Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3510158 razy)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #1140 dnia: 17 Kwietnia 2008, 10:15 »
Witajcie forumki a co tu taka cisza?Nikt nic nie pisze:(
U mnie wszystko po staremu,mdlosci jak mialam tak mam i juz zaczynam watpic w to ze mi kiedys to przejdzie,tzn przejdzie ale po porodzie:)Takie slowa ostatnio uslyszalam od ginekologa :)I jeszcze dodal ze "przy piatej ciazy sie przyzwyczaje"hehe dowcipnis to jest niezly  ale dobrze przynajmniej te wizyty sa milsze:)Poza tym  przez te ostatnie pogody chodze jak cma i nie mam na nic sil:(
A co u was ciezaroweczki?:)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #1141 dnia: 17 Kwietnia 2008, 10:58 »
kochana prawie to samo co u Ciebie :) nudności i wymioty cały dzień, spanie po 12 godzin, nic mi się nie chce, nawet mam awersję do ukochanego szydełka :( ale to nic. Ważne że dzidzia się rozwija prawidłowo, wczoraj miała całe 20 mm, widać już na fotce rączki i nóżki  ;D

:-*

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #1142 dnia: 17 Kwietnia 2008, 10:58 »
mi nudności znikły, a przynajmniej sa takie że już nie zwracam na nie uwagi.
wczoraj wieczorem myślałam że dostanę zawału. pośród mega ilości białego śluzu zauważyłam brązowy zlepek. jak ja się teraz boję. z czego to się robi, skoro ja cały czas leżę.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1143 dnia: 17 Kwietnia 2008, 11:01 »
A u mnie już końcóweczka.Jak przez całą ciąże nic szczególnego mi nie doskwierało,tak teraz się trochę męcze.Jest mi słabo,w głowie się często kręci,krew z nosa to już dla mnie rutyna no i dziąsła - tragedia.Nie wspomnę o kręgosłupie i o tym,że nie mam siły sobie zrobić herbatki.Pociesza mnie fakt,że jeszcze 31 dni do końca  ;D

Offline s.aga

• maniak
« Odpowiedź #1144 dnia: 17 Kwietnia 2008, 11:08 »
fakt 31 dni jest bardzo pocieszający :)
ale ci to szybko zleciało

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1145 dnia: 17 Kwietnia 2008, 11:31 »
Kurcze Beti ale ten czas leci jeszcze troszke i bedziesz trzymala swoja pocieche na raczkach,szkoda tylko ze ten  ostatni miesiac tak Ci doskwieras.aga niestety nie mam pojecia z czego moze byc ten brazowy zlepek ale nie martw sie na zapas bo to Ci nic nie pomoze!!!
**sloneczko** uff to mnie pocieszylas ze nie tylko ja tak mam a z tym ze nic mi sie nie chce i nie mam na nic sil to  juz mnie to denerwuje,chce cos zrobic ale najnormalniej nie mam sil i ograniczam sie do minimum.W autobusie mi sie slabo robi,w kociele nie wytrzymam na calej mszy bo tez odrazu mi slabo i niedobrze a ludzie wiecie jak sie patrza jak ktos wychodzi albo siada kiedy wszyscy stoja grrr...A w autobusie wczoraj babcie mi cisnienie podniosly bo nie bylo miejsc do siedzenia ,ja i pare osob ktore mlodo wygladaly siedzialo i oczywiscie byl komentarz ze ta mlodziez w dzisiejszych czasach grrrr ja generalnie nigdy nie siedzialam ale teraz kiedy zle sie czuje to wole siedziec niz mam komus zemdlec  ale babcie oczywiscie nie potrafia zrozumiec ze mlode osoby tez moga byc chore albo cos....grrrrr:)Ja powiedzmy ze sie wzielam za spratanie ale widzicie jak mi to idzie:)na forum siedzac hehe

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #1146 dnia: 17 Kwietnia 2008, 11:32 »
BETI +/- 31 dni czyli, ze równie dobrze za 2 tygodnie będzie po krzyku ;) ;D A to jest baaardzo optymistyczna wersja 8) lete pogrzebać u ciebie w wąteczku.... :P

