Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1020560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #4620 dnia: 8 Listopada 2012, 22:58 »
patrzę na te Wasze pomysły i łeb mi pęka...

... nie to, że żałuję kasy, ale... czy Wasze dzieci faktycznie bawią się takimi zabawkami? W ogóle RÓŻNYMI zabawkami? Czy jest wydawać kilka stów na coś co chwilę pocieszy dziecko, a potem zostanie rzucone w kąt?
Moje dzieci mają fazy na konkretne zabawki i przez wiele miesięcy bawią się jedną, góra dwoma rzeczami... serio. Dlatego UWIELBIAM kupować im coś, co da się rozbudowywać. I tak jak przez gruuubo ponad rok hitem nr 1 była drewniana ciuchcia, tak teraz np. są autka z serii mattel z filmu AUTA i je zajeżdżają przez cały boży dzień ;) W między czasie obkupowaliśmy się w lego duplo, które teraz zamieniamy powoli na zwkłe lego...Fajna sprawa, bo można im dokupować elementy z tych samych serii i tym sposobem nie kupuje się kurzących się potem bubli.

Wczoraj otrzymałam pierwsze zamówienia dla Mikołaja- Nikodem zażyczył sobie "Piratów z Nibylandii" i z racji tego, że bardzo lubi bawić się figurkami na Mikołaja dostanie coś w ten deseń:

a Kajtuś, który nadal świata poza autkami nie widzi dostanie skrzyneczkę na swoją kolekcję:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4621 dnia: 8 Listopada 2012, 23:02 »

... nie to, że żałuję kasy, ale... czy Wasze dzieci faktycznie bawią się takimi zabawkami? W ogóle RÓŻNYMI zabawkami? Czy jest wydawać kilka stów na coś co chwilę pocieszy dziecko, a potem zostanie rzucone w kąt?

otóż to Ania...mam takie same przemyślenia.... ile można mieć zabawek?? czasem dochodzę do wniosku że najlepsze zabawki to te z niczego...
np. samolot z papieru

p.s. podeślesz mi zdjątka? :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #4622 dnia: 8 Listopada 2012, 23:05 »
Aniu daj proszę namiary na tą skrzyneczkę na auta.Super jest .Syn mojej siostry zbiera te małe autka i zawsze w plecaku trzyma lub porozrzucane, to by było super.

Offline dziubasek

• Chuck Norris

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #4624 dnia: 9 Listopada 2012, 00:13 »
u nas rok temu dzieciaki dostały nawlekanki - takie kulki do nawlekania na sznurki... dziecko losuje karty gdzie jest pokazana konfiguracja kolorów i nawleka te kulki. dość fajne, jak pytałam rodziców to większość dzieci się tym bawiła. i jest to uniwersalny prezent - dla chłopca i dziewczynki.

nie mogę teraz tego namierzyć - nie pamiętam nazwy
Elu a może to była ta gra, którą polecała Ania: http://allegro.pl/nawlekaj-nie-czekaj-podstawa-gra-edukacyjna-nowa-i2748195131.html

Babki podpowiedzcie jakiś pojazd/samochodzik dla prawie roczniaka. Może coś z drewnianych? Sama nie wiem...
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4625 dnia: 9 Listopada 2012, 00:20 »
Agata - dokładnie ta!

pojazd....roczniak ma tym jeżdzić w sensie wsiąść ;) czy się bawić?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline elisabeth81

• Chuck Norris

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #4627 dnia: 9 Listopada 2012, 06:35 »
Ja juz kupilam:
Dla dziewczynek kucyka my little pony, ze swiecacymi skrzydlami
Dla chlopcow auto zdalnie sterowane kaskader, tanczace swiecace itd.

Postawilam na zabawki, a nie gry bo slyszalam, ze dzieci potem zazdroszcza grupom, jak dostaja zabawki. Poza tym dziecko najbarrdziej cieszy sie jednak z zabawki. Takze nie ryzykowalam czepialstwa rodzicow, a oni zawsze moga sami kupic cos edukacyjnego, jak beda chcieli. W przedszkolu niech bedzie szal ;).

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
« Odpowiedź #4628 dnia: 9 Listopada 2012, 06:45 »
u nas rok temu dzieciaki dostały nawlekanki - takie kulki do nawlekania na sznurki... dziecko losuje karty gdzie jest pokazana konfiguracja kolorów i nawleka te kulki. dość fajne, jak pytałam rodziców to większość dzieci się tym bawiła. i jest to uniwersalny prezent - dla chłopca i dziewczynki.

nie mogę teraz tego namierzyć - nie pamiętam nazwy
Elu a może to była ta gra, którą polecała Ania: http://allegro.pl/nawlekaj-nie-czekaj-podstawa-gra-edukacyjna-nowa-i2748195131.html

Bardzo ciekawa gra, moje dzieci w szkole ( 5-latki ) chętnie w nią grają.

