Autor Wątek: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!  (Przeczytany 65781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Odp: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!
« Odpowiedź #1170 dnia: 31 Marca 2009, 12:53 »
dziękuję wszystkim za piękne życzenia i za pamięć !
Coś mi się aparat popsuł albo jakieś ustawienia się w nim poprzestawiały bo robi prześwietlone zdjęcia. dlatego z urodzin większość zdjęć jest do wyrzucenia ! A te co są nie oddają uroku dmuchania świeczek mimo iż było wiele ale to wiele dubli .....

dzis byłyśmy na bilansie 2-latka. Zuzia waży 13 kg (75 centyl) i mierzy 90 cm ( w domu 91 cm)
i to jest 90 centyl. Czyli okazało się, że jest szczupła w stosunku do wzrostu.  Poza tym wszystko gra i budczy świetnie. Mamy tylko lekko ograniczyć jej nabiał i kakao.  Obserwować stópki (bo jeszcze koślawi je do środka).
Ponieważ byłysmy czwarte w kolejce to Zuzia się oswoiła z przychodnią, dziećmi, poczekalnią do tego stopnia, że i pokazała gdzie ma oczko, gardło (a tak mogłaby pokazywać wszystkie częsci ciała), pokazała pani dr że teraz ma jej zrobić "cyk cyk" na pleckach, poskakała w gabinecie, pokazała jaka Ola (córcia mojej koleżanki, ktróa się nie dawno urodziła) jest malutka i po wiedziała pare słów.
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2009, 16:18 wysłana przez liliann »

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1171 dnia: 31 Marca 2009, 21:40 »
BRAWO!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1172 dnia: 31 Marca 2009, 21:45 »
dzielna dziewczyna....
odważna....
brawoooo

rzadko się trafia tak kontaktowe dziecko w gabinecie lekarskim, coś wiem na ten temat
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1173 dnia: 31 Marca 2009, 21:47 »
brawo!!!
czyli nie bedzie zdjec z imprezy???

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1174 dnia: 1 Kwietnia 2009, 09:45 »
spóznione 100lat dla Zuzi :)

no bilans 2-latka rewelacyjny :) (Maksio wagowo przegonił już Zuzie  ::) ).
Rośnie mała modelka, wysoka i smukła :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1175 dnia: 1 Kwietnia 2009, 12:39 »
ona była taka kontaktowa bo trochę już tam siedziała i się napatrzyła czyli oswoiła się ze wszystkim. A poza tym ona lubi naszą pediatre. Lekarka ma 4 dzieci i synka o rok starszego od Zuzi (mój przyszły zięć  ;D ) i naprawdę ma podejscie do maluchów.  Przy innych lekarzach zuzia jest inna i częściej się boi i płacze.

Vall Maksio to facet, więc spokojnie może wazyc trochę więcej.

Za tydzień we wtorek wracam do pracy. jak dla mnie koszmar i kosmos w jednym. zuzia bedzie pilnowana przez tesciowa. tesciowa przychodzi do zuzi od poniedziałku i to tylko na 2-3 h a potem idzie sobie do domu.  jej zdaniem nie potrzeba dziecka przyzwyczajac. a zaznaczę, że nigdy do dziś nie była sama na spacerze z Zuzią. nie przychodziła do niej się z nią pobawić, a jak juz przyszła na godzinę to się z nią nie bawiła. Dziś było ok. niunia tak sie zmeczyła spacerem ze bez jedzonka poszła spać.

A Zuzi coś się w tym tyg. poprzestawiało, bo nie chce usnąć o swojej porze czyli o 20. Usypia dopiero ok.21 i tym samym później wstaje. dzis w nocy tradycyjnie obudziła się i wylądowała u nas w łóżku ale co dziwne nie mogła zasnąć. Coś mi się wydaje, że dziąsła od 5 ją bardzo swędzą i bolą.

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1176 dnia: 1 Kwietnia 2009, 13:01 »
hmmm...szkoda, że twoja teściowa ma takie podejście...
Gosiu, wlep jakies swoje i zuzinki zdjęcie - dawno was nie widziałam  :(

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1177 dnia: 1 Kwietnia 2009, 21:39 »
Gosiu Zuzia pewnie funkcjonuje pewnie jeszcze wg czasu zimowego.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1178 dnia: 1 Kwietnia 2009, 22:48 »
dokładnie to samo przyszło mi na myśl....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1179 dnia: 3 Kwietnia 2009, 22:12 »
pewnie tak. ale jej się wszystko ze snem poprzestawiało. koszmar zupełnie. pół nocy wczorajszej nie przespalismy, bo dama nie mogła zasnąć. a jak harcowała to głowa mała. wiec dzis od samiuskiego rana trwała akcia "wymęczyć Zuzie" polegała ona na budzeniu rano, odpowienio kontrolowanej drzemki (pobudka po 1,5 h snu) ciągłym lataniu na dworzu, odpowiednim nakarmieniu (kaszka z deserkiem na kolacje), podaniu Ibumu, i dłuuuuugj kąpieli (no to juz jej wymysł). przez ta dłuuuuga kąpiel poszła spać o 20.40 czyli też później ale usneła bez problemu.  I juz zaliczyła jedno przebudzenie po którym szybko zasneła (nie wiem czemu się obudziła). mnie tak nogi bolą ze szok. jestem wymeczona.

a babcia miała dzis okazje zobaczyć prawdziwa zuzie na placu zabaw. przezyła szok i koszmar. ale cóż. ...takie zachowanie Zu to norma  ;D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1180 dnia: 6 Kwietnia 2009, 14:10 »
Gosia - jutro do pracy???

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1181 dnia: 8 Kwietnia 2009, 21:14 »
jutro bede w zasadzie 3 dzień w pracy, w tym pierwszy pełny. Przez pierwsze dwa miałam ciągłe szkolenia i badania okresowe i dało się trochę wcześniej wyrwać. jutro juz przepros nie ma. kibluję do 14 lub 15.
we wtorek z Zuzią nie było większego problemu. obudziła się tuż przed moim wyjsciem, była uśmiechnięta i caław skowronkach. Wczoraj miała po południu mały wypadek na zjeżdżalni i w zwiazku z tym ma zdarty naskórek na brodzie oraz "kuku" po wewnętrznej stronie brody. Nie wiem czy to ją tak bolało czy zaczyna kumać więcej ale dziś był koszmar. na dodatek ja mogłam pozwolić sobie wyjśc później i nie byłam w 100% gotowa do wyjścia jak babcia przyszła....dziś wieczorem też jej się włączył marudzacz i D. przewiduje na jutro najgorsze....

Z zuzia jest jeszcze jeden problem. Nie chce współpracować przy zmianie pampka czy myciu rąk. w zasadzie jak mówię że idziemy zmienić pampka czy umyć ręce to ucieka, wygina mi się na rękach i ryczy. ale jak juz siedzi przy umywalce to mogłaby tam dłuuuugo zostać i znowu ryk jak przerywam zabawe z wodą i mydłem.

z miłych rzeczy....wlasnie ubieram dwa koszyczki wielkanocne; jeden duży a drugi malusi. ten malusi to dla zuzusi

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1182 dnia: 10 Kwietnia 2009, 12:39 »
Wszystkim forumowiczą i ich rodziną składamy życzenia  pogodnych i radosnych świąt Wiekanocnych oraz mokrego dyngusa.
[/size]