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1147 dnia: 17 Kwietnia 2008, 11:39 »
Elu-elisabeth81 , co tam u Ciebie kochana?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1148 dnia: 17 Kwietnia 2008, 22:03 »
No u mnie już poranne mdłości ustąpiły tzn są i nie ma rożnie już :)  ale wieczory są nadal złe :( dzisiaj byłam u lekarza i dzidzia rozwija się bardzo dobrze, ma już 2,5cm czyli w ciągu 9 dni 1cm :) widziałam piękne nóżki rączki :) serduszko ślicznie bije :) a jutro z rana lot do Polski czym bardzo się stresuje, ostatnio dość źle zniosłam mdliło ale dałam rade i wierze że i teraz dam rade...na miejscu będzie czekać kochany mąż za którym już się stęskniłam, no a torbiel lekko się zmniejszył ma 4 na 3,5cm. I teraz mam uważać znaczniej lekarz kazał na noszenie skakanie bieganie, a to jest tak ciężko przy dziecku ruchliwym i chcącym co chwile czegoś :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #1149 dnia: 18 Kwietnia 2008, 16:55 »
Laseczki - a jak tam Wasze brzuszki? Coś już zauważacie czy nie?
Ja sama nie wiem - dżinsy po południu mnie już cisną, więc zrezygnowałam na rzecz materiałowych bojówek. Kupno spodni ciążowych odkładam jeszcze na 2-3 tygodnie. Dzisiaj zrobiłam sobie pierwsze zdjęcie brzuszka - jeszcze w sumie nic nie widać, chociaż to po obiedzie :) Na wadze na razie bez zmian -1kg od początku ciąży, więc jestem zadowolona. Mogę przytyć max. 10kg, więc wolałabym w pierwszym trymestrze zostać na tym minusie :)

Zaczęłyście już używać jakiś kremów na rozstępy? Ja się zaopatrzyłam w serię Musteli - kupiłam krem przeciw rozstępom i krem do biustu. Mam też nowy krem do twarzy, bo zaczęła mi się przesuszać - zdecydowałam się na Clinique z tej serii "3 kroki" - jest bezzapachowy, hypoalergiczny i rewelacyjnie nawilża... A co Wy stosujecie?
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2008, 16:57 wysłana przez Beth »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1150 dnia: 18 Kwietnia 2008, 17:05 »
to samo co Ty...i olivkę nivea...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #1151 dnia: 18 Kwietnia 2008, 17:08 »
Lila - ale oliwkę stosujesz dodatkowo na co i po czym? Bo ja w sumie chcę mustelę 2x dziennie stosować po prysznicu, więc oliwka dodatkowo by mnie chyba dokumentnie okleiła...
A zauważyłaś, że Mustela coś daje? Żadne rozstępy nie powyskakiwały? Bo oni się tak ładnie reklamują - że "znaczne zmniejszenie pojawiania się rozstępów" etc. Z kremu do biustu jestem zadowolona, bo zmniejsza napięcie w moich obolałych cycolkach.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1152 dnia: 18 Kwietnia 2008, 17:19 »
wiesz oliwke sobie na wieczor zapodaję...a mustelkę na rano, bo mniej tłusta...ale też bywa, że mustelkę na noc...ot co mi wieczorkiem w ręce wpadnie.
Rozstępów jeszcze nie mam....jeszcze .....podkreślam...bo wyjść mogą w kazdej chwili, także po porodzie...

Ale wiem, że i na tym forum są dziewczyny, które stosują mustele i rozstępy im wyszły, więc nic gwarancji nie daje.
Krem do biustu fajny...fajnie skórę na nich nawilża....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1153 dnia: 18 Kwietnia 2008, 17:25 »
Beth a ten kremik do twarzy to co stsoujesz dokladnie?pomaga cos ten krem?Ja balsam na rozstepy stosuje od poczatku drugiego trymstru i ja stsouje "pharmaceris foliacti"babeczka w aptece mi go polecila i oprcz tego po kapieli  olivke.Bardzo mi sie skora wysusza w czasie ciazy.No i z wlosami tez nie moge dac rady bo mi sie strasznie przetluszczaja a o ukladaniu nie wspomne:)ale moze tez dlatego ze mi farba koloryzujaca schodzi a juz nie farbuje,sama nie wiem.A i Beth sliczny brzusio,ja od poczatku ciazy przytylam 3 kg i narazie stoje w miejscu,lekarz mi mowi ze patrzac na moje wymioty to ladnie z waga stoje a ja tam sie nie znam:)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #1154 dnia: 18 Kwietnia 2008, 17:29 »
Lila - no fakt, nie ma reguły. Ja liczę, że mój brzuch da sobie radę ;)

Kuchasia - stosuję do twarzy to:

Też mi skóra na twarzy bardzo się wysuszała. Kosmetyczka polecała mi krem dr Norel z gliceryną, ale ten mi wpadł w ręce szybciej i jestem bardzo zadowolona.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #1155 dnia: 18 Kwietnia 2008, 19:37 »
Dziewczyny pewnie się powtarzam ale jeżeli chodzi o kremy przeciw rozstępom to najważniejsze jest regularne stosowanie, ja miałam mega wielki brzuch, i mam predyspozycje do rozstępów ale codziennie rano i wieczorem ( bez wyjątków) smarowałam sie zwykłą serią z Rossmana ( rano emulsja, wieczorem oliwka) i nie mam ani jednego rozstępu!!!!

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1156 dnia: 18 Kwietnia 2008, 19:55 »
Nika bardzo dobrze ze sie powtarzasz dzieki Tobie moze wkoncu wbije to sobie do glowy:)Bo ciezko z ta regularnscia u mnie,wieczorem zawsze pamietam ale rano jest roznie:(

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #1157 dnia: 18 Kwietnia 2008, 20:20 »
Acha  i ja stosowałam kremy dopiero od 4 miesiąca!!Dziewczynki życzę samozaparcia bo naprwde systematyczność popłaca!!!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1158 dnia: 18 Kwietnia 2008, 21:38 »
a ja smarowałam sie tylko oliwką i napewno niecodziennie i nieregularnie
rozstepów brak
a na koniec miałam 113 cm w pasie
aaaa i polecam mierzenie cm obowdu brzucha - to robi wrazenie  :D

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
« Odpowiedź #1159 dnia: 18 Kwietnia 2008, 22:02 »
Ja używam mustelki i te gałagany wylazły mi na piersiach i udach....  ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1160 dnia: 18 Kwietnia 2008, 22:08 »
obwód brzucha mówicie...dopiero 82 cm zaliczyłam....
..z regularnościa to mam problem...jedynie czego shizofrenicznie pilnuję to przyjmowanie Feminatalu, Prenatalu DHA, żelaza i kompletu witamin do żelaza...
Aż się sama dziwie, że tak mi to idzie.,...
— Richard M. Devos

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #1161 dnia: 18 Kwietnia 2008, 23:28 »
widzę, że oliwka górą  ;D ja na razie tylko oliwki używam, ale codziennie wieczorem. Z kremem czekam na początek 4 miesiąca, choć nie wiem, czy nie powinnam zacząć wcześniej  ::)

W ciążowych spodenkach śmigam od tego tygodnia. Wprawdzie w stare się jeszcze wbijam, ale problem pojawiał się przy siadaniu - normalnie się spodenki wrzynały w brzusio. Więc stwierdziłam, że malucha uciskać nie będę i wkładam spodenki z gumą  :)

a brzunio.... hmmm ponoć już widać, ale u nas to rodzinne - moja mama ze mną też w 3 miesiącu w ciążowych kieckach pomykała, bo jej szybko "wybiło" brzuchal

mierzenie obwodu brzusia  :ok: fajne to to  :ok:

