Autor Wątek: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza  (Przeczytany 33120 razy)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Odp: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza
« Odpowiedź #210 dnia: 27 Lipca 2007, 11:18 »
I dobrze, ze dostałaś zwolnienie, lekarz wie co robi, skoro tak trzeba to trzeba. Zdrowie dzidzi jest przecież sprawą priorytetową, a wyrzuty sumienia wobec formy myślę, ze Ci z czasem miną. W końcu nie symulujesz tylko faktycznie są wskazanai do tego by na siebie maksymalnie uważać.

Duuuuuużo zdrówka i pozytywnych myśli!!!!!!!!!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #211 dnia: 27 Lipca 2007, 11:24 »
dzięki Moniś za wsparcie :uscisk: z wyrzutami pewnie masz rację, tyle, że dziś miałam mieć ważne spotkanie z klientami i prezes pewnie nie był szczęśliwy, że tak niespodziewanie nawaliłam... Teraz wszyscy na urlopach i zwolnieniach i nawet nie miał mnie kto zastąpić... ech...
PumoRi! Opanuj się kobieto! Kropek NAJWAżNIEJSZY!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 27 Lipca 2007, 11:31 »
To Kochan ODPOCZYWAJ ! i wszystko będzie dobrze... trzeba dbac o siebie :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #213 dnia: 27 Lipca 2007, 11:36 »
PumoRi kochana duzo lez i odpoczywaj  :uscisk:

Wszystko bedzie dobrze  :ok: Ja jestem dobrej mysli , bo my zawsze panikujemy ale w koncu to nasze prawo  ;) :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #214 dnia: 27 Lipca 2007, 11:45 »
Pumori - skąd ja to znam..jak w zełśzym tyg na wizycie powiedziąłm, ze chce do rpacy to lekarka poaptrzyła i powidział,ze "Pani jest dowazna i na własną odpowiedizlanośc..."

Mam to samo z brzuchalem.... ale chyba dzis koniec...... id ena 14 do niej..zbey dała mi "zodlnośc do pracy" i chyba nie ma na to szans..wiec wracam na l4...

i Gratuluje potwierdzone, zdrowiutkiego SYNKA  ;D ;D ;D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #215 dnia: 27 Lipca 2007, 11:54 »
Vall, marsz na zwolnienie, a co masz mieć lepiej niż ja  :P Żartuję, ale widać, nam obydwu przyda się zwolnić tempo. Może jak deszcz przestanie padać, to odczuję pozytywne strony zwolnienia :)
Dzięki dziewczyny za troskę i dobre myśli :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #216 dnia: 27 Lipca 2007, 12:13 »
PumoRi ja cie kochana pociesze, bo ja wolalabym siedziec na zwolnieniu niz pracowac, ale tu niestety nie placa tyle co w PL i musze pracowac, na dodatek po ponad miesiecznej nieobecnosci zredukowano mi godziny do pol etatu- nawet sie o to prosic nie musialam. Tak wiec ciesz sie tym, ze mozesz w pelni odpoczywac, bo ja pracuje i wcale nie uwazam, ze mam lepiej niz ty  ::)

Gratuluje synka!!!

Kurcze jak narazie to chyba tylko u mnie coreczka hehe  ::)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 27 Lipca 2007, 12:14 »
Wszystko będzie OK PumoRi!! Poleżysz, odpoczniesz i na pewno się poprawi. Będziesz miała też wiecej czasu na forum :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #218 dnia: 27 Lipca 2007, 12:46 »
na dodatek po ponad miesiecznej nieobecnosci zredukowano mi godziny do pol etatu- nawet sie o to prosic nie musialam.

ups... to miałaś niemiłą niespodziankę  :-\  mam nadzieję, że mnie taka nie czeka :( Ale fakt... Zdecydowanie lepiej jest móc iść na zwolnienie, niż nie móc, a chcieć... olkahof trzymaj się w takim razie dzielnie, trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was ok!
Fajnie, że będziesz miała córeczkę :) Wyobraź sobie ile kawalerów będzie się o nią bić ;)

martyna1985 tym czasem na forum się pocieszam, bo ostatnio znów go nie miałam prawie wcale :)
pozdrowioka!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #219 dnia: 27 Lipca 2007, 14:38 »
no i chcialam powiedziec.... tez jestem juz na l4...........  ::)

ale co tam - maluszki najwazniejsze... ;D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #220 dnia: 27 Lipca 2007, 15:51 »

Właśnie myśl o Kropku ratuje moje samopoczucie :)
Hehe, tak się łatwo mówi: leż, wypoczywaj, a tak trudno powstrzymać się od robienia czegoś... najczęściej zakazanego  :P
Mi już troszkę dół związany ze zwolnieniem mija :) Wyszło u nas słonko i odwiedziła mnie przyjaciółka z ośmio-miesięcznym synkiem, więc się rozruszałam :) Za rok będę tak przesiadywać w ogrodzie z naszym smykiem  :mrgreen:
Najgorsze jest to, że ciągnie mnie do nadrabiania zaległości w domu  :-\ sprzątanie, pranie itp... A wszystko to mi jest zakazane  :-\... No nic... muszę przywyknąć :)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #221 dnia: 27 Lipca 2007, 18:02 »
 :przytul: Dbaj o siebie i maleństwo, wypoczywaj dużo.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #222 dnia: 30 Lipca 2007, 10:47 »
PumoRi -Ślicznie wygladasz z brzusiem, tak delikatnie :)

GRATULUJĘ SYNUSIA!!!

A koszuleczka - fajniutka, widzę też ze Wasze dzieciatko od urodzenia będzie przyzwyczajone do angielskiego :skacza:

Współczuję tego zwolnienia ale sama wiesz że konieczne było,. jak Mamusia nie chciała zwolnić obrotów to dzieciatko samo wymusiło :)
i odpoczywaj, kochana, nie myśl o porządkach tylko o zdrowiu dzidziusia :ok:

pozdrawiam serdecznie i pogłaskaj Małeństwo przez brzuszek :przytul:

P.S> Nam też lekarz co chwilkę mówił ze duże, wielkie dziecko i że napewno 4 kg na poród a tymczas drobniutki Aleks sie urodził - 3680g i 53 cm więc nie martw się na zaspas :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #223 dnia: 30 Lipca 2007, 12:13 »
witam Was w deszczowy poniedziałek :) Wypoczywam :) dziś nawet ze spacerkiem będzie krucho, bo strasznie brzydka pogoda... Jedynie wieczorem idziemy do szkoły rodzenia na godzinkę gimnastyki. Zobaczymy czy dostanę pozwolenie  :-\ jak nie, poćwiczy tylko mężuś  ;D
Nie pisałam Wam chyba jeszcze, że w końcu zdecydowaliśmy się na gdyńską szkołę rodzenia. Naczytaliśmy się i nasłuchaliśmy opinii o obydwóch i doszliśmy do wniosku, że skoro ta oferuje nam więcej, to warto iść właśnie do tej. W końcu nie idziemy tam, żeby "zaliczyć", tylko, żeby dowiedzieć się jak najwięcej  ;D
Tak więc w poniedziałki mamy godzinę gimnastyki, a w środy 2 godziny teorii. Pani prowadząca jest bardzo miła, grupa mała (6 par) i wszystkie panie w tym samym okresie ciąży co my  ;D Co ciekawe... Ten sam tydzień ciąży a terminy porodu rozstrzelone w przedziale ponad 2 tygodni  :hmmm:

Tajusia cieszę się, że nas odwiedziłaś, bo wiem, że teraz nie masz za dużo czasu :) Kropek pogłaskany i nawet odfiknął cioci Tajusi pozdrowienia  :hahahaha: Mały ostatnio strasznie się wierci, czym sprawia mi ogromną radochę :) Z tą wielkością dzidziusia to nie panikuję aż tak bardzo ;) Teraz, kiedy będzie przybierał na wadze a mniej na wzroście, pewnie spowolni, bo jak jeszcze wzrost po rodzicach może mieć to do tłuszczyku nie powinien mieć predyspozycji  ;) Oczywiście żartuję, urośnie jaki będzie chciał, jeszcze sporo tygodni przed nami :)

