Cześć dziewczynki

Dawno się nie udzielałam, ale ostatnio jakoś tak mało czasu na cokolwiek było. Końcówka ostatniego tygodnia stała pod znakiem pisania sprawozdań, ale teraz znowu mam troszkę czasu, żeby odpocząć od szkoły. Niezbyt dużo jednak, bo są kolejne sprawozdania do zrobienia. No i koniecznie muszę mieć już ogólny pogląd na wygląd swojej pracy inżynierskiej.
Wymyśliłam, że będzie to gra 3D wykorzystująca algorytmy sztucznej inteligencji. Microsoft udostępnia za darmo środowisko do tworzenia gier pod Windowsy i ich konsolę XBox 360. Koduje się to w C# - czyli języku programowania który najlepiej znam. Czeka mnie dużo pracy, bo o pisaniu gier wiem dokładnie NIC

Literatura do tego jest tylko w języku angielskim, także będzie to duże wyzwanie. Ale jestem pozytywnie nastawiona. Problemem jest na tą chwilę wymyślenie fabuły gry tak, żeby łatwo można było do niej zaprząc właśnie algorytmy sztucznej inteligencji i coś tam mądrego w niej pokazać. Jest to plan na ten tydzień

W sobotę idziemy na ślub i wesele do znajomego. Zamówiłam sobie wizytę u fryzjera i makijaż w Sephorze - także będę miała mały przedsmak przed swoim ślubem, szczególnie że w sobotę będą akurat 3 miesiące do naszego Wielkiego Dnia.
Kupiłam sobie też na tą okazję czerwoną sukienkę, butki i pończochy samonośne. Mam nadzieję, że te ostatnie się sprawdzą i nie zaczną mi zjeżdżać w trakcie zabawy
Od poniedziałku przyszłego tygodnia mam urlop i będę się powoli pakować i przygotowywać do wielkiej przeprowadzki

Przy okazji zrobi się gruntowny porządek w ciuchach i starych papierach, które zalegają mi na półkach. W środę odbędzie się oficjalne spisanie protokołu zdawczo-odbiorczego no i od tego czasu będziemy już mieszkać razem

Wyczailiśmy też dostawcę internetu w naszej nowej okolicy. Będziemy mieć całkiem dobre parametry łącza, a umówimy się na podłączenie już na środę - tak coby zbyt długo nie być odciętym od świata

Z wręczaniem zaproszeń stoimy tak średnio. W ten weekend Przemka rodzina będzie już odhaczona, została nam cała moja

i jeszcze sporo znajomych. Czasu malutko, bo w weekendy mam zjazdy - dodatkowo będziemy mieć nauki w dwie soboty. A na wszystkich zaproszeniach mamy datę potwierdzenia do pierwszego czerwca. Mam nadzieję, że się z tym wyrobimy.
Potem zostanie jeszcze załatwić transport dla gości, ciasta, obgadać szczegóły z obsługą sali, djem, fotografem, kamerzystą, usadzić gości.... Fiu fiu, jeszcze sporo tego