Offline s.aga

• maniak
« Odpowiedź #1162 dnia: 19 Kwietnia 2008, 09:49 »
Beth fajny brzusio.
u mnie raczej nic nie widać, chociaż moja mama twierdzi że coś tam rośnie. ale na co ja mogę liczyć mając niecałe 50 kg wagi. ze spodniami nawet nie wiem jak jest, bo od wyjścia ze szpitala to tylko w dresie sie panoszę. więc będe miała miłą niespodziankę jak we czwartek do lekarza w spodniach się niedopnę.
a co do rozstepów to narazie o tym nawet nie pomyślałam i używam tylko oliwki.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1163 dnia: 19 Kwietnia 2008, 10:16 »
A ja sie smarowałam regularnie i mam cały brzuch w rozstępach, wyszły przed samym porodem. Jak mają wyjsć to wyjda ale smarowanie nie zaszkodzi. Ja miałam chyba 115cm, MEGA WIELKI brzuchol :)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1164 dnia: 19 Kwietnia 2008, 10:21 »
Dzisiaj pierwsza doba minie w UK, podróż cud że dotrwałam do końca...wczoraj rano wymioty potem na chama do auta i na lotnisko, bramki były już zamknięte ale udało się bo samolot jeszcze z Bristolu miał opóźnienie i puścili mnie :) siedziałyśmy z Wanessą na podłodze 2 godziny bo miejsc nawet nie było i nikt nawet dziecka nie puścił :( w samolocie jako tako i do domu, jeszcze wieczorkiem wyszliśmy na imprezkę polską ale długo nie udało mi się tam usiedzieć i przyjechaliśmy do domku i spać :)

a ja narazie smaruje się też tylko oliwką, ja nią smarowałam się przy pierwszej ciąży i co do rozstępów nie miałam na co narzekać, drobne ubytki zostały tylko po porodzie...

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
« Odpowiedź #1165 dnia: 19 Kwietnia 2008, 10:38 »
A jak mierzycie obwodzik???Na wysokosci pępka???

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1166 dnia: 19 Kwietnia 2008, 10:42 »
sandrunia nie zazdroszcze Ci tego co przeszlas a te wymioty ech dzis od rana mnie non stop mdli juz mam dosc zaczelam robic obiad i juz mam odruch wymiotny nie idzie noralnie funkcjonowac:(
 ostatnio przez ta pogode to i fizycznie sie zle czuje i psychicznie beznadziejnie:(Ale mam nadzieje ze dzis wieczorem bede mogla troszke sie męzem nacieszyc no i za dwa dni nasza pierwsza rocznica slubu jupii:)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1167 dnia: 19 Kwietnia 2008, 10:45 »
A ja sie smarowałam regularnie i mam cały brzuch w rozstępach, wyszły przed samym porodem. Jak mają wyjsć to wyjda ale smarowanie nie zaszkodzi. Ja miałam chyba 115cm, MEGA WIELKI brzuchol :)
anulko a brzuszek jeszcze masz czy już ładnie sie wstąpił?

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #1168 dnia: 19 Kwietnia 2008, 10:48 »
A u mnie już końcóweczka.Jak przez całą ciąże nic szczególnego mi nie doskwierało,tak teraz się trochę męcze.Jest mi słabo,w głowie się często kręci,krew z nosa to już dla mnie rutyna no i dziąsła - tragedia

Dziewczyny jezeli chodzi o krwawiace dziasla to z czystym sumieniem polecam paste i plyn  MERIDOL

i do tego bardzo miekka szczoteczke zakupiona w aptece lub gabinecie stomatologicznym.

Mi polecila to moja dentystka i naprawde wiedziala co robi!

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1169 dnia: 19 Kwietnia 2008, 11:45 »
kuchasia  no to było okropne ale na szczęście już za mną co do obiadów to mam podobnie, zapachy mi nie podchodzą...też u nas co chwile pada i te.ż nastrój jest do bani, najlepiej bym poszła spać i obudziła się tak przed porodem :) a jeszcze ogarniam chatę i narazie utkwiłam w kuchni  :mdleje: :mdleje: :mdleje:  a ja jak mierze sobie brzusio i odnotowuje zmiany to na wysokości pępka który już tak okropnie wygląda że szkoda gadać.... :(