Autor Wątek: BUTY - ale jakie ?  (Przeczytany 177839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Odp: BUTY - ale jakie ?
« Odpowiedź #210 dnia: 10 Marca 2009, 13:39 »
a buciki Dawid ??? Tez mają znak zdrowej stopy i sa bardzo ładne a stosunkowo niedrogie

http://www.butydladzieci.pl/
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #211 dnia: 10 Marca 2009, 14:43 »
zu ma kapciusie z dawida..  juz kolejną parę jej tam kupiłam...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 10 Marca 2009, 15:01 »
ja zastananiwam sie jak jest z ich podbiciami...Oliwcia ma dośc wysokie, Bartki są dla niej idealne...i nie wiem czy ryzykować...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 10 Marca 2009, 15:10 »
zu też jest z tych z wysokim podbiciem..

kupuje jej bartki, geox, ecco, cotonclub - czy jakostak ( smyk)... wszystkie buciki - od kapciuszków po kozaki- muszą miec , niestety, trzy rzepy, bo przy 2 obawiam się czy nózia przejdzie..

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 10 Marca 2009, 15:48 »
O to ja mam dokładnie tak samo. Do tej pory Oliwcia ma głównie Bartusie, z Geoxów nie mogłam na rozmiar trafić, bo albo mi się bucik podobał, albo rozmiar był...nigdy w parze...
Ecco nie patrzyłam nawet...
wszystkie buciki - od kapciuszków po kozaki- muszą miec , niestety, trzy rzepy, bo przy 2 obawiam się czy nózia przejdzie..

Oliwcia ma Bartki na 2 rzepy, wchodzą..., ale dokładnie sprawdzam wysokośc podbicia... Dlatego obawiam się zakupów na podstawie zdjęcia i przez internet, wolałabym pomacać i przymierzyć...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 10 Marca 2009, 21:43 »
"na oko" kupiłam raz jedyny- buciki ze smyka i  udało mi sie trafic  w rozmiar i podbicie.. kiedy były wyprzedaże  letnie kupiłam zuzi na zaśke  2 pary - wieksze o 2 i 4 numery.. butki sprawiły sie  zacnie zaś cena , na przecenie, była jeszcze piekniejsza.. 40 zika :) za wiosenno-jesienne trzewiczki :)

http://www.allegro.pl/item573183610_coolclub_rozmiar_23_jak_bartek.html

tu macie  aukcje.. dokładnie takie same :)
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2009, 21:46 wysłana przez monia »

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #216 dnia: 16 Marca 2009, 18:24 »
waszym maluszkom też się pocą nóżki w bucikach?
Tymek jak ściąga kapcie to ma całe skarpetki mokre :( Kiedyś w ogóle kapci mu nie zakładałam, ale tu gdzie teraz mieszkam musi mieć coś na nogach!
ANCYMONEK :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 17 Marca 2009, 11:06 »
Zuzi tez sie poca. ale onasobie skubana ściaga sama kapcie i lata bez...płaz i lament jak chce jej rano założyć.
A o ile wieksze niż długosc stopy nosza wasze pociechy kapcie po domu ?

Zuzia tez ma wysokie podbicie i mysle ze jej juz tak zostanie.  I oczywiscie absolutnie nie moze mieć butów sznurowanych. Wiec tylko rzepy wchodza w gre. Buciki dotej pory miała z Bartka,a kapcie kupuję jej z Befado. Ostanio dostała od super cioci buciki ze szwalni Robin (oni szyją byty dla Bartka) z super przeceny.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #218 dnia: 17 Marca 2009, 11:10 »
Miłoszowi bez kapci czy butów się pocą stopy.
Nio własnie od kiedy mozna nakladac piersze obuwie  ???
Gdzies czytalam ze jak dziecko dopiero zacznie samodzilnie "ładnie" chodzić.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 17 Marca 2009, 11:26 »
ewelina to może mu za gorąco ? 
piszę takie przypuszczenie bo pamietam ,ze jak moja córuś była malusia i jeszcze nie ruszająca się po podłodze to też jej się bardzo pociły i nie załadnie pachniały. A teraz to się nie zdarza (no chyba ze po całym dniu biegania). Więc z perspektywy czasu wiem, że w tedy za ciepło była poubierana.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #220 dnia: 17 Marca 2009, 11:44 »
Znalazłam coś takiego:

Jeśli chcesz by Twoje dziecko, gdy dorośnie, miało zdrowe stopy, musisz o nie dbać od pierwszych chwil Jego życia!

