Autor Wątek: Stairway to Heaven - czyli Nasze schody do Nieba :)  (Przeczytany 118365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Odp: Stairway to Heaven - czyli Nasze schody do Nieba :)
« Odpowiedź #510 dnia: 29 Listopada 2007, 20:53 »
pieknie Wam stroja!
U nas to bedzie wiejskie wesele :D wiec mimo ze wszystko na osobnych talerzykach, to jednak kupa jadła już na stołach...
A tak w restauracji wydaje mi sie bardziej dostojnie

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #511 dnia: 29 Listopada 2007, 21:03 »
Kawaii2 mi sie wydaje, że te zdjęcia były celowo robione przed postawieniem potraw na stoły... bo chyba nie możliwe żeby nic na nich nie było w czasie przyjęcia... Boszzze już widze mine gości- szczególnie starszego pokolenia  ;D ;D

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #512 dnia: 29 Listopada 2007, 21:24 »
No restauracja trzeba przyznać jest bardzo elegancka i na stole nawet jak jest jedzenie to jest bardzo ładnie, poza tym to jedzenie też mają bardzo "eleganckie" jakieś cuda. Oczywiście chcemy to zmienic, bo jednak zwyczajne jedzenie jest najlepsze. To jest hotel 4 ****, a są takie tylko 2 w Bydg., więc się starają jakoś. Przed weselem sie jakoś tam przejadę zobaczyć jak to wygląda na żywo, bo tak zachwalają a nie wiadomo jak to będzie wyglądać naprawdę.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #513 dnia: 29 Listopada 2007, 22:30 »
Restauracja piękna... robi wrazenie.. A ceny pewnie tez piękne??? Ale to przeciez ten jedyny dzień w życiu więc warto:):)

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 29 Listopada 2007, 22:37 »
No właśnie moja przyszła teściowa jak usłyszała, że chcemy tam wesele to od razu nam powiedziała, że zwariowaliśmy bo nas nie stać na takie luksusy. A prawda jest taka, że koszt jest taki jak z zwykłych restauracjach tzn 150 zł, bez ciasta i alkoholu. Ale w większości lokali w Bydg są takie same ceny, tylko ludzie dobrze nie sprawdzają i myślą, że jak gdzieś ładniej to drożej. Jedynym minusem tej restauracji jest fakt, że alkohol jest od nich. Wygląda to tak, że wybieramy sobie jaki alkohol chcemy, firmę itd, oni sprzedają nam po cenie sklepowej,a zapłacimy za tyle butelek ile pójdzie.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #515 dnia: 29 Listopada 2007, 22:40 »
OO no to faktycznie nie jest tak drogo. Dokładnie tyle samo płące... Iza wiesz z tym alkoholem to nie jest wcale najgorzej. Po 1 nie musisz się martwić, a po 2 na pewno nie przepłacisz bo nie musisz się martwić że coś zostanie. Wiesz pewnie na jedno wyjdzie bo jak kupujesz sama to i tak trzeba wziąć więcej jakby coś... a tak?? Już nie musisz o tym myślec:):)

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 29 Listopada 2007, 22:42 »
No właśnie jakieś plusy są z tym alkoholem.
Jak ja piszę o tym wszystkim to się uśmiecham głupia do tego monitora i już się cieszę i myślę jak to będzie, a to jeszcze tyle czasu  :(

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #517 dnia: 29 Listopada 2007, 22:46 »
Oj zobaczysz jak szybciutko zleci.. Ja już zaczynam mieć nerwówkę przedślubną... A też na poczatku płakałam : ile to jeszce...:):)
Dobra zmykam:):) Buziaki i Miłych Snów:):)

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 29 Listopada 2007, 22:48 »
Gabiś dobranoc, słodkich snów  :id_juz:

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #519 dnia: 30 Listopada 2007, 00:10 »
Sala robi wrażenie.

