Autor Wątek: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza  (Przeczytany 33931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Odp: Cud Miłości PumoRi i Żniwiarza
« Odpowiedź #150 dnia: 20 Czerwca 2007, 10:00 »
 ;D z górki z górki - sama zobaczysz jak to szybko leci - fiuuuuuuu :D

A bluzeczka dla Kropka(i) słodziuchna i nie dziwię się babci że ja zauroczyła :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #151 dnia: 20 Czerwca 2007, 11:37 »
dokładnie - to prawda jak już minie połowa to leci ze hohohoho ....:) ale to dobrze - bliżej do ujrzenia skarbusia :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #152 dnia: 20 Czerwca 2007, 12:53 »
A bluzeczka dla Kropka(i) słodziuchna i nie dziwię się babci że ja zauroczyła :D

Tajusia, a ty uparcie "Kropki"  :hopsa: Fajnie by było  ;D  Ja mówiąc "Kropek" nie mam wcale na myśli chłopca, to raczej takie bezpłciowe (uuu, jak to brzydko brzmi  :-\ ) dla mnie jak "fasolka" czy "dzidziuś" :) Czasami sobie myślę, że właśnie chciałabym dziewczynkę :) Ale nie mamy z mężusiem konkretnych typów ;) Kogo Najwyższy nam da, będziemy bardzo szczęśliwi  ;D
czasem myślę, że czas leci za szybko  :P Jak się przechodzi ciążę tak bezproblemowo (nie liczę alergii) i przyjemnie (mam nadzieję, ze tak już do końca) to 9 miesięcy, może 18, moooooże 27 ;) na całe życie, to mało  :brewki:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #153 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:05 »
PumoRi to super ,ze takze nie masz wiekszych problemow zwiazanych z ciaza  :brawo:

Moj maz teraz nazywa nasze malenstwo babel odkad wie ,z ema byc chlopiec a ja ciagle sie ludze ,z e sie okze slodka dziewczynka  :tupot: :skacza:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #154 dnia: 22 Czerwca 2007, 23:16 »
Byłam dzisiaj z mężusiem na zakupach, żeby kupić prezent na jutrzejszy ślub i przy okazji weszliśmy do dzieciowego sklepu w Klifie. I padłam trupem  :mdleje: Nasz wzrok padł na urocze łóżeczko ozdobione wyrytymi w drewnie rysunkami Kubusia Puchatka, ale tego prawdziwego, starego, nie Disney'owskiego! Takie cudne, że gdyby nie cena, już byłoby nasze... 2400 zeta!!!!! Szok   :glowa_w_mur:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 23 Czerwca 2007, 10:21 »
łoł :shock:
powalająca cena :)

ale zaraz przecież Wy talent niezły macie :D moze tak samemu namalować na łóżeczku takie Kubusie?? :D

Ja nie jestem takim uparciuchem - wiem ze będzie jedno dzidzi :D tylko odmieniam bo nie wiemy jeszcze czy to ON czy ONA :skacza:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #156 dnia: 23 Czerwca 2007, 12:34 »
Tajusia dobrze prawi....a jak sama namalujesz..ach....bedzie cudnie.... :serce: :serce:

A te ledwo odczuwalne przewracane to na pewno Kruszynka!!! jeeee!!! :serce: :serce:

Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #157 dnia: 23 Czerwca 2007, 22:27 »
Ło matko ale cena, 2 m-ce bym musiała na nie pracować, a co z resztą :drapanie:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 25 Czerwca 2007, 09:06 »
taaa chyba miało złote szczebelki  >:(
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #159 dnia: 25 Czerwca 2007, 21:02 »
Witajcie moje miłe :)
W sumie macie rację, jak kupimy łóżeczko z pełnymi ściankami od frontu i z tyłu, sami możemy coś zmalować ;) Nie będzie to takie ładne, ale zawsze będzie :)
A my w trójeczkę przebalowaliśmy cały weekend na ślubie, poprawinach i dziś jeszcze robiłam Młodym sesję w plenerze. Jestem zmachana jak nie wiem co, a do tego jutro pierwszy dzień po zwolnieniu do pracy :( Ale za to Kropek się wytańczył jak jeszcze nigdy w swoim 19-to tygodniowym brzuszkowym życiu  ;D Może dostaniemy jakieś foty od innego fotografa na których będę, to wstawię pokazać Wam jak się nasz brzusio prezentował w wizytowym ubranku :)
Pozdrowionka serdeczne!
P.S. Tatuś dostał na Dzień Ojca list od Kropka :) Ale był uroczo zaskoczony :) i wzruszony  ;D
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2007, 21:08 wysłana przez PumoRi »

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #160 dnia: 25 Czerwca 2007, 21:16 »
Miło jest czuc ruchy dziecka...to na pewno Wasze Malęntwo...a zakupy dla Maluszka to super sprawa :D i gratulujemy kolejnego tygodnia :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 26 Czerwca 2007, 10:10 »

W sumie macie rację, jak kupimy łóżeczko z pełnymi ściankami od frontu i z tyłu, sami możemy coś zmalować ;) Nie będzie to takie ładne, ale zawsze będzie :)

Pumori....co Ty piszesz!!! Jak nie będzie to takie ładne......A no nie będzie!!!
BĘDZIE ŁADNIEJSZE!!!!!!!!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #162 dnia: 30 Czerwca 2007, 18:27 »
Trochę mi smutno... Te bąbelkowe ruchy, to chyba sama sobie wymyśliłam :( Dwa dni temu wydawało mi się, jak trzymałam dłoń na brzuchu, że w pewnym momencie jeden palec podniósł się i opadł... Cieszyłam się jak głupol, ale to było raz i od tego czasu znowu nic... Czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega, ale martwię się trochę o tego naszego leniucha :(
Czy jak już poczuje się jeden ruch, to on powinien się powtarzać, czy taka przerwa jest normalna? Może Kropek zrobił to jeszcze, a ja byłam czymś zajęta i nie poczułam?... A może to też mi się wydawało... :(

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 30 Czerwca 2007, 18:39 »
Coz ruchy powinny sie powtarzac i pojawiac sie coraz czesciej. Pumori moze to po prostu nie był kopniaczek  ??? Jak pojawi sie pierwszy kop to na pewno bedziesz wiedziala ze to "to".Pierwsze kopniaczki sa delikatne, jak takie "bulkanie", na takie co to beda Ci reke podnosic chyba bedziesz musiala troszke poczekac. Nie martw sie niczym tylko czekaj kochana :) A co do przeoczenia to coz ... ja to zawsze czułam niezaleznie od tego co robiłam.
Jesli sie tak niecierpliwisz to polecam wieczorkiem polozyc sie i pogadac do brzuszka, pogłaskac, wyciszyc sie :) Dzieciaczki zcesto szaleja własnei wtedy gdy my chcemy odpoczac :)

A moze jakies fotki ??

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 30 Czerwca 2007, 18:59 »
Jesli sie tak niecierpliwisz to polecam wieczorkiem polozyc sie i pogadac do brzuszka, pogłaskac, wyciszyc sie :) Dzieciaczki zcesto szaleja własnei wtedy gdy my chcemy odpoczac :)

właśnie tak robię od jakiś dwóch tygodni :( Dlatego się tak martwię, bo to już połowa 20 tygodnia, już czas, a ten nasz leniuszek nie chce się ujawnić :(

A fotki? Proszę, dwie: jedna to PumoRi w akcji podczas ślubu w kościele, a druga z poprawin, gdzie już jako gość mogłam się bawić i tańcować :) Z tańcowania fotki są niewyraźne, więc wstawiam portrecikowe ;) Jutro poproszę mężusia co by zrobił fotkę brzusia, to też pokażę :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 1 Lipca 2007, 14:44 »
Nie martw się, miałam podobne odczucia , też nie wiedziałam czy to ruchy czy to tylko moja podświadomość, ale już w ciągu 2 tygodni wyjaśni się na dobre i będziesz mieć 100% pewność :ok:

a zdjęcia bardzo ładniutkie - Mamuśka w akcji :D :D :D

P.S. Masz bardzo ładny uśmiech!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #166 dnia: 2 Lipca 2007, 15:18 »
Pumori a wklej nam aktualnego brzucha  ;D 8)

ja chyba dzis zaczełam czuc maluszka, delikatne stukniecia w brzuchalka, takie bardzo, bardzo lekkie..ale inne niż cokowiek do tej pory...  :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #167 dnia: 2 Lipca 2007, 16:36 »
PumoRi, spokojnie, myślę, ze już niedługo nie będziesz miała żadnych wątpliwości czy to kropek czy nie ;) Ale rozumiem Twoje zniecierpliwienie ... ja już teraz czekam i sie doczekać nie mogę ;)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #168 dnia: 2 Lipca 2007, 16:41 »
eżeli chodzi o rychy, to juz nie pamietam dokładnie, ale ja tez najpierw poczułam a później przez kilka dni nic...tez myslałam, że sobie uroiłam, ale jednak nie :D później dzidzia sie rozbrykała :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #169 dnia: 5 Lipca 2007, 08:57 »
Halo, halo - Pumori - co u Ciebie i Kropka  ;D :) ??

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 6 Lipca 2007, 11:27 »
Pumori...to normalne...Najpierw czujemy ruchy bardzo rzadko..raz, dwa razy w tygodniu, ale potem są coraz bardziej intensywne i maluszek cały czas rosnie- więc czuje się je już codziennie :serce: :serce:

Fiku-miku dzidzia w Twoim brzuszku juz dawno bryka tylko,że jest jeszcze maleńka i nie czujesz tak tego....jak potem ;) ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 6 Lipca 2007, 13:58 »
PumoRi gdzie sie podziewasz ?? Co u Was slychac ??