Dziubasku super ta walizka, zgapię na mikołajki, choć nam przydałyby się takie ze dwie, tyle mamy autek  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #4629 dnia: 9 Listopada 2012, 07:32 »

Moje dzieci mają fazy na konkretne zabawki i przez wiele miesięcy bawią się jedną, góra dwoma rzeczami... serio. Dlatego UWIELBIAM kupować im coś, co da się rozbudowywać. I tak jak przez gruuubo ponad rok hitem nr 1 była drewniana ciuchcia, tak teraz np. są autka z serii mattel z filmu AUTA i je zajeżdżają przez cały boży dzień ;) W między czasie obkupowaliśmy się w lego duplo, które teraz zamieniamy powoli na zwkłe lego...Fajna sprawa, bo można im dokupować elementy z tych samych serii i tym sposobem nie kupuje się kurzących się potem bubli.

Wczoraj otrzymałam pierwsze zamówienia dla Mikołaja- Nikodem zażyczył sobie "Piratów z Nibylandii" i z racji tego, że bardzo lubi bawić się figurkami na Mikołaja dostanie coś w ten deseń:

a Kajtuś, który nadal świata poza autkami nie widzi dostanie skrzyneczkę na swoją kolekcję:

Aniu gdzie znalazłaś ten zestaw Piratów? bo Maja strasznie lubi tą bajkę...
chyba tani nie jest, co? bo pojedyncze figurki jak dla mnie mają wygórowaną cenę...

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #4630 dnia: 9 Listopada 2012, 08:26 »
pojazd....roczniak ma tym jeżdzić w sensie wsiąść ;) czy się bawić?
Nie, nie wsiąść, bawić się :) Jeździk podpowiem komu trzeba na urodziny ;) Hubi odziedziczył po Łucji tylko dwa autka, z czego jedno właśnie się popsuło. Dzięki Elu za podpowiedź, zaraz zamówię :-*
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4631 dnia: 9 Listopada 2012, 08:43 »
Ania, daj namiar na Piratów z Nibylandii...moja Zuzia to tez wielka fanka  :D

Ja juz kupilam:
Dla dziewczynek kucyka my little pony, ze swiecacymi skrzydlami
Dla chlopcow auto zdalnie sterowane kaskader, tanczace swiecace itd.

Postawilam na zabawki, a nie gry bo slyszalam, ze dzieci potem zazdroszcza grupom, jak dostaja zabawki. Poza tym dziecko najbarrdziej cieszy sie jednak z zabawki. Takze nie ryzykowalam czepialstwa rodzicow, a oni zawsze moga sami kupic cos edukacyjnego, jak beda chcieli. W przedszkolu niech bedzie szal ;).

Ojjj tu się nie zgodzę...dla mojej Zuzu gra logiczna to najlepsza zabawka. Jak pytam co chce tro wymienia zawsze trzy rzeczy: sukienke księżniczki, grę i łamigłówki ;)

"Nawlekaj nie czekaj" jest super. Zuza 3-latka miała jak ja dostała i spokojnie skumała reguły, tyle ze nie gramy na czas.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #4632 dnia: 9 Listopada 2012, 09:07 »
Ja też poproszę namiar na piratów :D

Może w końcu się zdecyduję na jakiś prezent ;) :D

Offline Lovisa

• maniak

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #4634 dnia: 9 Listopada 2012, 09:34 »
W carrefourze widziałam kilka zestawów piratów- w tym m.in statek Jaka i baza kapitana hucka :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4635 dnia: 9 Listopada 2012, 09:43 »
Ja kupiłam przez allegro, ale przesyłka leci aż ze Stanów- http://allegro.pl/jake-i-piraci-z-nibylandii-disney-zestaw-figurek-i2776124747.html

w pl są dostępne "niekompletne" figurki, tzn nie wszyscy... wobec czego miałabym małą gehennę, bo moje dziecko bardzo pilnuje, aby wszystko zgadzało się z bajką. Żadnych statków, wysp i innych gażdżetów nie chcę, bo to możemy sobie zrobić z czegokolwiek- klocków, kartonów, pudełek... przy okazji zabaw manualnych, twórczych i takie tam ;) wiecie, że akurat to lubię...a też chcę pozostawić dziecku odrobinę dla wyobraźni.