Pamiętaj:
Dopóki  dziecko  spędza większość czasu leżąc, nie zakładaj mu żadnych butów, a nóżki chroń przed marznięciem wkładając luźne skarpetki, które nie będą ściskać jego paluszków i zaburzać swobodnego przepływu krwi.
Twoje  dziecko  zaczyna  już  stawać i przygotowuje się do chodzenia. Pierwsze buty, które mu założysz mogą zdecydować o prawidłowym rozwoju stóp.
Kupując te pierwsze buty szukaj buta:
*z cholewką sięgającą nieco ponad kostkę (ale nie za wysoko), z usztywnioną piętą, która będzie wspomagać prawidłowe ustawienie stopy (w stosunku do osi goleni);

*z szerokim i wysokim czubkiem, w którym będzie miejsce na prawidłowe ułożenie palców i swobodne poruszanie nimi;

*z zapięciem (sznurowanie, rzepy) sięgającym daleko w kierunku czubka, aby można but łatwo włożyć, a następnie dobrze dopasować do stopy;

*bardzo elastycznego ze sprężystą podeszwą, zginającą się na linii zginania palców,  z  zabezpieczeniem  przeciwpoślizgowym.

Nie szukaj butów  z tzw.  wkładką  ortopedyczną. O tym, czy ona jest potrzebna Twojemu dziecku może zdecydować tylko ortopeda. Wszystkie małe dzieci (do 3 roku życia) mają pozornie „płaskie stopy”, ponieważ podściółka tłuszczowa wypełnia sklepienie stopy, a znika wraz z rozwojem stopy. Jeśli jednak nie zniknie - wizyta u ortopedy jest konieczna.
Twoje  dziecko  jest  coraz  starsze,  szybko  rośnie, rośnie także stopa - przeciętnie około 1 cm rocznie (w niektórych okresach nawet 1,5 cm). Mierz co 3 miesiące stopę dziecka, aby mieć pewność, że nie nosi ono za krótkich butów.
Po  nowe  buty  wybierz  się  koniecznie z dzieckiem (nie z „patyczkiem”). Włóż dziecku buty, a gdy w nich stanie sprawdź czy mają odpowiednią długość, przyciskając czubek buta. Prawidłowo dobrany but powinien być dłuższy od stopy o 6 - 10 mm w zależności od kształtu czubka i układu palców oraz ze względu na przesuwanie się stopy w bucie w czasie chodzenia i szybki wzrost długości stopy.

Dziecku,  które  już  sprawnie  chodzi możesz kupować nie tylko trzewiki, ale też półbuty, czy sandały z tzw. łożem dla pięty (zagłębieniem pod piętę) zapobiegającym przesuwaniu się pięty na boki.
Twoja    dorastająca    córka    zaczyna   marzyć    o „dorosłych” butach - chętnie na wyższym obcasie. Nie możesz jej jednak (do 15 roku życia) kupować  butów na obcasie wyższym niż 3,5 cm i wąskim. Noszenie we wczesnej młodości butów na takim obcasie wpływa niekorzystnie na ustawienie kręgosłupa.
Staraj  się  zwracać  uwagę  na  materiały  z   jakich wykonano but. Ważne jest aby pochłaniały one pot, wydzielony przez stopę, bo nagromadzenie wilgoci sprzyja rozwojowi chorób skóry (np. grzybic). Najlepsze będą dla Twojego dziecka buty ze skóry i przewiewnej tkaniny.
Przywiązuj  dużą  wagę,  do  butów   używanych   w przedszkolu, szkole i domu, przecież to w nich dziecko spędza najwięcej czasu.
Nie   zakładaj  dziecku  butów  „po”  innym  dziecku, gdyż wraz z butami możesz „przekazać” mu deformację stóp i złe nawyki chodzenia.

Ja Neli kupiłam teraz z gufo, z wysokim zapiętkiem , takie oto:
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 17 Marca 2009, 19:34 »
Mojej Tosi też się pocą nawet w kapciach z otwartym noskiem. Kapcie kupujemy z Befado ale buty tylko z Ecco. Cenowo są nawet tańsze od Bartka a mam do nich zdecydowanie większe zaufanie.  W niedziele kupiliśmy jej na wiosne sznurowane półbuty w fajnych kolorach. Sandały kupimy gdzieś w połowie kwietnia albo na początku maja.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 17 Marca 2009, 21:03 »
ryba super te buty!!!!!!!!!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #223 dnia: 17 Marca 2009, 22:17 »
Anitko dzięki! Nam też się spodobały :)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 17 Marca 2009, 22:20 »
normalnie nie mogę się napatrzeć...

