wchodzimy tu
https://m.facebook.com/events/1726109977627414?view=permalink&id=1727412767497135

i przy moim (Żaneta Mróz) komentarzu "Bajkowy tort dla 2a SP25 w Elblągu"  klikamy "lubię to"

Proszę poświęćcie pół minutki, a klasa Adriana na słodko będzie witała wakacje :)

Dzięki :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9228 dnia: 15 Czerwca 2016, 11:30 »

Bez kitu. Tez mam takie bole przy łopatce i przy sercu....

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9229 dnia: 15 Czerwca 2016, 13:00 »
Aniu u mnie to od stawów. Są za blisko siebie i nie pracują. Pani rehabilitantka powiedziała, że jest to bez problemu do naprawienia tylko potrzeba trochę czasu. Plaster pomaga mi bardzo. Wczoraj w ogóle bólu nie czułam. Dziś mnie tak lekko ćmi ale od rana dużo robię więc się nie dziwię.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9230 dnia: 15 Czerwca 2016, 19:11 »
Marcelka śniło mi się dzisiaj że cię rozwodziłam  :D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9231 dnia: 15 Czerwca 2016, 20:01 »
O matko... Nigdy w życiu!!!!!!!!!! Co ja bym zrobiła bez tego mojego kochanego mężczyzny :) :) :) :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #9232 dnia: 15 Czerwca 2016, 22:37 »
:D jakie sny.. i to na forum weselnym ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9233 dnia: 16 Czerwca 2016, 22:12 »
Kto ogląda? ;D
Co prawda właśnie ze sklepu wróciłam akurat na drugą połowę ale widzę, że NIE JEST ŹLE ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #9234 dnia: 16 Czerwca 2016, 22:27 »
nie oglądam ale komentarze to rekompensują i czuję się jakbym siedziała przed tv :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #9235 dnia: 16 Czerwca 2016, 23:15 »
Oglądałam. Cieszę sie z wyniku. Dobrze nasi grali ale jednak widać ta niemiecka precyzję.

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9236 dnia: 17 Czerwca 2016, 09:16 »
ja też oglądałam, gdyby nie to, że nasi piłkarze nie trafiają w piłkę w idealnych sytuacjach moglibyśmy nawet wygrać ;) ale taki remis też jest dobry, obrona zagrała super! :) ostatnie 5 min oglądałam na kolanach ściskając kciuki, żeby Niemcy jednak nie strzelili bramki :P mój mąż miał ze mnie niezły ubaw bo zawsze się deklaruje, że nie lubię tego sportu :P

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #9237 dnia: 17 Czerwca 2016, 09:54 »
SZCZECINIANKI

Mam pytanie znacie kogos kto bylby wstanie zajac się moim Pawlem przez kilka godzin w lipcowe soboty? Dokladne soboty i godziny będę mogla podac w poniedziałek/wtorek. Chodzi mi o szczecin. Musze zrobić szkolenie przed adopcja drugiego maleństwa i nie możemy na nie chodzic z pawlem :( Oczywiście stawka i warunki do dogadania.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #9238 dnia: 17 Czerwca 2016, 10:17 »
Oglądałam, fajny mecz. Obrona świetna, Pazdan był wszędzie.
Ale szkoda, że Milik zapomniał jak się kopie piłkę 8) mogło być 2:0.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #9239 dnia: 17 Czerwca 2016, 12:13 »
ostatnie 5 min oglądałam na kolanach ściskając kciuki, żeby Niemcy jednak nie strzelili bramki
JA też tak siedziałam...
bo komuś, nie będę się wyrażać chciało się poszarpać na 3 minuty przed końcem meczu ::)

A oglądałyście tą reklamę NIKE z Ronaldo ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera