Autor Wątek: Kiedy Ona się śmieje, śmieje się cały świat - Ewunia nasze małe szczęście  (Przeczytany 84908 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Aneta-to witaj w klubie.Ja kilka nocy nie spałam ,wchłonęłam wsio łącznie z Breaking Dawn i fragmentami Midnight Sun - zapraszam do pogaduch so TeamCullen ;D ;D

chcialam powiedziec ze Twoja córa śliczna jest.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
podziwiam za to czytanie noca,mnie teraz bardzo ciagnie do czytania ale po prostu nie mam kiedy a w nocy to spie:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Właśnie ściągnęłam dwa ostatnie e-booki w języku langłidż o będę dziś wałkować do poduszki, poza tym nie chce mi się czekać aż łaskawie polskie tłumaczenia będą w księgarniach.
Może są na forum jeszcze jakieś fanki, bo ja po prostu oszalałam na punkcie serii.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
zapraszam:
TeamCullen

częśc z dziewczyn się leczy -częśc jest wyleczona ;) 8) 8)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Aneta witaj w klubie...
ja co prawda zajęłam sięinna działąlnością
ale posłam spać o 2 w nocy, a wstałam po 5...
przytomność - ZERO
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
jak ja dawno nic nie czytałam....

a co to za książka? ja czekam za ostatnią częścią Jeżycjady Musierowiczowej, koleżanka jakiś czas temu obiecała, że podrzuci i chyba zapomniała...

Aneta - cudnie, że się tak obraca sama. Moja Gabryśka może ze 3 razy się odwróciła z brzucha na plecy i się jej odechciało..
z pleców na brzuch odwraca się przy okazji jak po coś sięga
sama z siebie nie chce skubana

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lila u mnie tez przytomności zero, plan był taki, że Ewka dziś do łóżka a nie na spacer i liczyłam na to ze przez trzy godziny jej drzemki odeśpię, a tu dupa. Ewa była tak podekscytowana dzisiejszym dniem, że pospała 1,5 godziny, ledwo zdążyłam mieszkanie ogarnąć i przyłożyć głowę do poduszki a ta mi nawołuje. Z resztą wieczorem tez z wrażeń zasnąć nie mogla przez godzinę leżała cichutko i rozmyślała, myślicielka jaka czy co  ??? ???

Dosiado moja żeby się przerzuciła na plecy musi być dobrze zmotywowana i nie za bardzo zmęczona, bo inaczej dziobie w kocyk i się awanturuje. A obracanie jej się podoba i oby tak zostało. Poza tym jej trochę łatwiej niż innym dzieciom, bo odpowiednich ruchów jest uczona na rehabilitacji, a reszta dochodzi do tego co i jak samodzielnie.

A to jest cala seria zaczyna się od Zmierzchu, potem Księżyc w nowiu, Zaćmienie i Przed switem - Stephenie Meyer (mam ebooka mogę Ci podesłać).

Offline dosiado

• uzależniony
Aneta - jesli to nie fantastyka, której nie znoszę, to podeślij - dosiado@poczta.onet.pl
Dziekuję :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Poszło, mam nadzieje ze doszło.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
A, że się wtrącę. Co to za nowy tytuł Musierowicz wydała :?:

Offline dosiado

• uzależniony
Dzieki Aneta - doszło, ale nie miałam czsu jeszcze zajrzeć..
Musierowiczowej jest "Sprężyna"

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Moje dziecko zdecydowanie woli jeść mniej a częściej, a ponieważ trenujemy dnie bez cycusia, z flaszką wygląda to tak:

06.30 - 07.30   oba cyce z mamą w łóżku
10.00 - 10.30   120 ml  mleczka w ramach pićku pićku, z czego zazwyczaj wypija ok 90 ml, potem spanko ok 40 minut (lub cyc)
12.00 - 12.30   jeden cały słoiczek owoców
13.00 - 13.30   90 ml mleczka - zazwyczaj wypite 60 ml (często ten punkt pomijany, bo zasypia bez picia) (lub cyc)

14.00 - 15.30   spanko w łóżeczku lub na spacerze

16.00 - 16.30   słoiczek obiadowy
17.30 - 18.00   60 - 90 ml mleczka (lub cyc)
19.15              po kąpieli, sztuczna butla 170 ml z 4 miarkami kaszki + 1/2 łyżeczki kaszki glutenowej i spanko

Plan jest taki, jak skończę przygodę z cycem, zrezygnować z tych małych flaszek, bo porcje butlowe będą większe niż ona wyciąga teraz z cyca. Próbowałam zastąpić je naparem z rumianku, ale Ewa stanowczo odmawia. Myślę jednak, że jej nie szkodzę tymi częstymi posiłkami, ona chyba tak ma, że woli częściej a mniej. Mogłabym w sumie jej nie dać tej butli o 10, ale trochę głodna mi się nie prześpi, a jak się nie prześpi to będzie zmęczona, a jak będzie zmęczona to nie zje słoiczka.
W sumie i tak nie jest źle, jeśli nie liczyć tych małych flaszeczek jako pełny posiłek.

A przewroty są co raz piękniejsze, nawet zaczyna powoli na te nielubiana stronę, choć jeszcze z niewielka pomocą mamy lub taty, bo zwiesza sie na boczku i nie daje rady dalej, wystarczy przytrzymać i sama już sobie radzi.

Dosiado mam nadzieję, że Ci się spodoba, jak coś służę następnymi częściami  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
maaam żywieniowe przemeblowania jak widzę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Nie ostatnie niestety, bo muszę wywalić jedno małe mleczko przed południowe, chyba to 10 - 10.30 na rzecz owoców, bo dziś Ewa się przed południem najadła i obiad zjadła dopiero po 18, na trzy raty, a to trochę późno.
Obawiam się, że jak tylko dojdę z tym do ładu, będzie trzeba wprowadzać coś nowego i znowu plan mi się rypnie.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wczoraj miałam seminarium doktoranckie, i był moment, że pomyślałam, że po co mi to, że głupia ja, że dr przed nazwiskiem mi się zachciało.
Dostaliśmy zadane do opracowania uargumentowanie prawne za lub przeciw ogłoszenia przez Kosowo niepodległości, w kontekście rezolucji UN i prawa międzynarodowego. Na szczęście większość materiałów jest dostępna on line. Bardzo to odległe od mojego prawa morskiego, ale cóż w końcu nie po to studiuje, żeby się w jednej dziedzinie zamykać. Mam ponad miesiąc, wracamy z nart i trzeba będzie przysiąść i na nowo wdrożyć swój umysł do myślenia.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
że pomyślałam, że po co mi to, że głupia ja, że dr przed nazwiskiem mi się zachciało.
spoks ja takie myśli miewam codziennie
plus to, że jestem idiotką...
podobno norma...
— Richard M. Devos

Offline dosiado

• uzależniony
aaaneta - u nas każdy dzień wygląda inaczej pod względem jedzenia oczywiście. Teraz jak wróciłam do pracy, to już zupełnie się to wymieszało. Raz Mała je mniej raz więcej, a ja się zastanawiam od czego to zależy...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Nam się udaje zachować rytm dania tylko z niewielkimi zmianami.

Dziś Ewa spędziła cały dzień z Babcią, i babcia i Ewa dały sobie rade  ;D My wyjechaliśmy o 9 i wróciliśmy i 16, bo w końcu trzeba było chrztowe formalności załatwić, a że chrzest w Płocku więc musieliśmy pojechać.
A wyjazdowo-narciarski schemat żywieniowy mam nieprzetestowany - babcia testowała i działa, więc wygląda tak:

06.30 - 07.30            oba cyce z mamą w łóżku
10.00 - 10.15            Deserek owocowy i spanko do ok 11 - dziś Ewa zjadła 3/4 resztę dojadła po godzinie jak wstała
12.00 - 12.30            120 ml mleczka
13.40 - 14.00            60 ml mleczka przed spacerem

14.00 - 15.45            spanko w łóżeczku lub na spacerze

Dosiado, ale Ty głownie karmisz jeszcze piersią, więc może chodzi o to, że Malutka czasami więcej a czasami mniej z tego cyca zjada, albo bardziej lub mniej ma aktywny dzień.

