Autor Wątek: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??  (Przeczytany 53746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
Odp: Czy są już jakieś Pary Młode na 2009r ??
« Odpowiedź #780 dnia: 16 Listopada 2008, 00:34 »
Fasolek ja dokladnie mialam tak samo, tez mnie interesowaly suknie o kroju syrenki czy rybki tzn w internecie mi sie podobaly, ale jak je zaczelam mierzyc to w moim przypadku beznadzieja. W jednym z salonow panie poprostu zaczely mi znosc przerozne suknie, miedzyinnymi przyniosly mi moja obecna i jak ja ubralam to wiedzialam, ze to ta. Nawet moj brat, ktory potrafi byc baaaaardzo szczery wobec mnie jak mnie w niej zobaczyl to wymiek :szczeka: szczena mu opadla a on naprawde jest bardzo krytyczny. Ogolnie jestem bardzo zadowolona a to chyba najwazniejsze.

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #781 dnia: 16 Listopada 2008, 00:36 »
mnie to się kojarzy, że promocje to dają duże ,ale na te suknie z salonów, co były dostępne do przymiarek. Co prawda w salonie Evy Sass dają do końca roku 10% na wszystkie suknie i welon gratis :)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #782 dnia: 16 Listopada 2008, 00:39 »
 :tak_smutne: :tak_smutne: :tak_smutne: no to ładnie, bankowo muszę tam zadzwonić w poniedziałek

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #783 dnia: 16 Listopada 2008, 00:40 »
najlepiej jak zadzwonisz.. mnie się tylko tak wydaje, mogę się mylić ;) więc nie smuć się póki co...  :-*

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #784 dnia: 16 Listopada 2008, 10:38 »
Domisia, moja suknia w salonie kosztuje 2700, teraz jest jeszcze wyprzedaż i jest obniżka tych sukien o 20 %, czyli moja kiecka będzie mnie kosztować dokładnie 2160 po obniżce ;D nawet 500 zl rabatu to jest dużo :) nie martw się- na pewno będzie jakaś obniżka ceny Twojej wybranki :) :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #785 dnia: 16 Listopada 2008, 10:49 »
500zł pewnie że dużo za to się już ma buty i bielizne  :D i na czekolade tez zostanie  ;D ;D ;D

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #786 dnia: 16 Listopada 2008, 12:15 »
ale ten rabat to jest chyba tylko na te suknie, które wiszą w salonie, a nie na te które trzeba dopiero uszyć  :-\ chyba, że sie mylę

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #787 dnia: 16 Listopada 2008, 12:46 »
W salonie, w którym ja zamawiam kieckę rabat jest na suknie, które będą szyte na miarę, a nie na suknie, które wiszą w salonie... najlepiej po prostu tam zadzwonić i spytać jak  to  u nich  wygląda:)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #788 dnia: 16 Listopada 2008, 13:26 »
A jak u nas chodziłam to rabaty były tylko na suknie te które są na salonie :/
W jednym tylko był rabat 500zł na wszystkie suknie...

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #789 dnia: 16 Listopada 2008, 14:57 »
co salon to inne zasady. w poniedziałek tam zadzwonię i wszystkiego sie dowiem. Dzięki za pomoc dziewczyny  :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #790 dnia: 16 Listopada 2008, 21:06 »
przytuptałam tutaj  :Tuptup:   przygarniecie mnie do wąteczku? :)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #791 dnia: 16 Listopada 2008, 21:10 »
amika no jasne, co za pytanie... witamy, witamy  ;D teraz nie ma kto Cie przywitać, bo wszystcy niestety ogladaja taniec z gwiazdami  :hopsa: :hopsa: :hopsa: :cancan:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #792 dnia: 16 Listopada 2008, 21:14 »
amika nie ma co się pytać wkońcu tez będziesz Panią Młodą w 2009 r  :D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #793 dnia: 16 Listopada 2008, 21:15 »
Ja nie oglądam, tylko troszkę podglądam ;) amika witaj :hello:
No to ja moze troszkę odejdę od tematu sukni i "pochwalę się" że jesteśmy już po kursie przedmałżeńskim. Weekendowy był - pierwszy dzień, mimo że dłuższy, był nawet ok, no może z godzinkę czy dwie bym z niego wycięła, ale drugi, czyli dzisiejszy dzień to jakaś MASAKRA... :-\