Pozdrawiamy Was gorąco!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #224 dnia: 30 Lipca 2007, 14:32 »
Gratuluje synusia i musze powiedziec, ze pamietalam Cie z relacji i rzeczywiscie sie zmienilas ;D

no i slodko wygladasz z tym slicznym brzusiem!:D

odpoczywaj duzo i ciesz sie tym okresem.. ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 30 Lipca 2007, 15:22 »
oo - szkoła rodzenia - ja tez własnie ostatnio zaczełam o tym myslec ::)  - sądze, ze u mnie wrzesien bedzie optymalny - będe wtedy na podobny etapie jak TY teraz Kochana  :D

a jak ogolnie wrażenia  8) ??? :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 30 Lipca 2007, 16:51 »
Ja teraz na wizycie musze sie zapytac lekarz aczy moge chodzic , pomimo ,ze i tak bede miala cc chcialabym chodzic ze wzgledu na opieke maluszka i dla samej rozrywki  8)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #227 dnia: 30 Lipca 2007, 22:47 »

Rajdowka ano zmieniłam się troszkę...  ;) Bardzo zmienił mnie chociażby kolor włosów, bo czarne dodatkowo mnie wyszczuplały. Ale... myślę, kusi... żeby znów stać się brunetką  :) Dziękuję Ci za miłe słowa :)

Jagna, na pewno warto chodzić, nawet jak nie będziesz mogła ćwiczyć. Przecież szkoła rodzenia nie tylko do rodzenia przygotowuje :) A muszę przyznać, że atmosfera jest bardzo przyjemna :) Ja w każdym razie polecam, jeśli tylko Twój lekarz Ci pozwoli.

Vall Ty będziesz we wrześniu bardziej zaawansowana brzuszkowo i dobrze :) My poszliśmy trochę wcześnie, ale to dlatego, że następny kurs zacznie się w połowie września, a to byłoby dla nas za późno.

A wrażenia z dzisiejszych ćwiczeń bardzo pozytywne :) Ja jako zmuszona do oszczędzania się, robiłam wszystkie ćwiczenia na siedząco (no chyba, że się nie dało, to tylko mój mężuś ćwiczył). Było kilka ćwiczeń na kręgosłup, mężusiowie uczyli się nas masować i była pierwsza lekcja oddychania. A na koniec niespodzianka... Słuchanie serduszek naszych maleństw  :serce: Pani stwierdziła, że Kropek właśnie biega, bo miał dość szybkie tętno 153 i co chwilę musiała "gonić" go aparaturą w innym miejscu :D Ja też czułam, że nieźle bryka  ;D
Ale teraz już czuję zmęczenie, więc brykamy razem spać, dobranoc Wam  :)
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2007, 22:52 wysłana przez PumoRi »

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 31 Lipca 2007, 05:15 »
PumoRi czy zdaza sie ,ze kobieta ciezarna chodzi sama na zajecia do szkoly rodzenia  :drapanie: Moj maz teraz pracuje i niestety nie bedzie mogl chodzic ze mna , jak lezalam w szpitalu cos mi sie obilo o uszy ,ze mozna uczeszczac samej na te zajecia  8)

Z pewnoscia i tak bede pytala na wizycie  :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 31 Lipca 2007, 07:37 »
no to fajna ta skzoła rodzenia :D -  a powiedz ile w sumie godzin teorii, ile ćwiczeń?? ::) :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #230 dnia: 31 Lipca 2007, 10:07 »
Jagna, zdarza się na pewno, bo jak dzwoniłam nas zapisać, pani pytała, czy będę sama czy z partnerem :) Od tego też zależy cena  ::)
Vall, zajęć jest w sumie 11 tygodni, 10 x 1 godzina ćwiczeń tygodniowo (czyli 10  ;) ) i 11x 1,5 - 2 godziny teorii tygodniowo (w zależności od tematu). Mam nadzieję, że nie zamieszałam  ;)
My to mamy podzielone, w pon. gimnastyka, w środę teoria, ale  np. kurs sobotni ciągnie 3 godziny pod rząd... No i my będziemy mieć krótką przerwę, bo w połowie sierpnia pani prowadząca idzie na urlop, więc i tak skończymy dość późno.
A dodatkowo można od 6 tygodnia po narodzeniu dzidziusia chodzić z nim na ćwiczenia dla młodych mam  :) W sumie, jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru, ciekawe jak będzie dalej  ;)
Pozdrowionka!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 31 Lipca 2007, 10:20 »
ćwiczenia dla młodych mam

brzmi fajnie i ciekawie..  :D

Podbno  zmalsuzkami tez mozna i warto chodzic na basen (oczywiscie spejclane sesje dla niemwlaczków  ;) )..