Powiem Wam, że fajnie było wyjechać na prawie cały dzień. Tylko mam wrażenie, że ona się zmieniła przez te kilka godzin  :-\ ??? Nie dzwoniliśmy, nie martwiliśmy się, i dobrze, bo w marcu, za rok Ewa idzie na służbę do babci na tydzień, bo my śmigamy na narty do Austrii  ;D ;D

Offline dosiado

• uzależniony
bo my śmigamy na narty do Austrii

fajnie macie... zazdroszcze, ale samych Alp, bo narty mnie nie kręcą...

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Wczoraj wróciliśmy. Było SUUUPER !
Ewa dobrze zniosła podróż, pół dniowe rozłąki z rodzicami oraz spanie w nowym miejscu.

Plotki o końcu zimy okazały się mocno przesadzone.

W zasadzie było beznadziejnie - dużo śniegu mało ludzi  ;D ;)

I narciarski lans.

A Ewcia tez była zadowolona, bo Niańki rozpieszczały trochę.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
śnieg jak śnieg...może i ładny....

ale ta śnieżynka na dole to dopiero piękność  ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
taaa śnieżynka bije wszystko i wszystkich na głowę :D
ale lansik mamusi tez niezły  :brewki: ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline dosiado

• uzależniony
jakie choinki!!!!!
no a śnieżynka  :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Dziękuję bardzo w imieniu Ewki. Mała zrobiła furorę w hotelu i okolicznych restauracjach. Górskie powietrze jej służyło, bo spala jak zabita na spacerach, ciesze się, że trochę się po tych warszawskich smrodach dotleniła.

Ewie tuż przed wyjazdem zaczęły się pokazywać ząbki, teraz dwie dolne jedynki wystają trochę więcej niż milimetr. Ucieszyliśmy się bo wyjazd obył się bez zębowej marudy. Generalnie cale to ząbkowanie przebiega w miarę bezboleśnie, bez płaczu i nocnego budzenia, tylko trochę marudzi ale to do wytrzymania.
Ciekawe czy reszta też będzie szła dwójkami.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Tiaaa nam też dół wyszedł bez żadnego ale, a góra..... masakra teraz...

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Ale piekne widoki i tyle sniegu...nigdy nie jezdzilam na nartach ale mam nadzieje ze kiedyś sprobuje:) A Ewcia rewelacja:) U nas jeszcze zabkow nie widac ale już daja o sobie znac...słyszalam ze gorne sa gorsze  wiec nie chce wiedziec jak bedzie wtedy lenka sie zachowywala:)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
super foteczki wyjazdowe
a gdzie byliście bo nie doczytałam

Offline aaaneta

• Chuck Norris
W Korbielowie, polecam narciarsko jest super   ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
ooo dzieki za info
poszperam na necie
my teraz bylismy w szklarskiej porebie bo najblizej od nas
ale na przysly rok chcemy zaatakowac austie
« Ostatnia zmiana: 19 Marca 2009, 19:36 wysłana przez Anusia-szczecin »

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Korbielów polecam na 100%. Poza tym udało nam się znaleźć fajną miejscówkę, bo za 250 zł wynajęliśmy 4-5 osobowe studio z pełnym wyposażeniem w kuchni (garnki, naczynia, mikrofala, lodówka ...).

A Ewa szaleje rozwojowo, ma dwa zęby i atak trwa. Nauczyła się rzucać zabawkami a nie tylko świadomie je opuszczać, wykonuje profesjonalny ruch ręką niczym zawodowy bejsbolista  ;D Krzyczy piszczy i z każdym dniem wydaje z siebie nowe dźwięki, już można z taką pogadać. Prawie siedzi, tzn. usiedzi przez kilka sekund a potem bach.

Z innych spraw to kończymy rehabilitacje, bo pani doktor rehabilitacji i pan Krzyś fizjoterapeuta orzekli zgodnie, że trzeba dać Ewie teraz czas na samodzielny rozwój, bo dzieki ćwiczeniom wyrównała pięknie braki, a teraz chodzi o to żeby za szybko nie poszła do przodu. Ćwiczymy do Świąt, a potem za miesiąc na kontrolę.

Skoro mowa o Świętach to zaczęłam na ostro przygotowania do chrzcin, później wkleję Wam zaproszenia i wdzianka nad którymi się zastanawiam.