A co do ceny to w moich okolicach jednodniowe wesele bez ciasta i % max 110- 135zł.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #520 dnia: 30 Listopada 2007, 01:36 »
My płacimy 130 zł/os bez ciasta i alkoholu. ale ta cena  pewnie wzrośnie przez zmianę vat-u od stycznia z 7 na 22%  >:(

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #521 dnia: 30 Listopada 2007, 10:12 »
No ceny niestety zależą od regjonu Polski. Iza a z tym alkoholem to kto to będzie liczył ile flaszek pójdzie :?:

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #522 dnia: 30 Listopada 2007, 10:21 »
Bydgoszcz to jednak sporo miasto jest, wiec i ceny takie jak w innych miejscowosciach. W Krakowie tez jakos tak ok 150 zl/osobe kosztuje przyjecie.
Ja bede miec wesele na wsi ;) (jak to fajnie brzmi), wiec cena ponizej 100 zł już z ciastami i napojami i tortem, w tym 4-5 goracych dan (bez alko). Ale coś za coś.

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #523 dnia: 30 Listopada 2007, 10:24 »
cena ponizej 100 zł już z ciastami i napojami i tortem, w tym 4-5 goracych dan (bez alko)

:o cena bardzo korzystna!

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #524 dnia: 30 Listopada 2007, 10:28 »
my za osobe płacimy 170zł bez alkoholu ale z ciastami, a bez ciast to 150zł, bo były dwa warianty i wzieliśmy to droższe menu ze względu też na to, że soki napoje itp są bez ograniczeń
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #525 dnia: 30 Listopada 2007, 11:16 »
A my robimy na działkach i niepłacimy za osobe,tylko ogólnie za całą sale.Sala wynajęta na tydzień więc będzie balowanie  :disco:

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 30 Listopada 2007, 12:44 »
katarzyna_84 no lokal ma swoją renomę i na pewno nie policzą o 10 flaszek więcej, bo byłoby to podejrzane za bardzo, a jednak wesela tam robią non stop cięzko znaleźć wolny termin i nikt nie narzekał. Wiadomo liczymy się z tym, że coś tam wyniosą, albo coś no ale co zrobić, trzeba zaufać bo inaczej to byśmy tam wesela nie mieli.

Kawaii2 no my  byliśmy na weselu w takiej małej mieścinie i ceny były 80 zł z ciastem, sala była piękna i wszystko było super.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #527 dnia: 30 Listopada 2007, 12:56 »
Witam już prawie w weekend:):)
Trzeba zaufac.. ja też wychodzę z takiego założenia:)

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #528 dnia: 30 Listopada 2007, 16:42 »
Cena jest dostosowana do zasobów portwela klienta.

U nas nikt by 150 złoty nie zapłacił dlatego jest taniej. A gdzie się da to biorą więcej.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #529 dnia: 30 Listopada 2007, 19:06 »
Ja też myslę, że cena zależy od regionu, od tefgo czy wesele w maisteczku, wsi czy mieście a nie od zasobnosci portfela osoby zamawiającej imprezę ::)
Gdyby tak było, jak piszeszesz Lili, u nas w Pałacu Kawalera ( ekskluzywnie urządzony, przepiękny pałacyk otoczony zielonym parkiem :Serduszka: i w ogóle w miejscu najczęsciej wybieranym przez slaskie pary młode na slubny plener) zrobiłyby się masówki, bo każdy, dokładnie każdy mógłby mieć tam wesele.
Takie prawo rynku- chcesz mieć wyjątkowo i jak z marzeń- musisz sie dostosowac do ceny lokalu. zawsze można negocjować, ale pierwszy raz słyszę, by właściciele lokalu cenę dostosowywali do zasobności portfela. Rzeczywiście, mogą np. zaproponowac tańsze lub droższe menu, ale w granichahc rozsądku. w końcu oni też chcą zarobić.

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #530 dnia: 30 Listopada 2007, 19:14 »
Wystarczy spojrzeć na ceny w samej bydgoszczy. ja jak szukałam sali trafiłam na lokale od 120 do 170 zł/os.  myślę, że ceny nie są dopasowywane do klienta ale są po prostu adekwatne do poziomu jaki prezentuje lokal- chociaż oczywiście są wyjątki ;D
iza mi to się wydaje dziwne, że alkohol trzeba mieć od nich. wiesz ile oni liczą za 1 butelkę?

