Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1002856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #4410 dnia: 27 Października 2012, 22:43 »
Lila ozłocę cię! ja durna nie wpadłam na to by szukać prom/statek tylko ciagle rakieta kosmiczna....
 :-*
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4411 dnia: 27 Października 2012, 22:45 »
ma się to IQ  :P

;D ;D ;D ;D
ja już "oczami" kupuję Tytowi  :D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4412 dnia: 27 Października 2012, 23:06 »
Rakietę do zbudowania i "odpalenia" sodą kuchenną i octem, można kupić w smyku.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2012, 23:23 wysłana przez liliann »
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4414 dnia: 27 Października 2012, 23:24 »
rewelka...
dla mnie bomba
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #4415 dnia: 28 Października 2012, 09:00 »
Mariola bomba ten prom!!

sluchajcie myslicie ze dla dziewczynki 4.5l która ma faze na barbie(bajki) moze byc takie cos:
http://allegro.pl/barbie-pad-dotykowy-organizer-tablet-komputer-grat-i2714811622.html

ja jej tabletu za 400zł na ten czas nie kupie.Raz,uwazam ze jest za mala na tak "dorosly" i drogi prezent,dwa ze poza moimi mozliwosciami finansowymi sa takie prezenty(musze cos i mlodszej kupic)-fajną sprawą dla np zerówkowicza wydaje mi sie taka rzecz-jako np prezent skladkowy na urodziny.No ale waham sie z tą barbie..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4416 dnia: 28 Października 2012, 09:41 »
TETE jakoś średnio mi się ten barbie zabawkowy pad podoba...
wolałabym chyba dołożyć i kupić jeden z tańszych prawdziwych tabletów na allegro
są już za 265zł
http://allegro.pl/tablet-7-tracer-lite-gp-1-ghz-512mb-8gb-and-4-0-i2715482686.html

tym bardziej,że taka duża dziewczyna będzie już mogła się coś uczyć na nim, np pisać

wiem,że dziewczyny na forum kupują swoim dzieciom w prezencie tablety

o znalazłam nawet za 160zł nowy tablet.Dla 4,5 latki wystarczy
http://allegro.pl/najtaniej-wyprz-tablet-7-android-2-3-256ram-4gb-i2720456542.html
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4417 dnia: 28 Października 2012, 10:12 »
jezu dziewczyny jestem przerażona!!!!!!!!!!!!!
tablet, ps3, czy inna konsola
i to dla kilkulatków?????powiedzcie mi jakie te dzieci będą mieć rządania jak skończą 10 lat??????

powiem szczerze że lekko mnie to ........dziwi?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4418 dnia: 28 Października 2012, 10:20 »
mój tableta nie ma, ale mnie to nie dziwi i nie szokuje,że inni to kupują
po prostu technika idzie do przodu i przed tym się nie ucieknie.Ja myslę,że nie długo tablety wejdą do szkoły,więc takie urządzenie w ręku 5 latków to nic szokującego
Ja wyraziłam swoje zdanie
zamiast zabawkowego pada z barbi, dołożyłabym te sześćdziesiąt kilka złotych i kupiła tableta prawdziwego. Przecież często kupujemy zabawki na prezenty grubo powyżej 200zł i nikogo to nie szokuje jakoś

przecież kupujemy zabawkowe laptopy do nauki pisania i czytania, więc tablet za 160zł do nauki pisania, mnie nie dziwi
za kilkaset złotych już tak, ale w takiej rozsądnej cenie nie

Ja tam zgorszona nie jestem

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #4419 dnia: 28 Października 2012, 10:41 »
Ja bardzo zdziwiona też nie jestem, jednak sama wolałabym jak najdłużej trzymać swoje dziecko z dala od cudów techniki. Póki nie chodzi do szkoły nie ma takiej potrzeby. A pisać to niech on się uczy z długopisem w łapie, bo niedługo dojdzie do tego że dzieci świetnie radzą sobie z elektroniką przy liczeniu i pisaniu ale jak bedą miały coś zrobić ręcznie to wyjdzie upośledzenie manualne. Poza tym kilkulatek ma ćwiczyć przede wszystkim wyobraźnie i kreatywność. Pisania nauczy się w szkole.

No i ostatnio gwiazdkowe prezenty mi się rozjaśniają- na pewno kilka zestawów czuczu, to co wkleiła Martyna strasznie mi się podoba, pewnie dostanie coś z podstawowych zestawów klocków magnetycznych (jak załapie to zainwestuje w większe na urodziny), no i drewniany lub inny bardziej konkretny garaż bym mu sprawiła. Waderowski rozwalony strasznie, z resztą super jakością to on nie grzeszył. Jeszcze myślę nad mini golfem. Młody uwielbia grać.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4420 dnia: 28 Października 2012, 10:55 »
mariolka wiesz ale mnie właśnie przeraża skala cenowa tego wszystkiego
ja mam, tak jak i ty, trójkę do obkupienia i nie wyobrażam sobie każdemu kupić prezent za ponad 200,-

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4422 dnia: 28 Października 2012, 11:22 »
jak kupić tablet to prawdziwy, a nie "protezę"
ale póki co i jeszcze jeszcze moje dzieci będą trzymane z dala od tych zabawek...