a czemu ja do ecco nie wchodzę..tam podobno taniej niż w Bartku- niestety Bartek nie jest na moja kieszeń teraz...... :(

i te kolory!! uwielbiam kolorowe buty u dzieciaków na nogach!!!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #225 dnia: 17 Marca 2009, 22:28 »
Anitko zgadza się że dziecięce buty są drogie, ale to ja wolę ubanka kupić na allegro czy w tesco a odłożyć na buty te 130 pln.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 17 Marca 2009, 22:31 »
wiesz rybko jak widzę Bartka za 160zł...no nie stać mnie i tyle..ale te ecco widziałam gdzieś na necie za 120zł...to zawsze mniej..a jakie cuuudne...na lato za sandałkami się rozejrzę...Teraz Nela ma rozmiar 20/21...więc na lato pewnie 21/22

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #227 dnia: 17 Marca 2009, 22:40 »
Lea ja też kupuję w outlecie ecco bo tam modele z poprzedniego sezonu są duużżo tańsze!

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 17 Marca 2009, 23:31 »
a to bartusie zuzinki

kupione  za nieco ponad 80zł w sklepie bartka w radomiu...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #229 dnia: 18 Marca 2009, 12:18 »
Kurde ale fajne te buciki pokupowalyście... Ja Szymkowi kupiłam w bartku 2 pary butów, jedne na wiosne taką juz niedługo, a drugie z dziurkami więc na cieplejszy czas. ale jakies adidaski Mu chciałam jeszcze kupić...

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 18 Marca 2009, 15:29 »
Monia Oliwcia miała ten model już w dwóch wersjach kolorystycznych :D teraz tez zakupiliśmy bartka...

Rybka ja z ecco widziałam butki za ponad 200 zł i zawsze myślałam, że są droższe od Bartka ::)
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #231 dnia: 18 Marca 2009, 16:36 »
Kurde w Wojciku mialo byc, tam kupilam. Z Bartka Maly mial na zime.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 18 Marca 2009, 23:09 »
ewelinaaa7 zuzia zaczeła chodzić 13 marca, a pierwsze buciki do "biegania podworzu" kupiliśmy jej dopiero na poczatku kwietnia. jakos tak się nam zeszło. w domu biegała w skarpetkach. dopiero od jesieni ma kapcie ale żadko w nich chodzi. codziennie ma je założone i są  jest czymś innym ważnym zajęta np odkurzanie, mycie podłogi. inaczej raz dwwa i biuty są zrzucone.
myslę ze jak jest na dworze ciepło a mały chodzi za ręce to można mu kupić "wyjściowe" buciki i niech na spacerku, po chodniczku sobie "pochodzi" trzymany za ręce przez rodzica. będzie miał niesamowitą frajde.  co do ciapek to ja bym mu kupiła dopiero w tedy jak zacznie dobrze chodzić/biegać. Gdzieś kiedys czytałam, że w tedy rozwija się trzymanie równowagi....

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 9 Kwietnia 2009, 10:25 »
Ja mam pytanie co do bucikow czy jesli ide na dwor w wozku z małym czy moge mu buciki nałozyc czy lepiej nałozyc kapcio-butki  ???
Skoro on jeszcze nie chodzi dobrze.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #234 dnia: 9 Kwietnia 2009, 11:43 »
Musisz sprawdzić, czy małemu nie jest zimno. Jak nie jest, to moim zdaniem, możesz sobie buty odpuścić.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 5 Lipca 2009, 11:11 »
A czy ktoras ma buciki BARTUS bo własnie zastanawiam sie nad zakupem sandałkow.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #236 dnia: 5 Lipca 2009, 12:16 »
a ja młodemu kupiłam sandałki kmorneckiego, w hurtowni DUK na słonku po przecenia za całe 35 zl
skórzane , profilowane, ze sztywną piętą:)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 5 Lipca 2009, 12:48 »
Ładna cena :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #238 dnia: 6 Lipca 2009, 10:20 »
Ewelinko, nie wiem, jak Twój Mati, ale nasz Bartek często zalicza "glebę", więc sandałki u nas tylko z krytym noskiem. My mamy z firmy Baren Schuhe z Deichmanna.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 6 Lipca 2009, 10:22 »
Czasem sie przewraca jeszcze na chodniku.

Miłoszek a nie Mati ;)