Japcio - jestem z Toba. Sledzilam Twoja historie w innym watku. Cieszylam sie razem z Toba z Twojego szczescia. Wtedy rowniez bylam w ciazy.

Wiem co czujesz. Wiem ze slowa nie zmienia tego co sie stalo ale moga dodac odrobine otuchy. Lacze sie z Toba w naszym bolu.
Ela - niestety to bylo nasze jedyne usg. Mieszkamy w Uk. tutaj niestety pierwsze usg jest dopiero w 12 tygodniu. Ciaza byla w 10 tygodniu gdy poszlismy na usg. Niestety malenstwo umarlo w 8tyg. W Uk nie robia dodatkowych badan sprawdzajacych przyczyne poronienia chyba ze to jest 3- lub wiecej. 1-2 to norma.

Dziubasek - dziekuje na slowa otuchy.

Wiem ze jest duze prawdopodobienstwo na zdrowa ciaze w przyszlosci. niestety ja jak na razie musze sie pogodzic z ta strata. Dlaczego ja, dlaczego to malenstwo.... i wiele innych podobnych pytan na ktore nigdy nie znajde rozsadnej odpowiedzi.
Jedyne co mnie niepokoi to podczas ciazy bardzo mocno swedzialy mnie plecy oraz dekold. Zaczely sie rowniez pryszcze i to bardzo duzo. Czy ktoras z was miala takie objawy? Podobno swedzenie jest normalne ale te wypryski mnie bardzo niepokoja. Czy to mogl byc objaw problemow z malenstwem? nie wybacze sobie jesli cos takiego sie znow stanie z nastepna ciaza.