A ile kosztuje Was ta szkoła?? Pytam z ciekawosci bo w Krk starszny rozrzut cenowy  ::)

PIĘKNA FOTA KROPKA W AVATARKU  :D :D :D
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2007, 10:24 wysłana przez Vall »

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #232 dnia: 31 Lipca 2007, 10:32 »
PIĘKNA FOTA KROPKA W AVATARKU  :D :D :D

:Daje_kwiatka: niestety na większą nie mam autoryzacji mężusia  :tupot:

Nasza szkoła rodzenia kosztuje 300 zł. Ta druga, którą braliśmy pod uwagę (przy szpitalu Wejherowskim) kosztuje 200 i daje 100 zł zniżki na poród rodzinny. Ale z opinii znajomych wynika, że jest duuużo słabsza. Cen innych szkół nie znam. A jak ceny kształtują się w Krakowie?

A basen dla mam z maluszkami już mam zlokalizowany w Gdyni :) Hmm... ciekawe co wyjdzie nam z tych ambitnych planów  ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 31 Lipca 2007, 10:36 »
no u na sceny od 50 zł (tak , tak - prowadzona przez Fundacje przy priv szpitalu na Ujastku) po 300 stówki zdaje sie max...
Na prowadzona rpzez Fundacje jest ok - moja sis chodizła bo miała najblizej, tez nzika chyba na KTG przed ciąża i znieczulenie jesli się u nich rodzi..ale to jest tak po łebkach - 4 x1,5 godziny - i to wszystko...  ::) Dal kogos kto nei ma czaus i chce odbębnic ok...ale ja chyba tak nie chce...

basen dla mam z maluszkami już mam zlokalizowany w Gdyni  Hmm... ciekawe co wyjdzie nam z tych ambitnych planów 

dokładnie  :D ja tez mam namierzone 3-4 w Krk..ale się zobaczy..  ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #234 dnia: 31 Lipca 2007, 10:43 »
A myślałam, że Kraków jest droższym miastem...  ;) My właśnie wybraliśmy tę "treściwszą" szkołę, bo różnica w cenie nie była taka duża, ale 50 a 300 to już kolosalna różnica! Ale fakt, to nie są nauki przedmałżeńskie ;) Szkołę rodzenia robimy tylko i wyłącznie dla siebie i maluszka. Chyba nie warto iść na skróty :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 31 Lipca 2007, 10:53 »
PumoRi dzieki za info  :uscisk:

z tego co slyszalam ponoc u nas szkola rodzenia jest bezplatnie ale dokladniej dowiem sie jak bede na wizycie bo polozna , ktora przyjmuje z lekarzem jest takze oddzialowa w szpitalu i to ona prowadzi zajecia w szkole  :) Fajna z niej babka wiec sobie z nia pogadam co i jak  :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 31 Lipca 2007, 12:02 »
o kurcze to ja chyba też muszę się rozejrzeć za szkołą rodzenia..... już... ???

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #237 dnia: 31 Lipca 2007, 19:26 »
Spokojnie Anusia :) Zrób rozeznanie, ale np. w naszej szkole pani poleca przyjście na zajęcia między 24 a 27 tygodniem, a z tego co wiem, to nasz kurs i tak jest dość długi :)
Także zorientujcie się, wybierzcie którąś, ale na zapisywanie, to chyba jeszcze czas :)

Jagna, no ładnie, nie słyszałam, żeby u nas była jakaś bezpłatna... jestem w szoku :) daj znać co i jak, kiedy się już dowiesz :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 31 Lipca 2007, 19:28 »
PumoRi pewnie ,ze dam wam znac co i jak  :D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 31 Lipca 2007, 19:43 »
Spokojnie Anusia  Zrób rozeznanie, ale np. w naszej szkole pani poleca przyjście na zajęcia między 24 a 27 tygodniem, a z tego co wiem, to nasz kurs i tak jest dość długi
Także zorientujcie się, wybierzcie którąś, ale na zapisywanie, to chyba jeszcze czas
no wiem, że mamy jeszcze czas ale trza się zorientować
a wasz kurs rzeczywiście długo trwa
a chodzisz na zajęcia jogi dla ciężarnych ???