...pisać to niech on się uczy z długopisem w łapie, bo niedługo dojdzie do tego że dzieci świetnie radzą sobie z elektroniką przy liczeniu i pisaniu ale jak bedą miały coś zrobić ręcznie to wyjdzie upośledzenie manualne. Poza tym kilkulatek ma ćwiczyć przede wszystkim wyobraźnie i kreatywność.

zgadzam się...
nich się uczy myśleć, marzyć, tworzyć w swojej głowie...
niech myśli kreatywnie, a nie "liniowo"

Co nie oznacza, że nie pozwalam korzystać z mojego sprzętu...owszem, w ramach "inności" i "przerywnika". Córka radzi sobie świetnie.
Ale póki co to wystarczy...

— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4423 dnia: 28 Października 2012, 11:27 »
hhehe wiecie co?ja chyba zostane przy domku dla petshopów czy innych gadów.
Zgodze sie z Mariol,ze technika idze do przodu,ze przeciez aparaty laptopy"zabawkowe" dzieciak juz ma..ale dlamnie to sie dzieje za szybko..szczerze?Moja Młoda moze i do tyłu jest-ale nie umie (jak np jej kuzynka-niemal rónolatka) sama lapa właczyc na YT wejsc i jakiejs bajki zapodac,ba,nie umie nawet przełączyc kanałów na pilocie-ogląda tyle i tylko wtedy kiedy jej pozwalam nato-sama bajke oczywiscie wybrac moze ;D,
nie płacze nad tym..chce te jej"dzieciecosc" zatrzymac ile sie da(oczywiscie nie blokując jej -ani nie powodujac uwsteczniania jakiego ;))
Czasy jakie są-kazdy widzi :P,i tak bedziemy musieli sie w nich odnalesc i nie zwariowac-co nie znaczy ze musze owczym pędem sie dopasowywac,a wiem ze aktualnie nie musze-wiec korzystam z dobrodziejstwa ze mam male dziecko,"nie kumate" i bez postawy"bo ja chce i musze to miec"-cóz ,wszystko przedemną ::)
szkoda ze nie mozna edita wlączyc-kjp,bardzo mądrze to ujęlas.."uposledzone manualnie" dodalabym takze "mentalnie"-niestety... :-[
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4424 dnia: 28 Października 2012, 12:26 »
no to moja sama włącza mini mini na tv, na laptopie (czy to na myszcze czy touchpadzie) lub moim smartfonie włącza YT i szuka kucyków ;) czy na telefonie dodatkowo załącza jej ulubione gry   ::) jej wystarczy coś pokazać i ta małpka wszystko powtórzy-  rodzinne geny informatyczno-graficzne  ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4425 dnia: 28 Października 2012, 13:28 »
mariolka wiesz ale mnie właśnie przeraża skala cenowa tego wszystkiego
ja mam, tak jak i ty, trójkę do obkupienia i nie wyobrażam sobie każdemu kupić prezent za ponad 200,-
jagodka ale Ja to samo mam, więc rozumiem doskonale
przecież nie wywalę na gwiazdkę 3x200zł=600zł dla samych moich dzieci plus jeszcze się trafi jakiś chrześniak w rodzinie
no nie pójdę i pożyczki nie wezmę na święta na prezenty;D
Ja kupuję różnie, jak mnie stać w danym momencie, dziewczyny czasem dostają coś większego wspólnego(zastanawiałam się w tym roku nad jakimś domkiem pet shop, ale dla obu razem)

Ale tete zapytała o zdanie, więc je wyraziłam:że zamiast kupić jakiegoś niby pada za prawie 100zł, wolałabym dołożyć te 60zł i kupić prawdziwego tableta.

Poza tym kilkulatek ma ćwiczyć przede wszystkim wyobraźnie i kreatywność. Pisania nauczy się w szkole.
tu można dyskutować...niestety nasze dzieci jako 6-latki będą już uczniami pierwszej klasy, a co za tym idzie będą się uczyć czytać i pisać. więc zakup takiego sprzętu rok wcześniej, nie jest aż tak za szybko

Ja mojemu jeszcze tableta nie kupię, ale nie szokuje mnie u innych

Ja swoim dzieciom jeszcze zabawki kupuję.

