Autor Wątek: Ostatnie 100 Dni Narzeczeństwa Kasiq i Grzesia  (Przeczytany 35263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
Odp: Ostatnie 100 Dni Narzeczeństwa Kasiq i Grzesia
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Lipca 2007, 09:15 »
Hello,
trochę tu pusto ale to nic sama sobie ku pamięci popiszę :D
Dzisiaj zostało 68 dni czyli jak na moje oko 2mce. Wow jak to szybko mija ten czas.
Grześ dzsiaj pierwszy dzień do pracy- martwię się jak mu pójdzie, bo miał obawy że jakoś się w niej nie znajdzie i nici z naszych bebikowych spraw. No pożyjemy zobaczymy.
Właśnie moja koleżanka wchodzi na obronę a ja trzymam kciuki za nią- przyjechała do mnie wieczorem wczoraj i tak się stresowała że spać bidulka nie mogła.
A weekend też był fajniutki. Piątek zakupy zakupy chyba we wszystkich marketach- wróciłam dopiero koło 22.30 do domu. Potem forum obowiązkowo do 0.00 :D i spanko.
W sobotę znajomi wyciągnęli mnie na wycieczkę do ojcowa- trochę połaziliśmy ale nie za bardzo bo byliśmy umówieni z innymi na zamku w rudnie. I jak tam przyjechaliśmy to oni powiedzieli żebyśmy poszli ruiny sobie pooglądać a oni w tym czasie sobie pojechali, także nie wiem po jaką cholerę tam się tak spieszyliśmy i wogóle.
Potem na obiadzik do kleżanki tzn ona zaprasza ale że nie umie to wszyscy inni mają zrobić (cała moja świadkowa). Potem szybko do domu- mogilskie już otwarte więc mkniemy z Grzesiem na skuterze i spadają mi okulary i .... najeżdza na nie samochód za nami. Buuu. :( Tak więc jestem bez okularów przeciwslonecznych. Ale firmę mogę polecić bo pomimo tego wypadku szkła się nie złamały ani nic nawet plastik się nie połamał tylko się wygiął w miejscu składania na śrubce.
Szybka kąpiel i spowrotem do tej samej koleżanki na noc- bo strasznie mnie męczyła żeby przyszła. Piwko rozmówki i spać.
Wczoraj szybciutko do domu, potem do Grzesia i wieczorem na grilla obronowo-parapetówkowego do znajomego małżeństwa od nas z roku. Było super. Kiełbaski, bimberek- mniam- nie wiedziałam że to takie dobre- nic a nic mnie głowa nie bolała teraz tylko jakoś częściej do wc muszę :) Tak to spoko.
I potem do domciu- pogadać z Asią i lulu.
Tak oto minął mi weekend.
A dziś chyba pojedziemy po garniak do Bytomia.
Miłego dzionka. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Lipca 2007, 09:25 »

A dziś chyba pojedziemy po garniak do Bytomia.
Miłego dzionka. Buźka

Serdecznie zapraszam, to moje rodzinne miasto:)
rozumiem, że mówisz o sklepie firmowym?? bo jeśli o moim miasteczku to wczoraj własnie widziałam na wystawie info o jakiś przecenach na garnitury- ten na manekinie, gdzie były przekreślone ceny-bardzo fajny ;D Bytom ma też eleganckie kamizelki i muszniki- ciekawe wzory i duży wybór. nas niestety troche przerażaja ceny, ale....
Życze udanych zakupów

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #212 dnia: 23 Lipca 2007, 09:30 »
Witaj kobietko,
Tak tak chodziło nam o firmę i właśnie już raz tam byliśmy i Grzesiowi cosik się spodobało tylko że cena też odpowiednia, ale jakie materiały...- tu cytat pana ze sklepu który sprzedałby powietrze gdyby mógł. Z kamizelką się jeszcze wstrzymmy.
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #213 dnia: 23 Lipca 2007, 09:45 »
Kasieńko - Grzsiowi pójdzie w pracy doskonale  ;D Jetetm tego pewna - jak każdy z nas jak zaczyna cos nowego to ma nerwa  :)

A ty nie planujesz jakiejs pracki złapac poki co..czy cos mi umknęło ::)  - ja teraz starsznie roztragniona bywam  :D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #214 dnia: 23 Lipca 2007, 10:00 »
No właśnie się załamałam- dzwonił Grześ że jeszcze jest w domu a miał w pracy być na 8. Nie ma to jak dobre wrażenie.
Martuś planuję, ale wiesz jak to jest ja teraz nie pójdę do pracy i powiem ale wie pan panie jakiśtam teraz mam ślub i chcę urlop a potem mogę być w ciąży i wie pan. Chcę iść jak już będzie po wszystkim bo nie chcę nikomu w papierach bałaganu robić. Poza tym praca jako fizyk to nie wiem czy wogóle będzie- a tam to nie mogę pracować bo w ew ciąży prawo zabrania i wogóle jest kłopot z pracownicami w ciąży na takich stanowiskach. Ale jakieś inne zajęcie to owszem- tylko cholera mnie trafai że takie ciężkie studia a nie ma pracy albo jest za pensje głodową i przynieś wynieś pozamiataj w tych szpitalach.
No zobaczymy.
Marta nic Ci nie umknęło a nawet jeśli to kobitkom w ciąży wszystko wolno co nie?
Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 23 Lipca 2007, 10:20 »
No właśnie się załamałam- dzwonił Grześ że jeszcze jest w domu a miał w pracy być na 8. Nie ma to jak dobre wrażenie.
Martuś planuję, ale wiesz jak to jest ja teraz nie pójdę do pracy i powiem ale wie pan panie jakiśtam teraz mam ślub i chcę urlop a potem mogę być w ciąży i wie pan. Chcę iść jak już będzie po wszystkim bo nie chcę nikomu w papierach bałaganu robić. Poza tym praca jako fizyk to nie wiem czy wogóle będzie- a tam to nie mogę pracować bo w ew ciąży prawo zabrania i wogóle jest kłopot z pracownicami w ciąży na takich stanowiskach. Ale jakieś inne zajęcie to owszem- tylko cholera mnie trafai że takie ciężkie studia a nie ma pracy albo jest za pensje głodową i przynieś wynieś pozamiataj w tych szpitalach.
No zobaczymy.

Rozumie...  ::)
To tak jak było z naszą Asią -Merkunek... CHEMICZKĄ  ;D
Ale teraz i małżuś, i Qubik i super pracka  ;D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #216 dnia: 23 Lipca 2007, 10:33 »
Nio wszystko pokolei... tak myślę.
Napisane: Lipiec 23, 2007, 10:24:41
Coś Wam wkleje:
Wkładka wykonana jest z metalizowanego papieru 120g w kolorze białego złota.

Kopertka ozdobiona jest złoceniem motywów kwiatowych oraz ciekawym wycięciem.

Koperta wykonana jest z metalizowanego kartonu 300g w kolorze intensywnie złotym.

tak będą mniej więcej wyglądaly nasze zaproszenia.
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 23 Lipca 2007, 10:39 »
NO, no..bardzo elganckie  ;D
Podobają mi się  :D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #218 dnia: 23 Lipca 2007, 10:44 »
No a jak powiem kto je robił to Wam kapcie pospadają... :D tu oczywiście cytat mojej ulubienicy
z Tobą odeszły anioły...

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #219 dnia: 23 Lipca 2007, 10:52 »
Eh Kasiq KAsiq. Drukuje drukarnia. ja tylko podsunęłam pomysł. No może ciut wiecej ;) Już się wygadałam. eh..

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #220 dnia: 23 Lipca 2007, 11:05 »
Ale sliczne te zaproszenia , ja bardzo lubie zloty kolor -- a jaki jest koszt takich zaproszen? Cena uzalezniona jest od ilosci?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 23 Lipca 2007, 11:14 »
Gosiu -  :brawo_2:

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #222 dnia: 23 Lipca 2007, 11:41 »
No więc właśnie Wam kapcie pospadały... Tak Gosia jest taka kochana i to wszystko jej zasługa, także wszelkie pytania należałoby do niej pokierować. My tylko wybraliśmy sobie wzór. Ja to normalnie nie mogę się jej odwdzięczyć za wszystko co dla nas robi. Jedyne co na razie wirtlane to BUZIAK, a potem napewno jakiś spacerek jak pojadę do BB.
z Tobą odeszły anioły...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #223 dnia: 23 Lipca 2007, 11:55 »
No zobaczymy.

Rozumie...  ::)
To tak jak było z naszą Asią -Merkunek... CHEMICZKĄ  ;D
Ale teraz i małżuś, i Qubik i super pracka  ;D

...tyle że nie w zawodzie, ale to szczegół ;-) Kasiu, zaciskam mocno kciuki, cobys znalazła fajna pracę! No i w któtszym czasie ode mnie...

Zaproszonka piekne, miodzio!!!!!!!

No i pozdrów Gosię koniecznie i dużo zdrówka jej życz!

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #224 dnia: 23 Lipca 2007, 13:44 »
Dostałam smska od Grzesia- mówi że siedzi i czyta te artykuły i że kończy o 17. I będzie miał umowę o pracę a nie umowę zlecenie- fajosko- tylko nie wiem czy dalej będzie z tym podatkiem tak jak wcześniej tzn to są pieniądze z grantu więc ponoć nieopodatkowane, także wtedy byłoby więcej do portfela a nie do skarbówki.
Z pracą zobaczymy- może akurat coś fajnego znajdę. Ci którzy skończyli już jakiś czas temu ten kierunek przestali wierzyć że coś się zmieni- puki co w szpitalach nie wiedzą od czego my jesteśmy :D i bądz tu człowieku mądry. A co mam iść do banku pracować jak ja się kompletnie nie znam na bankowości? No we will see.
z Tobą odeszły anioły...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #225 dnia: 23 Lipca 2007, 15:12 »
A i od dzisiaj mocne postanowienie- pozbyć się cellulitu coby ładnie nóżki wyglądały- i w tym kierunku pijemy ocecik jabłkowy- a co? Pierwsza szklanka za mną- dzisiaj jeszcze jedna. Działa na wszystko hehe :D ponoć od anemii do zgagi. Mam książeczkę będę się stosować trochę sie poruszam z wóziem Gosi- myślę już niedługo i łapiemy kochane wagę na ślub i noc poślubną :D :D :D :D :D :D
z Tobą odeszły anioły...

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #226 dnia: 23 Lipca 2007, 15:19 »
Z pracą zobaczymy- może akurat coś fajnego znajdę. Ci którzy skończyli już jakiś czas temu ten kierunek przestali wierzyć że coś się zmieni- puki co w szpitalach nie wiedzą od czego my jesteśmy :D i bądz tu człowieku mądry. A co mam iść do banku pracować jak ja się kompletnie nie znam na bankowości? No we will see.
o to ja mam podobne rozterki. Jestem po historii i to chyba jeszcze gorszy kierunek niż twój. Wszysycy znajomi pracuja w bankach, sklepach, policji :D. Ja nie chce! bedę czekać i szukać, jeszcze mam nadzieję ;)

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #227 dnia: 24 Lipca 2007, 08:43 »
Tak Aniu masz rację- trzeba mieć nadzieję...
Z ślunych info: kupiliśmy garniturek- okropnie drogi, prawie 1200 nas kosztował, no ale... Firma Bytom kolekcja Prime- ponoć najlepsza wełna bo 180 i takie tam. Dodam że to było po 20% obniżce. Teraz trzeba dodać do wydatków hihi.
Za niedługo okaże się że ubranie Grzesia będzie tak samo kosztowne jak moje hehe :D no może nie do końca.

Z info diety:
zapomniałam napisać parametry startowe:
waga    56.0kg
tłuszcz  21.0%
woda    53.5%

i jestem już po 3dawce octu, właśnie kończę poranną szklaneczkę.
z Tobą odeszły anioły...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 24 Lipca 2007, 08:50 »
Kasiu, oświec mnie o co chodzi z tym octem? Że jak on działa? Ja go piłam w ciąży co by wyniki poprawić, ale żeby cellulit???

Ps. 31.07. bedę w Czechowicach...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 24 Lipca 2007, 08:56 »
Kasiu, oświec mnie o co chodzi z tym octem? Że jak on działa? Ja go piłam w ciąży co by wyniki poprawić, ale żeby cellulit???

A ty Asieńko mnie oświeć na co działa ten ocet w ciązy  :o ??? ::) :D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 24 Lipca 2007, 08:58 »

A ty Asieńko mnie oświeć na co działa ten ocet w ciązy  :o ??? ::) :D

hi,hi miałam kiepskie wyniki z krwi, piłam go jakoś rozcienczony z woda i chyba miodem, czy cós, już nie pamiętam proporcji...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 24 Lipca 2007, 09:01 »
hi,hi miałam kiepskie wyniki z krwi, piłam go jakoś rozcienczony z woda i chyba miodem, czy cós, już nie pamiętam proporcji...

skleroza nie boli  ;)

ale tka serio to o soku z buraków słysząłm, ale occie z jabłek to nie...  ::)
o tym ze ten ocet dział na sylwetke - cellulit i chudniecie tak - nawet sa takie tabletki applefit (czy cuś) z ocetem...  :D

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #232 dnia: 24 Lipca 2007, 09:14 »
Dziewczyny mam taką książeczkę i tam wsio jest napisane. Pnoć dobry na wszystko. O ciży słyszłam/czytałam że w pierwszych miesiącach kiedy są mdłości to pomaga, w innych zalecany jest bardzo rozcieńczony. Ja piję 1łyżeczkę na szklankę i dodaję trochę soku z malin. O miodzie też słyszłam/czytałam.
A tak bez ciąży to ułatwia rozwalanie tłuszczów i dzięki temu jest dobry na cellulit- poza tym oczyszcza z toksyn itd itp. O soku z buraków to słyszłam odnośnie polepszania :D krwi.

Tak czytałam o tych tabletkach, ale jednak po co się truć tabletkami jak można naturalnie, a na ocet trzeba bardzo uważać żeby nie był to spirytusowy bo on jest groźny. Zawsze jabłkowy.

Asiu to fajnie, postaram się być wtedy w bb, abyśmy mogły się spotkać :))
z Tobą odeszły anioły...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 24 Lipca 2007, 09:16 »
Byłoby cudnie jakby nam sie udało spotkać...a co do octu (jabłkowego oczywiście :-) ) to pijesz go Kasiu na czczo?

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #234 dnia: 24 Lipca 2007, 09:17 »
Asiu zaraz zaraz to już za tydzień- na pewno będę wtedy bo jadę na weekend i w poniedziałek spacerujemy z Gosią i dziećmi także wtorek jak najbardziej.
z Tobą odeszły anioły...

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 24 Lipca 2007, 09:18 »
Dobrze, ze tutaj zajrzałam -- przynajmniej sie czegos madrego dowiedzialam -- od nastepnego tygodnia biore sie za siebie -- musze tez i schudnac do slubu...

Offline Kasiq

• uzależniony
« Odpowiedź #236 dnia: 24 Lipca 2007, 09:19 »
Tak piję tzn dziś pierwszy raz wypiłam uff na czczo, a tak to pół godziny przed każdym posiłkiem
aduś to my razem w boju o figurkę co nie?:D
z Tobą odeszły anioły...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 24 Lipca 2007, 09:21 »
Asiu zaraz zaraz to już za tydzień- na pewno będę wtedy bo jadę na weekend i w poniedziałek spacerujemy z Gosią i dziećmi także wtorek jak najbardziej.

No to odezwę się w tej sprawie bliżej wtorku :-)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 24 Lipca 2007, 09:23 »
tak tak Kasiq razem do boju tylko, ze ja mam jeszcze rok... i tlumacze sobie ze jeszcze zdaze ale wiem , ze czas bardzooo szybko ucieka :)

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #239 dnia: 24 Lipca 2007, 09:27 »
cześć Kasiq,
bardzo mi się podoba twój wątek... miło się go czyta ( bo jak na razie tez jestem raczej czytelczniczką, jak to napisała pewna forumowiczka )...
musisz byc bardzo miłą i otwarta osobą... :)

fajna masz sukienkę... ja dzisiaj idę na kolejne tour po miescie i zwiedzanie salonow sukien ślubnych... mam juz niewiele czasu, ale mam nadzieję,że znajdę wymarzoną suknię...

a co do butów... mam nadzieję, że napiszesz jak Ci się w nich tanczylo... moze tez sobie kupię... moj M pracuje w Krakowie i czasem tam bywam :)