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #794 dnia: 16 Listopada 2008, 22:24 »
To cieszę sie że jestem mile widziana :)
 My tez jestesmy w trakcie nauk.Nawet dziś mielismy msze dłuuuugą starsznie ale muszę powiedzieć że świetny ksiądz prowadził.Jeszcze tylko raz w czwartek i 2 spotkanka w poradnii(to chyba najgorsze).
A jutro idę wkońcu wybrać jakąś sukienkę .Najwyzszy czas sie zdecydować. :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #795 dnia: 16 Listopada 2008, 22:26 »
My idziemy na pierwsze nauki we wtorek  :D

amika   to życzę w takim razie byś znalazła ta jedyną  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #796 dnia: 17 Listopada 2008, 00:26 »
dominisia - niestety wiem coś o zaniku bioder :( Jak się trochę podtuczę to utyję prędzej na brzuchu niż na biodrach... >:( A tak chciałabym mieć kobiece kształty....

Ciągle mi wszyscy mówią że za chuda jestem...chciałabym utyć i nie mam jak! Kieckę będę miała w rozmiarze 36, a przed ślubem jak jeszcze schudnę ze stresu to nie wiem w ogóle w czym wystąpię....Może mi zwężą jeszcze tą kieckę do 34 :'(

amika witaj  :D :hello:

hania a co w ogóle dają na tych naukach przedmałżeńskich?? Bo ja biorę ślub w USC i mnie to nie dotyczy, z waszych komentarzy chyba na szczęście ominą mnie te extrasy ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #797 dnia: 17 Listopada 2008, 10:14 »
Widzę, że nigdy się nikomu nie dogodzi - u mnie każdy gram tłuszczyku idzie w bioderka. I uwierzcie mie, to wcale nie takie fajne :)
Właśnie rozglądam się gdzie tu we Włocławku możemy odbyć nauki w poradni, a że mieszkamy tu od niedawna wcale to nie takie proste. Czy jest tu na forum ktoś z Włocławka, kto mógłby mi pomóc?
Nasz dzień 20.06.2009