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #172 dnia: 7 Lipca 2007, 15:29 »
witam Was wszystkie bardzo serdecznie :) Długo mnie nie było, bo dużo pracy ostatnio mam i padam ze zmęczenia... W tym tygodniu moje noce to 6-7 godzin  :-\ masakra...
Dzięki za wszystkie pocieszenia :) Teraz już jestem pewna  ;D Od trzech dni czuję doskonale brykanie naszego Kropka  :skacza: W prawdzie na razie tylko wieczorami jak leżę w łóżku, ale to jest niesamowite, cudowne uczucie  :Serduszka: Inaczej sobie je wyobrażałam, więc może dlatego teraz dopiero jestem pewna, że to nasze Maleństwo :) I teraz jestem już pewna! Tego nie da się pomylić z niczym innym  ;D
Jutro idziemy na obiadek do teściów, to przy okazji poproszę Mężusia o zdjęcie brzusia, bo jakoś strasznie zaniedbujemy ten temat :( Wstyd się przyznać, ale robię tyle zdjęć dookoła, a sobie nie :( Muszę się w tym temacie poprawić  :P
A już w poniedziałek, jak Kropek nie będzie chciał nam zrobić psikusa, poznamy płeć naszego dzieciątka  :hopsa: Ależ jestem ciekawa  ;D
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim ciociom za odwiedziny, bardzo miło widzieć Was tu tak wiele  :Daje_kwiatka: Wieczorkiem spróbuję nadrobić zaległości w Waszych wątkach :) pozdrawiam!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 7 Lipca 2007, 16:30 »
PumoRi :skacza: :brawo: to cudowna wiadomosc i niesamowite uczucie jak nsz maly szkrabek  kopie namsw brzuszki  ;D

Ja tez ostatnio juz dosc pewnie czuje swojego malego szkraba  :D

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #174 dnia: 8 Lipca 2007, 14:24 »
Pumori cieszę się, że w koncu poznałaś to cudowne uczucie, mi już go bardzo brakuje :(
Wieczorami zawsze będzie bardziej ruchliwe, bo w dzień się ruszasz i maluszek śpi a jak idziesz odpoczywać to on wtedy zaczyna szaleć.
A zdjęć faktycznie malutko ale jak obiecałaś to nam pozostaje tylko cierpliwie poczekać.

Pozdrawiamy

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 9 Lipca 2007, 14:21 »
Rumori zdradź tajemnicę kim jest ten Wasz Kropek??? Dziewczynką czy Chłopcem??

śliczna z Ciebie mamuśka no i oczywiście fotka brzuszka by się przydała bez dwóch zdań :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #176 dnia: 9 Lipca 2007, 19:01 »
Witam Was serdecznie :)
Jagna77 dziś na USG doktorek stwierdził, że jestem tego dnia czwartą kobitką z terminem 20.11!!! Może u Was jest spokojniej, ale ja się już przestraszyłam tłoku w szpitalu ;)
megi28 wierzę, że brakuje Ci dzidzi w brzuszku, ale już oczuwasz tysiące innych radości, na które my jeszcze czekamy :)
Zdjęcia będą, przepraszam, że tak Was zaniedbuję, ale dziś też mam tylko 10 minut na komputer. Za chwilkę przyjdą goście i mam nadzieję, że nie pójdę spań o północy  :-\
madziulek dzięki za komplement :oops: i zaspokajając Waszą ciekawość....

Kropek pozostaje Kropkiem!!!
 :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Jest już duży, ma ponad 20cm. Widzieliśmy wszystkie fragmenciki jego cudnego ciałka :) Ssał kciuk, a drugą łapką nam machał ;) Potem wyjął z buzi paluszka i... otworzył oczka!!! Serdusio też bije szybko, ale w sam raz na maleństwo i regularnie  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: Razem z mężusiem jesteśmy w siódmym niebie  :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
« Ostatnia zmiana: 9 Lipca 2007, 19:02 wysłana przez PumoRi »

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #177 dnia: 9 Lipca 2007, 22:58 »
Wspaniałe wieści :D
z Tobą odeszły anioły...

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 10 Lipca 2007, 07:25 »
PumoRi super wiesci  ;D
 U mnie termin przesunal sie o jeden dzien na 21 litopada  :)

Na ostatnim USG bylo malo pacjentek , sam lekarz sie zdziwil ,ze tak malo , spokojnie  i dokladnie  mogl podgladac nasze maluszki   ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 10 Lipca 2007, 14:03 »
Rumori to wspaniałe wieści :) czyli nadal macie niespodziankę tak ?? czy to synek  ??? ??? bo Kropek to dla mnie tak dwuznacznie :) ale najwazniejsze że Kropek jest zdrowy i duzi :)

buziaki i odpoczywaj kobito póki możesz :)
Kuba 2007
Szymon 2010