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 30 Listopada 2007, 19:34 »
Beacia za alkohol liczą cenę taką jak w sklepach, marketach, takze bedziemy umówieni za ile. Oni i tak pewnie zamawiając alkohol zyskują.

A teraz zmykam na andrzejki ze znajomymi do szkoły tańca  ;D

Offline Lili-liliana

• maniak
« Odpowiedź #532 dnia: 30 Listopada 2007, 19:53 »
Kobietka nie zroumiałaś mnie.

Jeśli u nas przeciętnie biorą 100 złoty od soboby to nikt nie wyskoczy z 200złotymi jak będzie miał tylko ładniejsza sale. Wszystko musi być osiągalne dla przeciętnego człwoieka.

Oczywiste jest, że nie każdy sobie na to pozwoli bo zrobi wesele w remizie OSP i wyjdzie 50 złoty od osoby.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #533 dnia: 30 Listopada 2007, 22:10 »
my placimy 140 zl od osoby BEZ alkoholu i ciast i dodatkowych napojow,ale jest w tym juz tort plus szampan na przywitanie i wsumie tez cena zalezy gdzie to jest w jakim lokalu itp

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 1 Grudnia 2007, 12:16 »
Witam Was w sobotę.

Powiedzmy, że andrzejki się udały. Tzn impreza była super, ale wróżby były już gorsze.

Były rogaliki z wróżbami w środku i Marcinek miał "Czeka Ciebie wielka niespodzianka. Będziesz musiał zmienić w związku z tym swoje życie itd." no więc każdy pomyślał o dziecku. Ja nie miałam w swoim rogaliku żadnej. Na całej imprezie były 2 puste rogaliki i ja oczywiście musiałam na niego trafić:) Ale Marcinek chciał być kochany i poszedł kupić mi drugiego, w którym miałam: "Czeka Cie wielkie niebezpieczenstwo, musisz na siebie bardzo uważać." Wolałam już pusty rogalik:) A następnie Marcinek poszedł do wróżby gdzie trzeba było wybrać coś spośród talerza, talerzyka i miski. No i Marcin wziął miskę, a tam były malutkie różowe buciki:/ No i tak jak nigdy nie wierzyłam we wróżby to teraz mam stracha  ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #535 dnia: 1 Grudnia 2007, 12:52 »
Ciesze się że impreza się udała:):) A ja we wrózby nie wierze... :):) Buziaki:)

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #536 dnia: 1 Grudnia 2007, 12:53 »
To wszystko samo mówi przez siebie Iza  ;D Ja nigdy też nie wierzyłam w takie różne rzeczy,ale wyobraście sobie byliśmy z mojm PM na weselu w kwietniu tego roku i złapałam welon i co... teraz sama wychodze za mąż,jakieś pół roku po mój PM mi sie oświadczył  :skacza: czyli coś w tym musi być  :D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #537 dnia: 1 Grudnia 2007, 13:16 »
roza_83 z tym welonem to nie tak do końca ja złapałam 4 welony i każdy w innym roku i co i to że za mąż wychodzę w 2008r., a pierwszy welon złapałam w 1998 lub 1999 już nawet dokładnie nie pamiętam  ;), a raz się zdarzyło tak, że ja złapałam welon a mój przyszły małżonek złapał musznik i to było chyba w 2004 i też nic wtedy nie wynikło...

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #538 dnia: 1 Grudnia 2007, 13:28 »
Aguś-sc,Ty to byłaś jakiś fenomen  ;) znam wiele par co miały podobnie jak ja,więc coś w tym jest  :D mojm zdaniem  ;)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #539 dnia: 1 Grudnia 2007, 13:42 »
Aguś-sc,Ty to byłaś jakiś fenomen  ;) znam wiele par co miały podobnie jak ja,więc coś w tym jest  :D mojm zdaniem  ;)

:hahaha: :hahaha: no mozliwe moja droga...ostatni welon złapałam w kwietniu tego roku i po tym złapaniu wychodzę za mąż, ale tak jak pisałam wcześniej to już czwarty  :D