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #798 dnia: 17 Listopada 2008, 13:15 »
Witam Was poniedziałkowo, matko jestem wykończona ciężki weekend spędziliśmy w Belgii, trochę odpocznę to może coś napiszę no i kochane, stwierdziłam, że czas zacząć odliczać bo zostało 200 dni ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #799 dnia: 17 Listopada 2008, 16:27 »
Fasolek jeśli chodzi o kurs to wygląda to tak:
Kurs przedmałżeński a nauki przedmałżeńskie do dwie różne rzeczy... My jesteśmy po kursie (który zazwyczaj trwa "ileśtam" a my mieliśmy weekendowo - sobota 9-18 i niedziela 9-16), a nauki są w poradni rodzinnej i to jeszcze przed nami :-\ Na kursie były czasami ciekawe, a czasami irytujące rzeczy... Najpierw zajecia z panią pedagog (mój fach więc jestem przyzwyczajona do takich zajęć ;) ) komunikacja, konflikt itp - takie jakieś ćwiczonka, nienajgorsze :) Potem przyszła baba, smęciła strasznie na temat religii, seksu, chrześcijaństwa (to bym właśnie z kursu wycięła :P na szczęście to było krótkie ) a jeszcze później mieliśmy spotkanko z całkiem w porządku gościem, dotyczące różnic psychoseksualnych między mężczyzną a kobietą - kupa śmiechu :D to akurat było fajne :) i na końcu soboty spotkanie z fajnym młodym ksiedzem, który mówił praktycznie o tym samym co ta okropna baba, ale przekazywał treści w naprawdę niesamowity sposób - chyba pierwszy raz spotkałam księdza naprawdę z powołania :) Drugi dzień: właściwie wciąż to samo - najpierw spotkanie z małżeństwem (też mowa o seksie, Bogu, religii, zadania kobiety i mężczyzny w małżeństwie i takie tam) nawet nie tak źle. Potem kolejne małżeństwo - MASAKRA!! :-\ :-\ :-\ Naturalnie planowanie rodziny, Bóg, małżeństwo, religia, seks, KALENDARZYK, ale chyba coś im nie wyszło, bo mają ośmioro dzieci ;D a pani wyglądała jakby chciała już umrzeć. Żeby było śmieszniej, ciągle powtarzała, ze jest naprawdę szczęśliwa :P Następnie spotkanie z lekarzem (babka) która też mówiła o npr, dłuuugo strasznie próbowała wmówić nam że spirale są BE, tabletki są BE, prezerwatywy są BE i w ogóle jak nie bedziemy stosować kalendarzyka to będziemy BEEE (mówię w czasie przyszłym bo tam oczywiście każdy z "wykładowców" zakładał, że nikt nie uprawia seksu przed ślubem ;D ) I oczywiście jeśli biorę tabletki to wyłysieję, dostanę wysypki i w ogóle zaraz odpadnie mi noga albo umrę :D Kolejne, ostatnie już spotkanie było z księdzem. Stary taki, więc części nie zrozumiałam co mówił, kolejnej części wcale nie chciałam słyszeć, a z jeszcze kolejną absolutnie się nie zgadzałam, więc wolałam wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić ;) Ogółem mówiąc gadanie znowu o seksie i o tym, że jeśli TO robimy, to jesteśmy źli i przeklęci ;D
No, tak podumowując to dowiedzieliśmy się, że:
- MIŁOŚĆ to nie jest uczucie wyższe,
- jeśli teraz uprawiamy seks to cudzołożymy, co oznacza ni mniej ni więcej jak tylko to, że po ślubie na 100% będziemy się zdradzać,
- rozwody na świecie są dlatego, bo ludzie śpią ze sobą przed ślubem
- i jeszcze wiele innych równie fascynujących rzeczy... ;D ;D ;D
A w poradni będzie mowa, tak generalnie, o kalendarzyku, o mierzeniu temperatury, o śluzie kobiety itp...  :|| (na kursie wszystko to też się przewinęło). Kolejne cudowne przeżycie nas czeka :ckm:  Muszę pokombinować, żeby po prostu dostać papierek, bo o ile na kursie trzeba być (sprawdzali obecność ;D a na koniec, po mszy, ksiądz rozdawał zaświadczenia ukończenia, właśnie na podstawie obecności :P ) to nauki w poradni ponoć można wynegocjować ;) A jak się nie uda, to pójdziemy prawdopodobnie do poradni, w której jest ten facet od różnic psychoseksualnych - właściwie jedyny mega religijny, wszystko po chrześnijańsku, a przy tym w miare ok.
No, to się nagadałam :hopsa:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #800 dnia: 17 Listopada 2008, 17:18 »
O L A B O G A
A ja to będę przechodziła sama ;D Bo A. prawdopodobnie dostanie książeczkę i będzie musiał uczyć się sam. Hehe. No cóż...
Postraszyłaś trochę, haniu, ale w końcu trzeba to przeżyć...
Hm, 3/4 świata jest BLE! ;D
hehe, co do tych rozwodów(jesli ktos spi ze sobą przed ślubem) to pocieszająca jest mysl, ze na czesc rozwodu tez sa wyprawiane imprezy takie, jak weselne :skacze: zartuje oczywiscie ;)

A ja dzisiaj miałam religię i na niej sluchalismy jakiejs tam audycji, na temat mieszkania ze sobą przed Ślubem. Otóż jesli są takie pary, które: mieszkają ze sobą, ale nie współżyją(niewiarygodne ale przeciez możliwe)... To jak się to powie przy konfesjonale, to nie dostanie się rozgrzeszenia, bo ksiądz nam nie wierzy ;D
Troche to głupie, no ale cóż. Wszystko się może zdarzyć nawet to że sie z kims mieszka i nie współżyje. A Ksiądz powinien nam wierzyć  :-\ No, ale... Przeżyjmy pozytywnie te religijne nauki przed ślubem ;)
Pozdrawiam!

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #801 dnia: 17 Listopada 2008, 17:56 »
Heh, jeśli przestraszyłam to przepraszam ;) Mojemu D. przy spowiedzi też ksiądz kiedyś zadał pytanie czy mieszkamy ze sobą, D. powiedział że nie (to akurat prawda :) ) to ksiądz na to, że gdybyśmy mieszkali to nie dałby mu rozgrzeszenia... ::) Masakra jakaś :P madzia_kubica u nas nie ma możliwości by chodzić osobno, lub by tylko jedno z pary chodziło na kurs. Żadnych książeczek, papierków. Musisz byc i już. Mało tego, jeśli np. narzeczona ma już zrobiony kurs (np. taki z lekcji religii, którego swoją drogą u nas nie uznają...) to i tak muszą na kurs chodzić oboje, bo jak już powiedziałam, sam narzeczony nie może :-\
Ale zapomniałam jeszcze o jednej, właściwie dwóch rzeczach. Pani (ta mająca ósemkę dzieci) nie odmówiła sobie podzielenia się z nami faktem takim, iż "wciąż mam jeszcze miesiączkę, wciąż współżyję jeszcze z moim mężem i obserwuję swoje ciało, gdy mój śluz jest gęsty wiem, że plemnikom jest trudno przedostać się, by zapłodnić moje jajo"  :mdleje: :mdleje: :mdleje:
I to drugie, o czym zapomniałam, najważniejsze!! NAJLEPSZE HASŁO KURSU!!  ;D Wypowiedziała je ta sama kobieta (mam nadzieję, że jeśli napiszę, to nikt nie poczuje się skrępowany ;) ): "Nasienie mężczyzny, gdy wytryska z penisa musi trafić nigdzie indziej, tylko wprost do pochwy kobiety, bo ma ono działanie nie tylko zapładniające ale również w inny sposób pozytywnie wpływa na organizm kobiety, wręcz leczniczo. Plemniki w pochwie kobiety są bezcenne, bo organizm kobiety krzyczy do spermy: DAJ MI SWOJĄ RADOŚĆ! OBMYJ MNIE!". Czujecie to dziewczyny?? W życiu nie sądziłam, że usłyszę takie bzdury ;D W dodatku z ust 50cioparoletniej kobiety! Myślałam, ze pęknę ze śmiechu :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #802 dnia: 17 Listopada 2008, 18:18 »
o matko :szczeka: :szczeka: :szczeka: w takim razie ciekawa jestem co będzie u nas na naukach, bo tez słyszałam, że "lekko nawiedzeni" ludzie z poradni je prowadzą, opróćz księdza oczywiście...

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #803 dnia: 17 Listopada 2008, 18:53 »
tak ja mówiłam... zadzwoniłam dzis do tego salonu, zeby zapytac o przeceny no i faktycznie są. Sukienki z manekinów nawet kilkaset zlotych,a te do szycia nowe też przecenili tylko duzo, dużo mniej. I tak moją suknie przeceniono o.... 90 zł   :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: wiec wnioskuje, że nie warto było jednak czekać. No ale cóż, wszyscy uczymy sie na błedach  ;D ;D ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 17 Listopada 2008, 19:01 »
A co do sukni to moja (jeśli przy niej zostanę ;) ) kosztuje 2600 zł i mimo, że jest z kolekcji z 2007 roku to nie jest przeceniona  :( Nie wiem skąd brać na to wszystko kasę :'( :'( :'(

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #805 dnia: 17 Listopada 2008, 19:36 »
haniu, ten tekst "...daj mi swoja radość obmuj mnie!" tak mnie rozśmieszył, że przed chwilą spadłam aż z kanapy, nabiłam sobie siniaka na pupie a przy tym stłukłam lampkę do wina...oczywiście na te hałasy i moje śmiechy mój Kuba wparował do salonu i pyta o co chodzi ;) A miał przy tym taką minę, jakby nie wiedział czy się śmiać czy płakać czy mnie podnosić z podłogi- no jak taki zagubiony żuczek wyglądał, który nie wie co ze sobą zrobić ;D :D ;) Na tą minę oczywiście mnie dopadła kolejna fala śmiechu :los: do tej pory jakoś mnie tak trzęsie ze śmiechu :glupek:
Mój Kuba na pewno nie powstrzymał by się od jakiegoś złośliwego komentarza :brewki:

