Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1004834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #4320 dnia: 28 Września 2012, 09:50 »
też na razie tego problemu nie mam...
moje są za małe
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4321 dnia: 28 Września 2012, 09:51 »
moja jest w klimatach różowo - słodko - pierdzących
jeszcze se na te lale poczekam
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4322 dnia: 28 Września 2012, 09:54 »
Ta jest całkiem słodka  ;D

I nie jest droga :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4323 dnia: 28 Września 2012, 09:56 »
dobra..dobra...
póki nie zawoła...nie kupuje ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4324 dnia: 28 Września 2012, 10:15 »
a mi się podoba!
niech się dziecko uczy różnorodności a nie same słodkie różowe barbie...  8)

jak kiedyś moja będzie chciała to kupię  :P
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4325 dnia: 28 Września 2012, 10:20 »
tylko to tak dla 6latki jest,nie?

p.s. gagatka booooski avatar
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4326 dnia: 28 Września 2012, 10:24 »

mi się najbardziej podobają te z zamiennymi częściami do składania...
można anatomii się pouczyć...

zresztą Ewka ma bliski kontakt z moją czachą ze studiów (anatomia na I roku) i nie robi na niej większego wrażenia...
obyta jest  ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4327 dnia: 28 Września 2012, 10:35 »
tylko to tak dla 6latki jest,nie?

też tak uważam
że chyba od mniej więcej 5-6 lat
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4328 dnia: 28 Września 2012, 10:37 »
Ale żeś mi przypomniała....sama niedawno taką miałam w posiadaniu :D

Właśnie "usłyszałam" od naszej piłeczki, że tym lalkom często coś odpada (co w sumie nie powinno dziwić - jak na trupa przystało) - nie są tak trwałe jak barbie - więc zestaw z wymiennymi końcówkami jeszcze bardziej do mnie przemawia, jeżeli ma coś odpaść, to wolę mieć możliwość to zamocować na nowo bez używania kleju i taśmy ?

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4329 dnia: 28 Września 2012, 11:42 »
dziewczyny moja jagoda o niej marzy
a konkretnie "draculaura" córka Draculi

mnie one śmieszą
a takie składanie lalki z kawałków nie rózni się niczym od tych paskudnych składanych chłopakowych potworków
też nie są ładne i chłopaki urządzają nimi bitwy ale i tak się sprzedają

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #4330 dnia: 28 Września 2012, 11:48 »
Dzięki Elu :-*

a takie składanie lalki z kawałków nie rózni się niczym od tych paskudnych składanych chłopakowych potworków
też nie są ładne i chłopaki urządzają nimi bitwy ale i tak się sprzedają
No właśnie dzieciaki lubią się bawić różnymi "paskudztwami" (jak np. sztuczne włochate pająki czy jakieś żelowe robale - fujjj)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #4331 dnia: 28 Września 2012, 13:29 »
hehe to nie zrozumialysmy sie :P,to ze one dlamnie sa paskudne-nie znaczy ze jesli dziewczynki bedą o nich marzyc a mnie bedzie na nie stac-nie kupie ich im ;D ;D-pewnie ze kupie.
Mnie chodzilo o cos innego,,o taki "owczy pęd" do wszystkiego co na 'topie' jest'-zadna z tych dziewczynek nie chciala innej zabawki,ksiązki itp...
apropo,w jakich przedzialach cenowych robicie prezenty urodzinowe dla kolegów/kolezanek Waszych dzieci?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4332 dnia: 28 Września 2012, 13:31 »
Fuj, nie, nie dam się na to namowic, póki bede miala wpływ.

Za to polecam prenumeratę "Naucz mnie mamo" - troszke pierwsze nr łatwe dla mojej Zuzy, ale plakat z osiągnięciami wisi na ścianie i Zuza z taką dumą wiesza gwiazdki za kolejne numery, że aż serce rośnie...a na koniec wczoraj podsumowała "Taka mądra jestem"  :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4333 dnia: 28 Września 2012, 13:33 »
Jeszcze nie musiałam nic takiego kupować, ale zapewne było by to w przedziale 30-40 złotych...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4334 dnia: 28 Września 2012, 13:43 »
zależy dla kogo...
dla dzieci bliskich znajomych, osób zaprzyjaźnionych, z którymi utrzymujemy bliski kontakt, ewcinych przyjaciół 70-100zł...i takie też dostajemy...

dla dzieci dalszych znajomych 40-60zł
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4335 dnia: 28 Września 2012, 14:04 »

apropo,w jakich przedzialach cenowych robicie prezenty urodzinowe dla kolegów/kolezanek Waszych dzieci?
40-50ZŁ
pamiętam,że kiedyś padło już tutaj to pytanie i była odpowiedź,że liczy się obecnośc a nie prezenty i że można kupić kolorowankę lub kredki albo jakis drobiazg

ale jakoś uważam,że ktoś organizując w klubiku urodziny, za każde dziecko musi ponieśc koszt 25-30zl, więc to chyba nie jest jakaś wygórowana kwota. Zresztą zabawki są teraz tak drogie,że poniżej tej kwoty to nie ma co szukać na półkach sklepowych.