Figurkami z postaciami z bajek mój Nikodem bardzo chętnie się bawi odgrywając scenki, więc wiem, że to będzie bardzo trafiony prezent także nie pożałuje wydanej stówki... a i miejsca zajmuje mało co dla mnie też jest bardzo ważne ;) Z Disney'a mamy figurki Myszki Miki i są poprostu niezniszczalne. Świetne, porządne wykonanie!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #4636 dnia: 9 Listopada 2012, 09:49 »
W Auchanie też widziałam jakieś zestawy z piratami... Napewno był statek i jakieś figurki... I duży Jake... Coś jeszcze ale nie pamiętam co.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4637 dnia: 9 Listopada 2012, 10:05 »
Dlatego kocham zabawki z Disney Store..są genialne i niezniszczalne :)

Zaraz kogoś wychacze w USA, zeby mi skoczył kupic.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4638 dnia: 9 Listopada 2012, 10:06 »
*wyhacze*

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #4639 dnia: 9 Listopada 2012, 10:16 »
Dlatego kocham zabawki z Disney Store..są genialne i niezniszczalne Smiley
A widok dziecka który po raz pierwszy wchodzi do takiego przybytku- BEZCENNY  ;D ;D
Też uwielbiam disneya- za to że wszystko co najfajniejsze w jednym miejscu. Kostiumy maja obłędne :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4640 dnia: 9 Listopada 2012, 10:19 »
Dziewczyny pomóżcie, cofnęłam się kilkanaście stron wstecz, ale jakoś mnie nic nie natchnęło. Moje laski w Święta będą miały niecałe 2 lata, co byście poleciły? Bawią się zupełnie różnymi rzeczami, a chciałabym im kupić coś na dłuższy czas niż na miesiąc i jakąś porządniejszą zabawkę. Nie chcę też wydawać 200 zł na sztukę. Możecie mi coś polecić? Kompletnie nie mam pomysłu co im kupić.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4641 dnia: 9 Listopada 2012, 10:25 »
mają już klocki duplo? kup im zestaw startowy, KONIECZNIE dużą płytę konstrukcyjną i po jakimś małym duplo-zestawie np. ze zwierzątkami- jeśli będą miały płytę do budowania daję 90% szans, że im się spodoba :)

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4642 dnia: 9 Listopada 2012, 10:39 »
Akurat moja Zu za klockami nie przepada....owszem pobawi się z tatusiem w garaże, pałacyki itd ale na tym się kończy. Teraz dostanie wielkie pudło duplo  i zobaczymy czy będzie szał

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #4643 dnia: 9 Listopada 2012, 10:51 »
moja też jest nieklockowa - bawiła się miesiąc  ::) za to właśnie prawie roku na tapecie są pony więc co chwilę jej rozbudowuję zestaw - teraz w realu zamek taniej niż na allegro wychodzi.
No i mam zagwozdkę między Barbie księżniczką i piosenkarką w zestawie z elfem czy z kenem  ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4644 dnia: 9 Listopada 2012, 10:54 »
no tak- z klockami to trzeba się trochę z dzieckiem pobawić :)
U nas z duplo budowaliśmy wszystko- od garaży, przez domy, zamki, auta, samoloty, aż do teletubisiów i innych postaci z bajek. Odrobina wyobraźni i wszystko można było stworzyć! Super sposób na wspólne spędzenie czasu z dzieckiem.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #4645 dnia: 9 Listopada 2012, 10:56 »
Fajne te figurki piratów, mój własnie lubi sie bawić takimi rzeczami, ostatnio uwielbia niedzwiadki z jajka niespodzianki  ;D

Tak czytam i ciesze się że mój jak narazie nie ma jakiś takich konkretów co do zabawek, jak pytam go "napiszemy list do świętego Mikołaja" i próbuje podpytać co by chciał , to on tylko jedno ,nawija o piosenkach  ;D

Dostał nie dawno od mojej siostry małe radio mp3 i tam słucha płyt, uwielbia to , a ja przynajmniej problemu z prezentem nie mam  :P

ale za to zapytam tu , bo nie wiem gdzie mozna by było, otóż szukam jakiś fajnych kolęd dla dzieci.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4646 dnia: 9 Listopada 2012, 10:57 »
No własnie na to liczę ,że może troszkę sie wciagnie ;). Chociaż u nas teraz na tapecie lalki ;) i zabawa w przedszkole ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #4647 dnia: 9 Listopada 2012, 11:13 »
Anie właśnie moja chce tylko żeby jej budować a ona sama od siebie nie zbuduje nic - woli wszelkiego rodzaju figurki - wtedy najbardziej jej wyobraźnia pracuje  :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4648 dnia: 9 Listopada 2012, 11:38 »
Anie właśnie moja chce tylko żeby jej budować a ona sama od siebie nie zbuduje nic

To tak jak Zuza  :P

Myślicie, ze ten MP3 z FP sie nada dla 4-latki?

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...