Póki nie chodzi do szkoły nie ma takiej potrzeby. A pisać to niech on się uczy z długopisem w łapie, bo niedługo dojdzie do tego że dzieci świetnie radzą sobie z elektroniką przy liczeniu i pisaniu ale jak bedą miały coś zrobić ręcznie to wyjdzie upośledzenie manualne.
tylko,że pięcioletnie dziecko grafomotoryki nie ma tak dobrze rozwiniętej, aby ładnie pisać całe zdanie...a literki może już znać i czytać może umieć, więc uważam,że taki sprzęt może wspomóc.

dziewczyny,ale Ja tu mówię o rozgarniętych rodzicach, a za kogoś takiego uważam tete  ;D
zresztą i tak bym chyba tego dzieciakowi nie rzuciła w pokój w skrzynki z zabawkami. Tylko to chyba się używa jakoś w podróży,jak się dziecko nudzi, niech sobie na tym bajkę obejrzy albo coś popisze

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4426 dnia: 28 Października 2012, 18:08 »
heheh Mariol pochlebiasz mi ;D ;D ;D rozgarnieta to ja jestem jak kopa siana :P :P
a co sądzicie o matach do tanca itp?
moja mąz przebąkuje o prezencie lączonym od obu rodzin +odnas -x-boxsie-Maja zakochana jest w ustrojstwie ::)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4427 dnia: 28 Października 2012, 18:23 »
Ja naprawdę nie mam pomysłów jak na razie dla swoich dzieci

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #4428 dnia: 28 Października 2012, 18:43 »
nasz córa napisała dzisiaj list do świętego mikołaja :D prosi o myszkę MINNIE :D problem z głowy :D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #4429 dnia: 28 Października 2012, 19:54 »
Szczerze mówiąc i ja nie mam pomysłu na prezent dla małej.. Chciałabym, żeby sama go wybrała.. Np. Mi się podobają te domki dla lalek.. Ale z drugiej strony chciałabym, żeby i ona chciała i trochę na niego poczekała, pomarzyła o takiej zabawce.. A nie ja wyprzedzam jej marzenia.. Jak się pytam co chce od Mikołaja to mówi prezent, jak się pytam jaki to mówi, że taki co można rozpakować :)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #4430 dnia: 28 Października 2012, 20:50 »
Ja też mam problem, o ile Pola sama sobie coś wymyśli o tyle z Leną jest ciężko. Ona ma dużo zabawek po Poli, swoją drogą super się bawi wszystkim, ale jak widzi, że Pola coś dostaje to też chce identyczne, a przecież nie kupię dwóch moster high. Myślałam o odtwarzaczu mp3 z fp, tak go tutaj zachwalałyście. Poza tym pomysłów brak.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4431 dnia: 28 Października 2012, 22:58 »
Nika a dlaczego nie kupisz im dwóch takich samych zabawek?
MOJE TEZ chcą identyczne
i mam spokój, kłótni przynajmniej nie ma

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4432 dnia: 29 Października 2012, 16:31 »
wiesz co generalnie mogłabym ale Lena jest chyba za mała na lalki typu monster high chociaż barbie uwielbia.sama nie wiem.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4433 dnia: 29 Października 2012, 20:50 »
aha...chodzi o monster
no... na monster uważam,że za mała jest
one jakoś mi się widzą u starszych dziewczynek

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4434 dnia: 29 Października 2012, 20:55 »
No dokładnie. Na szczęście dzisiaj rozmawiałam z Polą na temat prezentów i listów do mikołaja i powiedziała, że chce domek na drzewie LPS i jakoąś barbie, w związku z tym jakos uda mi się to pogodzić z Lenką.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4435 dnia: 29 Października 2012, 21:09 »
no to moja zaczyna mieć fazę na monster...wpływ koleżanki 7-latki...
własnie sobie włączyła monstery na youtube...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4436 dnia: 29 Października 2012, 21:16 »
moja gabryśka zażyczyła sobie jakiegoś spike'a z bajki

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4437 dnia: 29 Października 2012, 21:19 »
chciałoby się rzec: "za moich czasów..."  8)

w tematyce barbie jestem na bieżąco. wiecie, że można nabyć "barbie paleontolożkę", "barbie spikerkę", "barbie sprinterkę"?
mattel nikogo nie oszczędza ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4438 dnia: 29 Października 2012, 21:48 »
spike to przypadkiem nie smok z kucyków?  ;)
ja młodej chyba ten zamek weselny z pony kupię  ??? ciągle główkuję  ::)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4439 dnia: 29 Października 2012, 22:26 »
barbie kochałam miłością ogromną....czekam na ten etap u mojej Małej ;)

a podpowiecie jeszcze co dla roczniaka...za miesiąc mamy w rodzinie taką uroczystość i już myślę...

p.s. stanęło na tej rakiecie fisher price ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"