chociaż miałam 2 razy taką sytuację,że moje dzieci zostały zaproszone na wspólne urodziny u trójki rodzeństwa, więc wtedy wiadomo,że nie szalałam jakoś. Poza tym ich mama powiedziała,że mają dużo zabawek i żeby kupić im różne książeczki, puzzle, naklejki...ale to i tak wyszło mnie ponad 100zł

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4336 dnia: 28 Września 2012, 14:09 »
głupia torebka ozdobna na prezent już niemało jak na kawałek kolorowego papieru kosztuje
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4337 dnia: 28 Września 2012, 14:12 »
Z drugiej strony jaką fajną zabawkę ( fajną, a nie kolejną pierdołę na 5 minut zagracającą dom) można kupic za 40 zł ? W tym przedziale cenowym ( w zależności też od wieku) to właśnie książki, kolorowanki, jakieś przybory do malowania, puzzle. Poza tym jak ktoś robi urodziny to chyba po to żeby zrobic dzieciakowi przyjemnośc, a nie żeby mu " bilans"przynajmniej na 0 wyszedł  ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4338 dnia: 28 Września 2012, 14:18 »
ola dokładnie ale chodzi mi o to,że poniżej tych 40zł, to naprawdę jż nic chyba kupić nie można?
Ja nawet zakładając te 40-50zł naprawdę muszę się w sklepie nachodzić między półkami i naszukać,żeby to było "jakieś".
chodziło mi bardziej o to,że mi osobiście głupio by było wysłać dzieciaka z prezentem za 10zł. Ale to mi. A jak komuś nie, to jego sprawa.
Poza tym jak ktoś robi urodziny to chyba po to żeby zrobic dzieciakowi przyjemnośc, a nie żeby mu " bilans"przynajmniej na 0 wyszedł  Wink
to tak jak z weselem.Liczy się obecność. Więc można przyjść z drobiazgiem  ;D ;D ;D ;)

głupia torebka ozdobna na prezent już niemało jak na kawałek kolorowego papieru kosztuje
dlatego Ja zawsze zbieram te torebki na zaś

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4339 dnia: 28 Września 2012, 14:23 »
... w 99% procentach przypadków kontaktuję się z rodzicami i pytam co kupić...
czasem rodzice coś kompletują, czasem dzieci coś zbierają...
często dostaję mailem linka do konkretnej zabawki;
a to czy kupię, czy nie zależy tylko ode mnie
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4340 dnia: 28 Września 2012, 14:27 »
Tak, a pierwsze co robisz po weselu to otwierasz koperty, oczywiście z "czystej ciekawości"   ;D

Kiedyś się gimnastykowaliśmy żeby znaleźc fajne zabawki i zazwyczaj były to prezenty ponad 100 zł, a teraz zazwyczaj coś "neutralnego" tym bardziej że często nie wiadomo co taki dzieciak lubi, bez szaleństw, a i tak jak do tego dodam torebkę to 5 dych wychodzi  :) U siebie też to praktykuje jak ktoś mnie pyta co kupic Liwce to mówię że blok i kredki ewentualnie np. mały zestaw lego bo tego nigdy u Nas za dużo, no chyba że wiem że ktoś chce "zaszalec" i kupic jej coś droższego to wtedy co innego.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4341 dnia: 28 Września 2012, 14:32 »
Ja tak samo.Podpytuję chociaż czym się dziecko interesuje(jeśli jest to dla mnie obce dziecko z przedszkola). Tak było ostatnio:po zebraniu w przedszkolu zapytałam mamę, czym dzieciak się bawi.Powiedziała,że interesuje się NInjago(czy jak to się tam pisze), więc już miałam obraz.Potem powiedziała,że zbiera coś tam z Empiku.więc jak byłam na miejscu w Empiku zadzwoniłam do niej zapytałam, które z tego ma, a którego nie...
i każdy był zadowolony...

Tak, a pierwsze co robisz po weselu to otwierasz koperty, oczywiście z "czystej ciekawości"   ;D

jak brałam ślub te x lat temu, to poproszenie o kopertę, było wtedy jeszcze uważane za lekko bezczelne, więc problemu nie miałam z kopertami  ;D ;D

a jeśli chodzi o urodziny kolegów z przedszkola, to uważam,że 100zł to drogi prezent. Aż tak nie szaleję...
ale ten przedział 30-50zł jest wg mnie ok i większość rodziców tego się trzyma.Przynajmniej jak się pytam, za ile kupuje się prezenty na urodziny z przedszkola, to takie kwoty padają

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4342 dnia: 28 Września 2012, 14:37 »
ola888 a jeszcze jedno pytanko:
do czego zmierzasz?bo chyba pogubiłaś się w Twoich wypowiedziach ;) chodzi o to,że te 30-50zł to za drogo? przesadziłam...? :P
a to przepraszam... :P :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4343 dnia: 28 Września 2012, 14:43 »
Ja kupuje książeczki, gumki, spinki, puzzle, kolorowanki jak idę do kogoś w gości.
Na urodzinki zazwyczaj jakiś droższy prezent, ale też bez przesady.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4344 dnia: 28 Września 2012, 15:00 »
do czego zmierzasz?bo chyba pogubiłaś się w Twoich wypowiedziach ;) chodzi o to,że te 30-50zł to za drogo? przesadziłam...? :P