A tak na poważnie, to koszmar z tymi kursami....faktycznie cieszę się, że mnie to omija. Chciałam wziąć ślub kościelny, ale nie miałam bierzmowania zrobionego w szkole. Chciałam zrobić teraz bierzmowanie i nawet byłam z ówczesym proboszczem dogadana, że da mi spis książek, poczytam sobie i potem porozmawiamy sobie co mi w duszy gra. Ale niestety 2 miesiące później zmienił się proboszcz, który stwierdził, że nie chodziłam na kurs co tydzień od września, że on się na takie rozwiązanie (o jakim wcześniej gadałam z wcześniejszym proboszczem) się nie zgadza  :nie: i że mnie nie zna i że tak naprawdę bierzmowanie do ślubu nie jest potrzebne :szczeka: I dodał, że bierzmowanie to tylko sakrament dojrzałości chrześcijańskiej o niewielkim znaczeniu. Oczywiście ja na to czy w takim razie da nam z PM ślub bez mojego bierzmowania to on że nie :boks: Normalnie aż się pogubiłam w tej jego logice :mdleje: Efekt tego taki, że ja zrezygnowałam ze ślubu kościelnego, mimo że głęboko wierzę. Mój PM jest ateistą, ale chciał wziąć ślub kościelny ze względu na mnie...Teraz jestem już pogodzona z tym podejściem proboszcza. Zawsze myślałam, że księża powinni się cieszyć, jak ktoś przychodzi z chęcią przyjmowania różnych sakramentów. A tu taka niespodzianka... :-\
Dobrze że Boga nosi się w sercu a nie spotyka w bramie kościoła i zostawia go tam po mszy...

No i Was znowu zagadałam... błagam, nie zbanujcie mnie :Daje_kwiatka:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #806 dnia: 17 Listopada 2008, 19:54 »
Fasolek przepraszam ze spowodowałam siniaka i zbiłam lampkę do wina ;) Ale bez kitu - takie rzeczy tam gadali. Ja się tylko zwinęłam w kłębek żeby nie parsknąć śmiechem, bo mnie cisnęło ;D Na komentarz się nie odważyłam, bo ci ludzie byli przerażający :-X a jeśli chodzi o proboszcza - tego drugiego - bądź tu człowieku mądry, skoro oni sami nie wiedzą o co im chodzi... Przecież to jest przeczenie własnym słowom :-\ Ale może kiedyś później, jeśli bedziecie jeszcze chcieli, uda Wam się wziąć kościelny - na pewno! :D
Ps. Ile ja bym dała, żeby u nas zmienił się proboszcz... Ale to chyba mało możliwe :-\

Offline b@by

• maniak
« Odpowiedź #807 dnia: 17 Listopada 2008, 19:56 »
My juz jestesmy po naukach i poradni w prawdzie nie bylo az tak zle fasolek jak u Ciebie ale tez bylo wesolo. A propo spowiedzi to wlasnie jestesmy w kropce bo ksiadz wyraznie powiedzial na naukach, ze kto ze soba mieszka nie dostanie rozgrzeszenia, a my ze soba mieszkamy, jestesmy w Irlandii. I co tu teraz zrobic? Przeciez nie bedziemy przez 9 miesiecy wynajmowac 2 mieszkan, a klamac na spowiedzi to sie mija z celem.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 17 Listopada 2008, 20:00 »
A moze oni tak tylko gadają...? Naprawdę powinniśmy wierzyć, że nie da rozgrzeszenia? Ja tam myślę, że po prostu lubią sie pastwić nad młodymi ;)

Offline b@by

• maniak
« Odpowiedź #809 dnia: 17 Listopada 2008, 20:03 »
aha Justys kiedys pytalas o spowiedz przed slubna, mozliwe, ze w innym watku, wiec sa 2. Jedna okolo 3 miesiace przed slubem tzw. generalna i to jest spowiedz z calego zycia, czyli grzechy z ktorych normalnie sie spowiadasz nie sa az tak istotne. Chodzi miedzy innymi o twoj stosunek do kosciola, modlitwy, spowiedzi, seksu, milosci, antykoncepcji itd to sie odbywa raczej na zasadzie rozmowy. a druga jest dzien lub 2 przed slubem i to jest taka jak zawsze, grzechy, ktore ostatnio popelnilas.
hania 3033 znam pare, ktora byla u spowiedzi u tego ksiedza przed slubem a mieszkali juz ze soba ba nawet dziecko mieli i nie dal im rozgrzeszenia, kazal im kupic drugie luzko do czasu slubu i wstawic do kuchni.