Ale dlaczego się pogubiłam ? Gdzie "zagubienie" w moich wypowiedziach?  :)

To zależy, dla jednego drogo dla drugiego nie, dla mnie te 30-50 zł to nie wygórowana kwota za prezent dla malucha, ale uważam że zamiast kupowac zabawki do tej kwoty na zasadzie " byleby coś kupic" lepiej jest kupic książeczkę, puzzle, albo np blok do malowania. Ja osobiście wolę jak ktoś przynosi Liwce blok i kredki za łączną kwotę powiedzmy 10 zł niż kupi zabawkę za powiedzmy 40 zł, a młoda się nią pobawi 2 minuty (albo i nie). Wolę albo pożyteczne rzeczy albo konkrety.

Offline MAGGDA
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 29.03.2008
« Odpowiedź #4345 dnia: 28 Września 2012, 15:10 »

No właśnie dzieciaki lubią się bawić różnymi "paskudztwami" (jak np. sztuczne włochate pająki czy jakieś żelowe robale - fujjj)
[/quote]

tak mój stas ma gumowego węża / żmijkę czy cos tam podobnego. wrzucił za łóżko, mój mąż nie wiedział ze staś coś takiego ma i podczas odkurzania afere zrobił, że coś za łóżkiem jest i z kijem od mopa na to - o mało się ze śmiechu nie posikałam. no ale w tv się słyszy, że różne zwierzątka ludzie mają w domu :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4346 dnia: 28 Września 2012, 15:20 »
Dlatego, dobrze, że teraz zabawki się kompletuje, i jakiś śmieszny kucyk, czy LPS w mojej kwocie, będzie trafionym uzupełnieniem kolekcji i sprawi radość dziecku. Jak nie dosłownie w dniu imprezy, to za jakiś czas w domu. Grunt, to dobrze wybadać temat zainteresowań.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #4347 dnia: 28 Września 2012, 15:21 »
Ja tez uwazam przedzial 40-50 zl ok za wszystko. I bez przesady ze nie kupi sie do tej kwoty zabawki. Ja dzisiaj wlasnie kupowala zabawke na urodziny do kolezanki z przedszkola. I nie moglam sie zdecydowac. Kupilam pet shopa, dorzuce heszcze jakies jajko i lizaka i mysle ze wystarczy. Dziewczynka nie lubi lalek, ktorych do tej ceny jesy sporo np te male z Simby. Ale sa tez koniki, piny pon, czy jakos tam, filly czy inne serie. I to w przedziale od 10 zl. Dla chlopcow tez pewnie sie cos znajdzie.

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #4348 dnia: 28 Września 2012, 15:26 »
Ja tez uwazam przedzial 40-50 zl ok za wszystko. I bez przesady ze nie kupi sie do tej kwoty zabawki. Ja dzisiaj wlasnie kupowala zabawke na urodziny do kolezanki z przedszkola. I nie moglam sie zdecydowac. Kupilam pet shopa, dorzuce heszcze jakies jajko i lizaka i mysle ze wystarczy. Dziewczynka nie lubi lalek, ktorych do tej ceny jesy sporo np te male z Simby. Ale sa tez koniki, piny pon, czy jakos tam, filly czy inne serie. I to w przedziale od 10 zl. Dla chlopcow tez pewnie sie cos znajdzie.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4349 dnia: 28 Września 2012, 16:22 »

Ale dlaczego się pogubiłam ? Gdzie "zagubienie" w moich wypowiedziach?  :)

ola888 przepraszam, literówka...
miało być,że to Ja się pogubiłam w Twoich wypowiedziach
 8)

To zależy, dla jednego drogo dla drugiego nie, dla mnie te 30-50 zł to nie wygórowana kwota za prezent dla malucha, ale uważam że zamiast kupowac zabawki do tej kwoty na zasadzie " byleby coś kupic" lepiej jest kupic książeczkę, puzzle, albo np blok do malowania. Ja osobiście wolę jak ktoś przynosi Liwce blok i kredki za łączną kwotę powiedzmy 10 zł niż kupi zabawkę za powiedzmy 40 zł, a młoda się nią pobawi 2 minuty (albo i nie). Wolę albo pożyteczne rzeczy albo konkrety.
ale pewnie,że się z tobą zgadzam. Jak ktoś ma okazję zapytać rodzica, co kupić dla tego dziecka i odpowie,że chce kredki itp to pewnie ,że kupię.
a pisząc zabawki to zaliczam do nich również  książeczkę, puzzle czy gry planszowe itp.
i często w tej kwocie szukam jakiejś ładnej książki czy albumu
i tak jak piszesz, gdy mama tej trójki dzieci poprosiła mnie o zakup własnie puzzli, ksiażeczek  z naklejkami itp, to własnie to im zakupiłam...